Mijn vakantie van 2019 was…

Zaterdag. De vakantie ligt al eventjes achter ons, want de eerste werkweek is alweer voorbij. Dit blogbericht had vorige week al moeten verschijnen, maar helaas was er – alweer – een migraineaanval. Het takenlijstje van afgelopen week was lang. Juliette logeerde een week bij pépé, dus er was geen peuter die in de weg zou lopen bij allerhande klusjes. Het lijstje bleef nagenoeg onaangeroerd, maar kijk, als het lijf roept moet je luisteren. Er is niks dat wegloopt!

In navolging van dat van vorig jaar, heb ik dit jaar opnieuw een vakantielijstje gemaakt.
Onze vakantie van 2019 was…

… hoog nodig, na een druk en raar en hectisch jaar (ontslag nemen, ander werk starten, schoolgaande peuter, verdriet in de familie, …)

… zonder zorgen, want mijn werk doet aan collectief verlof. Hoera voor collectief verlof!

… op het werk al een week eerder ingezet, met een team-BBQ. Kindjes waren ook welkom, en aangezien enkele collega’s ook kleine kindjes hebben was het ook dikke fun voor hen. Als dank voor onze inzet van het afgelopen jaar kregen we na afloop een gepersonaliseerde fles champagne.

… gaan wandelen in het Helleketelbos met oma en opa. Het bos was niet leuk, want er stond een springkasteel op de parking van een café-restaurant vlakbij. Iemand vindt springkastelen leuk!

… op stap met papa naar de rommelmarkt. We deden er twee in Ieper op een zondagochtend vrij vroeg, en ik had al ruim 10.000 stappen om halftien ’s morgens. Fijn om eens met papa op pad te zijn!

… ook zonder zorgen wat huis en tuin tijdens onze reis betreft, want mijn BFF kwam de plantjes binnen verzorgen, en onze buren zorgden voor de tuin. De plantjes binnen werden heel goed verzorgd trouwens, en bij thuiskomst ontdekte ik het eerste gatenblad in mijn Monstera-stekje, dat ik van een vriendin kreeg. Trotse plantenmama!

… op reis naar de Cotswolds in Engeland. De heenreis was niet zo vlot, want veel wegenwerken en slechte wegen. Het links rijden was best raar in het begin, maar de man des huizes is een perfecte chauffeur.

… twee dagen draaaaamaaaaaa in de auto omdat we besloten hebben op reis de tut overdag af te leren. Juliette mocht haar tutje tot voor de reis nog in de auto hebben, maar omdat we best lang in de auto zaten, vonden we dat geen goed idee meer. Het was even hoofdpijn en doorbijten en niet toegeven, maar het heeft geloond. Nu nog de tut afleren ’s nachts. Dat zal iets anders zijn!

… best vermoeiend, met een peuter. Reizen met een kindje, het is toch anders dan reizen met twee. Vooral veel trager, that is.

… ook eens een middagdutje doen, samen met de dochter.

… gestart met het voornemen om niet te veel huishoudelijke dingen te doen op reis, en zeker niet al te veel te koken, maar uiteindelijk kookte ik toch best veel en werden er ook enkele wasjes gedraaid. Hoera voor vakantiehuisjes met vaatwasser en wasmachine, dat zorgde er ook voor dat terug thuis komen een pak rustiger verliep! Het vakantiehuisje had trouwens ook Netflix, maar daar hebben we maar weinig gebruik van gemaakt.
De boel bleef wel heel vaak de boel, want aan opruimen deed ik enkel bij vertrek :-).

… in plaatselijke winkels boodschappen gaan doen, en nieuwe dingen ontdekken. Waaronder vegan magnums. Niet dat we dat bij ons niet hebben, maar ik had er nog niet eerder gekocht. Ze waren ook een pak goedkoper, 2 pond voor een doosje van drie. En mijn man vond ze ook lekker!

… twee dagen samen doorbrengen met de ouders van Bart, die op hetzelfde moment als wij ook in Engeland waren en daar een rondreis maakten. Topdagen!

… ontsnappen aan de hitte in België, en maximumtemperaturen van ‘maar’ 32° moeten doorstaan.

… superveel mooie natuur en bossen en rust.

… verrassend veel vegan eten vinden in Engeland. Topper was de vegan salade bij Wagamama!

