Juliette en de boeken #1 (8/40)

Juliette en boeken, dat is een gouden duo. Al sinds ze baby was, deed ze niks liever dan (kartonnen of stoffen) boekjes kijken, en ook in de opvang of school krijgen we vaak de opmerking dat ze niet weg te slaan is bij de boekenhoek. Ondertussen hebben we een uitgebreide eigen collectie, en gaan we ook regelmatig samen naar de bibliotheek. Zou het kunnen dat dat iets genetisch is, boekenliefde?

Een veel voorkomend stilleven ten huize fieke: Juliette in de buurt van haar boekenwagentje, met overal boeken.

Al een tijdje wil ik bloggen over de favoriete boeken van Juliette, maar het is er eigenlijk nog niet van gekomen.
Deze blogpost is de start van een nieuwe rubriek, waarin ik kinderboekentips met jullie wil delen.

Vandaag starten we met een boekje dat Juliette cadeau kreeg, en waar ik als mama blij van word: ‘Alice in Wonderland‘!

Het originele boek van Lewis Carroll las ik al, eigenlijk nog niet zo lang geleden. Dit boekje is geen echte vertelling van het klassieke verhaal, maar wel een kleurrijk en vrolijk prentenboek, dat enkele details uit het verhaal toont.

Ik hou heel erg van ‘grafisch mooie’ prentenboeken, meteen ook één van de redenen waarom ik dit boekje zo leuk vind (en dé reden waarom Juliette nu al meer boeken heeft dan haar mama, oeps!).

De focus van dit boekje ligt op (het leren van) de kleuren, en is gericht op babies / kindjes van 0-3 jaar. Voor Juliette (bijna 3) komt het boekje in een ideale periode: op school beginnen ze met het leren van de kleuren, en zo kan ze thuis wat verder oefenen!

Handig om te weten: dit boekje is uitgevoerd in dik karton, dus het kan tegen een stootje (lees: grijpgrage kinderhandjes, kindertjes die al eens gooien met een boek, of die er letterlijk hun tanden in zetten).

Leuk leeshoekje: onder het wasrek waar de lakens hangen te drogen.

Deze wordt ongetwijfeld vervolgd, met onder andere een blogpost over het boekenkarretje van Juliette, en haar favoriete baby- en peuterboekjes!

Afsluiten doe ik nog met een leuke (en een beetje toepasselijke) quote uit mijn lijstje met book quotes.

“If you want your children to be intelligent, read them fairy tales. If you want them to be more intelligent, read them more fairy tales.” – Albert Einstein

***

Disclaimer: we kregen dit boekje toegestuurd als recensie-exemplaar. Ik kocht het dus niet zelf, maar alles wat hierboven geschreven staat is mijn eigen, eerlijke mening.

Alice in Wonderland
auteur: Jenniffer Adams
uitgeverij: Standaard Uitgeverij
20 blz.
€ 12,50

***

Wat is het favoriete boek van jullie jongste lezer(s)?

13 gedachtes over “Juliette en de boeken #1 (8/40)

 1. Ik had onlangs Trots en Vooroordeel vast uit deze reeks. Dat richt zich op cijfers. Ook héél leuk gedaan. Aangezien dat Trots en Vooroordeel (Pride and Prejudice) één van mijn favoriete boeken is, heb ik lang getwijfeld in de winkel, maar uiteindelijk heb ik het toch maar terug gelegd. We hebben hier al zoveel boeken. Het Meneertje weet soms niet waar te beginnen. 😀

  Like

  • Ja, klopt, de boekjes vormen een reeks. Maar omdat ik dat boek nog nooit gelezen heb, had ik dat hier niet vermeld.
   Juliette heeft ook véél boeken, en meestal wil ze ze allemaal lezen. Uitgebreid avondritueel, soms 🙂

   Like

 2. Oh, die had ik nog niet gezien. Wel een heel leuk idee om klassiekers te verwerken tot kinderboeken. Ize haalt ze meestal boek per boek allemaal uit haar kast dus ik weet nog niet goed waar haar voorkeur naar uitgaat.

  Like

 3. Wat een fijn boekje! Sinds Tuur klein was heb ik hem mijn liefde voor boeken bijgebracht en nu is het een vast ritueel geworden: als hij gaat slapen ’s avonds lezen we verhaaltjes voor. Zijn favorieten wisselen nogal eens maar Piet Piraat en Dikkie Dik zitten er sowieso altijd tussen. En we gaan ook elke maand naar de bib waar hij zelf 5 boeken mag kiezen. Iets wat hij intussen erg goed weet 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.