Vandaag is het precies 10 (tien!) jaar geleden dat mijn allereerste blogpost verscheen. Het moet op mijn eerste appartementje geweest zijn, dat ik plots het idee kreeg om te gaan bloggen. Toen was bloggen in geen duizend jaar te vergelijken met wat het nu is, en ik wist ook helemaal niet waar ik aan begon. Ik deed maar wat: ik zou wat recepten gaan delen.
Wist ik veel dat mijn berichten ooit gelezen zouden worden, en dat recepten klaargemaakt zouden worden.
Wist ik veel dat ik tien jaar later nog altijd zou schrijven, en over heel wat meer dingen dan toen.
Wist ik veel dat ik na tien jaar bijna 500 berichten gepubliceerd zou hebben (in werkelijkheid zijn het er een pak meer; ik heb al een paar keer een opruimronde gedaan).
Wist ik veel dat deze blog meer dan 400.000 keer bekeken zou worden.
Wist ik veel dat er mooie vriendschappen zouden ontstaan dankzij deze blog!
10 dingen die jullie nog niet over mij wisten
Er is al veel geschreven hier, maar voor deze speciale blogverjaardag wil ik graag 10 dingen delen die jullie (denk ik) nog niet over mij wisten.
1. In de keuken ben ik de messy cook. Hoe veel ik ook hou van orde en netheid, tijdens het koken of bakken lijkt het alsof er een bom is ontploft in de keuken. Uiteraard ruim ik na het koken of bakken alles meteen weer op :-).
2. Ik heb geen dieptezicht. Dat vertaalt zich in onder andere volgende zaken: als ik een boterham in twee moet snijden, zijn de helften zelden even groot (mijn man lacht mij hier nog altijd mee uit). Ook in het verkeer is dat niet altijd eenvoudig; ik kan bijvoorbeeld moeilijk afstanden inschatten (ik hou dus wellicht veel meer afstand dan nodig, en wacht ook langer met inhalen tot ik zeker ben dat het ‘veilig’ is).
3. Mijn ex-collega zei vaak al lachend dat ik autistische trekjes heb, maar ze heeft wel een beetje gelijk. Zo heb ik graag dat alles volgens plan verloopt, ik heb graag orde en structuur (zoals: tientallen mapjes op de pc en in mijn outlook), en als ik stofzuig of dweil of de plantjes water geef, neem ik altijd dezelfde ‘route’.
4. Er staan momenteel 58 conceptberichten klaar voor deze blog. Meer ideeën dan tijd!
5. Als ik aan het bakken ben, en er komt bakpoeder aan te pas, moet ik áltijd niezen.
6. Ik eet al een tijdje niet meer strikt plantaardig. Af en toe maak ik een uitzondering door vegetarisch te eten. En eerlijk? Ik voel me er mentaal een stuk rustiger door. Niet meer overal etiketten lezen, geen honger meer omdat je niks ‘kan’ eten, … Voor deze blog maakt het geen verschil, want alle recepten hier blijven plantaardig. Ik heb lang getwijfeld of ik dit hier zou delen, maar mijn blog gaat over mij, en dat ik na al die jaren een aanpassing in mijn eetpatroon heb gemaakt, hoort ook gewoon bij wie ik nu ben (en deze blog is ook al een hele tijd geen pure receptenblog meer, maar gaat ook over andere dingen die ik graag doe).
7. Een beetje in de lijn van puntje 3: ik vind het fijn als er op de spaarrekening een afgerond getal staat. Ooit heb ik een paar cent intrest terug moeten betalen aan de bank, omdat ik in de periode rond nieuwjaar een afronding had gemaakt. Ook hier lacht mijn man soms nog mee :-).
8. Ik hou ervan om op foto’s (voor de blog, of voor Instagram) steeds dezelfde achtergrond te laten terugkomen. Door de jaren heen heb ik al verschillende tafellakens gehad. Momenteel hebben we al vier jaar een gelamineerd katoenen tafellaken, dat ik hier kocht. De gele achtergrond die af en toe op Instagram voorbij komt, is een placematje dat ik ooit in de Colruyt kocht.
