Iets meer dan drie maand geleden schreef ik over een leuke uitdaging die ik dit jaar wou aangaan: de nieuwe keukenchallenge (van Isabelle).
Eerlijk is eerlijk: ik heb nog geen enkele opdracht van de challenge bewust uitgevoerd. Dus ik dacht: laten we eens kijken hoe ver ik al geraakt ben, zonder al te veel moeite te doen en al!
1. Kook met 5 ingrediënten die je nooit eerder gebruikte
Enkele weken geleden kookte ik uit ‘Vegetarisch het jaar door’ van Anna Jones, in het kader van #kookboekweek. De review van dat boek komt er snel aan, maar door uit dit boek te koken kan ik alvast twee puntjes van de vijf afstrepen: ik kookte met parelcouscous en orzo.
2. Kook 5 recepten die je nooit eerder probeerde
Ook dit puntje kan ik al afstrepen, na de #kookboekweek van februari. Er zullen ongetwijfeld nog heel wat nieuwe recepten volgen dit jaar!
10. Maak een gerecht uit je jeugd
Enkele woensdagen geleden maakte ik vanillepudding met speculoosjes. Mama maakte dat vroeger heel vaak voor ons, en nu maakte ik het voor het eerst voor Juliette. En of ze het lekker vond!
17. Maak een gerecht voor iemand die niet bij jou woont
Vorige week had ik verlof, en ging ik met Juliette bij oma en opa (mijn ouders) logeren. Daar maakte ik twee gerechten klaar voor mijn ouders en broer: risotto met geroosterde bloemkool, en een ovenschotel met allerlei groenten. Ik besef nu pas dat ik er geen foto’s van gemaakt heb :-).
***
Zo, toch al een klein beetje gevorderd, denk ik dan! Er zijn enkele puntjes die ik eigenlijk ook al zou kunnen afstrepen, maar ik ga nog een beetje wachten tot ik die met foto’s kan laten zien…
Meer lezen?
Ik kan niet koken, dus deze uitdaging is niet aan mij besteed. Mijn man is de kok, maar is niet voor zo’n dingen te vinden vrees ik 😉
LikeLike
Niet iedereen hoeft elke uitdaging leuk te vinden of aan te gaan hé, gelukkig maar 🙂
LikeLike
T is dat he, ik lees alleszins wel graag daarover 😉
LikeGeliked door 1 persoon
Elke keer ik er over lees, krijg ik goesting om mee te doen. Maar ik “mag” niet van mijzelf, want zolang die thesis niet af is, heb ik toch geen tijd om “zot” te doen in de keuken 😉
En nu heb ik zin in vanillepudding, zo simpel, maar toch altijd lekker. Verbaasd mij niet dat Juliette er ook fan van is 🙂
LikeLike
Echt zot ga ik ook niet doen hoor, ik zie wel waar het me brengt. Maar stiekem geven bepaalde puntjes me toch kriebels. We zullen zien!
Juliette is eigenlijk een makkelijke eter. Maar zoete dingen, daar zegt ze nooit nee tegen. Van wie zou ze dat hebben? 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Vanillepudding is niet voor niets een klassieker hé. Manlief is daar ook fan van. Zelf vind ik het eigenlijk enkel lekker wanneer het nog warm is. Ik denk dat ik deze week zijn favoriete dessert nog eens ga klaarmaken. Binnenkort is het immers onze huwelijksverjaardag en we vieren dat doorgaans niet groots maar eerder met iets klein. Dus heb ik hier een leuk kaartje klaarliggen en ga ik nog eens frangipane bakken.
LikeLike
Mmm, ja, warme vanillepudding!
Hoeveel jaar zijn jullie getrouwd? Ik wil dit jaar ook iets speciaal doen (5 jaar) maar ik heb nog geen flauw idee wat…
LikeLike
Acht jaar. Dat we volgend jaar 20 jaar samen zijn vind ik precies nog straffer. In een cijfer lijkt dat super lang terwijl het helemaal zo lang niet lijkt in werkelijkheid.
LikeLike
Wauw, dat is indrukwekkend 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Die kookboekweken zijn best wel handig vind ik voor deze challenge 🙂 Want ik ben er niet erg bewust met bezig, maar kan daardoor toch wel altijd ergens een puntje of een deel van een puntje afvinken
LikeLike
Ja, dat klopt! Al ga ik binnenkort toch wat gerichter koken en bakken denk ik, want een beetje uitdaging kan geen kwaad 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
‘orzo’ ben ik toch efkes moeten gaan googlen 😀
LikeGeliked door 1 persoon