Juliette werd (1 en) 2 en dat vierden we met taart

Het is voor het eerst in jaren meer dan een maand geleden dat ik nog gebakken heb. Dat is lang voor mijn doen.
En bloggen over bakken, dat is nog langer geleden. Dus daarom doen we vandaag van twee-in-één, met een blogpost over de verjaardagstaarten van de eerste en tweede verjaardag van onze kleine meid!

Juliette werd 1

Het thema van het eerste verjaardagsfeestje van Juliette was gebaseerd op dat van haar geboortekaartje en de kinderkamer: wolkjes.
Haar jurkje was er één met wolkjes, en ook de verjaardagstaart maakte ik in die vorm. Eén taart voor de hele familie zou natuurlijk niet genoeg zijn; ik bakte ook nog wolkjeskoekjes, en twee verschillende soorten cupcakes met wolkjes-prikkers.

Maar terug naar de taart! Ik maakte een eenvoudige vanillecake, die ik horizontaal doormidden sneed en opvulde met slagroom en aardbeien. De buitenkant werkte ik af met buttercream en geraspte kokos.

Juliette zelf proefde van de taart, maar veel at ze er nog niet van. Later zou blijken dat ze haar schade wel zou inhalen :-).

Juliette werd 2

Voor de tweede verjaardag was er niet echt een thema. Er waren zelfs allemaal verschillende servetten, en ik gebruikte hetzelfde tafelkleed als vorig jaar. Ik wou gewoon een gezellig samenzijn, met lekker eten. En dat was meer dan geslaagd!

De verjaardagstaart, daar wou ik wel iets leuks van maken. Na even zoeken op Pinterest kwam ik uit bij een taart in de vorm van een ‘2’. Dat het er een met besjes zou worden stond vast: Juliette eet héél graag besjes. Ze is daarvoor in het perfecte seizoen geboren!

De taart ziet er misschien moeilijk uit om te maken, maar ik vond vooral de afwerking veel werk.
Voor een nummer 2-cake heb ik één rechthoekige (chocolade)cake en één ronde (chocolade)cake gebakken. Het leuke is dat je zo goed als geen snij-afval (of restjes, zoals je het wil noemen) hebt. Hoe je zo’n cake maakt, zie je eenvoudig op deze afbeelding.
Als je een vrij hoge cake hebt, kan je ervoor kiezen om deze horizontaal doormidden te snijden, en op te vullen met slagroom / confituur / chocolademousse / …

Voor de afwerking besmeer je de bovenkant van de cake met buttercream, en dan kan je beginnen met versieren: besjes, toefjes buttercream, aardbeien, frambozen, …

De tweejarige proefde, en dacht dat het goed was (en zei: nog!). Mama tevreden, iedereen tevreden :-).

Ondertussen is de peuter een grote fan van taart en koekjes! We zouden echt niet weten van wie ze dat meegekregen heeft…

Hebben jullie nog leuke ideetjes voor een verjaardagstaart?

23 gedachtes over “Juliette werd (1 en) 2 en dat vierden we met taart

  1. Oh, superleuk dat die wolkjestaart door de kokos ook echt zo’n “fluffy”-gevoel heeft. En die cijfertaart, mmm, ik wil ooooook 😉
    Ik ben al eeuwen van plan om eens een blog te maken met de verjaardagstaarten die mijn moeder voor ons vroeger maakte (trein, beer, voetbalveld, autorace…); ik probeer de volgende keer dat ik in België ben de foto’s eens op te zoeken zodat ik er eindelijk aan kan beginnen. Misschien vind je daar dan nog wel inspiratie 🙂

    Geliked door 1 persoon

  2. Amai, gij kunt echt wel goed bakken!
    Dat ziet er allemaal super professioneel uit!!
    Daar zoudt ge hier in Spanje hoge ogen mee gooien hoor, dat soort gebak kan bijna niemand hier maken. (Ik ook niet trouwens, ik maak altijd gewoon een quarte-quart omdat dat het enige recept is dat ik kan onthouden, en dat vindt iedereen dan geweldig omdat ze niks gewoon zijn, haha).

    Like

  3. Hier waren de thema’s al: 1 jaar – bumba, 2 jaar – paw patrol, 3 jaar – piraten 🙂 ik maak altijd een versierde taart en iets dat volledig uit fruit bestaat, bv fruitbrochettes, een taart van watermeloen, en dit jaar een piratenschip van watermeloen. Pinterst is gold!

    Like

  4. Wauw! Maar echt … wauw. Zo fijn dat jullie bij haar eerste verjaardag dat wolken-thema helemaal hebben doorgetrokken. Die wolkentaart ziet er ook echt uit alsof je je er zou kunnen laten invullen om vervolgens terug te veren. Door die kokos en de buttercream lijkt het echt een donzige wolk te zijn. Toch spreekt de tweede taart mij het meeste aan. Die ziet er heerlijk zomers uit én tja Juliette is niet de enige besjesfan. 🙂

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.