Verbeelding Book Challenge 2019 | uitgelezen in januari

Voor de vijfde keer op rij neem ik dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Want: lezen is geweldig en #nevernotreading en al.
Heel wat volgers hier zijn ook boekenverslinders, dus daarom blijf ik maandelijks leesupdates delen. 

In januari las ik 3 boeken uit:

Voor mij (Jojo Moyes) – **** 1/2

Louisa Clark heeft besloten de stap te wagen: ze is alleen afgereisd naar New York, ervan overtuigd dat haar prille relatie met Sam dit avontuur zal overleven. In haar nieuwe baan wordt ze meteen in het diepe gegooid, want het leven van haar werkgevers, de rijke familie Gopnik, speelt zich af in de hoogste sociale kringen. Het geld en de luxe ten spijt blijkt hun leven niet bepaald een sprookje.
Als Lou op een society-event de charmante Joshua Ryan ontmoet, lijkt heden en verleden door elkaar te gaan lopen. Lou’s hart ligt in Engeland, maar ondertussen speelt haar leven zich af in New York. Het wordt steeds moeilijker om de kloof te overbruggen. Zal Lou erin slagen om zichzelf niet te verliezen tussen deze twee werelden?

Het derde deel in deze reeks, en dit deel heeft me meer kunnen meeslepen dan deel 2 (dat ik las toen ik platte rust moest houden tijdens mijn zwangerschap). Louisa is een heerlijk personage, en het verhaal is grappig en romantisch. Een heerlijk ontspannend boek!

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge 2019 afstrepen.

De Bullet Journal Methode (Ryder Carroll) – ****

Ryder Carroll, de bedenker van de Bullet Journal Methode, laat in dit boek zien hoe je eindelijk de piloot van je leven kunt worden en niet langer passagier blijft. Zijn vernieuwende productiviteitsmethode inspireert inmiddels wereldwijd miljoenen mensen.
In dit boek legt hij zijn filosofie uit en laat hij zien hoe je je gedachten kunt ordenen, hoe je nieuwe dagelijkse routines kunt ontwikkelen en vage projecten in haalbare doelen kunt veranderen. Met slechts een pen, een notitieblok en de baanbrekende methode van Ryder Carroll leer je eindelijk wat er echt toe doet – zowel op het werk als in je privéleven.

Bullet Journaling is populair tegenwoordig, maar helaas wordt maar al te vaak gefocust op perfect gehandletterde journals. Dit boek, dat ik via een give-away bij Miss Pixie (een serieuze bullet journal junkie en oprichter van de Bullet Journal België facebookpagina – check zeker ook haar Instagram-pagina!) won, is geschreven door de bedenker van het productiviteitssysteem en gaat over de basis. Een heel boeiend boek, maar ik plan binnenkort een overzicht van enkele interessante bullet journal boeken, dus een uitgebreidere review komt er nog aan!

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge 2019 afstrepen.

De boekendokter (Thomas Blondeau & Roderik Six) – ****

Thomas Blondeau bedacht speciaal voor de Vlaamse Boekenbeurs het concept van ‘de boekendokter’. De opzet was geniaal in al zijn eenvoud: in een nagebouwde doktersspreekkamer gaf hij antwoord op alle vragen en verzuchtingen waarmee een lezer kan zitten. Blondeaus optredens op de Boekenbeurs waren al snel legendarisch. Hij wist voor elke aandoening het juiste recept, want voor elk kwaaltje, van eksteroog tot liefdesverdriet, bestaat er een roman die ons lijden kan verzachten.
Op verzoek van De Bezige Bij maakte Roderik Six een selectie van de beste recepten om daarna de rol van doktersassistent aan te nemen. Met zachte land leidt Six de lezer de onderwereld binnen om op zoek te gaan naar de mythische boekendokter. Wat volgt is een geraffineerd verhaal over de helende kracht van literatuur, over de schrijnende onmacht van taal, over dood en verdriet, maar bovenal over een innige vriendschap die veel te vroeg eindigde.

Een dun boekje, dat vlot leest door de korte hoofdstukken. Het boek sprak me aan omdat het – verrassing – gaat over boeken. In dit boek lopen fictie en non-fictie door elkaar, en dat maakt het verhaal wel boeiend. Toch is het ook een rauw verhaal, omdat verdriet en de dood een rode draad is doorheen het boek. Ik heb in elk geval wel nieuwe boeken aan mijn leeslijst toegevoegd, en dat is ideaal voor puntje 21!

19. Een boek dat gepubliceerd werd na de dood van de auteur

***

Tussenstand Verbeelding Book Challenge: 1/30
Tussenstand Goodreads Reading Challenge: 3/34

***

Wat lazen jullie in januari?
En hebben jullie nog leestips of must-reads?

***

Lees ook

Vriendjes worden op Goodreads? Hier kan je mijn profiel vinden!

19 gedachtes over “Verbeelding Book Challenge 2019 | uitgelezen in januari

  1. Ik was zo onder de indruk van Voor jou dat ik nadien nooit heb durven verder lezen uit schrik dat die vervolgdelen te veel zouden tegenvallen. Een van mijn favorieten van januari was De kleuren van magie van V.E.Schwabb.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.