… kiezen voor een kobo plus abonnement (eerste 30 dagen gratis) en zo veel boeken kunnen lezen, zonder te moeten sleuren.

… nog eens een haakwerkje afwerken. Een vosje, voor mijn neefje dat we nooit zullen zien opgroeien… Ondertussen heeft het vosje een plaatsje gekregen in de woonkamer van mijn broer.

… terug ontdekken hoeveel plezier ik heb aan bloggen. De voorbije weken verscheen er maar één bericht, maar ik vond het zo fijn om te schrijven en om jullie reacties te lezen.

… moestuinenvy (is dat een woord?) bij ons vakantiehuisje. Echt. Ik wil ook zo’n boogje en gras en moestuinbakken!

… meermaals de slappe lach met Juliette. Door wat ze doet, of door haar spraakwatervallen.

… heel weinig foto’s maken, maar vooral genieten van het moment.

… ook wat prutsen in een boekje. Ik ben zo iemand die op reis een soort dagboek maakt van wat we hebben gedaan, zodat ik alle bezienswaardigheden en plaatsnamen kan onthouden. Vorig jaar nam ik al een notitieboekje van Arper mee (eens gekregen op het werk), en dat pimpte ik dit jaar een beetje.

… bij terugkomst eerst mogen gaan eten bij de schoonouders, en bij thuiskomst een massale moestuinoogst doen.

… nog enkele dagen verlof thuis doorbrengen, nog eens naar de kapper gaan, en gaan winkelen bij AH en Rituals.

… een bezoekje brengen aan een vriendin en haar kindjes, en verrassingscadeautjes meenemen omdat ze het wat moeilijk heeft.

… taart bij de start (ik had nog eens zin in frangipanetaart) en taart op het einde! In Engeland vond ik hazelnootdrink van Alpro (die in België lang niet meer verkrijgbaar was, maar ondertussen weer wel), en ik had nog eens zin in hazelnoot-chocoladetaart. Het plan was om de taart mee te nemen naar vrienden, maar die plannen veranderden helaas last-minute. De taart werd dan maar met mijn ouders en broer gedeeld. Gesmuld hebben we!

Hoe was jullie vakantie? Of hebben jullie nog verlof te goed?

34 gedachtes over “Mijn vakantie van 2019 was…

 1. Oh hoe mooi is die boog! Ik krijg er spontaan ook moestuinenvy van 🙂 Ik heb al bijna een jaar een kobo-abonnement en geniet daar nog elke dag van, beste maandelijkse kosten ooit haha. Mijn vakantie begint nu, heb een maand ouderschapsverlof.

  Like

  • Bij mij is het begonnen met de gratis 30 dagen, maar er staan nog zo veel boeken in de wachtrij die ik onmogelijk uit krijg, dus ik ga het gewoon verder laten lopen. Als ik merk dat ik niet 2-3 boeken per maand kan lezen, of dat het aanbod mij niet meer bevalt, dan kan ik het nog stopzetten hé.
   Geniet van je ouderschapsverlof! Hoewel ik dat een dubbele term vind, want vakantie met / voor de kinderen is toch een heel andere vorm van verlof 🙂

   Like

 2. Onze vakantie moet nog beginnen 😏. Gelukkig hebben we de vrije keuze wanneer we die willen opnemen. Geen collectief verlof, dat vind ik persoonlijk beter. Wat het bloggen betreft deed ik het ook rustig aan. Geen druk en bloggen zoals het uitkomt. Het blijft tot slot een hobby en geen wedstrijd.

  Like

  • Collectief verlof, het heeft zeker voor- en nadelen. Wij werken nauw samen met de bouwsector, dus hangen ook vast aan het bouwverlof. Gelukkig zijn er ook nog vrij te kiezen dagen hoor, maar die vallen dan meestal wel samen met schoolvakanties :-).
   Geen druk wat bloggen betreft, dat probeer ik ook te denken. Al heb ik superveel ideeën, en andere dingen die ik wil delen. Het moet leuk blijven!

   Geliked door 1 persoon

 3. Veel leuke momenten, dat is duidelijk! Mijn vakantie is pas begonnen. Het weer in België ziet er niet te denderend uit, maar op onze vakantiebestemming gelukkig wel :-:

  Like

 4. Mijn verlof zit er ook helemaal op. Spijtig genoeg! Maar 5,5 week deed wel eens deugd. En ik krijg op de nieuwe job tijd om me in te werken dus dat valt goed mee!

