Nog eens tijd voor een stokje / tag. Deze keer ééntje op mijn lijf geschreven. Met dank aan Isabelle en Kristien voor de inspiratie!
1. Kies je op restaurant eerder een dessertje of een voorgerecht?
Dessert! Zonder twijfel.
2. Wat kies je: de kaasschotel of het zoete dessert?
Het zoete dessert! Ook zonder twijfel!
3. Aten jullie bij je ouders thuis wel eens een dessert?
Een dessert, als in meteen na het eten iets zoets, niet. Wel aten we vaak iets lekkers bij ‘de koffie’, of kregen we een vieruurtje als we van school thuis kwamen. Heel vaak was dat iets zelfgebakken van mama, of vanillepudding met speculoosjes. En op woensdagmiddag waren het al eens wafels of pannenkoeken!
4. Maak je zelf wel eens dessert thuis?
Als we bezoek hebben bijna altijd, voor enkel ons drie af en toe. Meestal is het ook – naar ouderlijke traditie – iets van gebak als vieruurtje. ’s Avonds durven we na kinderbedtijd ook al eens een dessertje snoepen…
5. Wat is je favoriete dessert?
Argh, dit mag je me niet vragen. Ik kan hier gewoon niét op antwoorden, want ik eet zo veel desserts graag. Ik ben wel eerder een taartenmens dan een pudding/mousse-mens, dus mij doe je het meeste plezier met een stuk taart: frangipane, brésilienne, appeltaart. Maar een lekker stuk cheesecake met frambozen gaat er ook wel in. Of een frisse citroencake…
6. Bak je zelf wel eens wat?
Ja! Vroeger (lees: voor de geboorte van Juliette) veel vaker dan nu, maar ik geniet er zo van om in de keuken te staan en heerlijke geurende gebakjes uit de oven te toveren. Het meeste geniet ik ervan om voor anderen te bakken!
7. Wat is je grootste blunder op dessert-gebied?
Vorig jaar wou ik brownie-wafels bakken, en die bleven enorm aan het ijzer kleven. Verder zijn er ook al mislukte pannenkoeken geweest, of een crumble die niet mooi van textuur was en die ik moest weggooien. Toen ik pas begon met vegan bakken had ik ook wel vaak van die dense, kleffe cakes, maar dat is nu bijna nooit meer het geval.
8. Wat lust jij niet dat iedereen wel lijkt te lusten?
Bavarois is echt niet mijn ding, net als biscuitgebak met slagroom en fruit. Bah!
9. Waar haal je je inspiratie?
Ik hou wel van klassiekers, dus mijn mama en mémé zijn mijn grootste inspiratiebronnen. Verder haal ik ook heel wat ideeën uit blogs, tijdschriften, kookboeken en foldertjes uit de supermarkt.
10. Nooit meer suiker of nooit meer zout eten?
Gezondheidsgewijs zou ik willen zeggen: nooit meer suiker. Maar ik denk niet dat ik dat lang zou volhouden…
Owwww brownie wafels… het klinkt zo veelbelovend!! 🙂
LikeLike
Ja, dat vond ik ook. Helaas…
LikeLike
Hmm, je bent de tweede bij wie ik deze tag zie verschijnen en nu heb ik dus weer zin in zoetigheid 🙂
Ik hoop dat dat browniewafels-experiment ooit wel lukt, want amai, in mijn hoofd smaakt dat fantastisch lekker 😉
LikeLike
Volgens mijn man lag het aan mijn oud en kapot wafelijzer (dat ooit in onze studententijd een combi ding was voor croques). Eerst een nieuw wafelijzer, dan probeer ik het misschien nog eens 🙂
LikeLike
Honger! (Alé … goesting!)
LikeLike
Sorry not sorry 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Oh, biscuit, dat vind ik dus ook afschuwelijk. Dat is soms zo’n dichtgecementeerd ding en valt dan als een baksteen op de maag.
Verder: zin gekregen in simpele vanillepudding door je foto!
LikeGeliked door 1 persoon
Zalige tag! Hier staat hij voor binnenkort gepland 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Biscuit is ook echt mijn ding niet! Sabayon lust ik ook niet. En er is zo’n puddingachtig dessertje dat vaak met frambozencoulis wordt geserveerd (ik ben dus echt de naam kwijt hé :p ) dat ik ook wat overrated vind. Die browniewafels klinken wel zalig lekker!
LikeLike
Panna cotta bedoel je wellicht? Dat vind ik met momenten wel nog lekker. Die browniewafels moet ik precies toch nog eens opnieuw testen 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Jaaaa dat was het! En ja zeker doen en dan een receptje delen 😉
LikeGeliked door 1 persoon
Browniewafels klinken zo goed!! Ik geloof best dat die goed kleven haha 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Haha, jij dacht duidelijk ‘Als ik die vraag moet beantwoorden, dan jullie ook.’ 🙂 Ik denk dat ik net als jij veel favoriete desserts heb. Een Astridje bijvoorbeeld, of een lekker stuk cheesecake, een stuk chocoladetaart, … gisteren heb ik trouwens nog eens koekjes gebakken zodat ik die straks kan afgeven wanneer we naar een etentje gaan.
LikeLike
Een Astridje, dat ken ik dan weer niet…
LikeLike
Ah ja, ik heb een tijdje terug nog op StuBru gehoord dat ze die naam blijkbaar enkel in het Antwerpse gebruiken. Als ik me niet vergis wordt het elders een Merveilleux genoemd.
LikeGeliked door 1 persoon