As we speak #19

Al een tijdje zie ik – nadat Kelly ermee begon – her en der rubriekjes ‘As we speak’ passeren.

Het idee achter deze rubriek is dat je korte stukjes plaatst met dingen waar je mee bezig bent of die je bezighouden. Die stukjes zijn op zich niet voldoende om een hele blogpost mee te vullen, maar kunnen wel dingen zijn die je met je lezers wil delen.

‘As we speak’ lees ik heel graag bij andere bloggers. En omdat iedereen houdt van lijstjes (toch?), en omdat iedereen wel graag eens snuistert in het leven van anderen, doe ik ook mee!

De laatste As we speak verscheen hier in november. Ik heb al héél vaak gedacht om nog eens een update te schrijven, maar het kwam er maar niet van. Ondertussen is het ook al twee weken geleden dat hier nog een blogbericht verscheen, dus ik hoop dat jullie er nog zijn :-). Het waren twee vreemde weken, maar ik wil het bloggen graag weer opnemen, want ik krijg er zo veel energie van!
Benieuwd naar wat er de voorbije weken maanden door mijn hoofd en in mijn leven omging? Here we go!

GELUISTERD NAAR enkele afleveringen van de ‘Elke dag vakantie’ podcast. Ik hou heel erg van de stemmen van Eva en Stijn (zo rustgevend!), en ik vond vooral de aflevering over vegan voeding een interessante.

TIPhet schoolfoto plakboek. Ik kocht ‘m ooit via een actie van Libelle, en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Alle klasfoto’s in één boek verzameld, en er is veel ruimte om leuke weetjes bij te noteren. Dat wordt een mooie herinnering voor Juliette later!

GEKOCHT – tickets voor Bart Peeters Deluxe, nadat ik de show zag op één. Beetje impulsief, maar ik kijk er wel echt naar uit. Helaas is het optreden uitgesteld naar dit najaar, maar gelukkig is uitstel geen afstel!

BEZIG MET me uitschrijven op allerhande zinloze nieuwsbrieven. Telkens als er ééntje binnen komt waar ik niks mee doe (of niks mee wil doen in de toekomst), wordt er op uitschrijven geklikt. Geeft toch een beetje meer rust!

GEKEKEN / GELUISTERD NAAR ‘Levend en vers’ van Wouter Deprez, en de show ‘Boven de wolken’ van Niels Destadsbader. Van allebei genoten!

NOG EEN TIP – in Libelle las ik dé tip om in je eentje een dubbel dekbed van een nieuwe hoes te voorzien. Mind. Blown.

BEZIG MET alle ballen in de lucht te houden, met heel de C-situatie. Eerlijk? Ik vind het moeilijk. Mijn man en ik werken allebei van thuis, en Juliette is er ook. Voorlopig kunnen we het min of meer bolwerken door in shiften te werken (ik begin om 6 uur, Juliette moet ook enkele uren alleen spelen, en mijn man werkt ’s avonds door). Maar het blijft alles door elkaar en weinig mentale rust en al. Als introverten hebben we niet zo’n groot probleem met nergens naartoe mogen, maar het gebrek aan perspectief (hoe lang gaat dit alles nog duren? Nog een hele tijd, als we de wetenschappers mogen geloven) maakt mij onzeker en onrustig. En vooral het nooit alleen zijn vind ik ook niet makkelijk, terwijl ik daar echt wel nood aan heb.

GEDAAN – de C-situatie zorgt, naast veel ballen in de lucht moeten houden, ook voor enkele positieve noten. Want: geen verkeersstress, schoolrush en woon-werkverkeer, dus toch ook wel ergens een beetje tijd over hier en daar. Plus de weekmenu’s worden voor enkele weken opgemaakt, waardoor we minder vaak naar de winkel moeten. Wat we al hebben gedaan? Alle keukenkasten van binnen en van buiten gewassen en opgeruimd (en zo weer enkele producten ontdekt in de voorraadkast die ik vergeten was), oude tijdschriften doorbladerd en hier en daar wat dingen uitgescheurd, puzzels van Frozen van 49 stukken gemaakt en alle rommel en vuil een beetje proberen loslaten…

NOG EEN TIP – die 7 busjes bellenblaas die we ooit in de crèche kregen telkens er iemand jarig was, komen nu goed van pas. Idem voor de stoepkrijten. En dat ik in de tijd alle dubbele stickers van de Vitaminis-actie bij Delhaize heb bijgehouden, komt nu ook goed van pas!

