Verbeelding Book Challenge 2019 | uitgelezen in oktober

Voor de vijfde keer op rij neem ik dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Want: lezen is geweldig en #nevernotreading en al.
Heel wat volgers hier zijn ook boekenverslinders, dus daarom blijf ik maandelijks leesupdates delen.

In oktober las ik 5 boeken uit:

De cactus (Sarah Haywood) – ****

Andere mensen zien Susan Green als een stekelig en moeilijk persoon. Zelf vindt ze dat ze haar leven gewoon goed op orde heeft: een vaste baan waarin ze haar liefde voor orde en regelmaat (en haar verzameling cactussen) kwijt kan, een appartement precies groot genoeg voor één persoon, en voor culturele uitstapjes – en andere activiteiten – heeft ze een prima regeling met een leuke man. Zolang haar moeder maar niet te vaak belt en haar onbesuisde broer aan de andere kant van het land woont, is er niets aan de hand. Alles onder controle. Dan overlijdt haar moeder en ontdekt Susan dat ze onverwacht zwanger is – en opeens is ze al die controle kwijt…

Dit boek zag ik voorbij komen op de blog van Kathleen. Het verhaal deed me een beetje denken aan het boek over Eleanor Oliphant, en ik ben niet de enige blijkbaar. Graag gelezen, al vond ik sommige stukken wel langdradig.

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge 2019 afstrepen.

The Miracle Morning (Hal Elrod) – ***

De internationale bestseller Miracle Morning van Hal Elrod heeft al tienduizenden mensen geholpen grote veranderingen in hun leven door te voeren. Zijn Miracle Morning Methode leerde hen een succesvoller maar vooral een rijker en bevredigender leven te leiden. In deze praktische gids beschrijft Elrod hoe iedereen in 30 dagen aan de hand van zes nieuwe gewoontes kan werken aan meer focus en zelfbewustzijn. En dat allemaal voor acht uur ’s ochtends!

Hoge verwachtingen had ik van dit boek, maar die werden niet echt ingelost. Ik kan er zeker inkomen dat elke dag een uur vroeger opstaan om een vaste routine te doorlopen je helpt om productiever te zijn, maar in deze levensfase kies ik liever voor voldoende slaap. Het boek deed ook vrij ‘Amerikaans’ aan, met nadruk op succes, rijkdom, beter worden en meer zijn.
De Life SAVERS en het hoofdstuk over gewoontes vond ik dan wel weer interessant.

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge 2019 afstrepen.

Drift (Bregje Hofstede) – ****

Een jonge vrouw trouwt met haar jeugdliefde. Op een winternacht verlaat ze hem en neemt alleen haar dagboeken mee. Die vrouw ben ik. Die nacht is nu. Alles ervoor en erna is een verhaal.
Drift is een onverbloemd verhaal over iemand die wegloopt van huis omdat ze jarenlang wegliep van zichzelf. Over hoe overweldigend een eerste liefde is. En hoe elk liefdesverhaal uiteindelijk draait om bedrog.

Dit boek werd me aangeraden door Kelly. Ze was er net in aan het lezen toen we er onlangs op bezoek waren. Toen het boek in de bibliotheek bij de nieuwe aanwinsten lag, nam ik het meteen mee. Ik vond het een goed boek, maar ik ben er niet zo van omver geblazen. Ik heb geen idee waarom, maar ik raakte er moeilijk doorheen, het sleepte me niet mee. Wel een originele opbouw.

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge 2019 afstrepen.

#kleingelukske – geluk zit in een klein boekske (Lynn Van Royen) – ****

We zijn met ons allen op zoek naar het grote geluk. Maar daardoor missen we te vaak die kleine momenten van euforie: op de wekker kijken als het net 22:22 is, het donsdeken bij de eerste poging correct in de overtrek steken, je iPhone laten vallen en het scherm IS NIET KAPOT!
In #kleingelukske opent Lynn Van Royen je ogen voor zulke kleine gelukskes. Nee, dit boek helpt je niet op weg naar die droomjob of die wereldreis naar de Himalaya, maar wedden dat het je leven toch 10% beter maakt? 

Superleuk boekje, met veel herkenbare dingen. De vormgeving vond ik ook prachtig, ik had er – voor ik de flaptekst las – geen idee van dat Lynn de illustraties zelf had gemaakt. Dit boekje ga ik wellicht zelf nog kopen. Lijkt me leuk om vb. in de wc te leggen voor gasten (met al dan niet een blanco boekje naast waar iedereen ook zelf kleine gelukskes in kan neerschrijven).

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge 2019 afstrepen.

Chemie (Kaat De Kock) – ***

Nadat ze is gedumpt door haar vriendje Benno, kan de zeventienjarige Emma wel wat afleiding gebruiken. Ze verheugt zich enorm op haar klassenreis naar Griekenland. Vooral omdat meneer Vandevelde, haar jonge en knappe chemieleraar, meegaat als begeleider. Veel meisjes op school hebben een crush op hem en Emma stiekem ook. Tegelijkertijd beseft ze dat een relatie tussen hen onmogelijk is. Totdat ze begint te merken dat meneer Vandevelde misschien meer belangstelling voor haar heeft dan een leraar zou mogen hebben. Is er echt chemie tussen hen?
Een roman over vriendschap en verboden liefde, gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Vlot geschreven en voor veel jongeren herkenbaar. Voor young adults.

Mijn leeslijst bestaat voor een groot stuk uit boeken waarover ik bij andere bloggers lees. Bloggers waarvan ik weet dat ze een gelijkaardige leessmaak hebben. Dit boek is er ook zo eentje: ik zette het op mijn leeslijst na deze post van Katrien.
Ik moet toegeven dat ik een klein beetje teleurgesteld ben. Alle andere boeken die ik van Kaat al had gelezen, vond ik geweldig. Dit precies iets minder. Misschien is het een té puberaal verhaal?

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge 2019 afstrepen.

***

Tussenstand Verbeelding Book Challenge: 13/30
Tussenstand Goodreads Reading Challenge: 37/34 🙂

***

Wat lazen jullie in oktober?
En hebben jullie nog leestips of must-reads?

***

Lees ook

Vriendjes worden op Goodreads? Hier kan je mijn profiel vinden!

14 gedachtes over “Verbeelding Book Challenge 2019 | uitgelezen in oktober

 1. Ik ben overstag gegaan voor een leeshype en momenteel bezig in het eerste boek van de Zeven zussen. Leest heel vlot en ik vind het best goed. Nog veel leesvoer voor de boeg dus ook wel, met al die delen.

  Like

 2. Altijd leuk om te lezen wat anderen zoal lezen, fijne blogpost dus 🙂
  Mijn leestip van afgelopen maand is denk ik toch wel “Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit” van Bianca Toeps.

  Like

 3. Veel gelezen! Jammer dat de Miracle Morning zo focust op “meer”; dat heb ik bij andere Amerikaanse zelfhulpboeken ook al gehad en is altijd wat spijtig. Alsof je jezelf enkel maar moet/kan verbeteren om meer succes op het werk te hebben…

  Like

 4. De YA-boeken van Kaat zijn echt op een jong publiek gericht hé. Ik ben niet echt een fan van YA Contemporary maar haar eerste chicklit sprak me wel meteen aan. Ondertussen heb ik ook de tweede klaarliggen dus die hoop ik binnenkort ook te lezen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.