Mijn vakantie van 2020 was…

… op zijn zachtst gezegd de vreemdste in jaren. Eentje waar we lang naar uitkeken, die keihard deugd deed, maar die toch een wrange nasmaak had. Want ja, door Corona waren er wat beperkingen: we mochten ineens minder mensen zien en we gingen ook niet zomaar overal naartoe. Maar we hebben er wel van genoten!

… eentje van staycation, en niet op reis gaan. Begin dit jaar wouden we een vakantie boeken naar de Ardennen, en toen was daar plots C., en besloten we wijselijk af te wachten. We overwogen even om last minute een B&B te boeken, maar overal waren er meerdere kamers en ik geef toe: ik was een beetje bang. We bleven dus meestal thuis, maar deden voorzichtig wel enkele uitstapjes: een fietstocht van ongeveer 30 kilometer met Juliette in de fietskar (gelukkig heb ik een e-bike!), een wandeling in het Muziekbos, naar Pairi Daiza met de schoonouders en schoonbroer (toen de bubbels nog groter waren), een wandeling in de Gentbrugse Meersen en ‘op vakantie’ bij oma en opa.

… er een met een lijstje met zomerplannen, geïnspireerd door de Instagram van Werk & Leven. Het grootste deel is al afgevinkt. Sommige dingen nog niet maar dat is niet erg, want de zomer is nog niet gedaan!

… drie weken lang, voor het eerst in jaren. Toen ze op het werk in januari lieten weten dat er drie weken collectief verlof zou zijn in juli/augustus, vond ik dat te lang en niet zo leuk, maar het was nu méér dan welkom. En sowieso is collectief verlof echt fijn, want dan stoort niemand je.

… giga-oogsten uit de moestuin verwerken. Kilo’s tomaten, courgettes, boontjes, paprika’s, … Het warme weer was zeker goed voor de oogst. In kleinere hoeveelheden, maar minstens even lekker, oogstten we ook: wortels, rode bietjes, komkommers, frambozen, prei.

… eentje van veel koken en bakken. Koken met groenten uit de moestuin (op champignons na kocht ik al wekenlang amper groenten), en bakken onder andere met overrijpe bananen. We maakten ook enkele keren waterijsjes. Want ja, hittegolf en zo.

… schatten op zolder ontdekken. Mama had op zolder nog een grote doos met barbiepoppen, en die nam ik mee naar ons huis. Urenlang is Juliette al zoet geweest met de meer dan twintig jaar oude poppen! Met extra dank aan mama, voor het herstellen van de kleertjes die kapot waren!
In de doos zat ook mijn muziekdoosje/juwelendoosje van toen ik klein was. Zou het toeval zijn, dat er koekjes en taartjes op de buitenkant staan?

… oude hobbies terug opnemen. Bij ons op zolder vond ik een borduurwerk dat ik gekregen heb toen ik een jaar of veertien was. Toen vond ik dat best leuk, en ik vond het zonde van een onafgewerkt borduursel te hebben, dus ik besloot er verder aan te werken. Tot groot plezier van Juliette, want ze wil het Winnie the Pooh alfabet voor in haar kamer. Het moet één van de meest nutteloze tijdsbestedingen ever zijn, maar ik vind het eigenlijk best rustgevend. Win-win dus!

… plannen maken om te beginnen aan de wc, maar uiteindelijk niks doen. De moed ontbrak mij een beetje, want eerlijk? Ik had veel tijd nodig om te bekomen van de afgelopen maanden. Dag één van mijn verlof begon met knallende migraine, en de weken die volgden had ik regelmatig hoofdpijn. Ik startte ook met medicatie voor mijn huidaandoening, waarvan ik maagklachten kreeg en daardoor ook medicatie moet nemen. Door de fysieke klachten werd ik ook wat beperkt in dingen doen, dus het werd vooral luisteren naar mijn lichaam. Dat schilderen kan later nog…

… maar één keer een dutje doen overdag, en langer kunnen opblijven ’s avonds. Want: geen wekker meer om 6 uur (of vroeger), en Juliette sliep meestal wel tot ongeveer 7 uur.