OOK GEKOCHTeen supermooie knuffelgiraf bij H&M Home. Ik was er met mijn BFF, omdat ik wat decoratie voor de badkamer zocht. Juliette was mee, en ze was een beetje aan het neuten. De BFF zorgde voor wat afleiding in de hoek met knuffels, en zeg nu zelf: zou jij kunnen weerstaan?

GEGETEN – pizza bij Otomat. Ik ging er met een ex-collega naartoe ergens begin december, en ondertussen zijn we nog een tweede keer geweest. Su-per-lek-ker!

BIJGELEERD – veel nuttige dingen tijdens de Instagram Story opleiding van de Digital Story School. Instagram Stories, ik doe er niet zo veel mee, en ik heb ook geen ambities om video’s en zo te maken, maar er was een heel interessante kortingsactie en ik hoorde positieve verhalen en okéja, ik was gewoon benieuwd. Ik heb veel notities gemaakt, met de bedoeling om er later nog eens iets mee te doen.

OOK GEDAAN – de tuin lenteklaar gemaakt (lees: alle dorre takken gesnoeid) en alle kamperplanten verpot (en de babietjes in kleine potjes geplant). Tussen de dorre grassen in onze tuin ontdekte ik zelfs een egel in winterslaap. Hartjes!

GEKEKEN NAAR de serie ‘Dertigers’, toen ik enkele weken geleden met een buikgriep/maagontsteking thuis zat. Ik had al veel goeds over deze serie gehoord, en alles was terecht. Aanrader! Voor de mensen die zich zouden vervelen: je kan alles online herbekijken op de website van de vrt.

GEÏRRITEERD DOOR de hamsteraars, mensen die op sociale media: allerhande tips delen voor leuke dingen / zich vervelen / tijd hebben om de grote schoonmaak of whatever te doen – heel leuk voor jullie, maar wij bevinden ons even in een enorme ratrace vol geploeter. Ook geïrriteerd door mensen die rechts wandelen op straat (is de wet veranderd of zo?!), mensen die geen ‘hallo’ terug zeggen als we ze vriendelijk begroeten op straat. Dit moest er even uit, einde :-).

GEKOOKT – vorig weekend een voorraad vegan balletjes, met allemaal ingrediënten uit de voorraadkast. Er zit nu een voorraadje in de vriezer; dat zal zeker van pas komen. Door al dat gehamster waren we wat afgeschrikt om boodschappen te doen, en zijn er nu wel in geslaagd om Collect&Go te bestellen. Afhalen kan wel pas een week later, dus we zijn creatief met restjes en dingen uit de voorraadkast en diepvries. Lukt allemaal heel goed, maar ik mis de ontspanning van koken (en van nieuwe gerechten uitproberen). Vorige week bakte ik appel-notencakejes, en dit weekend wil ik graag een vegan versie maken van een overheerlijk recept dat ik van Liesbet kreeg. Meer daarover hopelijk binnenkort, als het experiment geslaagd is. Want zeg nu zelf, ’t is dat dat ik nog eens een gebakjesrecept deel, toch?

GEBAKKEN – vrij veel de laatste tijd, eigenlijk. Deze cakejes bakte ik, omdat ik een half blik kokosmelk overhad nadat ik er een sausje mee maakte. Want ja, wat moet je anders doen met een restje kokosmelk, en een overrijpe mango? #bakersgonnabake

OOK GEKEKEN NAAR ‘Blind Getrouwd’ en ‘De Mol’. ‘Topdokters’ neem ik op om later te kijken, want mijn man is geen fan. Grote favoriet is ‘Blind Getrouwd’: Nick en Christophe maken altijd mijn dag goed. Ik hoop dat ze samen blijven, maar ik vrees van niet eigenlijk… Verder is deze week ook ‘Blind Gekocht’ gestart, en volgende week is er een nieuw seizoen van ‘Liefde voor muziek’. Te veel leuke programma’s, maar ze zorgen wel voor de nodige ontspanning.

UITKIJKEN NAAR de replay van de webinar van Nina Mouton, over mild ouderschap in tijden van Corona. Ik was te laat om live te volgen, maar de link om deze te herbekijken zit in mijn mailbox. Wellicht eentje om op te zetten zo ergens tussen 6 en 7, als ik al aan het werken ben, maar de rest van het huis nog stil is.

