Vegan voor dummies + WIN!

Tegenwoordig bestaat alles ‘voor dummies’: programmeren, Portugees leren, met een drone leren vliegen, … Je kan het zo gek niet bedenken, of het bestaat. Ook voor culinaire zaken bestaan er boeken in deze reeks; dat wist ik niet. Groot was mijn verbazing toen ik eind vorig jaar een mailtje kreeg van een uitgeverij, of ik interesse had in het boek ‘Vegan voor dummies’.
Boeken uit deze reeks zijn vaak vrij saai qua lay-out, maar ik was heel erg benieuwd naar de inhoud dus ik zei ja!

Het boek bestaat uit 6 grote delen:

  1. Vegan leven
  2. Vegan eten
  3. Hartige gerechten
  4. Zoete gerechten
  5. Het deel van de tientallen
  6. Bijlagen

Net zoals alle boeken uit de dummies-reeks, is het boek heel praktisch opgesteld. Qua lay-out niet zo aantrekkelijk (want: recepten zonder foto’s), maar qua inhoud wel een goed basis-naslagwerk.

De eerste twee hoofdstukken, vegan leven en vegan eten, beslaan ongeveer de helft van het boek. Hierin wordt heel uitgebreid beschreven wat veganisme inhoudt, waarom mensen kiezen voor deze levensstijl (vb. hoeveel liter water nodig is om bepaalde producten te bekomen), maar wordt er ook info gegeven over voedingsstoffen, de voorraadkast, kledij, hobbies, … Het gaat over de lifestyle, en niet enkel over het eten.

Het tweede en het derde hoofdstuk zijn de recepten. Naar mijn mening zeer eenvoudige recepten, waar weinig kruiden en specerijen in gebruikt worden. De hartige gerechten zijn voor mij weinig vernieuwend (denk aan: pasta stroganoff, ratatouille, tomaten-linzensoep, …), maar bij de zoete recepten staan er wel enkele leuke dingen: crème brûlée, pavlova met aquafaba, …

In het vijfde hoofdstuk worden er nog wat ontbijtrecepten gedeeld (vb. vegan chocoladebrood, avocado toast en scrambled tofu), en staan er tips voor koken met restjes.

Het laatste deel, de bijlagen, worden kooktermen uitgelegd, en staat er een overzicht van de recepten.

Win één van de twee boeken ‘Vegan voor dummies’!

De uitgeverij stuurde mij twee exemplaren van dit boek toe. Eén voor mij, en één voor één van jullie.
Ondertussen heb ik het boek gelezen, maar voor mij staat er niet veel vernieuwende info in. Omdat ik momenteel mijn (kook)boekencollectie een beetje wil minimaliseren, geef ik allebei de boeken weg!

Wat moet je doen om te winnen? Heel eenvoudig: deel hieronder in de comments jouw ultieme vegan tip, en laat me weten waarom jij dit boek graag wil winnen.

Enkel de reacties in de comments gelden als deelname.
Deelnemen kan tot en met dinsdag 5 februari. Op woensdag 6 februari worden de winnaars gekozen; de winnaars krijgen het boek thuis toegestuurd (de boeken worden enkel binnen België verstuurd).

Deze give-away werd afgesloten!

***

Disclaimer: ik kreeg deze boeken toegestuurd als recensie-exemplaar. Ik kocht ze dus niet zelf, maar alles wat hierboven geschreven staat is mijn eigen, eerlijke mening.

Vegan voor dummies
auteur: Joke Reijnders
uitgeverij: BBNC uitgevers
268 blz.
€ 19,99

12 gedachtes over “Vegan voor dummies + WIN!

  1. Eigenlijk heb ik geen ultieme vegan-tip want in ben echt nog een beginner, eigenlijk een starter zelfs maar heel erg geïnteresseerd in het boek omdat het perfect bij me past aangezien ik totaal nog geen idee heb wat vegan leven betekend. Maar ik wil het zooooo graag een kans geven en dit boek lijkt mij een toffe aanzet 👍🏼👍🏼👍🏼

    Geliked door 1 persoon

  2. Ultieme vegan tip: Focus niet op wat je niet meer kan eten (of kopen), maar op wat je allemaal kan ontdekken!
    Altijd interesse in tips, recepten, info… dus ja, ik zou graag het boek winnen 🙂

    Geliked door 1 persoon

  3. Hihi, wij hebben hier een “Wijn voor dummies” staan, die J. ooit kocht. Zelf heb ik er nog nooit in gelezen, want ik lust geen wijn, maar deze dummiesversie zou wél meer mijn ding zijn, denk ik.
    Mijn ultieme tip is plantaardige melk. Op zich een doodsimpele tip, maar wel een van de makkelijkste dingen om te “veganiseren” (én heel lekker, dat ook 🙂 ).

    Geliked door 1 persoon

  4. Ik ben niet 100% vegan maar moet mij vaak beroepen op een vegan recept, omdat ik een melkallergie heb. Het is niet altijd simpel om zuivelvrije gerechten te vinden maar dankzij vegan recepten ben ik zeker dat ik geen last krijg. Ik doe dus graag mee om een exemplaar te winnen. Groetjes Jana

    Geliked door 1 persoon

  5. Als je veganist bent moet je zorgen dat alles in balance is. I.p.v. melk gebruik je havermautmelk of soja of amandel. Om eiwit te vervangen gebruik je het vocht van kikkererwten je kan dat zelf invriezen. Ook heel veel vergeten groenten. Als rijst kan men bloemkoolrijst maken of broccolirijst. Als men noten mengt met ajuin look tomaat en binnenkant gourget (alles gemikst en wat aanbakken) dan heeft men gevulde gourget. Moten smaken net als kip. Succes ik doe graag mee voor het boek. Ik wil altijd wel iets bijleren

    Geliked door 1 persoon

  6. Kijk eens aan, ik had er totaal geen idee van dat er ook kookboeken in deze reeks bestonden. Dat opent nieuwe perspectieven voor me 🙂 Een ultieme vegantip heb ik niet maar ik ben wel heel benieuwd naar het boek. Wie weet kan het me wat op weg helpen want ik ben nog steeds wat aan het zoeken naar welke levens- en eetsstijl me nu het beste ligt. Dat het er eentje zonder of alvast met heel weinig vlees is staat buiten kijf, maar verder is het nog zoeken.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.