Mijn vijfsterrenboeken van 2018

2019 is aangebroken! Aandachtige lezers zullen misschien al gemerkt hebben dat er geen Verbeelding Book Challenge-update van december is verschenen. Dit is heel eenvoudig te verklaren: ik in december heb ik geen enkel boek uitgelezen….
Er was een leesdipje eind 2018, maar er was ook het einde van de oude en het begin van de nieuwe job. In december ben ik wel in veel boeken begonnen, wat ervoor zorgt dat ik nu al twee boeken heb uitgelezen in januari.

2018 was zeker geen slecht leesjaar! Mijn Goodreads-leesdoel werd ingesteld op 24 boeken, en ik las maar liefst 36 boeken uit. Voor de Verbeelding Book Challenge haalde ik een score van 18/30. Het was niet mijn bedoeling om alle puntjes te kunnen afstrepen, maar het had misschien ook beter gekund. Maar ik legde mezelf geen druk op, en heb vooral gelezen wat ik graag wou lezen!

Traditiegetrouw (2015, 2016, 2017) deel ik hier welke mijn favoriete boeken van het jaar waren.
Ik hou de boeken die ik heb gelezen bij op Goodreads, maar ook in mijn bullet journal, waardoor dit overzicht vrij eenvoudig op te stellen is (ik zet naast elke titel meteen het aantal sterren).
Achteraf gezien zijn er twee boeken die ik nu misschien geen vijf sterren meer zou geven (als in: ze zijn me toch niet zo hard bijgebleven als ik toen dacht), dus ik hou het hier op mijn allerfavorietste boeken van het afgelopen jaar!

Leesplezier in 2019?

Ja, ja, ja! Nog altijd #nevernotreading! Er liggen alvast enkele leuke en interessante boeken klaar om gelezen te worden, en ik kreeg met Kerst ook enkele boekenbonnen cadeau.
Doelen heb ik ook gesteld: op Goodreads gaf ik aan dat ik dit jaar 34 boeken wil lezen, en ik ga ook weer meedoen met de Verbeelding Book Challenge. Het ziet er deze keer niet zo eenvoudig uit, maar ik ga het op dezelfde manier als in 2018 aanpakken: lezen wat ik graag lees, en zien welke puntjes ik kan afstrepen.

Wat waren jullie favoriete boeken van 2018?
Doen jullie ook mee aan book- of reading challenges?

26 gedachtes over “Mijn vijfsterrenboeken van 2018

 1. Leuk dat je zoveel boeken gelezen hebt het voorbije jaar!
  Ik ben echt veel te veel bezig met breien en kan dat niet combineren met lezen dus dat komt er bijna niet meer van. Ik heb mijn Goodreads challenge ingesteld op “maar” 12 boeken.

  Like

 2. Voor mij was 2018 een top leesjaar, nooit las ik meer boeken. Ik kwam op 30 uit. Ik deed ook mee aan de Verbeelding Bookchallenge en kwam op 17/30 uit. Leg mezelf ook geen druk op. Dit jaar neem ik opnieuw deel. Alleen al voor elk puntje een boek uitzoeken vind ik leuk. Voor mij is het een manier om een keuze te maken uit de zeer lange nog te lezen lijst,enerzijds, anderzijds is het geen must mij er aan te houden maar het brengt mij wel bij boeken die ik anders misschien niet zou lezen bovendien helpt het mij meer te lezen. Ook aan de BoekenBingo2019 van Iedereen Leest neem ik dit jaar deel. Die is makkelijker haalbaar. Welke boeken ik uitzocht voor beiden vind je terug op mijn blog. Van jouw top 5 van 2018 staat het boek van Eva Mouton in de lijst van de BoekenBingo en Ik ben Eleonor Oliphant staat reeds op mijn nog te lezen lijst.
  Mogelijks komen er toch nog andere boeken op mijn pad dan voorzien in mijn lijstjes, wie weet !

  Like

  • Ja, de challenge helpt om boeken te lezen die je anders niet zou lezen, en dat heeft mij toch al veel positiefs bijgebracht!
   De boekenbingo heb ik ook al bekeken, via jouw blog, maar ik ga mezelf de extra druk niet opleggen…
   Veel succes met de uitdagingen, en vooral veel leesplezier!

   Like

 3. Mijn favorieten boeken uit 2018 komen nog online! Het boek van Zita en dat over Eleanor staan hier zeker nog op het lijstje. Ik zat ook even in een leesdipje maar merk dat is stilaan weer zin heb om te lezen.

  Geliked door 1 persoon

   • Ik had blijkbaar vorig jaar op dit moment ook een dipje dus het lijkt me iets seizoensgebonden ofzo 😃 heb het ook altijd moeilijk na een goed boek om dan over te schakelen naar iets anders.

    Geliked door 1 persoon

 4. Ik heb weinig gelezen in 2018. De intentie was er wel, maar vaak was ik te moe of had ik gewoon meer zin in series kijken. Mijn leesdoel heb ik dus helemaal niet gehaald, maar dat is ook niet erg: ik had andere manier om mij te ontspannen. Ondertussen ben ik wel in drie boeken gestart en grijp ik eerder naar een boek in plaats van een serie, maar dat kan natuurlijk rap keren. Op Goodreads heb ik opnieuw een leesdoel gezet, iets lager dan vorig jaar zodat ik het misschien wel haal, aan De Verbeelding Book Challenge neem ik niet meer deel omdat het aantal daar toch iets te hoog gegrepen is voor mij.

  Like

 5. Leuk om je favo’s te zien 🙂 Het boek van Zita Theunyck vond ik niet zo goed, oops 🙂 Ik ga de VBC aanpakken zoals jij gedaan hebt en gaat doen. Ik lees soms te veel boeken tegen mijn zin uit om toch maar de puntjes te kunnen afstrepen en dat vind ik zonde van alle boeken die ik wel graag zou lezen maar dan geen tijd voor vind

  Like

 6. Ik probeer de zonen zover te krijgen om samen Harry Potter te lezen maar het is me nog niet gelukt… blijven proberen zeker :-)En ik moet dringend eens bekijken hoeveel puntjes ik nu heb afgevinkt van de challenge! Ik doe er graag aan mee maar vind het zeker niet makkelijk. Tip voor als je graag prentenboek leest/voorleest: het rijk gevulde leven van Jacominus Gainsborough van Rebecca Dautremer

  Like

 7. Super dat je zoveel meer hebt kunnen lezen dan je op voorhand verwacht had! Bij mij zijn mijn toppers op boekgebied dit jaar ook niet enkel de boeken die ik op het moment zelf 5 sterren gaf; met een beetje afstand merk je dan inderdaad al wel eens dat het ene boek eigenlijk toch meer is blijven hangen dan het andere. Naar Het leukste van Eva ga ik eens op zoek wanneer ik nog eens in België ben; heel benieuwd naar en nu het hier in jouw toplijstje staat, nog meer 🙂

  Like

 8. Oh, mijn favoriete boeken van 2018 heb ik ondertussen al gedeeld. Dit jaar doe ik voorlopig enkel mee aan de Goodreads-challenge. Misschien ga ik op het einde van het jaar wel eens kijken hoeveel puntjes van de Verbeelding Bookchallenge ik kan afstrepen maar dat is dan vooral uit nieuwsgierigheid. Ik ga er dit jaar immers niet actief aan deelnemen. Ik hoop vooral zoveel mogelijk te kunnen lezen. Liefst ook een heel deel eigen boeken zodat dat aantal nog wat kan zakken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.