BEWONDERING VOOR / DANKBAAR VOOR de juf van Juliette, die ons elke dag van spelletjes, werkblaadjes, video’s en verhaaltjes voorziet in een door haar gemaakt facebookgroepje. De interactie met de juf en de klasgenootjes is een grote plus in deze periode, en de ondersteuning is voor ons goud waard. Gisteren belde de juf ons zelfs even op, want ze mist haar kindjes heel erg. Dankbaar, dankbaar!

OOK DANKBAAR VOOR het feit dat onze afdeling op het werk nog steeds kan werken, én dat we onze job volledig van thuis kunnen uitoefenen. Ik mocht mijn externe scherm mee naar huis nemen van mijn baas, en eerlijk: thuis werken zorgt ook voor een nieuwe/andere vorm van inspiratie. Gisteren stelden we een ontwerp voor aan onze klant, en ze waren in de wolken. Doet superveel deugd!

SPORTEN – nog een voordeel aan de C-situatie (en aan het feit dat het weer heel erg goed mee zit!) is dat we elke dag een flinke wandeling / fietstocht maken in de buurt. Uiteraard respecteren we alle regels, maar de frisse lucht en de beweging doet ons veel deugd. De voorbije dagen hebben we ook vaak ‘postbode’ gespeeld: tekeningen in de brievenbussen van vriendjes doen, een tekening naar mijn metekindje opsturen, kaartjes voor pasgeboren baby’s posten, …

BLIJ MET de echte post die we de voorbije weken kregen: het mooiste geboortekaartje éver (na dat van Juliette, uiteraard), een stickerboek dat J. kreeg van oma, een kaartje van Liesbet als herinnering aan een leuke blogdate vorige jaar, …

LEZEN – helaas niet zo heel veel… ’s Avonds kijken we wat tv, en voor het slapengaan lees ik nog wat. De komende weekends ga ik wat leestijd stelen, want er liggen nog enkele heel leuke boeken klaar: Mild Ouderschap van Nina Mouton, Mijn kind mijn spiegel van Fleur Van Groningen en Woman Up van Eva Daeleman. En ik heb ook nog een Flow en het laatste nummer van het EVA-magazine liggen.

OOK GEKOCHT – enkele knutselspullen om J. bezig te houden tijdens onze thuiswerktijd. Vaak is ze rustig met een kleurplaat of een werkblaadje, maar ze was wel helemaal fan van deze raamstickers. Eindeloos plezier met plakken en opnieuw plakken, en met verhaaltjes verzinnen. Op deze manier probeer ik de kleine zelfstandigen wat te steunen, want deze zullen het de komende weken en maanden best zwaar te verduren krijgen…

En jullie, waarmee zijn jullie de afgelopen tijd bezig geweest?

33 gedachtes over “As we speak #19

 1. Ik heb vooral veel huishoudelijk werk gedaan. Onze poetsvrouw komt nu niet, dus ik doe alles nu zelf en zelfs zonder al te grote tegenzin. Dan weet je dat het einde van de wereld nabij is :-). Dat van die burrito ga ik toch eens proberen! Voor de rest hier ook thuiswerk, en daarnaast dagelijks een wandelingetje en veel tv kijken. Hou je goed!

  Like

 2. Ik had gedacht dat ik veel meer zou lezen nu ik heel veel thuis ben, maar eigenlijk is dat er nog niet heel veel van gekomen. Misschien de komende weken toch maar wat meer in een boek duiken in plaats van zoveel nieuws te volgen.
  Ik probeer ook wel elke dag buiten te komen voor een wandeling, gelukkig is het al zo zonnig geweest de laatste weken.

  Like

  • Het nieuws volgen doe ik bewust veel minder dan de eerste dagen, want ik werd er heel onrustig van. Mijn man volgt alles op de voet, en hij brieft me als er interessante dingen te melden zijn.
   Gisteren was de eerste dag dat ik niet buiten kwam, maar ik had eigenlijk vooral nood aan rust. Mijn man was even met Juliette bezig, en ik heb helemaal kunnen opladen door onder andere deze blogpost te schrijven, en even op mijn eentje wat op te ruimen en blogs te lezen. Ik merk dat die alleen-tijd hetgene is wat ik nu écht nodig heb.