9. Mijn beste vriendin is al mijn beste vriendin sinds de peuterklas. Onze wegen gingen een beetje uiteen tijdens onze hogere studies, maar we bleven elkaar steeds terug opzoeken. Na al die jaren (al meer dan 30!) lijken we nog altijd heel goed op elkaar qua karakter, en weten we nog altijd wat te zeggen tegen elkaar.
10. Ik heb nog nooit zelf pasta gemaakt. Of een peperkoeken huisje gemaakt. Dat zou ik ooit wel willen proberen! Iets om aan te denken tijdens de Nieuwe Keuken Challenge!
Grappig! Ik ben blij dat ik niet de enige ben die graag afgeronde bedragen op haar rekening heeft! 😊
LikeGeliked door 1 persoon
Gefeliciteerd!! ❤
LikeLike
Dankjewel!
LikeGeliked door 1 persoon
Waa, proficiat!
Toen ik las dat je al sinds 2009 blogg en dat dat al 10 jaar geleden is, moest ik toch even fronse . Hoe kan 2009 nu al 10 jaar geleden zijn, haha. Echt zotjes.
Doe zo verder 😉
LikeLike
I still think the 90s are 10 years ago 🙂
LikeLike
Proficiat met het 10-jarig bestaan van je blog!
Ik kom hier graag lezen en vind ook dat je leuk schrijft. Volgens mij heb ik ook geen of weinig dieptezicht maar ben al verschillende keren bij een oogarts geweest en volgens hen is alles in orde maar kan geen afstanden inschatten, vind trappen heel eng omdat ik niet weet hoe diep een trede is, etc.
LikeLike
Dankjewel!
Met trappen heb ik dat minder, maar dat moet wel enorm vervelend zijn…
LikeLike
Proficiat! Ik denk dat ik hier al zo’n 3 jaar mee lees. Af en toe beperkt ik het blogs lezen omdat ik geen tijd heb maar naar de jouwe kom ik altijd terug omdat je eerlijk schrijft over herkenbare dingen en ik ook bewust met mijn eten probeer om te gaan. Jouw puntje 1 en 3 zijn voor mij trouwens heel herkenbaar 🙂
LikeLike
Bedankt! En leuk om te lezen dat ik niet alleen ben met sommige eigenschappen 🙂
LikeLike
Leuke weetjes! En proficiat hé 🙂
Ik probeer ook zo plantaardig mogelijk te eten. Maar op verplaatsing doe ik ook vaak veggie omdat het gewoon soms makkelijker is hé… Ik heb ook echt wel een mentale switch moeten maken hiervooor. Maar ça va 😉 Het geeft inderdaad heel wat minder stress en gedoe als ik uit eten wil gaan!
LikeLike
Dankjewel! Ik lig er niet meer wakker van als het soms niet lukt. Ik vind het dan des te leuker om mijn collega’s te verrassen met vegan gebak, zonder dat ze doorhebben dat het vegan is (of het niet geloven, als ik het achteraf vertel)!
LikeLike
Waw, 10 jaar, straffe dinges! Ik wens je mooie blogtienerjaren toe 🙂
Moest wel lachen met puntje 8. Ik heb net een berichtje afgewerkt over een paar van mijn “rare” eigenschappen (verschijnt later deze week) en dat afronden van het getal op mijn spaarrekening staat er ook tussen 🙂
En al 30 jaar een beste vriendin, dat is misschien nog het strafste van heel dit bericht. Mooi dat je dat kan, zo’n lange vriendschap hebben en houden.
LikeLike
Dankjewel!
Ik kijk al uit naar jouw blogbericht 🙂
LikeLike
Proficiat met je blogverjaardag! Ik denk dat ik 3 à 4 jaar mee lees, maar ik ben ook al wel eens verder in je archief teruggegaan op zoek naar receptideeën :-).
Ik heb net als jij geen goed dieptezicht. Dat werd mij ooit eens verteld tijdens een oogonderzoek op het werk. Ik vond er vooral een verklaring in voor het feit dat ik altijd verschrikkelijk slecht ben geweest in balsporten. En het verklaart waarschijnlijk net als bij jou voor een deel waarom ik zo’n voorzichtig chauffeur ben.
