fiekes randomness of being

De blog-a-thon van Céline enkele weken geleden gaf me een duwtje om wat meer aan mijn blog te werken, maar het viel helaas ook weer even stil. Er was (en is nog altijd) de zware combinatie thuiswerk-kleuter, en vorig weekend had ik grote plannen om op zondag voor mijn blog te schrijven maar toen was er een enorme migraine-aanval. Niét leuk.

Er zijn opnieuw plannen om op zondag voor de blog te schrijven, maar ik wil het weekend alvast inzetten met een luchtiger iets. De voorbije weken zag ik bij enkele bloggers een leuk stokje voorbij komen, met allemaal random vragen. Leuk om in te vullen, en ook leuk voor jullie om te lezen (ik lees zo’n dingen in elk geval wel graag bij anderen, dus ik hoop dat dat bij jullie ook zo is)!

Ik las dit stokje voor het eerst bij Irene, maar ook Lieze en Tiny deelde ‘m al.

1. Pak het boek dat het dichtste bij je ligt, ga naar pagina 18 en zoek regel 4.

“Vooraf kijken we naar vrienden en familie die al kinderen hebben en hun ouderschap een bepaalde invulling geven.” Uit het boek ‘Mild Ouderschap’ van Nina Mouton, dat hier al wekenlang op een stapeltje ligt. Ondertussen ben ik al op pagina 72 geraakt, maar ik hoop dit weekend nog wat verder te lezen in dit fijne boek.

2. Strek je linkerarm zo ver uit als je kan. Wat kan je aanraken?

Een stapeltje met: de laatste flow, het laatste EVA-magazine, een folder van Colora, ‘Mijn kind, mijn spiegel’ en ‘Mild Ouderschap’. Ook nog: een bijna afgewerkt haakwerk, de afstandsbediening van de tv, mijn telefoon en ‘Vegan Vibes’, het laatste kookboek dat ik kocht. Ik zit in de zetel, voor wie het zich zou afvragen :-).

3. Wat deed je voor je deze tag begon in te vullen?

Boekjes en speelgoed van Juliette opruimen, uiteraard heeft ze meegeholpen. Daarvoor de keuken opruimen en daarvoor avondeten (patatjes met appelmoes en iets nieuw vegan uit de supermarkt).

4. Wat hoor je op het moment?

De vaatwas, en de tv (Finding Nemo staat op).

5. Wanneer ben je voor het laatst buiten geweest? Wat deed je toen?

Voor het avondeten. Juliette was buiten aan het spelen, en ik babbelde even met de buurvrouw (uiteraard op een veilige afstand). Eerder vandaag heb ik ook al in de tuin gewerkt, en elke dag ga ik ook buiten in de brievenbus kijken.

6. Heb je gedroomd afgelopen nacht?

Geen idee.

7. Wanneer heb je voor het laatst gelachen? Waarom?

Tijdens het avondeten, om alle grappige uitspraken van Juliette.

8. Wat hangt er op de muur van de kamer waar je in bent?

Een slinger met geboortekaartjes, een slinger met allerlei verjaardags- en zomaarkaartjes, en een letterslinger ‘keppe doen’.

9. Zou je het ooit overwegen te emigreren?

Ik denk het niet, ik zou vrienden en familie te hard missen…

10. Door wie ben je voor het laatst gebeld?

Door één van mijn bazen, om te zeggen dat we een groot project hebben binnen gehaald, en dat dat voor een groot stuk mijn verdienste was. Heel fijn om het weekend zo in te zetten!

11. Laatste keer dat je in een zwembad zwom?

Dat moet ergens in oktober of november zijn geweest, voor ik van de trap viel. Of nee, in januari in Lanzarote, toen we daar op vakantie waren. Daar werden toch enkele baantjes getrokken, maar het was vooral ploeteren en spelen met Juliette.

12. Luister je op het moment naar muziek?

Nee. De tv staat op en ik kan heel slecht tegen twee geluiden door elkaar.

13. Welke kleur is de vloer van je slaapkamer?

Op onze bovenverdieping (behalve in de badkamer) ligt een laminaatvloer, in een lichte gebleekte eik houtlook.