   Like

 3. OOOh je komt naar Bart Peeters Deluxe. Nu de concerten verzet zijn naar september, hoop ik opnieuw te kunnen meezingen (in mei was dat niet haalbaar). Dus… misschien tot dan 🙂

  Like

 4. Griezelig hoeveel gelijkenissen jouw afgelopen maand met de mijne heeft 🙂 Dezelfde dingen gekeken, dezelfde bezorgdheden , irritaties en dankbaarheden, uitgeschreven op nieuwsbrieven en het schoolfotoboek beplakt…zelfs dezelfde drie boeken liggen klaar om gelezen te worden 😀 Ik keek wel de webinar al live, veel plezier ermee!

  Like

 5. Die tip om je deken van een nieuwe hoes te voorzien, ziet er geweldig uit. Ga ik zeker eens proberen, want ik sukkel en puf altijd alleen. Hier ben ik vooral bezig met mijn drie kids te animeren/in leven te houden (en zelf te overleven 🙈). Verder ben ik ook dankbaar dat ik nog eens kan gaan lopen.

  Like

  • Die dekbedtip vind ik echt geweldig, nu ben ik niet meer afhankelijk van mijn man om dat in orde te brengen. Vaak is lakens wassen iets impulsief (als het mooi weer is, en ze dan ineens buiten kunnen drogen, bijvoorbeeld), maar mijn man is vaak weg voor zijn werk dus ’s avonds had ik dan een probleem. Nu niet meer dus :-).
   Bij ons is het ‘maar’ één kleuter, maar die vraagt best veel aandacht. Veel plezier met lopen!

   Geliked door 1 persoon

 6. Wat een leuke post om te lezen!
  Ik doe dat ook, me uitschrijven op allerlei zinloze nieuwsbrieven.
  Ik sportte al veel voor corona, maar nu beweeg ik nog meer. Ik maak elke dag een wandeling, met Emil als hij bij mij is en anders alleen. Ik ga ook meer fietsen en ik ontdek leuke paadjes en wegeltjes in de buurt. Echt leuk! Ik vind de hele situatie zwaar (ik werk fulltime thuis, ben zelfstandig en alleenstaand en ik voel de impact van de ‘crisis’ wel komen…) maar ik probeer het vooral positief te bekijken en dat helpt wel.
  Oh zo’n pizza van Ottomat… Daar heb ik nu echt eens zin in!!!!! 😉

  Like

  • Dat ontdekken van nieuwe paadjes is leuk hé! Ik bewonder je sportiviteit echt wel. Ware het niet dat mijn kiné lopen afraadt, ik zou ook beginnen met lopen…
   Voor ons is het met momenten al zwaar, en ik heb al heel vaak gedacht aan ouders die er alleen voor staan.
   Hou het positief, maar ik ben er zeker van dat je het kan! X

   Like

 7. Onze dagen lopen wat gelijkaardig heb ik de indruk. Ik ga nu wel wat gas terugnemen en naar 3/5 overschakelen zodat ik wat meer met Emma bezig kan zijn en ook voldoende rust voor mezelf heb. Elke dag om 6u beginnen, houd ik immers geen weken of maanden meer vol.
  Ik heb het ook moeilijk met mensen die geen ‘hallo’ terug zeggen etc.., maar dat is dus de nieuwe realiteit. Waar de Belg vroeger al niet vriendelijk was, zal het nu alleen maar erger worden en mijn vrees is dat dit wel eens zou kunnen blijven hangen.
  Leuke tip van de raamstickers trouwens, dankjewel!

  Like

  • Moet je dan verlof opnemen, of kan je iets anders overeenkomen met je werkgever? Ik vind dat ze zeker moeten openstaan voor aangepaste regelingen voor jonge ouders, want het is echt zwaar.
   Momenteel is de tekendienst bij ons de enige die nog aan het werk is, en toevallig zijn de mensen die voor deze dienst werken de enige mensen met jonge kindjes. Dat voelt heel erg dubbel eigenlijk. Maar we doen verder, zo lang het gaat. Want ik vrees dat ons werk binnen een week of twee zal uitdoven…
   Ik hoop eigenlijk vooral dat de mensen positiever zullen worden, en dat dat zal blijven hangen. Ik merk nu een grote verbondenheid onder de ouders van de kindjes van de klas van Juliette: iedereen probeert elkaar te helpen wat kan. En mensen beginnen spontaan echte post te sturen. En ik ben ook al cake bij de buren gaan droppen.
   We zullen zien, maar ik vrees dat alles heel snel ‘back to normal’ zal zijn eens dit alles voorbij is…
   Succes met alles, en ik hoop dat je meer tijd voor Emma en rust vindt de komende periode!

