Juliette | een geboortepakket

Toen ik in september 2016 een blogpost publiceerde over het geboortekaartje en de doopsuiker van Juliette, was het de bedoeling dat het een mini-reeksje zou worden. Ik zou nog een blogpost schrijven over een DIY-geboortepakket, en ook eentje over haar kamertje. Maar toen dwaalde het conceptbericht af naar helemaal onderaan de lijst, en het kwam er niet van om verder te schrijven.

Vorige week besloot ik mee te doen aan de Blog-a-thon van Céline, en één van die opdrachten was om eens in je concepten te duiken, en een ‘oud’ bericht weer onder het stof te halen. Dit blogbericht kan dus wel tellen voor deze opdracht denk ik, zeker als jullie weten dat pampers en tutten hier ondertussen al verleden tijd zijn :-).

Bon, het geboortepakket voor Juliette dus. Misschien herinneren jullie nog het blogbericht waarin ik het geboortepakket voor Tiebe liet zien? Toen we (dat zijn Kelly en ik) dit pakket aan het maken waren, wist ik al dat ik hetzelfde zou willen als wij ooit kindjes zouden hebben.
Ongeveer een jaar nadat we geboortepakket 1 voor Tiebe maakten, was het dus tijd voor versie 2: eentje voor Juliette (en dus eigenlijk ook voor mezelf).

Het was niet meer de vraag wat we zouden maken, maar wel welke kleuren en stoffen ik zou kiezen. Het enige wat ik wist was dat ik alles een beetje in hetzelfde kleurschema wou hebben. Vrij snel was duidelijk dat de hoofdkleuren mint en geel zouden worden, want ik wou niet dat vb. de kamer duidelijk een meisjes- of jongenskamer zou worden (spoiler: ondertussen zijn de nodige roze accenten *kuch* toegevoegd).

Waar de kleuren vrij snel werden bepaald, was het kiezen van bijeen passende stoffen niet zo evident. Ik ging op zoektocht in verschillende winkels, maar bleef maar twijfelen. Hormonen zekers? De knoop werd – aan de hand van een Pinterest board en wat hulp van Kelly – uiteindelijk doorgehakt en nu nog, zo veel jaar later, ben ik nog altijd blij met de combinaties die ik toen heb uitgezocht. Hieronder een lijstje, maar helaas zijn de stoffen niet meer te vinden nu…

  • de gele stof met kleine vogeltjes kocht ik bij De Stoffenkamer
  • de blauwe stof met wolkjes vond ik bij Lana Lotta (dit is een bio-canvasstof van Cloud9, iets dikker dan katoen)
  • de zwarte stof met gridpatroon waren restjes van het geboortepakket voor Tiebe
  • de grijze wafeltjesbadstof was een handdoek die ik bij Ikea kocht

Voor ik laat zien wat we allemaal hebben gemaakt, wil ik nog even zeggen dat eigenlijk iedereen een vriendin als Kelly zou moeten hebben. Die is geweldig goed met de naaimachine, en ik heb daar zot veel bewondering voor. Ik heb dan wel een naaimachine, ik kan (nog) niet wat zij kan. Maar ik heb dus wel de stof helpen knippen en strijken, en het zou kunnen dat ik ook één of meer gebakjes mee heb genomen. (Okéja, we nemen altijd gebakjes mee als we bij Kelly op bezoek gaan.)

Bij deze dus, bijna vier jaar later, nog eens: DANKJEWEL KELLY!

Edit: ondertussen schreef Kelly hier ook een blogpost over. Ga zeker eens lezen!

Wat hebben we allemaal gemaakt?

  • een dekentje
    Ik vond het dekentje voor Tiebe zo mooi, dat ik er ook eentje wou. Maar ik moet eerlijk toegeven dat we het amper hebben gebruikt, want 1) ik haakte zelf al een dekentje en 2) zo’n babies, dat produceert allerhande lichaamssappen, en ik had schrik voor vlekken en dat het dekentje bij veelvuldig wassen uit vorm zou geraken. Als we op stap gingen hadden we dus altijd een makkelijk wasbaar dekentje van Hema bij.
    Dit dekentje is ongeveer 70 x 90 cm. De werkwijze vind je bij Emma en Mona.

  • een pampermand
    Zo’n mooi patroon (te koop bij Noodlehead), en heel handig ook, want er past precies één (klein) pak pampers in de mand. Je kan er natuurlijk ook aan één kant pampers en aan de andere kant verzorgingsproducten in steken, wat je wil!
    Op de foto zie je ook nog de knuffel die ik voor Juliette haakte. Dat is een patroon van Lalylala.

  • een pamperzakje
    Dit hebben we heel vaak gebruikt als we op stap gingen. Zo zaten de pampers niet los in de luiertas. Patroon van Mme Zsazsa.

