As we speak #16

Al een tijdje zie ik – nadat Kelly ermee begon – her en der rubriekjes ‘As we speak’ passeren.

Het idee achter deze rubriek is dat je korte stukjes plaatst met dingen waar je mee bezig bent of die je bezighouden. Die stukjes zijn op zich niet voldoende om een hele blogpost mee te vullen, maar kunnen wel dingen zijn die je met je lezers wil delen.

‘As we speak’ lees ik heel graag bij andere bloggers. En omdat iedereen houdt van lijstjes (toch?), en omdat iedereen wel graag eens snuistert in het leven van anderen, doe ik ook mee!

LEZEN – na iets wat in de buurt van een leesdip kwam, heb ik weer plezier gevonden in het lezen. Dat komt vooral door ‘Aan het einde van de wereld‘ (oftewel: The Great Alone) van Kristin Hannah. Ik kocht ook enkele tijdschriften, altijd leuk als het vakantie is.

GENOTEN VAN een weekje vakantie. Het was natuurlijk wel een weekje paasvakantie mét peuter, maar we gingen enkele dagen logeren bij oma, omdat mijn man in het buitenland was voor zijn werk. Voor het eerst in pakweg een jaar heb ik me volledig kunnen ontspannen op vakantie, en dat deed deugd.

BEWONDERING VOOR de juffen van de school van Juliette, die vól energie een prachtig (groot)ouderfeest in mekaar gebokst hebben. Eindeloos veel respect voor kleuterjuffen; ik geef toe dat het echt niks voor mij zou zijn. Ik ben soms al dood na een dag met één peuter…

ZWARE BESLISSING – enkele weken geleden namen we afscheid van Kasper (onze zwarte kater). Het ging al een heel tijd moeilijk met Juliette, en hij begon echt serieuze tekenen van stress te vertonen. Ik had het er al over gehad met onze dierenarts, en zij raadde ons aan hem vaker buiten te laten (maar hij leefde al jaaaaaaren binnen, dus dat vond ik niet echt een optie). Hem naar het asiel brengen was echt een no-go, maar ik had het er lastig mee hem zo ongelukkig te zien. Ik liet het eens vallen op het werk, en toen zei een collega dat kennissen van haar al een tijdlang op zoek waren naar een nieuwe kat. Na enkele berichtjes over en weer kwamen C. en haar man eens kennis maken, en het klikte meteen. Onze dierenarts waarschuwde ons ervoor dat een volwassen, zwarte kat heel moeilijk te herplaatsen zou zijn, maar C. en haar man waren gek op zwarte katten. Er volgden enkele heel moeilijke dagen, want Kasper had toch wel al 7 jaar bij ons geleefd, maar nog steeds krijg ik wekelijks foto’s van hoe Meneertje het daar naar zijn zin heeft, in zijn nieuwe huisje. De nieuwe ‘baasjes’ zijn iets oudere mensen, die heel vaak thuis zijn. Hij krijgt er alle aandacht die hij maar kan wensen, dus dat geeft mij wel een goed gevoel (wat zeker niet wegneemt dat het een lastige beslissing was)…

BEZIG MET het tweede foto-album van Juliette. Ik maakte er één na naar eerste verjaardag, maar besloot om er niet elk jaar één te maken, omdat de hoeveelheid foto’s na haar eerste levensjaar behoorlijk was afgenomen. Tweejaarlijks dan maar. Tijdens mijn weekje verlof maakte ik al een selectie van foto’s. Nu nog een mooi boek samenstellen, en in juni aanvullen met foto’s van haar verjaardagsfeest en -taart! Het is me tijdens de selectie wel opgevallen dat er opmerkelijk veel foto’s zijn waar boeken en eten op staat :-).

GOEIE DAAD VAN DE MAAND – na mijn kookboekenopruimronde bleven er enkele boeken over die ik niet tweedehands verkocht kreeg. Ik stuurde een berichtje naar Maureen van EVA, met de vraag of zij er iets mee konden doen. Ik liet de dubbele eruit, en ook de niet-vegan boeken, en schonk de rest voor hun bibliotheek. Iedereen blij! De rest van de boeken breng ik binnenkort naar de kringloopwinkel, want van de hoopjes op de tafel nu word ik ook niet gelukkig. Tenzij iemand nog een Dikke Vegetariër of Candle79 Cookbook wil?