… plannen om veel te bloggen (massa’s ideeën), maar er niet toe komen. De pc is bijna niet aan geweest overdag, en ’s avonds was het vooral lezen. Er komen nog veel berichten aan de komende weken, dus ik hoop dat niet te veel mensen weggelopen zijn…

… warm, warm, warm! Ondertussen ben ik er wat aan aan het wennen, maar het is echt niet normaal warm. Ja, ik ben zo iemand die kan klagen en zagen dat het te warm is, ja. Sorrynotsorry! We proberen hier alles wel goed dicht te houden overdag, en ’s avonds laat en ’s morgens vroeg zetten we alles open. Maar het mag weer wat afkoelen voor mij :-).

… een bezoekje aan de kapper, en daarna even doorrijden tot bij een vriendin die er in de buurt woont om groentjes uit de tuin te brengen. Ze was gaan werken, maar ik mocht in de tuin om alles daar te leggen. Ik nam ook wat Flowmagazines voor haar mee, en ook een doosje zelfgebakken koekjes. Dat laatste was een verrassing, omdat ze door een moeilijke periode gaat, en ze stelde het heel erg op prijs. ’t Zijn die kleine dingen die ’t hem doen!

… in vertrouwen genomen worden door mijn broer en schoonzus over het geslacht van baby 3, en een knuffel mogen maken. Ik had mijn schoonzus wat geholpen met het moodboard, en ik ga er iets prachtigs van maken. Het resultaat zien jullie hier nog wel verschijnen :-).

… het eerste logeerpartijtje van Juliette bij Tiebe, en van Tiebe bij ons. Eerst een dag rust en stilte, en daarna een goed gevulde maar echt ook superleuke dag. Een vijf- en een vierjarige samen, dat is echt zo zalig om bezig te zien. Zeker voor herhaling vatbaar!

… 5937 x ‘mama’ en 92402 x ‘waarom’. Bijna nooit alleen geweest, en ik werd er met momenten gek van…

… 6 uitgelezen boeken! Tijdens vakantie/verlof lees ik altijd meer, en ik had gevreesd dat ik thuis niet zo veel zou kunnen lezen als op reis. Maar er waren veel warme zomeravonden van buiten lezen, en overdag las ik ook regelmatig terwijl J. met de barbiepoppen aan het spelen was.

Meer lezen? Ik deelde in 2018 en 2019 ook al een vakantieblogpost!

Hoe was jullie vakantie? Of hebben jullie nog verlof te goed?

32 gedachtes over “Mijn vakantie van 2020 was…

 1. Drie weken is idd echt heel lang, zeker als je geen moment alleen was. Voor mij is een vakantie pas echt geslaagd als ik minstens 24 uur alleen ben geweest 🙈 Ik ben zo jaloers op die moestuin! Ooit eens geprobeerd maar ik heb daar helaas het geduld en de feeling niet voor.

  Like

  • Minstens 24 uur was het zeker niet, en ik heb er echt zo veel nood aan. Volgend jaar stuur ik ze op kamp als ik weer zo lang verlof heb. Enkele dagen, of een week, voor mezelf: heerlijk. En zij doet niks liever dan op kamp gaan!
   De moestuin is dit jaar een groot succes, omdat we veel van onze woon-werkverkeertijd hebben geïnvesteerd in onze moestuin. En met dank aan veel tips van de papa :-).

   Like

 2. Ik heb het ook meer dan gehad met die hitte, hopelijk komt er snel afkoeling. Klinkt als een rustige, creatieve, fijne vakantie. Af en toe opladen is echt nodig he. Hier ben ik 6 van de 8 weken heel de tijd bij de kindjes (ik ben leerkracht) en meestal ben ik blij met zoveel tijd, maar soms denk ik: aargh, ik zou graag weer lesgeven…

  Like

 3. Leuk verslag! Wat heb je veel gedaan. Zo produktief was ik zeker niet, en zeker niet als het heet is. Dan kom ik op een soorf stand-by stand. Vreselijk. Maar vandaag is het weer koeler, en ga ik plannen voor volgende week maken. Zo’n lijstje is geen slecht idee.

  Like

 4. Waw, al die oogst uit de tuin! Bij ons is het momenteel ook gewoon uitkiezen wat we gaan eten en dat is zo zalig! Wel nog geen enkele tomaat, er hangen er al een paar mooie aan, maar voorlopig worden ze nog niet rood 🙂 We lopen algemeen wat “achter” tegenover jullie, denk ik, want zowel de boontjes als prei moeten ook nog groeien.
  Zo schattig, dat muziekdoosje met koekjes en taartjes 🙂
  Hopelijk lukt het om ergens tussendoor toch wat momenten alleen te vinden; lijkt mij heel vermoeiend om nooit even echt alleen te zijn.

