Nieuwe keuken challenge | update 1 (17/40)

Iets meer dan drie maand geleden schreef ik over een leuke uitdaging die ik dit jaar wou aangaan: de nieuwe keukenchallenge (van Isabelle).
Eerlijk is eerlijk: ik heb nog geen enkele opdracht van de challenge bewust uitgevoerd. Dus ik dacht: laten we eens kijken hoe ver ik al geraakt ben, zonder al te veel moeite te doen en al!

1. Kook met 5 ingrediënten die je nooit eerder gebruikte

Enkele weken geleden kookte ik uit ‘Vegetarisch het jaar door’ van Anna Jones, in het kader van #kookboekweek. De review van dat boek komt er snel aan, maar door uit dit boek te koken kan ik alvast twee puntjes van de vijf afstrepen: ik kookte met parelcouscous en orzo.

2. Kook 5 recepten die je nooit eerder probeerde

Ook dit puntje kan ik al afstrepen, na de #kookboekweek van februari. Er zullen ongetwijfeld nog heel wat nieuwe recepten volgen dit jaar!

10. Maak een gerecht uit je jeugd

Enkele woensdagen geleden maakte ik vanillepudding met speculoosjes. Mama maakte dat vroeger heel vaak voor ons, en nu maakte ik het voor het eerst voor Juliette. En of ze het lekker vond!

17. Maak een gerecht voor iemand die niet bij jou woont

Vorige week had ik verlof, en ging ik met Juliette bij oma en opa (mijn ouders) logeren. Daar maakte ik twee gerechten klaar voor mijn ouders en broer: risotto met geroosterde bloemkool, en een ovenschotel met allerlei groenten. Ik besef nu pas dat ik er geen foto’s van gemaakt heb :-).

***

Zo, toch al een klein beetje gevorderd, denk ik dan! Er zijn enkele puntjes die ik eigenlijk ook al zou kunnen afstrepen, maar ik ga nog een beetje wachten tot ik die met foto’s kan laten zien…

Meer lezen?

Doen jullie mee met de Nieuwe keuken challenge? Of aan andere uitdagingen?

12 gedachtes over “Nieuwe keuken challenge | update 1 (17/40)

  1. Elke keer ik er over lees, krijg ik goesting om mee te doen. Maar ik “mag” niet van mijzelf, want zolang die thesis niet af is, heb ik toch geen tijd om “zot” te doen in de keuken 😉
    En nu heb ik zin in vanillepudding, zo simpel, maar toch altijd lekker. Verbaasd mij niet dat Juliette er ook fan van is 🙂

    Like

    • Echt zot ga ik ook niet doen hoor, ik zie wel waar het me brengt. Maar stiekem geven bepaalde puntjes me toch kriebels. We zullen zien!
      Juliette is eigenlijk een makkelijke eter. Maar zoete dingen, daar zegt ze nooit nee tegen. Van wie zou ze dat hebben? 🙂

      Geliked door 1 persoon

  2. Vanillepudding is niet voor niets een klassieker hé. Manlief is daar ook fan van. Zelf vind ik het eigenlijk enkel lekker wanneer het nog warm is. Ik denk dat ik deze week zijn favoriete dessert nog eens ga klaarmaken. Binnenkort is het immers onze huwelijksverjaardag en we vieren dat doorgaans niet groots maar eerder met iets klein. Dus heb ik hier een leuk kaartje klaarliggen en ga ik nog eens frangipane bakken.

    Like

  3. Die kookboekweken zijn best wel handig vind ik voor deze challenge 🙂 Want ik ben er niet erg bewust met bezig, maar kan daardoor toch wel altijd ergens een puntje of een deel van een puntje afvinken

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.