Verbeelding Book Challenge 2019 | uitgelezen in juli

Voor de vijfde keer op rij neem ik dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Want: lezen is geweldig en #nevernotreading en al.
Heel wat volgers hier zijn ook boekenverslinders, dus daarom blijf ik maandelijks leesupdates delen.

Ik had het al voorspeld, en ja hoor: juli was een goeie maand wat lezen betreft. Dankzij onze vakantie vooral, want daar deden we even niet van al te veel opruimen en poetsen en de moestuin in leven houden. Tijdens de maand juli testte ik gedurende een gratis proefperiode het e-boekenabonnement van Kobo Plus uit, en ik ben fan. Zo veel boeken gelezen, zonder te moeten reserveren in de bib en / of sleuren met boeken. En de luxe hebben om zomaar even een ander boek te kiezen als een ander je niet meteen bevalt.

In juli las ik 5 boeken uit:

Altijd energie – nooit meer moe en futloos: hoe doe je dat? (Saartje Vandendriessche) – ***

Saartje Vandendriessche wilde van die vermoeidheid af, wilde weer bruisen van dynamiek en levenslust.
Ze ging op zoek naar de oorzaken van haar energietekort en naar alle mogelijke manieren om je energie weer te herwinnen, om nooit meer moe te zijn. Te beginnen met de basics: voeding, bewegen, rusten en positief denken. Maar haar zoektocht ging verder en dieper, naar de zin en onzin van mindfulness en yoga, van ontgiften en vasten, van koude douches en hoogtestages, van shiatsu en tai chi en zoveel meer. Ze testte zelf elk van die methodes uit en ging ook te rade bij dokter Maarten Meirhaeghe (van wielerploeg Lotto-Soudal) die tekst en uitleg en wetenschappelijke duiding geeft.

Over dit boek las ik in de comments bij een blogpost ergens, maar ik ben vergeten waar… Even later viel mijn oog hierop in de bib, en ik was best benieuwd geworden. Eerlijkgezegd was ik wel een beetje teleurgesteld in dit boek. Het is een heel persoonlijk verhaal, en blijft vaak oppervlakkig. Veel basisdingen wist ik ook al wel, maar ik heb toch enkele tips kunnen meenemen.

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge 2019 afstrepen.

Zoen me tot ik zwicht (Helen Hoang) – ****

Daten is al moeilijk genoeg – laat staan als je Asperger hebt. Stella, dertig, is briljant in wiskunde maar sociaal onhandig. Haar moeder vindt het hoog tijd dat ze gaat trouwen. Stella heeft geen flauw idee met wie. Ze haat seks; zo genant. Praktijkervaring opdoen dan maar. Met een professional. De charmante escort Michael is bereid Stella de fijne kneepjes bij te brengen, van voorspel tot meer dan de missionarispositie. Hoe langer ze samen zijn, hoe moeilijker Michael het vindt om zich aan de gemaakte afspraken te houden. Stella ontdekt ondertussen dat de ware liefde alle logica tart.

Toen ik over dit boek las bij Kathleen, kwam het meteen op mijn leeslijst. Het heeft even geduurd, maar ik ben blij dat ik dit boek gelezen heb. Een heerlijke voorspelbare chicklit, want daar heb ik in de vakantie het meeste nood aan. Grote plus aan dit boek vond ik wel dat de schrijfster zelf autisme heeft, en het hoofdpersonage een stuk ‘echter’ werd neergezet.

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge 2019 afstrepen.

Daar gaat de bruid (Kaat De Kock) – ****

Als Eef op haar vrijgezellenweekend met een andere man kust, beseft ze dat ze misschien niet klaar is om te trouwen met haar jeugdliefde Robbe. Moet ze niet eerst ontdekken wat het leven nog meer te bieden heeft voor ze zich voor de rest van haar leven aan een man bindt? Eef gaat op zoek naar antwoorden, een avontuur dat tot verbijsterende én hilarische ontdekkingen leidt.

