As we speak #21

Al een tijdje zie ik – nadat Kelly ermee begon – her en der rubriekjes ‘As we speak’ passeren.

Het idee achter deze rubriek is dat je korte stukjes plaatst met dingen waar je mee bezig bent of die je bezighouden. Die stukjes zijn op zich niet voldoende om een hele blogpost mee te vullen, maar kunnen wel dingen zijn die je met je lezers wil delen.

‘As we speak’ lees ik heel graag bij andere bloggers. En omdat iedereen houdt van lijstjes (toch?), en omdat iedereen wel graag eens snuistert in het leven van anderen, doe ik ook mee!

’t Is hier de voorbije weken vrij stil geweest, en de vorige ‘As we speak’ dateert zelfs nog van toen het lente was. Tussenin deelde ik nog wel eens een vakantie-update, maar toch is het hoog tijd om deze rubriek weer eens van onder het stof te halen!

GELUISTERD NAAR de podcast ‘Groen Gebladerte‘, de opvolger van ‘Gebladerte’, boekenpodcast van Tom De Cock.

GEKEKEN NAAR Chernobyl, een korte reeks die afgelopen zomer op Canvas te zien was. Zwaar en donker, maar wel een boeiend onderwerp en geweldig goed in beeld gebracht! 

GELUISTERD / GEKEKEN NAAR een webinar van Mama Baas over Hoogsensitief Ouderschap. Ik las ook al het boek van Bieke Geenen, en beiden waren een feestje van herkenning.

GEKOCHT – het boek ‘Ongetemd leven‘ van Glennon Doyle. Volledig geïnfluenced door de dames van Werk & Leven (voor zij die deze geweldige podcast nog niet kennen: echt, ga luisteren!).
Extra leuk: ik had heel wat Gezinsbondpunten gespaard, dus moest niks betalen voor het boek bij Standaard Boekhandel.

TROTS OP mijn man, die voor het vijfde jaar op rij verkozen is tot MVP door Microsoft.

GEBAKKEN – geweldig veel de afgelopen weken en maanden, maar echt veel. Baking is my therapy, en het is ook echt verslavend. Ik testte heel wat recepten uit nieuwe kook- en bakboeken (binnenkort meer hierover!), maar ook enkele van mijn eigen succesrecepten werden (meermaals) klaargemaakt. Gelukkig hebben wij sympathieke buren, en lust onze bubbel ook al eens een taartje. Want we zouden al kunnen rollen anders :-).

GEDAAN – lego gebouwd met Juliette. Amai, ik was vergeten hoe plezant dat is! Misschien moet iemand toch maar Lego vragen aan Sinterklaas… 

OOK GEKOCHT – herbruikbare mondmaskers in toffe printjes. Ik zag ze toevallig voorbij komen op Facebook, bij een vriendin van een vriendin van een hele tijd geleden. De mooie printjes trokken meteen mijn aandacht, en dat we er het goeie doel mee steunen is een extra motivator om er te bestellen. Voor de liefhebbers: je kan er nog bestellen, maar er is enkel te koop wat op voorraad is, geen ‘maatwerk’ meer. 

OOK GEKOCHT – blikjes King Monty chocolade, ten voordele van Kat Zoekt Thuis. Online te bestellen, en levering aan huis. We wachten vol ongeduld op ons pakje… En ook hier: je kan er nog bestellen! De chocolade is volledig vegan!

BEZIG MET evenwicht zoeken, mezelf meer dan eens voorbij lopen en prioriteiten leggen. Dat laatste is echt nodig om overeind te blijven, maar ik merk ook dat ik niet gelukkiger wordt van bepaalde hobby’s (waaronder deze blog) even wat op de achtergrond zetten.

BESTE TIP – chocolade kan je op een inductievuur gewoon in een pannetje smelten. Je hoeft dus niet van ‘au bain marie’ en van veel afwas te doen. Ik zag dat ooit eens passeren op Instagram bij Annelies, en onlangs dacht ik daar weer aan. Getest en goedgekeurd, en ik ga het nooit meer vergeten nu! 

OOK GEKEKEN NAAR het tweede seizoen van Big Little Lies op Canvas. Het boek heb ik graag gelezen, het eerste seizoen van de serie heb ik met plezier bekeken en het tweede seizoen was ook een topper. Topcast, en prachtig neergezette personages. De boeken van Liane Moriarty kunnen me de laatste tijd niet meer bekoren, maar Big Little Lies vond ik toch wel de beste.

