Het stokje van Sanne (13/40)

Tijdens één van de eerste dagen van 40 dagen bloggen kreeg ik, net zoals heel wat andere deelnemers aan deze bloguitdaging, een mailtje van Sanne. Ze schreef meteen al dat zij niet zou deelnemen aan de challenge, maar dat ze de andere bloggers wel een duwtje in de rug wou geven met een tag.
Met dit idee zorgde ze voor alvast één dag extra inspiratie, en deed ze haar innerlijke curieuzeneus ook een groot plezier.

Al bij het begin van 40 dagen bloggen gaf ik aan dat ik niet voor de volle 40 dagen wou gaan. Ik was ooit al eens zo zot geweest, maar wou me dit jaar geen extra druk opleggen, want het is momenteel al druk genoeg.
Ik wou wel gaan voor ‘net geslaagd’: 20 berichten. Even leek het erop dat ook zelfs dat niet zou lukken, maar kijk: ik heb deze week een weekje verlof (paasvakantie met de peuter), en ik vind weer wat tijd en ruimte om te schrijven. En schrijven doet schrijven. Want hoe meer ik schrijf, hoe meer nieuwe inspiratie ik krijg!

Maar voor nu gaan we over naar de vraagjes van Sanne!

Omschrijf je blog in één woord
Vanalleseenbeetje.

Welke drie dingen liggen standaard in jouw koelkast?
Soyatoo (opklopbare vegan slagroom), verse gember, sojasaus.

Als je een minuut gratis mocht winkelen, waar zou je dan gaan?
Goh, een moeilijke. Wellicht zou ik zo iemand zijn die nét te laat aan de kassa komt. Maar als ik moet kiezen: doe maar een boekenwinkel, of een plantjeswinkel.

Favoriete plek ter wereld
Thuis, denk ik. Of bij mijn ouders of schoonouders thuis. Dat klinkt misschien saai, maar ik hou van mijn rust en mijn favoriete mensen om me heen. In onze gang staat dan ook de quote ‘Home is where you are’.
En als het iets minder saai mag zijn: doe maar Big Sur in de VS, of een uitzicht over de Grand Canyon. Zelden zo overdonderd geweest door de natuur als toen!

Wat ik zou willen doen maar niet durf:
Ik zou ooit wel eens een kook- of bakboek willen maken, maar ik ben daar te onzeker voor denk ik.
Eigenlijk wou ik eerst antwoorden: in een rollercoaster kruipen, maar dat is iets wat ik niet durf, maar niet persé wil doen :-).

Guilty pleasure
Mijn ex-werkgever stelde deze vraag ooit eens op een evaluatiegesprek. Ik heb er toen ook even moeten over nadenken, en ik ga nu hetzelfde antwoorden als toen: een kleintje met vegan stoofvleessaus, tartaar en vegan bitterballen van de Frietketel.

Favoriete huishoudelijke taak
Is koken een huishoudelijke taak? Nee, ik hou wel van opruimen en kuisen. Niet voor de taak op zich, maar wel voor het gevoel dat ik achteraf heb.

Chocolade of chips?
Chocolade, zonder twijfel! En dan liefst Vego!

Bedankt, Sanne, voor de inspiratie!

12 gedachtes over “Het stokje van Sanne (13/40)

 1. Haha, een kleintje met vegan stooffvleessaus 🙂 Wel grappig, ik zou bij een guilty pleasure meteen denken aan iets à la “ik kijk naar Grey’s Anatomy”, maar eens naar een frituur gaan is dat natuurlijk ook.
  En jaaa, bij die winkel zou ik ook voor een plantenwinkel gaan. Er zijn misschien nuttigere dingen in één minuut bij elkaar te grabbelen, maar och, wat is daar tof aan? 😉

  Like

 2. Leuk om hier jouw antwoorden te zien verschijnen 🙂 Ooooh de frietketel in Gent is dat wrs? Throwback naar mijn studietijd! Ik woonde de straat daarachter, die waren een beetje mijn persoonlijke chefs ofzo :p Zoiets hebben ze hier in Limburg nog niet uitgevonden!

  Like

 3. Dat ik voor een boekenwinkel zou kiezen is waarschijnlijk geen verrassing. Ik kan me trouwens helemaal terugvinden in het graag thuis zijn. Uiteraard ga ik graag eens een keertje ergens naartoe maar ik ben telkens heel blij wanneer we vervolgens terug thuis komen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.