Kin Khao | Gent (16/40)

Over mijn vorig werk heb ik hier niet al te veel geschreven, en dat is bewust want het is een periode (het einde ervan dan toch) die ik achter me wil laten. Toch is het zeker niet allemaal slecht, want ik heb mooie vriendschappen aan de afgelopen jaren overgehouden. Zo is er ex-collega F., waarvan ik nooit dacht dat het zou klikken tussen ons, want zij is op-en-top extravert en super-assertief (net wat ik niét ben). Bleek dat we al snel twee handen op één buik zouden worden, en dat we – op het enge af – héél veel dingen gemeen hebben. Onder andere: onze liefde voor het koken. Vaak gebeurde het dat we afwisselend een lunch voor twee meebrachten. Zo konden we allebei nieuwe dingen uitproberen, én lekker en gezond lunchen!

Ondertussen zijn we geen collega’s meer, maar wel nog steeds vriendinnen. En vriendinnen met een voorliefde voor koken en lekker eten, gaan al eens graag uit eten. We legden, ver op voorhand, een datum vast en begonnen te zoeken waar we naartoe zouden kunnen gaan. Ineens kwam F. met ‘Kin Khao‘ op de proppen, dat blijkbaar in de top 10 van de beste Gentse restaurants zou staan. Ik had er nog nooit van gehoord, maar toen ze zei dat er een uitgebreide vegan kaart was, was de reservatie snel gemaakt. We hebben het ons geen seconde beklaagd!

Kin Khao, gelegen in het hartje van Gent, is een Thais restaurant. Laat Oosters nu net één van mijn lievelingskeukens zijn, toch als het niet al te pikant is.

Bij aankomst dronken we eerst een aperitiefje; ik koos een alcoholvrije cocktail met mango. Yumz!

We lieten ons leiden door het menu: dat gaf aan dat je voor een tafeltje van twee best twee kleine en twee grote gerechten kon kiezen om te delen, om af te sluiten met een dessert. Het menu was onderverdeeld in verschillende categorieën; alle vegan gerechten stonden samen. Omdat er maar één klein gerecht was bij de vegan gerechten, kozen we allebei voor de Fresh Salad Rolls.

De rolletjes lieten niet zo lang op zich wachten, en dat was maar goed ook, want we hadden allebei razende honger. Twee gigantische spring rolls per bord, met een veel te lekker sausje met pinda’s in. Zo, zo, zo lekker! In de rolletjes zaten wortel, paprika, mango, munt en nog heel wat andere dingen die ik ondertussen al vergeten ben.

Als hoofdgerecht kozen we allebei iets anders, zodat we konden delen. F. koos voor de Massaman-curry met pompoen, en ik ging voor de Gewokte Tofu met Cashewnoten.

Beide gerechten werden geserveerd met een kommetje rijst. Mijn gerecht was heel smaakvol, met verse en knapperige groenten, en heerlijk gebakken tofu en verse ananas. Het gerecht van F. was ook heerlijk, maar viel wat zwaarder door de kokosmelk-saus.

Een plaatsje voor een dessert was er helaas niet meer; we hebben zelfs onze hoofdgerechten niet helemaal op gekregen…

Conclusie: een culinaire topper, maar je maakt best een reservatie.
Toch nog een minpuntje: er mag wel iets aan de akoestiek gedaan worden; het was er enorm luid en ik had keelpijn van gewoon te praten (de tafeltjes staan vrij dicht opeen).

Kin Khao Thai Eatery
Donkersteeg 23, 9000 Gent
http://www.kinkhao.be

Hebben jullie nog leuke restaurant-tips?

8 gedachtes over “Kin Khao | Gent (16/40)

  1. Tof om hier weer een nieuw restaurant te leren kennen. Het eten ziet er alvast eerlijk uit, maar van die tafeltjes die zo dicht bij elkaar staan dat je bijna moet roepen om elkaar te verstaan is natuurlijk minder gezellig.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.