  Like

 5. Eén deel van de vakantie achter de rug, één deel dat nog moet komen. Ik kijk er ongelooflijk hard naar uit!
  Vakanties met kinderen worden zeker gemakkelijker als ze wat ouder zijn. Onze meisjes zijn nu 7 & 9 en het wordt elk jaar leuker. Eens ze een jaar of 4 zijn gaat het echt stijl bergop! 🙂
  Ik probeer het bloggen ook weer wat meer op te pikken. En door het te doen, merk ik pas weer hoe leuk het eigenlijk is, en besef ik dat ik mijzelf onnodige druk oplegde.

  Like

  • Geniet van de rest van je vakantie!
   Volgend jaar belooft dan een nog leukere reis te worden :-). Sowieso wordt het al makkelijker, omdat dutjes dan helemaal niet meer nodig zullen zijn. Nu pasten we ons altijd aan aan haar ritme. Ach ja, traag reizen heeft ook zijn voordelen!
   Dat van druk en bloggen, dat voel ik ook wel. Ik denk altijd dat mensen niet meer zullen komen lezen als je (te) lang weg blijft, maar je moet het vooral voor jezelf doen…

   Geliked door 1 persoon

 6. Ik heb ook ooit een job gehad met collectieve sluiting. Ik vond dat eerst irritant omdat ik graag zelf kies wanneer ik vrij ben, maar het heeft inderdaad ook wel voordelen. Ik vertrok toch wel meer ontspannen wetende dat alles gewoon stil lag op het werk. De Cottswolds lijken mij ook wel een leuke vakantiebestemming!

  Like

  • Zeker een leuke bestemming, maar ons vakantiehuisje was iets te ver buiten de streek (we verbleven rond Bath, helemaal aan het zuidelijke deel van de Cotswolds), waardoor we telkens iets verder moesten rijden om bepaalde dorpjes of bezienswaardigheden te bezoeken. Volgend jaar misschien iets beter op voorhand opzoeken wat we allemaal willen bezoeken 🙂

   Like

 7. Klinkt als een ontspannende vakantie (ale, op dat tutje na dan 😉 ). Super om thuis te komen met zo’n moestuinoogst én met dat Monsterablad met gaten!
  Lief dat je een vosje haakte voor je neefje, ik hoop dat de ouders en de rest het ooit een plaatsje kan geven, voor zover dat überhaupt mogelijk is…

  Like

  • Het was vooral een trage vakantie, en met een peuter is dat eigenlijk wel het beste en ook het meest leefbare voor ons :-).
   Superblij met mijn gatenblad, maar mijn Monstera doet het niet geweldig. Vaak geen in-groene / glanzende bladeren meer, maar toch groeit hij goed en komen er nieuwe bladeren. Geen idee wat ik fout doe…
   Het vosje brengt hem niet terug, maar het hielp mij een klein beetje om het een plaatsje te geven. Vergeten doen we hem nooit…

   Geliked door 1 persoon

 8. Ik ben blij dat jullie zo’n deugddoende vakantie achter de rug hebben. Even tot rust komen (ook in het hoofd) en de batterijen weer opladen heb je af en toe echt nodig hé. Zo fijn dat je je ondertussen nergens zorgen om moest maken doordat de buren en vrienden het thuisfront bewaakten. De Cotswolds zijn prachtig hé. Ik ben er als 14-jarige geweest en zou er met veel plezier naar terugkeren. Winkelen in het buitenland is altijd een ontdekkingsreis hé. Als ik met mijn nicht in Nederland ben gaan we aan het einde van de dag meestal even bij een supermarkt langs om dan met wat lekkers terug naar huis te kunnen keren. De volgende keer dat ik met haar naar Londen ga (normaal mei volgend jaar) hoop ik een thee-voorraadje te kunnen inkopen om vervolgens thuis nog wat na te genieten.

  Like

  • Ja, vooral die mentale rust hadden we even nodig. Het was ook voor het eerst in tijden dat ik niet dacht aan het werk, of aan andere dingen die me (onbewust) bezig hielden.
   Ik vind het heerlijk om in het buitenland te winkelen, maar moet me altijd inhouden om niet vanalles te willen kopen :-).
   Oeh, Londen! Aftellen! En om de één of andere reden is ‘buitenlandse’ thee altijd beter!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.