Verbeelding Book Challenge 2020 | uitgelezen in maart

Voor de zesde keer op rij neem ik dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Want: lezen is geweldig en #nevernotreading en al.
Heel wat volgers hier zijn ook boekenverslinders, dus daarom blijf ik maandelijks leesupdates delen.

In maart was er minder leestijd; ik las 2 boeken uit:

Alles voor jou (Liane Moriarty) – 3*

Ellen weet dat mensen gekke dingen doen voor de liefde. Ze hoort er alles over in haar praktijk als hypnotherapeut. Dus als haar nieuwe vriend Patrick haar vertelt over zijn stalker Saskia, is Ellen eerder geïntrigeerd dan bezorgd.
Wat ze niet weet is dat Saskia zich bij haar heeft gemeld als patiënt, om zo meer te weten te komen over Patricks nieuwe liefde.
Daarmee komen de levens van de twee vrouwen wel heel dicht bij elkaar te liggen, en een confrontatie is onvermijdelijk…

De laatste boeken die ik van Moriarty las, konden me veel minder boeien dan vroeger… Ik vond het langdradig en voorspelbaar, en even had ik zelfs zin om het weg te leggen. Toch las ik het uit, en ik hou er een meh-gevoel aan over…

9. Een boek waarvan de titel ook de titel van een liedje is

Vijf stappen van jou (Rachel Lippincott) – 4*

Stella Grant houdt ervan om controle te hebben. Om haar taaislijmziekte te beheersen en de mogelijkheid van longtransplantatie te behouden, moet Stella zes stappen afstand houden met alles en iedereen. Het enige waar Will Newman controle over wil hebben, is het verlaten van het ziekenhuis. Binnenkort wordt hij achttien en kan hij alle apparaten loskoppelen en de wereld zien.
Will is precies waar Stella van weg moet blijven. Als hij alleen al op haar ademt, zou ze haar plek op de transplantatielijst kwijt kunnen raken. Een van hen zou zelfs kunnen sterven. Afstand: zes stappen. Geen uitzonderingen. Maar plotseling voelt zes stappen niet aan als veiligheid. Het voelt als een straf.
Wat als ze een klein stukje van de ruimte konden stelen die hun kapotte longen van hen hebben gestolen? Zou vijf stappen uit elkaar echt zo gevaarlijk zijn als het ervoor zorgt dat hun hart stopt met breken?

Vorig jaar begon ik al eens in dit boek, en ik had het toen opzij gelegd. Vreemd, bedenk ik me nu, want deze keer heb ik het boek uitgelezen en heel graag gelezen. Het deed me heel erg denken aan ‘Een weeffout in onze sterren’, dat ik 5 sterren gaf. Dit jaar ben ik precies wel zuiniger met mijn 5 sterren, maar dit boek vond ik echt een aanrader. En een extraatje hier: de prachtige cover!

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge 2020 afstrepen.

***

Tussenstand Verbeelding Book Challenge: 8/30
Tussenstand Goodreads Reading Challenge: 16/35

***

Wat lazen jullie in maart?
En hebben jullie nog leestips of must-reads?

***

Lees ook

Vriendjes worden op Goodreads? Hier kan je mijn profiel vinden!

23 gedachtes over “Verbeelding Book Challenge 2020 | uitgelezen in maart

 1. Ik las in maart eindelijk ‘de boekendief’ en verder nog wat historische boeken uit de kast. Nu ben ik bezig in een gothic romance boek à la Rebecca dat zich afspeelt in Ijsland – the glass woman. Voorlopig vind ik het heel goed.

  Like

 2. Ik vind twee boeken uitlezen nog best een prestatie, zo met iedereen thuis ! Voor mij was maart niet zo’n goede leesmaand, ik had ook wat miskleunen van de bib geleend, en daar die nu dicht is, wordt het hier voorlopig her-lezen… ( wat op zich geen straf is hoor )

  Like

  • Het eerste boek las ik grotendeels al in februari, dus het was voor mijn doen geen geweldige leesmaand.
   Onze bib biedt een afhaaldienst aan, misschien die van jullie ook? Bij ons thuis is aan boeken geen gebrek: veel stapeltjes papieren boeken én een uitgebreide keuze binnen Kobo Plus. Keuzestress, eerder :-).

   Like

 3. In maart las ik best wel wat boeken, maar april is terug maar half en half. Ik heb wat moeite om me echt te concentreren. Boeken van Liane lees ik wel graag maar ik heb intussen al geleerd dat ik er best wel wat tijd tussen laat. Want anders krijg ik inderdaad ook zo een bleh gevoel daarbij 🙂

  Like

  • Ik was in april begonnen in ‘Op aarde schitteren we even’, maar ik kon m’n gedachten er niet bij houden. De concentratie is ook hier ver zoek. Iets luchtigere boeken lukken wel.
   Gelukkig ben ik niet alleen met een bleh-gevoel bij Moriarty :-).

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.