14. Als je iets kon veranderen aan je huis (ook al is het niet handig of mogelijk), wat zou het dan zijn?

Goh, iets veranderen zou ik niet meteen doen, we zijn heel tevreden, maar ik mis wel vensterbanken of zo om planten op te zetten. Op onze gelijkvloerse verdieping zijn alle ramen tot op de grond, en boven zijn het voornamelijk veluxen. In de hal beneden en boven heb ik een laag kastje gezet waar plantjes op staan, maar ik denk nog na over andere oplossingen.

Er moeten nog wel heel wat afwerkingen aan ons huis gebeuren, maar dat zijn niet echt veranderingen dus die ga ik even niet opsommen :-).

15. Wat is het laatste wat je hebt gekocht?

Dat moeten de boodschappen bij Delhaize geweest zijn gisteren: vegan fishsticks, parelsuiker, bloem, bakpoeder en drie soorten thee.

16. Ooit op een motor gereden?

Nee.

17. Wat is het verste weg wat je ooit bent geweest?

De Verenigde Staten. Daar zijn we in 2013 op roadtrip geweest, in het Zuidwesten. Zalige vakantie, en we hopen ooit terug te kunnen gaan. Voor de liefhebbers: de blog die we doen bijhielden staat nog steeds online.

18. Heb je ooit een trofee/beker gewonnen?

Ehm, ik denk het niet. Al was ik we laureate in het zesde middelbaar.

19. Hoe heette je eerste huisdier?

Toen ik thuis woonde, hadden we veel poezen. Af en toe liepen er weg, of werden er aangereden, dus het zijn er heel wat geweest. Ik weet niet wie eerst was, maar ik herinner me wel nog Simba en Pima.

20. Wat is de laatste film die je in de bioscoop hebt gezien?

Echt geen flauw idee, maar ik vind in mijn mailbox wel een ticket terug van oktober 2017, toen we naar Cargo gingen kijken. Ik herinner me bitter weinig van die film. Wij gaan dus echt wel niet vaak naar de cinema…

21. Wat doe je als je je verveelt?

Wat is dat, vervelen? Ik ben eigenlijk altijd wel ergens mee bezig, en kan me niet goed herinneren wanneer ik me nog eens echt heb verveeld.

22. Wat wilde je vroeger worden?

In de lagere school wou ik altijd architect worden, heel even was dat kapster, en uiteindelijk is het interieurarchitect geworden.

23. Met welke auto rijd je?

De auto van mijn werk is een zwarte Peugeot. Geen idee van welk nummer, maar het is een break. Auto’s boeien mij helemaal niet, maar ik ben er wel tevreden van!

24. Wat voor jobs heb je gehad?

Na mijn studies ben ik nog even op de klantendienst van De Standaard en De Gentenaar blijven werken, omdat ik niet meteen werk vond in mijn sector. Ik had daar een paar jaar vakantiejob gedaan, en het was daar een leuke sfeer. Daarna werkte ik als interieurarchitect / dossierbeheerder in de apotheekinrichting, en toen ben ik uitgevallen met klierkoorts. Na twee jaar ‘out’, begon ik opnieuw als interieurarchitect in de kantoorinrichting. Dat doe ik nu nog steeds, maar ondertussen wel voor een andere werkgever.

25. Hoe ver van je geboorteplaats woon je?

86 kilometer, volgens Google Maps. Mijn ouderlijke huis is nog iets verder; als we naar onze ouders gaan geeft de gps een kleine 100 km aan.

Wie heeft nog zin om dit vragenlijstje in te vullen?
Drop gerust een linkje in de comments!

Advertentie

27 gedachtes over “fiekes randomness of being

  1. Het is inderdaad een heel leuke tag. Ik denk dat ik hem zelf voor het eerst bij Irene tegenkwam en ik vind het super leuk om op deze manier mijn blogvriendinnen nog wat beter te leren kennen. Zo leuk trouwens die erkenning van je baas voor jouw bijdrage en inzet. Verder kwam ik ook heel wat herkenbare zaken tegen. Voor mij bijvoorbeeld ook geen twee geluiden door elkaar. Net als jij verveel ik me echt nooit. Ik weet altijd wel iets te doen. Oh en wat die planten betreft. Je kan naast boekenplanken ook plantenplanken aan de muur hangen. 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.