  Like

  • We zijn dit jaar best vroeg met alles begonnen. De boontjes lopen nu op hun einde, terwijl ze bij mijn ouders nu pas beginnen groeien. De tomaten, dat is er echt over. We doen nu vooral aan uitdelen eigenlijk… Volgend jaar minder planten denk ik!
   Dat alleen zijn, daar heb ik echt nood aan. Ik zie Bart en Juliette doodgraag, maar soms moet ik écht alleen zijn. En zelfs al is Bart thuis aan het werk en heeft hij geen calls, toch stoort me dat soms…

   Geliked door 1 persoon

 5. Leuk overzicht en best een productieve vakantie! Ik heb echt last gehad met de staycation: we zaten al de hele tijd thuis en na een uitstap kwamen we nu weer thuis. Emma is één nachtje gaan slapen bij de grootouders, maar toen was ons konijn ziek en de vrije dag werd half bij de dierenarts gespendeerd. Ik mag niet klagen want het kan (veel) erger, maar toch. De batterijen zijn zeker niet opgeladen of toch niet ten volle.
  De moestuin heeft ook wat last van lockdown precies. Vorige jaren heb ik veel kunnen oogsten, maar dit jaar bitter weinig. Maar ik geef de moed niet op en zag nu toch heel wat buternutpompoenen piepen… 🙂

  Like

  • Hoera voor pompoenen! Wat is er mislukt, wat vorig jaar wel lukte? Bij ons is het net omgekeerd: dit jaar goed, vorig jaar minder. En we wijten dat aan het feit dat we dit jaar meer tijd hebben geïnvesteerd in onze moestuin.
   Hier hebben we ook ervaren dat we er nooit écht ‘uit’ waren door de staycation, en de batterijen zijn hier ook verre van opgeladen. Een kleuter entertainen is ook niet altijd chill…
   Hopelijk is jullie konijn weer beter?!

   Like

 6. Vorig jaar had ik ook hoofdpijn en migraine voor een groot deel van mijn vakantie. Het is echt balen dan… Gelukkig heb je toch veel leuke dingen kunnen doen :-). Hier is het verlof pas begonnen, het wordt waarschijnlijk een staycation. Hoofdpijn is er gelukkig niet dit jaar, want de lockdown heeft mij net wel rust gebracht, maar ik vrees dat de verveling toch zal toeslaan op een bepaald moment…

  Like

 7. Wat fijn dat je zoveel groentjes uit eigen tuin hebt! En die schatten op zolder zijn ook tof. Ik heb niks meer van mijn speelgoed. Behalve één stuk dat mijn grootvader ooit gemaakt heeft.

  Mijn verlof is nu nog bezig, ik had al 11 dagen in juli. Nu ging ik vooral veel klusjes doen maar door de hitte is het een luie vakantie geworden. Ik kon niet wandelen met mijn oudste hond tenzij heel vroeg ’s ochtends. Maar ik vond het ook fijn om gewoon veel te lezen en tijd te hebben voor mezelf 🙂

  Like

 8. Allez gij, dat is toch niet nutteloos, zo’n borduurwerkje? Dan zijn veel hobby’s nutteloos… Hier is de dochter momenteel ook met Winnie De Poeh bezig, dus ze zou zeker jaloers zijn op Juliette die het krijgt! Tis mooi en jij amuseert je er mee, da’s toch veel waard.
  Ik ben trouwens jaloers op je tomaten! Hebben jullie een serre? Hier zijn de bladeren voor een deel rot geworden van de regen en zijn de tomaten nog groen. Frambozen daarentegen hebben we heel veel gehad en vroeger dan de andere jaren.
  En bloggen doe jij wanneer je dat wilt, ik denk niet dat er mensen voor wegblijven,… Hier gaat de computer alleszins ook veel minder open in de zomermaanden en ik vind dat net goed en fijn.
  En ai, voor de fysieke problemen! Knuffel.
  En tot slot: oh, dat muziekdoosje ❤

  Like

  • Ik kies er precies altijd de handwerkhobbies uit :-).
   Onze tomaten groeien inderdaad in een serre. Voor het tweede jaar op rij in een glazen exemplaar, dat we tweedehands kochten. Het was een zoektocht, maar dit jaar zijn ze echt geweldig goed gelukt.
   Tijdens de vakantie bleef de computer overdag bijna altijd dicht, en ’s avonds was ik meestal te moe om nog te bloggen. De zomer is meestal een rustigere blogperiode, er komt wel meer tijd als de dagen korter worden, en er minder werk is in de tuin :-).

