As we speak #20

Al een tijdje zie ik – nadat Kelly ermee begon – her en der rubriekjes ‘As we speak’ passeren.

Het idee achter deze rubriek is dat je korte stukjes plaatst met dingen waar je mee bezig bent of die je bezighouden. Die stukjes zijn op zich niet voldoende om een hele blogpost mee te vullen, maar kunnen wel dingen zijn die je met je lezers wil delen.

‘As we speak’ lees ik heel graag bij andere bloggers. En omdat iedereen houdt van lijstjes (toch?), en omdat iedereen wel graag eens snuistert in het leven van anderen, doe ik ook mee!

Enkele weken geleden heeft Juliette beslist dat ik overdag niet meer voor mijn blog mag werken. Zucht. Nee, het is vaak zo dat ik in het weekend een uurtje naast haar probeer te zitten met de pc, als zij aan het kleien / verven / puzzelen / tekenen is, zodat ik wat kan schrijven hier. Maar sinds kort vindt ze dat niet meer leuk, want ik moet met haar mee helpen. Mama-dingen doen mag alleen als het donker is, aldus de bijna vierjarige. De driejarige weet wellicht niet dat het al maanden geleden is dat ik nog donker zag (mijn licht is altijd al uit als het buiten nog licht is). Maar goed, ik geef niet altijd toe aan de kleuterpuber, en ik neem er vrede mee dat sommige berichten in vier of zeven of elf keer geschreven moeten worden.

GELUISTERD NAAR De Tiny Podcast, de heel fijne podcast van Hade (die jullie misschien ook kennen van deze fijne blog). Niet alleen is de stem van Hade heel aangenaam om naar te luisteren, de onderwerpen zijn ook heel boeiend. En de afleveringen zijn kort, wat ik eigenlijk ook wel een plus vind want dan kun je snel tussendoor eens luisteren. Tegenwoordig luister ik naar podcasts met Spotify. Handig, zowel op pc als onderweg!

GELUISTERD / GEKEKEN NAAR verschillende webinars. Veel bedrijven en mensen spelen hier op in, omdat we in ons kot moeten blijven. Dat vind ik eigenlijk alleen maar geweldig. Zowel voor het werk waren er al interessante topics, en bij Plan S was er ook een hele interessante over zelfzorg.

GEKOCHT – de ‘Selfcare isn’t selfish’-cursus van Plan S, nadat ik het gratis webinar over zelfzorg beluisterde. Ondertussen las ik ‘m al door, maar ga ik bepaalde stukken zeker nog eens doornemen. Vooral het stuk over lijstjes die je kan maken wanneer je overweldigd bent, vond ik een heel boeiend stuk.

GEPROEFD – vegan Ben&Jerry’s. Ja, nu pas, ik weet het. Ik kocht een hele tijd geleden al (ik denk in maart) twee smaken: chocolate fudge brownie en cookie dough. Lekker, maar niet wauw. Mijn favoriet is nog steeds de Alpro salted caramel.

GEKOOKT – niet zo veel speciaals, de afgelopen tijd. Maar gisteren ben ik weer beginnen koken uit een nieuw kookboek, en ik werd er weer aan herinnerd hoeveel energie ik krijg van #kookboekweek. Binnenkort meer!

GEBAKKEN – wekelijks wel iets anders, denk ik. We delen veel uit, maar houden alle drie ook enorm van zoet. Vorig weekend maakte ik een vegan versie van de rabarber-plaatcake met streusel van Een Lepeltje Lekkers, en het is heel erg in de smaak gevallen. Ik verving de eitjes door een rijpe, geplette banaan en de zure room verving ik door yofu. Het enige dat ik de volgende keer anders ga doen, is wat meer rabarber toevoegen. Dat is geen probleem, want onze rabarberstruik (noem je dat zo?) heeft een grote opbrengst dit jaar!

OOK GEKOCHTeen puzzel van 1000 stukken van de wereld. Want als we niet mogen reizen, mogen we toch een beetje dromen, nietwaar? Dat het een mooie puzzel was, is mooi meegenomen. Status: gemaakt én weer afgebroken voor een volgende keer. ‘k Vond ‘m eigenlijk best makkelijk! Even een speciale vermelding voor de winkel / webshop waar ik deze puzzel kocht: Detail in Destelbergen. Ik leerde deze kennen via de Instagrampagina van Nina & Eva Mouton. De winkel zou net geopend worden toen de lockdown werd afgekondigd, dus enkel online bestellen was mogelijk. Top service gehad van Lien. Een echte aanrader, deze winkel, wat ze hebben supertoffe en -mooie merken!

