As we speak #17

Al een tijdje zie ik – nadat Kelly ermee begon – her en der rubriekjes ‘As we speak’ passeren.

Het idee achter deze rubriek is dat je korte stukjes plaatst met dingen waar je mee bezig bent of die je bezighouden. Die stukjes zijn op zich niet voldoende om een hele blogpost mee te vullen, maar kunnen wel dingen zijn die je met je lezers wil delen.

‘As we speak’ lees ik heel graag bij andere bloggers. En omdat iedereen houdt van lijstjes (toch?), en omdat iedereen wel graag eens snuistert in het leven van anderen, doe ik ook mee!

GEWEEST NAAR München voor een driedaagse opleiding voor het werk. Niet bepaald ideaal voor een introvert (want: workshops, voor een groep ‘vreemden’ spreken, team dinners, …), maar wel heel erg interessant. En ook voor de eerste keer in mijn leven een taxi genomen!

ONDER DE INDRUK VAN de grootste pannenkoekenplant die er moet bestaan. In München, waar ik de opleiding volgde. Ik was compleet geïntrigeerd, en wou spontaan ook enkele stekjes meesmokkelen. Niet gedaan, en nog spijt van :-).

GEKOCHT – een granolabeker. Een granowatte? Een beker waar je fruit, yoghurt en granola apart van mekaar kan meenemen, zodat je alles vlak voor je het opeet kan mengen, en de granola aldus krokant blijft. Daar was ik al even naar op zoek, want ik ontbijt thuis vroeg (ik begin om 7:30 met werken) en in de voormiddag heb ik een tussendoortje / tweede ontbijt nodig. Het is DEZE geworden, gekocht bij Blokker. Zeer tevreden van!

SPORTEN – sinds enkele weken ga ik weer zwemmen. Sinds ik niet meer met de fiets ga werken, voel ik dat mijn conditie achteruit gaat, en ook voor de mentale gezondheid is sporten beter. Op woensdagvoormiddag ga ik nu baantjes trekken, terwijl J. op school is. Helaas is het vanaf volgende week schoolvakantie; ik zal mijn planning moeten herzien dan.

GEKEKEN NAAR ‘De Columbus’. Al van veel mensen hoorde ik dat dit programma de moeite was, en ik ben pas halverwege het tweede seizoen beginnen kijken. Ik heb er al spijt van dat ik zo lang heb gewacht, maar er zullen ongetwijfeld heruitzendingen zijn. Vooral de aflevering met Stefaan Degand vond ik ‘pakkend’.

GEVIERD – onze vijfde trouwverjaardag! De tijd vliegt echt… Ik kreeg een mooi boeket bloemen van mijn man (dat was hij samen met Juliette gaan kiezen), en dat is dik twee weken goed gebleven. En héérlijk, die geur van lelies!

OOK GEVIERD – de derde verjaardag van Juliette. Zei ik al iets over de tijd die vliegt? Vorige week vrijdag werd ze al gevierd op school, met kroon en ballon, en daarna werd ze als verrassing door oma opgehaald op school. Op zaterdag vierden we dan met oma’s en opa’s en nonkels en tantes en neefjes. Heel erg fijn om haar bewust te zien genieten van haar dagje!

VERDRIETIG OVER het tweede zoontje van mijn broer en schoonzus, dat kort na de bevalling is overleden. Dapper heeft hij gevochten, en wij blijven achter met een groot verdriet. Onbegrijpelijk, en ook zo onwezenlijk. Het hadden veel cadeautjes moeten zijn, en kraamkost, en vreugde. Maar in plaats daarvan werd het een heel persoonlijke afscheidsdienst, en een gevoel van machteloosheid en geen woorden vinden. ..

GEPLANT – avocadopitten, samen met J. Ze wou wachten tot de plantjes er waren, maar dat zou te lang duren… Deze foto is enkele weken geleden gemaakt, en dankzij de warmte van de afgelopen dagen vertoont de eerste pit een kiem. Joepie!

GEMAAKT – confituur, voor de eerste keer in mijn leven. ’t Is te zeggen, ik heb wel al twee keer kweeperengelei gemaakt, maar confituur is nog ietsje anders. Het eerste experiment was er één met aardbeien en frambozen. We kregen er een heleboel van de buren, maar het was te veel om zo op te eten. Om te voorkomen dat ze slecht zouden worden, werd het confituur. Met wat citroensap erin, om een mooie rode kleur te behouden. Toptip van de schoonmama! Juliette noemt het trouwens ‘Tuur’ (met de rollende Gentse ‘r’).

UITKIJKEN NAAR vakantie. Nog enkele weken, en we kunnen enkele weken uitblazen. Hoog nodig, want we hebben allebei nood aan (mentale) rust. Gelukkig is er op mijn – ondertussen niet meer zo nieuwe – werk collectief verlof.

En jullie, waarmee zijn jullie de afgelopen tijd bezig geweest?

29 gedachtes over “As we speak #17

 1. Sterkte met het verlies van je neefje en hip hip hip Hoera voor Juliette en jullie huwelijksverjaardag. Misschien volgende week samen met Juliette gaan zwemmen. En het is sowieso goed voor de conditie, achter een kleuter aanrennen …

  Like

  • Dankjewel!
   Samen gaan zwemmen doen we zeker, als is het dan meer ploeteren en geen baantjes trekken, want ik kan ze geen seconde alleen laten… En achter een kleuter aan rennen, daar heb je niet persé een zwembad voor nodig natuurlijk!

   Geliked door 1 persoon

 2. Wat een triest nieuws over je neefje. Veel sterkte voor de hele familie! Gelukkig komt er verlof aan, zodat je de nodige rust kan vinden. Ik wens je alleszins een heel mooie zomer toe!