UITGEPROBEERD – de nieuwe WordPress-editor. Toen ik dit bericht verder wou afwerken, was ineens heel de lay-out anders. Het is wat zoeken, en het zal wel wat gevloek zijn als ik straks foto’s wil invoegen en zo, maar ik duim dat het goed komt! (Edit: het was dus echt van vloeken om foto’s in te voegen…)

GEPROEFD – Verbenasiroop. Ik kreeg een flesje van de mama van de BFF van Juliette, na een speeldate bij hen in de tuin enkele weken geleden. Als dank voor het glutenvrije, melkvrije en sojavrije gebak dat ik meegenomen had (haar kindjes hebben heel wat allergieën). Ik kende het absoluut niet (al heb ik wel eens thee van Verbena gedronken; een andere naam voor dit kruid is ijzerkruid), maar het is heel erg lekker. Kruidig en zoet, heel wat anders dan de mierzoete vlierbloesemsiroop.

HOREN – een alleen spelende Juliette. Sinds ik een grote doos met oude Barbiepoppen (en talrijke kleertjes en toebehoren) heb meegekregen van bij mama, is het hier soms van urenlang alleen spelen. Dat is nog nooit eerder zo lang gelukt, maar het is wel een verademing voor ons soms :-).

RUIKEN – de geur van verse crumble. Zei ik al dat ik echt wel een bakverslaving heb? 

OOK GEKOCHTKamillethee met vanille, in een prachtig blikje. Heerlijke thee om mee te ontspannen ’s avonds! 
Ellen heeft trouwens nog geweldig leuke dingen in haar webshop. Op mijn verlanglijstje staat deze superschattige keukenwekker :-).

MEEDOEN AAN de BlogBoost Najaarschallenge. Deze gaat morgen van start en loopt tot het winter is. Om de twee weken kan je bloggen rond een bepaald thema, en je krijgt een inspirerende gids in je mailbox met heel wat tips om aan de slag te gaan. Ik doe mee omdat ik het hier weer wat leven in wil blazen, maar ook omdat ik de sfeer tussen bloggers tijdens zo’n challenge echt heel fijn vind! 

GEHAAKT – een roze regenboogeenhoorn voor de verjaardag van Juliette. Op haar verzoek, maar eigenlijk geweldig leuk om te maken. We zijn allebei heel blij met het resultaat! 

OOK GEHAAKT – een schaapje voor Alice, het dochtertje van een vriendin. Dezelfde zoals de gele die ik voor de geboorte van Juliette maakte, maar het blijft een geweldig goed patroon (en geweldig mooie knuffel). Niet de meest eenvoudige om te maken, maar geduld is een schone deugd!

BENIEUWD NAAR het resultaat van de fotoshoot die we enkele weken geleden hadden met Kelly. Het was prachtig weer, er was een mooie locatie, en Kelly stelde ons heel erg op ons gemak. We kregen ondertussen al een veelbelovende preview, dus het is meer van uitkijken naar, dan benieuwd zijn naar. To be continued, en ik denk zelfs dat ik er een aparte blogpost over schrijf!

BEZIG MET alweer een haakwerkje. Dat haken lag even stil, maar ik heb het dit jaar weer opgepikt. Deze keer maak ik een diertje uit één van de nieuwe boeken van Pica Pau die ik kocht, voor het zusje van Tiebe en Warre* dat er rond de jaarwisseling aan komt. 

OOK TROTS OP mezelf, omdat ik vorige week feilloos door centrum Brussel ben gereden met de auto. Normaal moest ik de ring afrijden, maar wegens een of andere omleiding of ongeval stuurde de GPS mij dwars door het centrum. Het was even mijn calm bewaren, maar ’t is allemaal goed gekomen. Had je mij dat een jaar of twee geleden gezegd, ik had het nooit geloofd :-).

BLIJ MET mijn thuiswerkplek. Maandenlang lag die vaak bezaaid met kleurplaten en stiften en stickers, maar nu is het meestal mijn plekje, voor minstens één werkdag per week. En nee, ik kan niet verstoppen dat ik een stationary-lover ben… 

GEKREGENde superleuke set stickers van CreaChick. Het doosje telt 50 vellen met stickers in verschillende thema’s, van cijfers en woorden tot plantjes en dieren en de seizoenen en op reis gaan en thee en kerst en … Echt een heel fijn doosje, dat zeker van pas zal komen als ik verder in mijn bullet journal werk (en mijn nieuwe voor 2021 zal maken). Er werden wel al afspraken met Juliette gemaakt, want zij wil bepaalde vellen al helemaal zelf hebben (de poesjes, de konijntjes, de paarden, …). Best grappig, dat we dezelfde hobby’s blijken te hebben / ontwikkelen! (Ik kocht onlangs trouwens ook het doosje met clear stamps. Ook té leuk!)

