Verbeelding Book Challenge 2020 | uitgelezen in juni

Voor de zesde keer op rij neem ik dit jaar deel aan de Verbeelding Book ChallengeWant: lezen is geweldig en #nevernotreading en al.
Heel wat volgers hier zijn ook boekenverslinders, dus daarom blijf ik maandelijks leesupdates delen.

Juni was geen geweldige leesmaand… Ik kreeg precies mijn klop na al die weken thuiswerk en kleuter combineren, en op vrije momenten was er altijd iets anders te doen. Toch waren er veel warme avonden waarop ik buiten zat met een boek. Er liggen dus enkele half uitgelezen boeken in huis die ik wellicht in juli uit zal lezen, maar voor de update van juni deel ik één boek met jullie. En wat voor één!

Oma heeft me gestuurd om te zeggen dat het haar spijt (Fredrik Backman) – 5*

Elsa is zeven jaar en een beetje apart. Haar oma is zevenenzeventig jaar en gek. Zo schiet ze vanaf haar balkon met een paintballgeweer op mensen die het woord van God komen verkondigen. Oma is bovendien de beste en enige vriend van Elsa. Ze vertelt Elsa de prachtigste sprookjes en verhalen. Elsa vlucht in die verhalen waar iedereen anders is en waar niemand gewoon hoeft te zijn. Dan overlijdt oma. Ze laat een stapel brieven achter waarin ze iedereen die ze heeft gekwetst haar verontschuldigingen aanbiedt. Gewapend met die brieven begint Elsa aan haar grootste avontuur. En leert ze de waarheid over sprookjes, koninkrijken en een oma zoals er maar één was.

Wat een boek! Ik las ‘Een man die Ove heet’ al graag, maar van dit boek heb ik nog meer genoten. Een fantasierijk – bijna magisch – en ook ontroerend boek. In het begin vond ik de titels van de hoofdstukken vreemd, maar de stukjes vielen op het einde op hun plaats. Heel erg fan van dit boek, met dank aan onze buren voor het uitlenen!

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge 2020 afstrepen.

**

Tussenstand Verbeelding Book Challenge: 10/30
Tussenstand Goodreads Reading Challenge: 21/35

***

Wat lazen jullie in juni?
En hebben jullie nog leestips of must-reads?

***

Lees ook

Vriendjes worden op Goodreads? Hier kan je mijn profiel vinden!

21 gedachtes over “Verbeelding Book Challenge 2020 | uitgelezen in juni

 1. Leuke leestip! Ik voeg hem meteen toe in Goodreads! Ik las afgelopen maand eindelijk de biografie van Steve Jobs. Erg van genoten en veel bij geleerd over vanalles en nog wat! Veel leesplezier deze maand!

  Like

 2. O, dat maakt nieuwsgierig, ‘Ove’ las ik ook graag. Ik heb net, wel een ander soort boek, ‘Hars’ uit, van Ane Riel, wat ik zeker een aanrader vind.

  Like

 3. Als het een troost mag zijn, juni was ook mijn slechtste leesmaand 😀 Ik las wel 2 boeken uit maar daarvan was er één heel dik waar ik al in april in begonnen was. Het achtste leven van Nino Haratischwili was het boek én meteen ook een aanrader!

  Like

 4. Oh, dat klinkt als een zalig boek. Ik zou er zo in willen beginnen!
  (p.s. ik hoop dat ik je niet teveel overdonderd heb met mijn mail)

  Like

 5. In juni las ik zeven boeken. Eén daarvan was een kort prentenboek en verder las ik 2 thrillers, 1 romantisch verhaal en 3 fantasy-boeken. Het gemiddeld aantal boeken per maand ligt lager dan vroeger maar eigenlijk ben ik al blij wanneer er een boek bij zit waarin ik makkelijk kon wegduiken. Jammer genoeg is dat nog steeds niet opnieuw vanzelfsprekend geworden.

  Like

  • Ja, daarin volg ik je helemaal: liever goeie boeken dan veel boeken. Voor juli heb ik alvast veel plannen, maar er liggen enkele half uitgelezen boeken op stapeltjes, dus juli wordt – ook door mijn verlof dat er binnenkort aan komt – wellicht een succesvolle leesmaand :-).

   Geliked door 1 persoon

 6. Bedankt voor tips, dames.
  Ik heb trouwens het e-book ontdekt. Had ik niet gedacht dat ik zo’n spul zou gebruiken maar het valt eigenlijk wel mee en heeft als grote voordeel dat je ’s avonds kan lezen zonder je licht te moeten aandoen en dus geen massa’s muggen naar je kamer lokt 😀
  Op dat spul ben ik Birds in a cage aan het lezen, het echte relaas van 4 Britse ornithologen die krijgsgevangen waren in Duitsland. Je moet wel into vogelspotten zijn om het te kunnen appreciëren. Ik weet het, ik ben niet hip 🙂

  Like

  • “Zo’n spul”, haha! Ooit was ik ook niet zo pro, maar een e-reader heeft echt veel voordelen! Dat boek over vogelspotten spreekt me qua thema niet zo geweldig aan, maar smaken verschillen. Gelukkig maar! Veel leesplezier, en geniet van je e-reader :-).

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.