Count your blessings #18

Door regelmatig je blessings, of kleine gelukjes, neer te schrijven, sta je bewuster stil bij al die kleine, mooie dingen in je leven.
Al een tijdje zie ik bij Gerhilde en Silke ‘Count your blessings’-berichten voorbij komen; Haaike noemt ze ‘Silberstreifen’ en Leen ‘Gouden randjes’. Ik vind ze elke keer zó leuk om te lezen, dat ik besloot om ook mee te doen met deze leuke rubriek. Al een tijdje schrijf ik mijn blessings in mijn (papieren) agenda, maar nu deel ik ze ook hier op mijn blog.

Sinds de vorige Count your blessings zijn het vreemde weken geweest. Weken waarin het vaak moeilijk was, en waarbij ik het soms allemaal niet meer wist. Toch ben ik mijn kleine gelukjes blijven neerschrijven, want die lichtpuntjes allemaal samen zien staan zorgen voor instant happiness. Hiervan werd ik de afgelopen weken een beetje gelukkiger:

veel feestdagen in mei en juni = extra ‘rust’ (en soms wel vijf dagen weekend) ♥ mijn hoopjes opgeruimd krijgen (deze dateert van mei, ondertussen zijn de hoopjes helaas weer talrijk aanwezig) ♥ echte post versturen ♥ een leuk kaartje bij een pakje met online bestelling ♥  na weken videobellen eindelijk onze ouders terug live kunnen zien ♥ een bezoekje in de tuin van de BFF van Juliette ♥ interessante webinars de afgelopen maanden (en hoera voor replays!) ♥ lezen in de Libelle na een werkdag (en na kinderbedtijd) ♥ even kunnen ventileren bij de huisarts ♥ nieuwe thee ♥ post van Liesbet ♥ frambozen mogen plukken bij de buren ♥ veel hulp krijgen van de schoonouders met het werk in de tuin ♥ ’s avonds buiten zitten en boeken lezen ♥ eindelijk mijn BFF en haar nieuwe huis aan de zee kunnen bezoeken ♥ door Corona dichter bij mensen uit de buurt komen, waardoor we ouders van vriendjes van J. tot onze vriendenkring kunnen rekenen ♥ een proper huis na heel wat werk in de tuin (lees: er was o-ve-ral zand en vuil binnen) ♥ een razend interessant boek toegestuurd krijgen en elke bladzijde zo herkenbaar vinden ♥ zomaar een boeketje meiklokjes krijgen van de buurvrouw ♥ de schoonouders die niet alleen komen helpen in de tuin, maar ook eten meebrengen voor ’s avonds ♥ de strijkliefde van mijn schoonmama (op dat vlak zijn we tegenpolen) ♥ heel veel mentions op Instagram, van mensen die gebakjes van mijn blog hebben getest én goedgekeurd ♥ superleuke reacties op mijn kookboekweekfoto’s op Instagram, waarop ook iemand reageerde dat ze me graag zou willen inhuren om voor haar te koken ♥ veel verse koriander in de tuin ♥ een gigantische rabarberoogst ♥ regen, waardoor de plantjes in de moestuin eindelijk goed beginnen groeien ♥ elke week nieuwe bloemen in onze prairietuin ♥ een mailtje van mijn nicht dat de kaartjes die ik haar heb gestuurd een plekje in haar kamer hebben gekregen ♥  wat langer in de auto blijven zitten als er een mooi liedje op de radio is ♥ fietsers overlaten aan het zebrapad en een dikke duim krijgen (autorijden nadat je jarenlang zelf fietser bent geweest, dat zorgt voor een aangepast rijgedrag) ♥ plantjes voor de verjaardag van mama gaan kopen, en er meteen twee kopen omdat ik niet kon kiezen (ze was helemaal blij met mijn keuzes, joepie) ♥ blij zijn dat je een thuiswerkdag hebt, nadat je op de radio hoort dat er enorme file staat waar je normaal moet passeren ♥ een thuiswerkdag zonder kleuter ♥ toch een klein feestje kunnen organiseren voor de vierde verjaardag van ons pateeke ♥ het smoeltje van J. bij het openen van haar pakje met een roze gehaakte eenhoorn in ♥ na maanden nog eens wat rust en alleen-tijd ♥ veel boeken van mijn leeslijst die beschikbaar zijn in de bibliotheek ♥ voor het eerst dit jaar naar de bibliotheek gaan en een fantastische stapel verzamelen ♥ het fijne nieuws krijgen dat ik voor de vierde keer tante word ♥♥♥♥