UITKIJKEN NAAR terug vrienden mogen zien. Deze introverten hebben niet zo heel veel problemen met de bubbels, maar we blijven ook sociale beestjes. Zo eens taart eten met vrienden, dat beginnen we wel te missen… 

OOK BLIJ MET de onverwachte echte post die kreeg, onder andere van mijn nicht en van Liesbet. Ik moet dringend eens werk maken van enkele mensen echte post terugschrijven!

ONTSPANNEN DOOR de fijne yogalessen die ik aan het volgen ben. Ik ben echt nog een beginner, maar ik heb veel aan de oefeningen en houdingen die ik al heb aangeleerd. Hier schrijf ik later nog uitgebreider over, wanneer ik een update deel over ‘20 in 2020‘.

OOK TROTS OP Juliette, die helemaal zelf haar naam al kan schrijven. We moesten ‘m al eens opschrijven zodat zij het kon nadoen, en heel kort daarna kon ze ‘m zelf, zonder voorbeeld. Volgens mij moeten kleuters dan vier dat helemaal nog niet kunnen, dus je kan geloven dat we heel fier zijn!

En jullie, waarmee zijn jullie de afgelopen tijd bezig geweest?

39 gedachtes over “As we speak #21

 1. Wat een prachtige gehaakte poppetjes! Ik mis ook bepaalde dingen, hoe introvert ik ook ben. Langs de andere kant, ik ben wel heel stout op weekend geweest met een aantal vrienden en ik moet daar nu energiegewijs zwaar van bekomen ;-). Al die taartjes en zo zien er trouwens overheerlijk uit! Die buren van jullie hebben chance!

  Like

  • Maar als het weekend zelf energie heeft gegeven, is het het allemaal waard, toch? De nood aan sociale contacten wordt zwaar onderschat. Wij blijven voorzichtig, maar ik hoop dat we na de winter toch weer naar ‘normaal’ kunnen…
   Onze buren zijn inderdaad wel blij :-).

   Geliked door 1 persoon

 2. Die haakwerkjes van je zien er altijd geweldig uit! Net als de taarten trouwens. Ik eet zo goed als geen zoetigheid meer, maar ik weet niet of ik dat zou volhouden als je mijn buurvrouw zou zijn :-). Knap trouwens, hoe Juliette zelf al haar naam schrijft.

  Like

 3. Leuk om te lezen! En wat wordt Juliette groot…, maar nog steeds überschattig (mss toch de foto eens updaten? Hoe oud was ze toen? 1 jaar?). De taartjes zien er terug hemels uit, en benieuwd naar de komende blogposts hieromtrent (je mag altijd naast mij komen wonen 🙂 ).

  Like

  • De foto krijgt binnenkort een update, dat was een deel van het doel van de fotoshoot :-). Op de foto hier rechts was ze net geen jaar denk ik. Tijd vliegt!
   Binnenkort komt er een review van een nieuw vegan bakboek aan, maar ik denk dat ik nog een maandje langer recepten zal testen. Té veel lekkere dingen :-).
   En als ik het zo hoor, zouden we naar heel veel verschillende plaatsen moeten verhuizen. Misschien moet ik toch maar eens verder beginnen denken aan mijn droom om ooit gebakjes te verkopen…

   Like

 4. Ik ben nu al benieuwd naar jouw review van ‘Ongetemd leven’. Ik kocht het boek vrijdag ook, maar ik blijf maar sjieken op de ijsberen op de Zuidpool en nog wat onduidelijkheden, ook al zijn ze misschien niet relevant. Enfin, ik zal het wel uitlezen en maak er dan een doorgeefboek van.

  Like

  • ‘k Moet er nog in beginnen, maar ik heb ook een beetje schrik dat mijn verwachtingen te hoog zijn. We zullen zien!
   En doorgeefboeken zijn heel leuk, ik doe dat hier ook regelmatig in het boekenruilkastje in onze buurt. Al merk ik dat het de laatste maanden wat aan het stil vallen is bij de andere gebruikers ervan…

   Like

   • Ik wil boeken doorgeven gebruiken als een manier om sociaal te zijn. Afspreken met iemand voor een koffie-date en een babbel en dan het boek doorgeven. Nu de pandemie nog onder controle krijgen, zodat dat weer ongeremd kan.