OOK GEKOCHT – (bij dezelfde winkel als hierboven) een goudkleurige kandelaar. Op de gok, want ik zag er een houder voor mijn bruidsboeket in. Ik heb wel even moeten prutsen met het binnenwerk, maar het is gelukt. Samen met een stolp die ik maaaaanden geleden al eens bij Eurotuin kocht, staat mijn bruidsboeket na bijna zes jaar weer te blinken op het plantenkastje in de gang!

TROTS OP het tekentalent van onze bijna vierjarige. Ventjes tekenen, kan ze!

OOK GEKEKEN NAAR De Columbus. Er is weer een nieuw seizoen, joepie!

OOK GELUISTERD / GEKEKEN NAAR de Keukenpraatjes van Velt. Wekelijks op zaterdag is er een nieuwe aflevering op Facebook. Ik ben al langer fan van Leentje (check zeker ook haar blog), maar deze videoreeks is echt top. Zo was er al een aflevering over burgers, eentje over broodbeleg en eentje over fermenteren. In de groep kan je trouwens ook met je vragen terecht, en je vindt er tips van anderen.

LEZEN – al weken, in Mild Ouderschap van Nina Mouton. ’t Is niet dat het niet boeiend is, integendeel, maar meestal lees ik (dagelijks) fictie in bed, en non-fictie ligt dan beneden voor als ik even tijd heb. Zeventien extra pluspunten wel voor dit boek voor de geweldige illustraties van Eva Mouton!

NOG ALTIJD BEZIG MET alle ballen in de lucht te houden. We beginnen ergens wel onze draai te vinden (thuiswerken bevalt ons best goed, als introverten, en Juliette speelt ook steeds zelfstandiger), maar toch wringt het soms dat je niet elke rol 100% kan opnemen en dat het nooit stil is. Nu er aangekondigd is dat de kinderen vanaf 2 juni weer naar school kunnen, hoor en zie ik overal opluchting, maar ik ben precies de enige die ook bang is en het allemaal niet zo goed begrijpt. Oké, Juliette zal geweldig blij zijn om al haar vriendjes terug te zien, maar wat met de risico’s voor ons en mijn ouders, die we net – met alle nodige veilige afstanden – in onze bubbel hebben toegelaten?

OOK TROTS OP het feit dat J. kan fietsen zonder steunwieltjes. Met bijzondere dank aan Bart, voor het goede aanleren en het geduld. Al bij al is het heel vlot gegaan, en we gaan nu al toertjes van ongeveer 6 km fietsen samen. Nog niet gevallen, maar ze moet wel regelmatig pauzeren om te drinken. Gelijk een echte Flandrien!

BLIJ MET onze moestuin, en onze tuin in het algemeen, die er voor het eerst sinds jaren echt netjes bij ligt. We hebben al veel uren buiten doorgebracht, en hebben al veel lekkere dingen kunnen oogsten: rabarber, spinazie, radijzen, sla, … Later dit jaar hopen we nog te kunnen oogsten: paprika’s, tomaten, rode bieten, uien, look, prei, boontjes, venkel, wortels, courgettes, pompoenen, frambozen, … Hopelijk regent het toch af en toe eens, want het is nu echt al behoorlijk droog…

VERDRIETIG OVER het niet doorgaan van de Boekenbeurs. Ik begrijp het volledig, maar het is ondertussen een vaste waarde geworden in november. We zullen onze boekenliefde op een andere manier moeten uiten zekers?

OOK GEKEKEN NAAR De collega’s 2.0. Deze film was een tijdje terug op tv, en ik kijk eigenlijk bijna nooit meer naar films. Uiteindelijk was het in drie keer, maar ik vond het wel grappig, die clichés vooral ook weer.

OOK BLIJ MET de vele post die we hebben verstuurd en gekregen. De voorbije weken is het wat stil gevallen, maar er zijn heel wat brieven en kaartjes de deur uitgegaan en in de brievenbus gevallen. Zoals vb. deze verrassing van Stefanie, die mij volgt op Instagram. Ze zal het zeker niet zo bedoeld hebben, maar net op de dag dat ik haar kaartje ontving, had ik bessenmuffins gebakken :-).

TIP – tijdens de lockdown vind je her en der ook gratis e-books of e-magazines, en die van Chickpea Magazine is er eentje van. Aanrader!

