As we speak #13

Al een tijdje zie ik – nadat Kelly ermee begon – her en der rubriekjes ‘As we speak’ passeren.

Het idee achter deze rubriek is dat je korte stukjes plaatst met dingen waar je mee bezig bent of die je bezighouden. Die stukjes zijn op zich niet voldoende om een hele blogpost mee te vullen, maar kunnen wel dingen zijn die je met je lezers wil delen.

‘As we speak’ lees ik heel graag bij andere bloggers. En omdat iedereen houdt van lijstjes (toch?), en omdat iedereen wel graag eens snuistert in het leven van anderen, doe ik ook mee!

Amai, de vorige ‘As we speak’ dateert van mei. Hoog tijd om jullie eens te vertellen waarmee ik allemaal bezig ben geweest de voorbije maanden, want het is eigenlijk wreed de moeite!

GEWEEST NAAR Zwitserland, op vakantie. Mijn man wou gaan fietsen in de bergen, en voor mij maakte het weinig uit, zolang het maar ‘weg’ was. Nadat ik Haaike om wat tips vroeg, stelde ze ons voor om haar appartement te ‘lenen’, ongelofelijk lief! Ik heb er echt een beetje rust gevonden, en ben er geïnspireerd geraakt om wat te minimaliseren, want een mens heeft echt veel te veel spullen (waar hij niet altijd blij van wordt)…

GEKEKEN NAAR zowaar eens twee films! De eerste, August Rush, bekeek ik wel in verschillende stukken, maar ik heb ervan genoten. De tweede, Magic Beyond Words – een verfilming van het leven van J.K. Rowling, bekeek ik toen ik een dagje ziek thuis zat. Ik word nog altijd blijer van boekend dan van films, maar af en toe een film kijken is ook wel leuk.

OOK GEWEEST NAAR de rommelmarkt in Kemmel, samen met mijn broer en papa. Zo’n dag waarop je bijna 15.000 stappen hebt voor de middag, en zo’n dag van bijpraten met broer. Veel rondgekeken, en ook twee boeken gescoord, voor mijn eigen fictiebibliotheekje (voor de nieuwsgierigen onder jullie: ‘Voor jou’ van Jojo Moyes en ‘De boekendief’ van Markus Zusak).

OOK GEWEEST NAAR Antwerpen, waar ik een hele fijne date had met Liesbet (aka Zwartraafje). Het eerste deel van de dag was voor serieuze dingen, maar de rest van de dag was alleen maar leuk dus, met een bezoek aan ’t Stad Leest (hallo, nog meer boeken voor mijn eigen fictiebibliotheekje!) en een heerlijke chai latte bij Kaffeenini.

VERTOEFD IN den hof. Nog elke dag zotcontent als ik mijn plantjes zie, en ook elke dag blij met onze moestuin. Tot vorig weekend (danku, papa!) was het een beetje een onkruidoverwoekering (is dat een woord?), maar we hebben de hele zomer de vruchten kunnen plukken van het harde werk. Hoewel, het was dit jaar een mager jaar, wellicht door de droogte. Maar kijk: er waren kilo’s superlekkere tomaten, aubergines en nu liggen er nog 35 pompoenen te wachten. Yassssss!

GENOTEN VAN ons keppekindje. Ze evolueert met rasse schreden (we kochten afgelopen weekend al een boekentasje, say what?!), en naast de driftbuien is ze gewoon een zalig kind. We gaan regelmatig wandelen en naar de speeltuin, en sinds kort kent ze de selfie ook. Chance, want er zijn veel te weinig foto’s waar we samen op staan…

GEKOCHT – vanalles, de afgelopen maanden. Van stickers in de Hema (door een tip van Kelly) tot leuke spulletjes bij Studio Inktvis tot door-haar-zelf-ontworpen washitape van made by E l l e n.

BENIEUWD NAAR de Kerstswap van Kwante! Het is door Liesbet en Katrien dat ik zin heb gekregen om ook eens aan een swap mee te doen. Spannend en leuk en al want het is een boekenswap! #booknerd

BEZIG MET de ‘Ontwerp je eigen merk‘-cursus van Tuttefrut. Nuja, bezig, ik heb me ingeschreven, dat is al een goed begin hé! Ik wil graag meer weten over de basis van grafische vormgeving, en ik wil graag een logo voor mijn blog maken. Geen idee wanneer ik deze cursus er ook nog tussen plooi, maar het leuke is dat het een online cursus is, en dat je zelf kan kiezen wanneer, en hoe snel of traag je de lessen afwerkt. To be continued…

UITKIJKEN NAAR mijn nieuwe job. Ik voelde me al een tijdje niet meer goed op mijn werk, en ik heb de knoop doorgehakt en voor mezelf (en mijn omgeving) gekozen. Een goeie vriendin zei me onlangs “Nee zeggen tegen een ander, is vaak ja zeggen tegen jezelf”, en dat is precies wat ik heb gedaan. Het was geen gemakkelijke keuze, maar ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn beslissing. Zó veel zin in een nieuwe start, maar eerst nog even die opzegperiode door…

En jullie, waarmee zijn jullie de afgelopen tijd bezig geweest?

24 gedachtes over “As we speak #13

 1. Wat spannend zeg een nieuwe job. Maar ook goed dat je de knoop durfde doorhakken en voor jezelf durfde te kiezen. En wat een ongelooflijk mooie foto van jullie tweetjes. Jullie stralen erop!

  Like

 2. Oh, over dat laatste puntje hadden we het even in Antwerpen. Ik vermoed dat er een hele last van je schouders gegleden is zodra die beslissing genomen was. Hopelijk vliegt je opzegtermijn snel voorbij en kan je van een nieuwe werkplek (én minder kopzorgen) gaan genieten. Eigenlijk ben ik nooit gek geweest van Scrabble maar die onkruidoverwoekering moet ik precies toch maar eens proberen te onthouden. Daar zou je serieus wat punten mee kunnen binnenhalen.

  Mocht ik ooit een keertje in mijn eentje naar Gent gaan dan laat ik je zeker iets weten zodat we daar nog eens kunnen bijpraten. Of indien je nog eens in Antwerpen moet zijn. Ik spreek zeker graag nog eens opnieuw met je af. Zo leuk trouwens dat je ook meedoet aan de Secret Santa swap. Tof om bij de nieuwe deelnemers heel wat bekende namen te zien opduiken.

  Like

 3. Zoveel moois in dit bericht! Van kleinigheden (oh my, die washitape met bladeren! En die aubergines, zotjes!) tot grote dingen (springen in het avontuur van een nieuwe job, veel succes!). En die foto van jullie twee, schoon!
  Zo fijn om te lezen dat je in mijn appartement wat rust hebt kunnen vinden ♥

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.