    Like

 5. Maar zo leuk om mij hier tussen te zien blinken! Wat een update trouwens, maar ik lees vooral positieve dingen. Ik zou dat stickervelletje met de konijntjes ook ‘stelen’, beste J. 😉
  Ik ben nu wel even benieuwd naar jouw man zijn werk, haha, zo’n nerd ben ik nu ook wel weer (vooral omdat ik met veel MS producten in aanraking kom).
  Ik ben ondertussen zelf al begonnen in ‘Untamed’: het gebeurt niet veel dat ik meteen een boek koop na het beluisteren van een podcast, maar ik was zo onder de indruk dat ik het meteen moest hebben.

  Like

  • Het is inderdaad een ferme update geworden, ik bleef maar schrijven :-).
   Bart is software architect, maar werkt niet voor Microsoft rechtstreeks (al werkt hij wel met hun producten). De titel ‘MVP’ krijg je enkel door bijdrages te doen aan de community (blogs schrijven, spreken op events, open source werk, …); je moet er veel inspanningen voor doen die niet betaald worden, maar de titel is wel een hele eer. En zoiets staat ook wel mooi op je CV natuurlijk!
   Wat vind jij tot nu toe van ‘Untamed’?

   Like

 6. Wat een prachtige haakwerkjes! Die gebakjes lijken me ook heerlijk. Dat boek ‘Omgetemd leven’ hoorde ik ook al in Werk&leven. Ga ik eens opzoeken. Ik vloekte ook al op de nieuwe WordPress-Editor, alles is plots zo anders. Hopelijk worden we het snel gewoon.

  Like

 7. Untamed heeft dankzij Kelly en Anouck (okee ook door Adele) gigantische verkoopcijfers denk ik, hier van ’t zelfde! 🙂 Big Little Lies, jeej! Blogboost najaarschallenge, jeej! Ik dacht dat je de naam van een blogrubriek niet zomaar mocht overnemen, maar intussen weet iedereen wel wat een ‘As we speak betekent’, misschien toch wel een goed idee…

  Like

  • Kelly en Anouck zijn echte influencers! Nee, serieus, wat zij vertellen is er altijd zo boenk op, en hun (boeken)tips stellen zelden teleur. Jawel, hier zit een fangirl :-).
   Laat maar komen op jouw blog, een As we speak. Ik kom lezen!

   Like

 8. Oooh seg die schaapjes zijn super mooi! Ongetemd leven wil ik ook graag lezen. Ik heb nu wel nog genoeg boeken staan dus ik ga ‘m op mijn verlanglijstje voor kerst zetten denk ik. En van WordPress, bedoel je Gutenberg? Ik werk daar al een tijdje mee en eens je het doorhebt is het echt mega handig vind ik.

  Like

  • Ehm, ik heb geen idee hoe de update heet. Het is bij het schrijven van een nieuw bericht, dat de editor veel minimalistischer is geworden, en dat ik moet zoeken naar alle functies en andere dingen die ik wil doen. Ik ben nog niet in de fase dat ik alles al doorheb, maar dat komt hopelijk wel snel.
   En van die boeken: ik zeg dat ook altijd, dat ik geen nieuwe boeken meer ga kopen. Een van mijn voornemens dit jaar was zelfs dat ik mijn TBR hoopjes zou doen minderen. Haha, what was I thinking? Ik denk dat ik nog nooit meer boeken heb gekocht dan dit jaar…

   Like

 9. Oooh, dat gehaakte schaapje, zalig! Die stickers zien er heel tof uit, dus ik begrijp Juliette volledig 😉 Straf inderdaad dat ze haar naam al kan schrijven!
  Ik vind die nieuwe editor nog wel handig eigenlijk, maar ben wel al overgestapt van zodra hij aangeboden werd. Was dus even in de war toen ik op veel blogs las over die nieuwe editor, want ik zag bij mij geen verandering 🙂 Maar dat komt dus wel, ik vond het toen ook even wennen, maar nu vind ik hem heel praktisch.
  En ook: proficiat aan Bart, dat is wel een heel straffe prestatie seg!

  Like

  • De schaapjes vallen in de smaak, hihi!
   Bij mij is de nieuwe editor er pas sinds afgelopen weekend, maar ik werk nog met de gratis versie van WordPress, dus misschien is het daarom pas later?
   Ik sukkel vooral met het invoegen van afbeeldingen. Maar al sukkelen zal het me wel lukken :-).
   Bedankt van Bart!