DANKBAAR VOOR heel fijne post van bloglezers. In mijn vriendenkring zitten enkele mensen die ik via mijn blog heb leren kennen, maar af en toe krijg ik ook post van onbekendere volgers. Zo zat er enkele weken geleden een brief in de bus van lezeres Els, die me een prachtige poster met quote toestuurde. Ze schreef er aarzelend een briefje bij, dat ze hoopte dat ik het niet verkeerd op zou vatten, en dat ik ‘m gerust mocht weggooien als ik ‘m maar niks vond. Maar na een volledige werkdag op kantoor (de eerste sinds de lockdown) was deze post precies wat ik nodig heb. Ik zoek nog naar een leuk plekje waar ik ‘m op kan hangen, maar bij deze dus nog eens een welgemeende dankjewel, Els!

En jullie, waarmee zijn jullie de afgelopen tijd bezig geweest?

30 gedachtes over “As we speak #20

 1. Zo grappig hoeveel mensen ik ken (mezelf incluis) die fictie boven en non-fictie beneden lezen 😀 Ik heb ook keihard gebaald voor de boekenbeurs, begrijp echt niet waarom die beslissing al een half jaar op voorhand gemaakt wordt, terwijl maatregelen letterlijk van de ene dag op de andere kunnen versoepeld worden… ik ben alleszins zéér blij met het heropenen van de scholen, ook al roept het vragen op. Ben en Jerry waren mijn beste vrienden de laatste weken, werden hartelijk verwelkomd in mijn bubbel 😀

  Like

  • Hmja, veel grote evenementen worden afgelast, en op de Boekenbeurs komen véél mensen samen hé. In mijn hoofd gaan veel dingen voor een heel lange tijd niet meer kunnen, maar ik ben blij dat we toch al een beetje familie terug kunnen zien. Gelukkig is er meer beweging/sport ook, anders zouden die nieuwe beste vrienden voor veel extra kilo’s zorgen… :-).

   Like

 2. Detail is in Destelbergen, mijn geboortedorp! Ik kom daar nog heel vaak, mama woont er, en ik had inderdaad al gezien dat er een winkel ging komen. Ik ga er eens naartoe gaan volgende week, dan ben ik bij mijn mama en ik heb op de webshop al gezien dat ze een leuk aanbod hebben!
  Ik vind het ook zeer jammer van de Boekenbeurs, zeker omdat ik er normaal zelf ging staan met mijn boek…
  Ik lees ook fictie in bed en non-fictie overdag beneden, ik vind het een goede scheiding! Best of both worlds 🙂
  Dat ijs van Ben & Jerry’s, daar ben ik ook niet zo’n fan van… Geef mij ook maar Alpro!
  Veel liefs, Josie xo

  Like

 3. Oh, ik ga je ook eens zoeken op Instagram 😊. Wat lief al die post. Hier ook veel post opgestuurd en gekregen, altijd leuk. Wat goed dat ze kan fietsen. Hier hebben we onze middelste (hij is net 4 geworden) ook leren fietsen. Net zoals veel kindjes precies, hoor ik van velen.

  Like

 4. Wat een leuk overzicht, wat leuk gedaan ook met je bruidsboeket! Die puzzel ziet er inderdaad wel cool uit, is hij niet te moeilijk (omdat alles op elkaar lijkt misschien).

  Like

  • Eigenlijk vond ik de puzzel te gemakkelijk… Op drie dagen (in het verlengde paasweekend) had ik ‘m af. Maar ik vond het vooral ook ontspannend, en verslavend ook omdat ik niet goed kan stoppen eens ik bezig ben :-).

   Like

 5. Mmm, het gebak ziet er weer overheerlijk uit! Hier zijn we in een leesflow geraakt. Een beetje teveel zelfs, want onze dagelijkse wandeling schiet erbij in…

  Like

 6. Zo fijn om hier nog eens een As we speak te lezen. Ik ben het helemaal eens met wat je over de Boekenbeurs schreef. Het is uiteraard begrijpelijk maar tegelijkertijd ook heel bizar dat die hoogdagen van de boekenliefhebbers voor het eerst in jaren niet zal doorgaan. Super trouwens dat Juliette niet alleen heeft leren fietsen maar ook meteen al een fietstocht van 6km aankan. Heerlijk ook dat jullie trouwboeket nu zo mooi staat door drie verschillende zaken met elkaar te combineren.

  Like

  • Deze rubriek blijft een van m’n favorieten om te schrijven, maar er gaat precies altijd wel wat tijd over. En dan wordt het een lang blogbericht natuurlijk :-).
   We zijn blij met het mooie weer, ik kan nu telkens mijn werkdag afsluiten met een fietstochtje. Toch fijner dan te moeten autorijden!