Kaat De Kock, ik ben fan! Dit boek las ik op anderhalve dag uit: door de korte hoofdstukken leest het heel vlot, en het verhaal is ook zo meeslepend dat je verder wil lezen. Vaak voorspelbaar, maar toch enkele plotwendingen ook. De personages voelen vertrouwd aan; je voelt je precies thuis in het verhaal. Met momenten vond ik het boek ook echt grappig. Een ideaal vakantieboek, of perfect als je even in een leesdip zit en iets luchtig wil lezen!

3. Een boek met bloemen op de cover

Sorry dat ik te laat ben maar ik wilde niet komen (Jessica Pan) – ***

Wat gebeurt er als een verlegen introvert een jaar lang gaat leven als een enthousiaste extravert?
Jessica Pan gaat het onderzoeken.
Toen Jessica werkeloos en zonder vrienden thuis op haar vaste plekje op de bank zat, vroeg ze zich af of haar leven er anders uit had gezien als ze wat meer open had gestaan voor nieuwe ervaringen. Als ze vaker nieuwe mensen had leren kennen, in plaats van dat ze altijd haar huis boven boven de pub had verkozen.
Dus deed ze wat ieder weldenkend mens zou doen; ze dwong zichzelf om een jaar lang als een extravert te gaan leven. Dit stond er op haar lijst: optreden in een comedyclub, alleen op vakantie gaan, praten met vreemden in het ov… Ze had meteen spijt.
Sorry dat ik te laat ben, maar ik wilde niet komen volgt het hilarische, ongemakkelijke en soms pijnlijke jaar van Jessica Pan, die verslag doet van de extraverte wereld aan alle introverten hier.
Is het leven daadwerkelijk makkelijker voor extraverte mensen? Of is het de nachtmerrie die Jessica altijd dacht dat het zou zijn?

Lees mijn volledige review hier.

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge 2019 afstrepen.

Drie wensen (Liane Moriarty) – ****

De Kettle-drieling heeft weer een gênante vertoning van zichzelf gemaakt. Aan hun verjaardag, die met een overdaad aan champagne in een chic restaurant wordt gevierd, komt een abrupt einde wanneer een van de zussen de ander in haar zwangere buik prikt met een fonduevork.
Wie was deze keer de aanstichtster? Boze, gekrenkte Cat, die nog steeds aan het bijkomen is van de ‘spaghetti-avond’? Of Lyn, succesvol in alles, althans, zo lijkt het aan de buitenkant? Of misschien dromerige en vergeetachtige Gemma, degene die nooit een geheim kan bewaren, behalve het belangrijkste van allemaal?
Eén ding is zeker, het leven van de drie zussen, die niet mét, maar zeker ook niet zonder elkaar kunnen, zal er totaal anders uitzien vóór hun volgende verjaardag…

Het was precies de maand van de chicklits en de ontspannende boeken hé? Maar kijk, ik vind dat je met een Moriarty niks verkeerd kan doen. Ze heeft me nog nooit teleurgesteld: haar boeken zijn tegelijk spannend en ontspannend, grappig en vlot geschreven. Ik kijk er al naar uit om nog meer boeken van haar te lezen. Helaas is haar nieuwste nog niet beschikbaar op Kobo Plus, en is het in de bibliotheek vaak uitgeleend. Geduld is een schone deugd…

30. Een boek dat zich afspeelt in een land waar je nog nooit bent geweest

***

Tussenstand Verbeelding Book Challenge: 11/30
Tussenstand Goodreads Reading Challenge: 24/34

***

Wat lazen jullie in juli?
En hebben jullie nog leestips of must-reads?

***

Lees ook

Vriendjes worden op Goodreads? Hier kan je mijn profiel vinden!