   Like

   • Ah ja, dat kan wel zijn, dat de nieuwe editor er bij de betalende versie sneller gekomen is. Tip voor de afbeeldingen: als je er verschillende wilt invoegen, dan is het sneller om ze allemaal als galerij in te voegen en dan bij type te wisselen naar “afbeelding”, want dan wordt die galerij omgezet naar losse afbeeldingen (dan moet je ze enkel nog naar de juiste plaats verschuiven). Heb ik nog maar recent ondekt, maar maakt een gigantisch verschil in snelheid als je veel afbeeldingen in je bericht hebt 🙂

    Like

   • Ha, goeie tip, bedankt! Met dat schuiven had ik wat moeite: gewoon slepen ging niet, en met die pijltjes was het ofwel helemaal bovenaan, ofwel helemaal onderaan het bericht. ‘k Heb dan geprutst met knippen en plakken, en ‘afbeelding vervangen’. Het is ook gelukt, maar wellicht veel omslachtiger dan nodig was…

    Like

 10. Chocolade kan je op een inductievuur gewoon in een pannetje smelten … Echt??! Ik durf niet goed, ik heb 30 jaar geleden verbande chocolade geroken => vergeet je van je leven niet!!!
  Chernobyl => die hondjes :’
  Ik heb een pruimencrumble gemaakt, crumbles zijn op bakvlak het enige wat bij mij enigszins lukt.
  Geen leuke mondmaskers meer tonen aub, ik heb er meer dan ik nodig heb want ik kom haast niet buiten 🙂 Maar ook hier was de opbrengt voor een goed doel, dus dat is nooit verloren.

  Like

  • Ja, echt, de eerste keer was ook met een klein hartje, maar ik zet het vuur laag en blijf in de buurt. Lukte al elke keer perfect!
   Wij hebben er elk zo’n vijftal, want ik gebruik ze dagelijks en wil ze dus regelmatig kunnen wassen. En ik draai niet elke dag een wasje op 60°, dus dan is een voorraad handig.

   Like

 11. Wat een leuk overzichtje! Ik ga toch echt eens moeten luisteren naar de dames van Werk & Leven. Die gebakjes zien er trouwens echt verrukkelijk uit!! Ik vind bakken ook zalig, die aantal calorieën binnenspelen ook, maar de dag erop die zien verschijnen op de weegschaal is minder :p

  Like

  • Ja, zeker luisteren! 🙂
   Meestal bak ik als we bezoek hebben, of deel ik heel wat uit. Maar de afgelopen maanden was dat moeilijker, dus er zijn ook wel wat gebakjes blijven plakken… Ik zou dringend eens actiever moeten sporten eigenlijk!

   Like

 12. Wat een heerlijke As we speak. Tijdens het lezen schoot er me bij vrijwel elk stukje iets te binnen dat ik wilde schrijven én nu ik hier bij het reactie-vakje terecht ben gekomen is precies alles uit mijn gedachten verdwenen. 🙂 Niets moeten betalen in de boekenwinkel lijkt me een droom, zelfs al gaat het maar om één boek ipv een volle winkelmand (ja, ik heb al een paar keer gedroomd dat ik gratis een mandje mag vullen bij de boekhandel). Ik krijg altijd zin om weer iets te gaan bakken wanneer ik jouw bakfoto’s op Instagram zie verschijnen. Het is dat manlief geen chocoladefan is én die heerlijke chocolade-hazelnoot-taart in mijn eentje opeten geen goed plan is. Anders had ik ze sowieso opnieuw gemaakt na het lezen van deze blogpost. Misschien moet ik me toch maar eens focussen op het vinden of bedenken van het ideale recept voor een éénpersoons Brookie.

  Fijn dat er op Lego geen leeftijd staat hé. Ik vond het zelf ook heerlijk om daar onlangs nog eens mee bezig te zijn. Zo ontspannend. Super knap dat Juliette haar naam al kan schrijven. Dat lijkt me inderdaad behoorlijk snel én ze heeft dan ook nog eens een langere naam dus ik begrijp helemaal dat jullie hier op haar zijn. Oh en de post is graag gedaan. Maar dat wist je al hé.

  Like

 13. Wat een heerlijke blogpost! Ik werd er helemaal vrolijk van 🙂 Tuur kan hier ook al een tijdje zijn eigen naam schrijven en is nu helemaal into schrijven, tellen en letters leren. Ik sta er iedere dag versteld van hoeveel hij al kan en nog wil leren. En wat fijn die echte post! Dat doet altijd deugd he in deze tijden.

  Like

 14. […] De laatste As we speak dateert van oktober 2020, en sindsdien is er veel gebeurd. Wat eraan zat te komen, gebeurde. Ook al heb ik me er lang tegen verzet, daar was het muurtje. Omdat ik authenticiteit belangrijk vind bij het bloggen, en omdat mijn verhaal voor velen helaas herkenbaar bleek, deel ik graag hoe het nu met me gaat. Ik ben nu bijna zeven weken thuis van het werk, en dat gaat met ups en downs. […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.