OOK GENOTEN VAN een boswandeling toen we bij Kelly op bezoek waren. Even leken ons plannen in het water te vallen, toen Bart plots ziek werd enkele uren voor we hadden afgesproken. Maar ik trok mijn stoute schoenen aan en reed alleen richting Aalst (zoals jullie weten, rijd ik nog niet zo lang weer met de auto. Het begint vlot te gaan, maar ‘onbekende’ wegen zijn nog altijd een grote bron van stress). Het werd een heel leuke middag! We waren nog maar net aangekomen, toen Juliette naar de trap wees en zei ‘ikke plantjes kijken boven’. Ik heb J. nooit verteld over de plantjesliefde van Kelly, dus ik heb geen idee hoe ze dat kon weten… Ik nam – zoals gewoonlijk – een zelfgebakken taartje mee (deze keer was het citroen-bosbessencake), en afsluiten die dag deden we met heerlijke soep en brood, en olijventapenade en andere heerlijke dinges.

GEKOCHT – een jurkje, een bikini en enkele pyjama’s, uit de collectie van Eva Mouton voor Veritas. En ik kocht ook savatjes (pantoffels, voor de niet-West-Vlamingen), bij Brantano. Of ik een fan ben van Eva Mouton? Hetzalwelzijn!

KIJKEN NAAR – De Mol en Blind Gekocht. Ik heb werkelijk geen idee wie De Mol is dit jaar, want iedereen haalt mollenstreken uit. Spannend! En Blind Gekocht is een beetje een guilty pleasure. Ik zou er nooit aan meedoen, maar kijk graag om het resultaat van de make-overs te zien.

NOG MEER GENOTEN VAN een volledig vrije woensdag. Juliette was vorige week een weekje bij pépé, want ervoor zorgde dat ik een dag helemaal voor mezelf had. Het begon met thuis wat op te ruimen, de plantjes te verzorgen, … Dan trok ik nog eens naar Gent om te shoppen, en ik ging ook nog eens naar de kapper. Uiteindelijk kocht ik vooral veel voor Juliette, maar ik vond wel een leuke pennenzak (groen! velvet!) en enkele decoratiespullen bij Sissy Boy en H&M Home. En ik ging eens langs bij Juttu. Daar kocht ik niks, maar ik ga er zeker nog eens terug!

GEGETEN – een heerlijk (vegan) broodje mozzarella-tomaat bij Mie Vie! Ik besloot om mezelf eens extra te verwennen op mijn vrije dag, en ook al vind ik dat nog steeds awkward, alleen gaan eten, maar het heeft echt gesmaakt!

NIET GELUKT – uiteindelijk is het me niet gelukt om 20 berichten te schrijven tijdens 40 dagen bloggen. Even zag het ernaar uit dat het wel zou lukken, maar ik had de laatste dagen geen zin om ’s avonds na 21 uur nog te beginnen bloggen, of om het zonnige weekend op te offeren aan achter de pc kruipen. Het is wat het is, en ik ben al lang blij dat ik vaker heb geblogd. Ik ga het zeker proberen volhouden! Mochten jullie trouwens mijn enquête nog niet ingevuld hebben, je zou mij er een enorm plezier mee doen!

OOK BEZIG MET nog eens een haakwerkje. Binnenkort staat er nog een knuffel gepland voor één van de babies die geboren zal worden, maar eerst maak ik nog een ‘Bob the Minion‘ voor onze kleine meid. Ik was vol goeie moed begonnen, maar het goeie weer zorgde ervoor dat mijn tijd naar andere dingen is gegaan. We zullen zien wanneer het af geraakt…

KOKEN – afgelopen weekend stond ik dik twee uur in de keuken om vrienden van ons van kraamkost te voorzien. Ik had dat beloofd, en ik vind dat zo ontzettend leuk om te doen (nóg leuker, sinds ik bijna drie jaar heb mogen ondervinden hoe geweldig deze uitvinding is). Deze keer maakte ik broccoli-curry-kokossoep, chili sin carne, een Marokkaanse stoofpot en verse fruitsalade. Kraamkostkok, zou dat bestaan? Als ik ooit een carrière-switch overweeg, ik zie mogelijkheden…

En jullie, waarmee zijn jullie de afgelopen tijd bezig geweest?

26 gedachtes over “As we speak #16

 1. Jammer van de kat! Is inderdaad een moeilijke beslissing. Wij hebben die van ons ook een nieuwe thuis moeten geven omdat hij te veel stress had van onze hondjes. Gelukkig kon hij naar de zus van David dus we zagen hem nog vaak 🙂
  Tof ook dat je weer in een leesflow zit! Ben wel benieuwd naar dat boek eigenlijk. Eens zien of ik het in de bib kan vinden.