LikeLike
Bedankt! Fijn dat je al recepten hebt uitgeprobeerd :-).
Oja, balsporten, dat kon zeker aangevuld worden bij de voorbeelden. Ik was er ook vreselijk in!
LikeLike
Proficiat! En nog veel jaren blogplezier!
Ik ben vooral fan van je persoonlijke verhalen. Ik kook nooit, dus recepten zijn niet aan mij besteed 🙂
LikeLike
Dankjewel! Ik wil dit jaar meer werk maken van persoonlijke verhalen!
LikeLike
Proficiat! Ik lees vooral.graag je kookboekweek-blogs en over de boeken die je leest…
LikeGeliked door 1 persoon
Leuke post, veel bijgeleerd.
Ik lees hier ongeveer jaartje mee (denk ik???) maar vind de persoonlijke verhalen het leukst. aangezien ik niet veel kook en al helemaal niet vegetarisch/vegan, gaan de recepten wat aan mij voorbij
LikeGeliked door 1 persoon
en proficiat met je blogverjaardag eh!
LikeLike
Dankjewel!
LikeLike
Het moet zo’n jaar of 3 – 4 zijn (sinds ik zelf ben begonnen met bloggen…) dat ik hier kom lezen. Daarvoor had ik n-o-o-i-t van bloggen gehoord. Jij was ook één van de eerste bloggers die bij mij is komen reageren, herinner ik me zo. Een wereld die voor me is opengegaan. Ik kom hier vooral graag lezen owv al die kleine geluksmomenten en jouw berichten met persoonlijke toets. Leestips rond fictie vind ik ook altijd leuk. Ik kreeg ook wel eens het woord ‘autistje’ naar het hoofd geslingerd, zij het wel op een nogal beledigende manier. Was daar toen hoegenaamd niet goed van…
Nog een herkenningspuntje: meer concepten dan tijd. Zolang het maar leuk en luchtig blijft hé 😉 Behalve een ander eetpatroon, merk ik toch regelmatig raakpunten en dat is fijn om te mogen ontdekken ondanks dat éne verschil.
LikeLike
De wereld van de bloggers is fijn! Ik weet eigenlijk niet meer zo goed hoe ik op jouw blog terecht gekomen ben…
Mensen kunnen inderdaad iemand op een kwetsende manier ‘autist’ noemen, maar ik vind het niet altijd beledigend. Het is hoé ze het zeggen hé…
Wat de conceptberichten betreft: ik ben soms gefrustreerd dat ik ze niet verder kan uitwerken, maar als hier vier keer per week iets zou verschijnen, zou het ook niet allemaal gelezen worden 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Wihoew, proficiat met je tiende verjaardag! Ik denk dat ik al vanaf het prille begin meelees, of toch zo ongeveer van toen ik zelf een blog had en dat is ook ongeveer tien jaar geleden 🙂 Dat er nog veel mooie blogjaren mogen bijkomen ❤
LikeLike
❤
LikeLike
Dat je soms afwijkt van je veganistisch dieet; Ik wou dat mijn oudste soms ook eens die soepelheid vertoonde. Dat zou hier veel discussies minder zijn als we buiten de deur gaan eten. Thuis eet ikzelf ook meestal vegan of vegetarisch op verplaatsing als het er niet is, doe ik niet moeilijk.
Aan de andere kant begrijp ik restauranthouders ook niet. Een zichzelf respecterende kok zou toch moeten in staat zijn om minstens één lekker vegan gerecht op z’n kaart te zetten. Ik ben geen kok en ik durf zeggen van mezelf dat hier lekker vegan gekookt wordt.
Onlangs kwam het zover dat de oudste naar de begrafenistafel van haar opa zelf haar eten moest meedoen, want de kok ging zich niet bezighouden met wat wel leek op afwijkend gedrag.
Tenenkrullend vind ik dat!
Proficiat met je blogverjaardag. Geen idee wanneer ik bij jou terechtkwam maar ik kom hier graag!