Wat zijn jullie kleine gelukjes?

24 gedachtes over “Count your blessings #18

 1. Leuke gelukjes. Proficiat tante! Hier doen de oudste twee deze week een sportkampje in de namiddag. Als de jongste dan in bed zit, heb ik zowaar even tijd voor mezelf. Hoera! 🙂

  Like

  • Hoogsensitief Ouderschap! Niet hoe je met een hoogsensitief kind om moet gaan, maar hoe je als hoogsensitieve ouder goed voor jezelf kan blijven zorgen. Echt een heel fijn boek, een review komt er binnenkort nog aan (ik heb ‘m nog niet helemaal uit). Voor jou zal het misschien minder van toepassing zijn, maar ik vond het wel een enorme steun en vorm van herkenning eigenlijk.

   Geliked door 1 persoon

 2. Mooi lijstje!
  Doet me er aan denken dat ik mijn schriftje met blessings opnieuw zou moeten gebruiken, tis te lang geleden.
  En dat liedje vind ik ook keimooi ❤️

  Geliked door 1 persoon

 3. Oooh, ik ben een geluksmomentje. Ok ok, mijn post maar toch ik ben blij dat ik voor een geluksmomentje heb kunnen zorgen. Proficiat trouwens tante! Zo leuk om hier weer een lijst met geluksmomenten te kunnen lezen. Ik vind het nog steeds jammer dat mijn schoonouders hun frambozenstruiken hebben weggedaan want die smaken toch nog altijd een pak lekkerder dan die van de supermarkt hé. Het plukken zelf vind ik trouwens ook wel wat hebben. Lekker rustgevend.

  Like

  • Werk was twee dagen op kantoor, twee dagen thuis. Ons kantoor is heel erg ruim, we kunnen op voldoende afstand van elkaar zitten en er zijn ook voldoende maatregelen qua ontsmetting en zo. Na wekenlang thuiswerken met kleuter was het toch wel een verademing eerlijk gezegd!

   Like

 4. Die kleine gelukjes maken echt een groot verschil hé als je jou even minder goed voelt. Ik ben zeer benieuwd naar je prairietuin! Wat moet ik mij daarbij voorstellen? Klinkt al super leuk

  Like

   • Tof! Maar 1x per jaar onderhoud dat maakt het nog beter ;). Hebben jullie de tuin laten aanleggen of hebben jullie deze zelf samengesteld? In onze tuin staat nog veel te veel gras naar mijn zin. Zou liever ook wat meer bloemen en bijtjes hebben!

    Like

   • We hebben beroep gedaan op een tuinarchitect, want ik wou wel rekening houden met de bodemsoort, met licht / schaduw, … Wij kennen er te weinig van, en door professionele hulp in te schakelen hebben we nu een prachtige mix met allerlei bladsoorten, hoog en laag, en in elke periode van het jaar wel iets dat bloeit. En in de winter een prachtig silhouet van zaadddozen en grassen.
    Je mag me altijd een mailtje sturen als je de gegevens wil!

    Geliked door 1 persoon

 5. Wat een heerlijk lijstje (en een goede reminder om de mijne ook nog eens te posten :-))!
  Inderdaad, je haalt automobilisten die zelf ervaring hebben op de fiets er echt uit als fietser 🙂
  En proficiat aan ouders en tante!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.