  Like

  • Dat hij bij mensen zit die het beste met hem voor hebben, dat is het fijnste. Anders zou ik me er nog slechter bij gevoeld hebben!
   Ik ben heel toevallig op de Nederlandstalige versie gestoten in onze bib. Het was daarvoor vaak uitgeleend, terecht zo blijkt 🙂

   Like

  • Ja, hij krijgt knuffels bij de vleet, heeft al vriendjes gemaakt in de buurt en vindt er meer rust omdat er geen drukke peuter rondloopt. Hij heet nu trouwens ook Basiel, omdat een neefje van hen Kasper heet en ze dat een beetje verwarrend vonden 🙂

   Like

 2. Jummie, ik zie algemeen mogelijkheden als traiteur, ik zou mij echt niet beperken tot enkel kraamkost hoor 😉
  Jammer dat Kasper niet bij jullie kon blijven, maar het klinkt als de beste beslissing voor iedereen!

  Like

 3. Oh, die beslissing omtrend Kasper moet echt moeilijk zijn geweest. Wel lief dat de nieuwe baasjes je op de hoogte houden en je zo weet dat hij gelukkig is in zijn nieuwe thuis. Deze maand heb ik weer wat meer kunnen lezen. Deels door de leesuitdaging waar ik aan mee doe én grotendeels doordat ik lang last had van een keelontsteking en dus veel moest rusten. Maar hé, ik heb meer kunnen lezen. 🙂 Ik ben al heel lang van plan om nog eens een aantal foto’s te laten afdrukken. Vooral veel foto’s van mijn nichtje en neefjes maar om de een of andere reden wordt dat telkens maar uitgesteld. Verder ben ik nog eens een sjaal aan het haken (maar eigenlijk werk ik er enkel aan wanneer we naar de nieuwe afleveringen van Game of Thrones kijken. Het kan dus nog even duren vooraleer hij volledig af is.

  Like

  • We mogen ook altijd langs gaan bij Kasper en zijn nieuwe baasjes, maar vooral voor Juliette vind ik dat verwarrend, dus we doen het niet.
   Jammer dat je meer kan lezen als je ziek bent, dat is hier vaak ook zo. Een geluk bij een ongeluk dan…
   Het haken is hier weer volledig stil gevallen, want er zijn veel andere dingen te doen (onder andere: de moestuin). Haken blijft hier iets voor in het najaar of de winter precies 🙂

   Geliked door 1 persoon

 4. Wat een geweldig fijn overzicht! En dat moet inderdaad geen makkelijke beslissing geweest zijn, maar op termijn misschien wel de beste? De Mol kijk ik ook erg graag naar. En verder was het hier de laatste tijd vooral proberen om rust momenten te vinden in een te drukke periode. Maar we komen er wel 🙂

  Like

  • De beslissing was voor iedereen het beste. Op den duur zou er alleen maar meer stress van gekomen zijn, en we weten allemaal dat stress een heel negatieve invloed heeft op de gezondheid, en ik geloof erin dat dat ook geldt voor dieren.
   Rustmomenten: proberen we ook, met vallen en opstaan. Heel vaak kies ik voor slapen om halftien, omdat ik gewoon echt op ben…

   Geliked door 1 persoon

   • Ja hier is dat tegenwoordig ook wel vaak het tijdstip waarop ik naar mijn bed ga hoor. Met zijn momenten zelfs vroeger, want die vermoeidheid is hier tegenwoordig alom aanwezig.

    Like

 5. goeie oplossing voor Kasper. Ik kan me voorstellen dat dat opeens de dynamiek in een huis wel wijzigt.

  Ik moet echt eens in de Veritas raken om de collectie van Eva Mouton bekijken. Die is vrolijk eh 🙂

  chapeau dat je tijd vindt om foto-albums te maken vindt. Nog nooit gedaan ook al neem ik me dat 5 jaar voor om dat voor de kinderen toch te doen. Ik heb helaas vooral een overdosis aan foto’s waardoor het beetje onbegonnen werk is.

  En genoten van finale van de Mol?

  Like

  • Het maken van het album ligt ondertussen weer even stil, want het is weer werken-gezin-rush.
   De Mol: ik vond het precies minder indrukwekkend dan de vorige jaren, en ik zat er compleet naast. Ik dacht dat Bas De Mol was 🙂

   Like

 6. OMG een gehaakte Minion!!!!!
  Het is enorm spijtig als je een huisdier moet wegdoen, maar wel fijn dat hij het naar z’n zin heeft in de nieuwe thuis en je nog dikwijls fotootjes krijgt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.