   Like

  • Geniet van je vakantie!
   Bij ons is dat al jarenlang collectief, omdat wij meegaan met het bouwverlof. Ook wel handig om te weten dat je verlof elk jaar in dezelfde periode valt, maar het is voor ons dus moeilijker om verlof te nemen eind augustus of in september…

   Geliked door 1 persoon

 9. De vakantie was hier ook wel wat anders dan anders. Wij lieten onze midweek in Nederland toch doorgaan en verder plande ik wel wat daguitstapjes met Tuur maar telkens zeer doordacht gezien corona. En o zo herkenbaar die vele mama’s en waarom’s op een dag. Ik werd en word er soms nog altijd onnozel van 🙂 En hoera zeg voor slapen tot 7. Hier sliep Tuur uitzonderlijk één keer tot half acht. Alle andere dagen was het eerder richting zes / half zeven :s

  Like

  • Het is allemaal een fase, dat zeggen wij hier vaak tegen onszelf… Fijn dat jullie wat leuke uitstapjes konden maken! Tuur zal dat vast wel fijn hebben gevonden :-). Sliep hij op vakantie dan niet wat langer door het extra ravotten en de extra indrukken?

   Geliked door 1 persoon

   • Tuur vond dat inderdaad ongelooflijk fijn 🙂 Maar jammer genoeg sliep ie niet meteen langer daardoor. Hij viel ’s avonds wel sneller in slaap dus dat is toch ook al iets 😉

    Geliked door 1 persoon

 10. Jammer dat we niet wat dichter bij elkaar wonen dan had ik Juliette’s haar gerust af en toe voor je willen invlechten. Ik deed dat vroeger vrij vaak bij mezelf maar dat vinden mijn armspieren niet zo geweldig. Bij iemand anders gaat het gelukkig een pak makkelijker. Het is een beetje zoeken nu hé met de maatregelen maar jullie vakantie klinkt heel fijn wanneer ik deze blogpost lees.

  Van Winnie the Pooh heb ik zelf ook twee kruisjessteek-projecten gemaakt. Telkens als geboortecadeau. Maar ik heb hier wel nog steeds een Forever Friends alfabet staan. Dat maakte ik als tiener en er zitten behoorlijk wat fouten in die ik bewust zo laat vermits ik dan zie dat ik er ondertussen (gelukkig) wel wat beter in geworden ben. Al is het al een hele tijd geleden sinds ik nog eens kruisjessteek heb gedaan. Misschien moet ik het weer eens oppikken want ik heb hier nog heel wat pakketten klaarliggen die ik cadeau kreeg.

  Zo leuk dat je alvast in vertrouwen werd genomen door je broer en schoonzus. Ik ben heel benieuwd naar de knuffel die je voor hun kindje gaat maken. Fijn ook om de muziekdoos te zien waar je het een tijdje terug over had. De laatste tijd heb ik even niets gebakken vermits het al warm genoeg was zonder dat de oven die temperatuur nog wat meer liet stijgen.

  Like

  • Oh, zo leuk dat jij kan invlechten! Ik zal eens op les bij jou komen :-).
   En ik denk dat ik na dit borduurwerk op zoek ga naar een volgend. Nog geen idee waar of wat, maar ik vind het echt superleuk om te doen!
   Raad eens wat ik vandaag – bij 30°+ heb gedaan? Ja hoor, ’s avonds na het werk nog taart gebakken! Want ja, er was bladerdeeg dat op moest, en de frambozenstruik is aan het ontploffen :-).

   Geliked door 1 persoon

 11. word jij gestoord tijdens je verlof door collega’s als het geen collectief verlof zou zijn? Hoe erg! Zo hoort het helemaal niet. Iedereen heeft recht op zijn welverdiende rust.

  hihi heb jij kattenvormpjes voor cakejes?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.