   Like

 8. Ook hier blij dat ik kan blijven werken ondertussen, het geeft je iets om op te focussen. En ik kan me helemaal voorstellen hoe moeilijk dat is met kinderen. Dan ben je idd al blij dat je de ballen in de lucht houdt – zonder meer. Veel succes nog daar!

  Like

 9. veel herkenbare dingen daar. En oh, ik wil ook zo graag eens naar een optreden van Bart Peeters! Succes nog daar en ik kijk al uit naar de volgende As We Speak van jou!

  Like

 10. Die raamstickers doen me echt terugdenken aan vroeger. Alleen waren die van ons volledig effen. Als ik me niet vergis hadden we er rode en blauwe. Die mango-kokos cakejes klinken eigenlijk wel heel lekker. Vaak ontstaan er smakelijke baksels/gerechten wanneer je begint te improviseren met restjes hé. Ik verwijder eigenlijk heel vaak foto’s van mijn gsm. De meeste maak ik immers voor mijn blog en die gaan er nadien weer af. Maar die van onze lekkere Chai Latte’s had ik dus bijgehouden en dat kwam nu heel goed van pas voor dat kaartje. De onzekerheid is inderdaad één van de vervelendste zaken bij deze situatie. Het zou fijn zijn mochten we naar een exacte datum kunnen aftellen met de zekerheid dat vanaf dan alles weer ‘normaal’ wordt. Ik kan je daar geen zekerheid over geven maar ik kan je wel met veel zekerheid bevestigen dat ik graag nog een keer een Chai Latte wil gaan drinken met jou (en nu ook met Katrien er bij). Zo leuk dat Juliette een super lieve en gemotiveerde juf heeft en dat Juliette tekeneningen voor haar schoolvriendjes maakt en post.

  Like

  • Ja, bakken met restjes, ik vind het ook leuk. Meestal baseer ik me wel op een basisrecept, want ‘uit het hoofd bakken’ is geen makkelijke.
   Ik ben heel blij dat de Chai Latte op je gsm was blijven staan. We gaan er zeker nog eens eentje drinken, want die zelf maken, dat heb ik eigenlijk nog nooit geprobeerd :-).

   Geliked door 1 persoon

 11. Kamerplanten verpotten staat hier al enkele weken op de todolijst. De eerste stap is gezet (lijstje maken van de planten die verpot moeten worden) maar dat was nogal ontmoedigend 🙂 Waarom heb ik ook zoveel planten he!
  Aan ‘Dertigers’ ben ik een tijdje terug begonnen, zit nu in seizoen twee, maar heb gezien dat de aflevering maar tot 30 april beschikbaar zijn dus euhm, ik ga me moeten haasten.
  Oooo, het begin van Blind gekocht heb ik helemaal gemist! Ook nog in te halen dus. Echt, waarom komen er altijd in de lente zoveel nieuwe programma’s uit? Mijn avonden zijn plots veel te kort :p

  Like

  • Hier waren het eigenlijk alle kamerplanten, behalve de grote Monstera, want die heb ik nog niet zo lang. Maar ik denk niet dat ik zo veel plantjes heb als jij :-).
   Toen ik naar ‘Dertigers’ keek, was de deadline ook vrij kort, maar ze hebben ‘m al enkele keren verlengd denk ik. Misschien dat het nog even blijft staan tijdens de lockdown, maar ik ben dat niet zeker natuurlijk!
   Ik vind het van nieuwe programma’s nog meevallen eigenlijk. Veel dingen lopen op hun einde: Blind Getrouwd, De Mol, … Vind ik ook niet zo erg, want dan is er meer tijd voor andere dingen!

   Geliked door 1 persoon

 12. Oh, die giraf! En Juliette die er maar net bovenuit komt 🙂
  Die tip van dat dekbed ga ik onthouden; wij doen dat normaalgezien wel altijd samen, maar het kan altijd eens van pas komen.
  Zeer benieuwd ook naar die vegan balletjes! Ik had toevallig gisteren nog een goestingske in balletjes in tomatensaus met frietjes en daar heb ik nog steeds geen vegetarisch of veganistisch recept van dat helemaal mijn goesting is 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.