  Like

 3. De Columbus vond ik ook echt een heel mooi programma. Helaas ook pas na drie aflevering in seizoen twee ingehaakt maar ik hoop ook dat ze het opnieuw uitzenden. Die met Stefaan vond ik ook heel pakkend. Wat een mooie mens.
  Veel sterkte met je neefje. Wat een verdrietig nieuws.

  Like

 4. Wat een triestig nieuws. Ik wens jullie via deze weg ook heel veel sterkte! Woorden schieten op zo een momenten eigenlijk te kort … Gelukkig waren er ook enkele lichtpuntjes. En wat is Juliette groot geworden zeg! Lijkt me ook heerlijk te zijn dat jullie collectief verlof hebben. Ok je kan dan moeilijker daarbuiten plannen. Maar anderzijds weet je ook met zekerheid dat niemand je gaat storen tijdens je vakantie. En dat lijkt me heerlijk te zijn 🙂

  Like

  • Ja, de woorden zijn nog altijd moeilijk te vinden…
   Die vakantie, die zal meer dan welkom zijn! Ik herinner me nog heel goed vorige zomer, toen we nog geen collectief verlof hadden. Dan is het moeilijker om alles volledig los te kunnen laten. Nu nog op zoek naar enkele leuke boeken, ik heb er al zin in!

   Geliked door 1 persoon

 5. oh wat vreselijk dat je je neefje verloren hebt. Mijn mama heeft 2 kinderen in het kraambed verloren voordat ik dan met keizersnee wel geboren ben. Omdat ik het maar heb van horen zeggen is dat verlies in feite nooit ten volle tot mij doorgedrongen totdat ik zelf moeder geworden ben. Ik weet gelukkig niet zelf hoe het echt is om dat mee te maken maar gewoon al je proberen voor te stellen doet je maag keren. Veel sterkte aan je hele familie!

  amai die pannekoekenplant! Ik heb er een mini minitje in een minitasje gekregen voor moederdag. Er staat me dus wat verpottingen te wachten als ik het goed blijf verzorgen.

  Volgens mij kan je Columbus op VRT Nu bekijken? daar is quasi alles lang beschikbaar.

  een deugddoende vakantie toegewenst

  Like

  • Dankjewel! De pijn en het verdriet dat wij voelen is nog niks vergeleken met wat mijn broer en zijn gezin doormaakt…
   Je kan de afleveringen inderdaad herbekijken, ik kreeg die tip nog al van anderen!
   En die vakantie, daar tellen we naar af…

   Like

 6. Oh … ik loop weer achter met mijn blogfeed en zit hier nu met de tranen in mijn ogen nu ik lees wat je broer en schoonzus (én jullie natuurlijk ook) meemaken. Hopelijk kunnen jullie elkaar door deze moeilijke periode heen helpen en er ook nadien voor elkaar zijn. Zo’n contrast met de andere zaken die je aanhaalt in dit lijstje. Je man en Juliette hebben namelijk prachtige bloemen uitgekozen. Zo fijn dat je daar lang van hebt kunnen genieten. Ik ben zelf ook aan het overwegen om misschien terug te proberen zwemmen maar ik zou eerst op zoek moeten naar een tankini. Dat zou het immers een pak comfortabeler voor me maken. Ik wens je een deugddoende vakantie toe. Hopelijk kan die de batterijen weer even volledig opladen.

  Like

  • Bedankt voor je lieve berichtje! We proberen er voor elkaar te zijn, maar verdriet is iets lastigs. Sommige mensen zijn liever alleen, terwijl anderen er liever (veel) over praten. Het is soms wat zoeken, maar er zijn en luisteren is vaak al heel wat, want dit verdriet zal niet met enkele weken of maanden verdwijnen.
   We kijken ernaar uit om onze batterijen te kunnen opladen. In het afgelopen (half)jaar is heel wat gebeurd, en we hebben nood aan wat rust…

   Geliked door 1 persoon

   • Het toeval wil dat we gisteren – enkele uren nadat ik deze blogpost las – zelf ook een telefoontje met slecht nieuws kregen. Al is zo’n nieuws makkelijker te verwerken wanneer het gaat om iemand die een mooi en lang leven heeft gehad.

    Het zal inderdaad wat zoeken zijn voor jullie vermits iedereen verdriet op een andere manier verwerkt. Ik hoop echt dat het komende half jaar wat rustiger mag wezen en geen verdriet meer met zich meebrengt.

    Like

 7. Die pannenkoekenplant is prachtig!! Ik heb nu zelf twee kleintjes die nog niet dood zijn (want pannenkoekenplantjes en ik wij waren tot nu toe geen vriendjes) en misschien ga ik hier wel mijn doel van maken haha 🙂
  Proficiat met de trouw- en Julietteverjaardag! Wat wordt ze al groot! (En hopelijk worden de avocadoplantjes dat ook snel!) De geur van lelies kan ik echt niet verdragen maar wauw, wat een prachtig boeket! Je echtgenoot heeft nogal smaak!
  En godverdomme, wat verschrikkelijk erg van je neefje 😦 ’t Is gewoon niet eerlijk! Ik wens jou en je familie alsnog veel sterkte en troost ❤

  Like

  • Vorig jaar had ik ineens heel wat baby-pilea’s, maar dit jaar zit er weinig uitbreiding in…
   De avocadoplanten daarentegen doen het heel goed. Hopelijk blijft het zo, want die kunnen ineens opschieten en alle onderste bladeren verliezen. En dan heb je maar een triestig boompje over…
   Bedankt voor de troost. Het is inderdaad écht niet eerlijk… Wij kunnen weinig doen, maar er is nog geen dag gepasseerd dat ik er niét aan heb gedacht…

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.