35 gedachtes over “Verbeelding Book Challenge 2019 | uitgelezen in juli

  • Zeker ideaal vakantievoer, maar ook tijdens het ‘werkjaar’ lees ik graag Moriarty. ‘The hypnotist’s love story’ las ik nog niet, en ‘Nine perfect strangers’ ook niet. Maar ik lees ze wel in het Nederlands, dat is voor mij ontspannender.

   Geliked door 1 persoon

   • Oh, snap ik hoor. Maar ik vind haar taal heel fijn, en ja, Engels lezen is er nogal ingedrild bij mij. Op mijn Kindle vind ik het ook heel fijn dat ik gewoon op een woord kan klikken dat ik niet begrijp of ken, en dan de uitleg te zien krijg. Zo werk ik nog wat aan mijn Engels 😉 Lezen tijdens het werkjaar is een beetje en utopie hier… maar wie weet… helpt mijn Kindle wel. Ik heb die nog niet zo lang.

    Like

 1. Moriarty-verslaafde, aanwezig! Echt grappig dat ik al de bovenstaande boeken gelezen heb in de afgelopen maanden (behalve die van saartje, dat spreekt me echt niet aan). Komt wrs door het Kobo-abonnement 😉

  Like

 2. Chicklit en vakantie, dat gaat meestal perfect samen.
  Ik ben nu bezig in een klepper van 650 pagina’s (De kathedraal van de zee), topboek, maar je bent er wel ven mee bezig natuurlijk.

  Like

 3. Best veel gelezen. ‘Sorry dat ik te laat ben’ spreekt me ook aan, ik heb het volgens mij al op mijn goodreads-account gezet.
  Ik heb ook nog maar 10 puntjes van de Verbeelding Bookchallenge kunnen afstrepen.

  Like

 4. Moriarty stelt inderdaad nooit teleur he 🙂 Ik lees haar boeken als ik nood heb aan luchtige chicklit. Wat vond je van Koboplus trouwens? Ga je het blijven gebruiken?

  Like

  • Ik vind Kobo Plus superfijn! Het maandelijks abonnement kost wel iets, maar e-boeken kopen is ook niet goedkoop. Voorlopig ga ik het wel blijven gebruiken, want er staan nog een tiental boeken op mijn Kobo die ik nog wil uitlezen (ik ben iets te enthousiast geweest voor we op reis vertrokken). Ik zal het gaandeweg zien, als ik merk dat ik weinig aan lezen toe kom kan ik het altijd stopzetten, en even later weer activeren. Het is een heel flexibel systeem!

   Geliked door 1 persoon

 5. Super, zoveel kunnen lezen!
  Ik las recent Though body, strong mind van Saartje Vandendriessche en inderdaad, dat was ook wat oppervlakkig. Wel interessant, daar niet van, maar het had voor mij ook wat diepgaander gemogen in sommige stukken. Van Moriarty las ik nog nooit iets, maar aan jouw recensie en de commentaren hier te zien, moet ik daar dringend verandering in bringen 🙂

  Like

  • Ik had even nood aan luchtigere boeken, die je zonder al te veel nadenken kunt lezen. Thrillers las ik vroeger heel vaak, maar ondertussen is echt al lang geleden, van voor Juliette werd geboren toch al zeker. Mama worden heeft me gevoeliger gemaakt, en ik lees niet meer zo graag thrillers denk ik 🙂

   Like

 6. Ik zal aan Kaat doorgeven dat ze er een fan bij heeft. Dat zal ze graag horen. Zelf las ik in juli tien boeken. Drie strips, één boekje met comics, een contemporary, een luchtige non-fictie, twee romantische verhalen, een fantasyverhaal en een YA boek.

  Like

 7. Leuke boeken, van Moriarty moet ik nog eens iets lezen, volgens mij ligt big little lies hier ergens in huis ;). Ik lees momenteel het 7de deel van Outlander, 800+ pagina’s in super klein lettertype (ik denk dat de engelse versie +1200 pagina’s telt), dus ik ben even zoet 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.