LikeLike
Het is soms een evenwicht zoeken, en ik ben jarenlang ook zo streng geweest als jouw dochter. Nooit gedacht dat ik een stapje terug zou zetten, maar je moet je er ook goed bij blijven voelen natuurlijk. Vegan koken vindt ik ook niet altijd moeilijk; ik heb in ‘gewone brasseries’ al vaak iets lekkers gegeten (en het hoeft niet altijd origineel te zijn)…
LikeGeliked door 1 persoon
Een weekje te laat maar toch een super dikke proficiat voor je tinnen blogjubileum. Ik weet eigenlijk niet zeker hoelang ik je ondertussen al volg. Meerdere jaren maar het exacte aantal kan ik je jammer genoeg niet zeggen. Ik vind het wel grappig dat we allebei op dezelfde manier zijn beginnen bloggen … met recepten. Zwartraafje was immers eerst een online kookboek en gedichtenbundel. Toen kwam er beetje bij beetje vanalles bij en sinds 2006 ben ik me steeds meer op boeken beginnen focussen.
Zelf heb ik ook een aantal autistische trekjes maar daar is ook niets mis mee hé. Sommige mensen houden nu eenmaal van structuur en routine. Voor één van mijn schoolopdrachten maakte ik een peperkoekenhuis. Ik vind dat nog steeds grappig vermits dit mijn praktisch eindwerk was en het theoretisch over Diabetes ging. Geweldige combinatie om daar dan als diabeet binnen te wandelen met een peperkoekenhuis dat versierd was met snoepgoed. 🙂
LikeLike
Dankjewel!
We hebben vrij veel gemeen, ik denk dat we daarom al zo lang op elkaars blog blijven plakken :-).
Waren beide opdrachten voor hetzelfde vak? Gekke combinatie, maar ik hoop dat je goeie scores had!
LikeGeliked door 1 persoon
Ik blijf het super vinden dat je zo online mensen tegenkomt die veel met je delen terwijl je hen anders waarschijnlijk nooit had ontmoet. Het waren twee verschillende vakken hoor maar ik weet er ondertussen de namen al niet meer van. Het peperkoekenhuis was voor de keukenlessen (je mocht zelf kiezen wat je wilde uitwerken) en dat van de Diabetes was voor één van de sociale vakken. Erg eigenlijk dat ik dat al allemaal vergeten ben. De werken zelf heb ik hier nog wel ergens liggen.
LikeLike
Dat is wel zo, dat we sommige mensen anders nooit zouden tegengekomen zijn. De online wereld heeft moois te bieden 🙂
LikeLike
Vreselijk te laat maar wel een hele dikke proficiat met het tienjarig bestaan van je blog! Ik ben er enorm onder de indruk van en hoop dat ik het zo lang ga volhouden 🙂 Er zitten een paar herkenbare dingen tussen je weetjes hoor: bij mij ziet de keuken er uit alsof er een bom in ontploft is nadat ik gekookt heb en ik denk dat ik toch ook wel wat autistische trekjes heb. In ieder geval, ik hoop dat je nog heel lang verder gaat bloggen want ik kom hier enorm graag lezen. X
LikeLike
Dankjewel! Jij komt er zeker ook wel hoor 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Proficiat! En wat leuk om te lezen die weetjes :-). Ik lees hier nu een dik jaar denk ik, en lees graag over veel verschillende zaken :-).
LikeLike
Dankjewel!
LikeGeliked door 1 persoon
Proficiat met je blogverjaardag!! Ik kom hier al héél lang lezen, maar ik denk eerder van toen je wat meer dan enkel receptjes bent beginnen posten? Ik weet het niet meer zo goed 🙂 Trouwens grote fan van je tafellakens/foto-achtergronden! En je blog in het algemeen!!
LikeLike
Dankjewel! Binnenkort ga ik nog eens vernieuwen van achtergrond denk ik. Maar eerst iets moois vinden 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Ik heb je vandaag gevonden hier, en vind je berichtjes heel erg leuk. Ik heb er al verschillende gelezen en ga er nog veel meer lezen, en ga je zeker volgen. Gefeliciteerd met je jubileum!
LikeGeliked door 1 persoon
Dankjewel! Veel leesplezier!
LikeLike