Count your blessings #12

Door regelmatig je blessings, of kleine gelukjes, neer te schrijven, sta je bewuster stil bij al die kleine, mooie dingen in je leven.
Al een tijdje zie ik bij Gerhilde en Silke ‘Count your blessings’-berichten voorbij komen; Haaike noemt ze ‘Silberstreifen’ en Leen ‘Gouden randjes’. Ik vind ze elke keer zó leuk om te lezen, dat ik besloot om ook mee te doen met deze leuke rubriek. Al een tijdje schrijf ik mijn blessings in mijn (papieren) agenda, maar nu deel ik ze ook hier op mijn blog. Hiervan werd ik de afgelopen weken een beetje gelukkiger:

de zorgjuf van J., die zegt dat onze dichter altijd het zonnetje is ♥ op een training voor het werk meerdere keren complimenten krijgen op mijn handschrift ♥ een babbeltje doen met een buurvrouw uit de straat naast ons ♥ een goeie klik hebben met de mama van één van de vriendjes van J. ♥ een heel aangenaam gesprek hebben met één van de leveranciers bij ons op het werk, over kwetsbaarheid en angst ♥ groeiende en bloeiende plantjes, zowel binnen als buiten ♥ mijn ouders, en veel tijd bij hen doorbrengen ♥ mijn schoonouders ♥ mijn angst voor het autorijden stilaan overwinnen ♥ het laatste korianderplantje in de winkel kopen ♥ een papa in de winkel kunnen helpen met de juiste papflessen kopen (hij zag dat er pampers in mijn kar lagen) ♥ mama-eend met kuikentjes die nét op tijd aan de kant raakten aan de oprit van de autosnelweg ♥ onze poetsvrouw, die na heel wat maanden afwezigheid eindelijk terug is ♥ de reactie van mijn neefje, op de verjaardagstaart die ik voor hem maakte ♥ kraamkost maken en geven ♥ aardbeien ♥ asperges ♥ het gevoel na weer heel wat hoopjes te hebben opgeruimd ♥ leuke uitstap met de trein voor J., en met fijn gezelschap ♥ kleine maar fijne meststoffenmeetup ♥ een boek krijgen van Annelies ♥ mijn bazen en collega’s ♥ vrienden die altijd klaarstaan, bij zowel goed als slecht nieuws ♥ beslissen om terug wekelijks te gaan zwemmen ♥ echte post krijgen van Liesbet, met geweldige plantenstickers

Wat zijn jullie kleine gelukjes?

16 gedachtes over “Count your blessings #12

  1. Ik ben eigenlijk wel nieuwsgierig naar hoe de taart voor je neefje er uit zag. Heb je de bladwijzer ook nog tijdig afgekregen? Lieve mensen om je heen die er ook voor je zijn wanneer het wat moeilijker gaat kunnen echt het verschil maken hé. Ik ben blij dat ik ook door een heel deel warme mensen omringd word. De voorbije week vond ik het vooral heel fijn dat ik zowel voor mijn nichtje als neefje kon voorlezen en dat ze dat allebei heel leuk vinden. Knuffels van die schattigerds krijgen blijft ook voor geluksmomenten zorgen. Ik vind het ook heel fijn dat mijn orchidee het nog steeds zo goed doet, de bloemen houden het echt lang vol dit keer.

    Like

      • Goh, het enige dat ik anders ben gaan doen met mijn orchidee is tussen twee bloemsessies door de dode wortels wegknippen. Eerst leek het daarna mis te gaan en toen vreesde ik dat ik hem moest wegdoen maar sinds ik hem elke week een aantal uren in een waterbad zet (lauw water) houdt hij het echt goed vol. Wat ook belangrijk is bij een orchidee is dat ook de wortels licht krijgen dus als je hem in een glazen bloempot zet zal hij het ongetwijfeld beter doen. Meststoffen heb ik tot nu toe nog nooit gebruikt. Maar als deze uitgebloemd is wil ik hem wel nieuw schors geven.

        Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.