   Geliked door 1 persoon

   • Ik heb dinsdag met mijn nicht een tochtje gefietst. Aan een rustig tempo maar blijkbaar wel wat te ver qua afstand. Ook al is heb ik een elektrische fiets ik mag toch niet te zot doen. Zeker niet nu ik zolang niets heb kunnen doen. Blijkbaar was ik die dag iets te enthousiast dus ben ik nu eerst wat aan het bekomen voor ik me er opnieuw aan waag. Langs de andere kant was het wel heel fijn om haar terug te zien en al fietsend te kunnen bijpraten dus wat mij betreft was het een toffe fiets-date.

    Like

 7. Wat heerlijk dat je zo veel post krijgt! Hier wil Tuur ook totaal niet dat ik nog iets op de computer doe terwijl hij wakker is. Het is echt iets vreemd, hij kan met iets totaal anders bezig zijn en daar in opgaan maar van zodra ik mijn gsm of laptop aanraak is hij daar. En wil hij ofwel met mij spelen ofwel ook op de computer/gsm. Dus het bloggen gebeurt hier in stukjes, want ook ik ga vaak al slapen voor het buiten donker is 🙂 En die ballen in de lucht houden, het is niet eenvoudig he. Maar jij bent wel heel erg goed bezig! X

  Like

  • Zo herkenbaar van de gsm of de pc. Als ik mijn gsm pak wil ze ofwel dat ik een foto van haar maak, of ze wil een berichtje sturen naar wie ze op dat moment verkiest. En dat zijn dan allemaal emoticons, uiteraard. Vindt ze geweldig!
   Het is hier heel erg met vallen en opstaan. Er zijn heel productieve dagen, waarop ik ’s avonds tevreden ben (zoals vandaag), maar evengoed dagen vol huilbuien (op het werk) en paniekaanvallen (zoals gisteren). Ik probeer in te zien dat het oké is om me nu minder te voelen, en dat we echt véél moeten kunnen doen tegelijk. Hopelijk komen er binnenkort wat rustigere tijden, want ik weet niet hoe lang ik dit alles vol ga blijven houden. Eigenlijk ben ik wel blij dat we begin maart niet wisten dat het zo lang zou duren, en dat alles maar geleidelijk aan werd verlengd. Anders zou er een serieus paniekske geweest zijn denk ik :-).

   Geliked door 1 persoon

   • Hier zijn er heel veel crisismomenten, ondanks de hele situatie hier (zoals je weet is die wat anders he :-)). Maar ik weet wel dat ik dit niet lang meer volhou. En die hele verwarrende communicatie doet er eigenlijk geen goed aan. Ik ben er zelf nog niet uit of ik het al dan niet beter gevonden zou hebben mocht ik begin maart geweten hebben hoe lang het zou duren 😉 Ik mis het hebben van een perspectief en einddatum echt wel. Maar weet dat je echt wel goed bezig bent he! En dat het heel normaal is als je je eens minder goed voelt. Xxx

    Like

   • Nee, ik ben blij dat ik het niet wist… Ondertussen kregen wij bericht dat J. vanaf 8 juni weer naar school kan, maar niet op woensdag. Dus voorlopig nog geen vrije uurtjes voor mij, maar wel wat minder prikkels tijdens werktijd. Al zou ik wel een week absolute rust – alleen! – kunnen gebruiken…

    Geliked door 1 persoon

 8. Zo mooi gedaan met je bruidsboeket! En super dat Juliette kan fietsen zonder wieltjes!
  De vegan cookie dough probeerden we hier vorige week ook uit. Best wel ok, maar ik vind de niet-vegan versie eigenlijk toch nog lekkerder. Misschien is het gewoon nog wat wennen aan de smaak, die toch wat anders is.

  Like

 9. Echt suuupermooi gedaan met je bruidsboeket 🙂 🙂
  Het probleem met Ben & Jerry’s is dat ik verslaafd ben aan de niet-vegan Half baked en dat geen enkel ander ijs daaraan kan tippen. Helaas. Vegan magnums zijn gelukkig wel meer mijn ding!

  Like

 10. Ik vind het ook enorm jammer dat er dit jaar geen Boekenbeurs was. Maar ik heb wel enkele leuke interviewtjes uit de Boekenmarathon beluisterd en mijn spaargeld was in elk geval enorm gelukkig met de grote besparing. 🙈

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.