Tot slot nog even een throwback, naar toen wij een inimini en superschattige verse baby hadden. Aaaaaaaaah!

26 gedachtes over “Juliette | een geboortepakket

  1. Oh god, wat mooi. Mijn eierstokken zouden ervan gaan rammelen (nee, grapje, dat nu ook weer niet). Prachtig spul zeg en inderdaad wondermooie combinaties! (ik had ook geel/blauw/wit als draad doorheen de spulletjes die ze nog nodig had)

    Like

  2. Ik vond bij het geboortekaartje al dat jullie een mooie kleurencombinatie hadden uitgezocht. Zo tof dat jullie die hier ook in hebben doorgetrokken. Gebruik je de pampermand ondertussen als haakmand wanneer je aan een nieuw haakproject bezig bent? Want dat lijkt me wel iets dat je daarvoor (of voor iets helemaal anders) zou kunnen hergebruiken. Ik ben er trouwens zeker van dat Kelly hetzelfde zegt over jou. Dat iedereen een vriendin als Sofie zou moeten hebben. Iemand die ervoor zorgt dat er tijdens afspraakjes niet enkel gezellig maar ook lekker kan worden bijgepraat. 😉

    Like

    • De kleurencombinatie was heel snel gekozen, maar de credits voor het geboortekaartje gaan volledig naar Kathleen. Zij kreeg (behalve mint en geel) carte blanche, en het is super dat ze er wat roze in verwerkt heeft want dat past er echt heel goed bij.
      Ik heb er nooit aan gedacht om ‘m als haakmand te gebruiken eigenlijk. Zou eigenlijk wel kunnen, maar ik stop m’n haakwerk in een kast want grijpgrage kleuterhandjes. Ondertussen ligt alles in een doos op zolder, ik zou het complete pakket graag nog doorgeven aan vrienden of familie, en dan is het leuker als ze ’t hele pakket hebben natuurlijk.
      We hebben Kelly nog niet horen klagen over de gebakjes, maar ik ben wel benieuwd wat zij zal schrijven (ze wou ook nog een blogbericht hierover delen).

      Geliked door 1 persoon

      • Ah ja, ik had geen rekening gehouden met grijgrage handjes. Dan is het natuurlijk niet zo handig om iets binnen handbereik te bewaren. Maar wel een leuk idee dat jullie de volledige set ooit aan iemand anders cadeau kunnen doen. Ik vind het zelf altijd heel fijn wanneer iets op die manier aan een tweede leven mag beginnen. Sorry voor de laatste reactie blijkbaar komen sommige meldingen via WordPress pas met behoorlijk wat vertraging binnen.

        Like

  3. Oh wauw! Wat een leuke dingen zeg. Ik naai ook graag, maar momenteel niet zoveel tijd voor. Nu ga ik mijn naaimachine wel weer bovenhalen om mondmaskers te maken, dus wie weet maak ik wel eens een fopspeenkoord 🙂

    Like

  4. Whaaaa! ZO ZO ZO GRAAG GEDAAN, SOFIE! Ik vond het echt een eer om je te mogen helpen. En ik kijk ook met een warm gevoel terug op die dag, en die ganse periode gewoon dat we elkaar zo vaak zagen. Trouwens, als iemand mij nu vraagt om iets voor haar te maken, ga ik vaak suggereren om het samen te doen, omdat ik dat zo plezant vond om dat met jou samen te doen. Maar de ‘catering’ blijft onovertroffen natuurlijk 😉 En oh, mini-Juliette ❤ ❤ ❤

    (En zo handig dat jij hier zo uitgebreid over geblogd hebt!! Dan kan ik het gemakkelijk kort houden en gewoon naar jou doorverwijzen :p Nu eerst nog wat mondmaskers naaien – veel minder tof dan dat prachtige Geboortepakket, maar ook met een goeie portie liefde 🙂 )

    Like

    • You make my day met deze zalige reactie! Ik kijk al uit naar jouw blogpost.
      En we moeten na dit alles maar snel weer van catering-date doen vind ik. Té lang geleden dat we allemaal samen waren!

      Like

  5. Amai, zo schoo allemaal! Ook ik ben helemaal fan van de gekozen kleurtjes en stofjes, wat je misschien ook wel kan zien aan mijn zelf-ineengeflanste layout voor mijn blog 😉

    Like

    • Ik ben graag creatief bezig, maar het naaien zelf laat ik liever aan mensen over die het (beter) kunnen.
      Alles was heel leuk om te maken, maar sommige stukken (o.a. de pampermand) nemen wel veel tijd in beslag. Het is dan wel zo als je iets meerdere keren maakt, dat het makkelijker wordt, maar toch :-).

      Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.