Het is voor het eerst in jaren meer dan een maand geleden dat ik nog gebakken heb. Dat is lang voor mijn doen.
En bloggen over bakken, dat is nog langer geleden. Dus daarom doen we vandaag van twee-in-één, met een blogpost over de verjaardagstaarten van de eerste en tweede verjaardag van onze kleine meid!
Juliette werd 1
Het thema van het eerste verjaardagsfeestje van Juliette was gebaseerd op dat van haar geboortekaartje en de kinderkamer: wolkjes.
Haar jurkje was er één met wolkjes, en ook de verjaardagstaart maakte ik in die vorm. Eén taart voor de hele familie zou natuurlijk niet genoeg zijn; ik bakte ook nog wolkjeskoekjes, en twee verschillende soorten cupcakes met wolkjes-prikkers.
Maar terug naar de taart! Ik maakte een eenvoudige vanillecake, die ik horizontaal doormidden sneed en opvulde met slagroom en aardbeien. De buitenkant werkte ik af met buttercream en geraspte kokos.
Juliette zelf proefde van de taart, maar veel at ze er nog niet van. Later zou blijken dat ze haar schade wel zou inhalen :-).
Juliette werd 2
Voor de tweede verjaardag was er niet echt een thema. Er waren zelfs allemaal verschillende servetten, en ik gebruikte hetzelfde tafelkleed als vorig jaar. Ik wou gewoon een gezellig samenzijn, met lekker eten. En dat was meer dan geslaagd!
De verjaardagstaart, daar wou ik wel iets leuks van maken. Na even zoeken op Pinterest kwam ik uit bij een taart in de vorm van een ‘2’. Dat het er een met besjes zou worden stond vast: Juliette eet héél graag besjes. Ze is daarvoor in het perfecte seizoen geboren!
De taart ziet er misschien moeilijk uit om te maken, maar ik vond vooral de afwerking veel werk.
Voor een nummer 2-cake heb ik één rechthoekige (chocolade)cake en één ronde (chocolade)cake gebakken. Het leuke is dat je zo goed als geen snij-afval (of restjes, zoals je het wil noemen) hebt. Hoe je zo’n cake maakt, zie je eenvoudig op deze afbeelding.
Als je een vrij hoge cake hebt, kan je ervoor kiezen om deze horizontaal doormidden te snijden, en op te vullen met slagroom / confituur / chocolademousse / …
Voor de afwerking besmeer je de bovenkant van de cake met buttercream, en dan kan je beginnen met versieren: besjes, toefjes buttercream, aardbeien, frambozen, …
De tweejarige proefde, en dacht dat het goed was (en zei: nog!). Mama tevreden, iedereen tevreden :-).
Ondertussen is de peuter een grote fan van taart en koekjes! We zouden echt niet weten van wie ze dat meegekregen heeft…
Wauw, wat een prachtige taart! En niet alleen mooi, maar ze ziet er ook gewoon kei lekker uit. Het water staat me in de mond!
LikeGeliked door 1 persoon
Oh, wat leuk die cijfertaart!
LikeGeliked door 1 persoon
Wat een mooie taart zeg! Ze ziet er ongelooflijk lekker uit 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Echt een prachtige taart! Ziet er mooi en lekker uit.
LikeGeliked door 1 persoon
Wow zo mooi die taart!
LikeGeliked door 1 persoon
Oh, superleuk dat die wolkjestaart door de kokos ook echt zo’n “fluffy”-gevoel heeft. En die cijfertaart, mmm, ik wil ooooook 😉
Ik ben al eeuwen van plan om eens een blog te maken met de verjaardagstaarten die mijn moeder voor ons vroeger maakte (trein, beer, voetbalveld, autorace…); ik probeer de volgende keer dat ik in België ben de foto’s eens op te zoeken zodat ik er eindelijk aan kan beginnen. Misschien vind je daar dan nog wel inspiratie 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Ooh, dat klinkt als een heel leuke blogpost! Daar kijk ik al naar uit!
LikeGeliked door 1 persoon
Wow, wat mooi!
LikeGeliked door 1 persoon
Amai, gij kunt echt wel goed bakken!
Dat ziet er allemaal super professioneel uit!!
Daar zoudt ge hier in Spanje hoge ogen mee gooien hoor, dat soort gebak kan bijna niemand hier maken. (Ik ook niet trouwens, ik maak altijd gewoon een quarte-quart omdat dat het enige recept is dat ik kan onthouden, en dat vindt iedereen dan geweldig omdat ze niks gewoon zijn, haha).
LikeLike
Ik zal het onthouden, voor als ik ooit nog eens een andere uitdaging zoek 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Zo af, je taarten. Knap!
LikeLike
Ik vind mezelf maar een gewone hobby-bakker hoor :-). Bedankt voor het compliment!
LikeLike
amai zeg zo creatief en leuk
LikeGeliked door 1 persoon
amai. De tijd vliegt snel. Twee al!
Proficiat 🙂
LikeLike
Ja, ondertussen al 2 jaar en 3 maand, bijna tijd om naar school te gaan. De tijd vliegt véél te snel!
LikeLike
Hier waren de thema’s al: 1 jaar – bumba, 2 jaar – paw patrol, 3 jaar – piraten 🙂 ik maak altijd een versierde taart en iets dat volledig uit fruit bestaat, bv fruitbrochettes, een taart van watermeloen, en dit jaar een piratenschip van watermeloen. Pinterst is gold!
LikeLike
Hihi, daar weiger ik (voorlopig) aan mee te doen! De Bumba-fase is aan ons voorbij gegaan, maar Paw Patrol, dat vindt ze helaas wel geweldig.
Hoera voor fruitdesserts, en inderdaad hoera voor Pinterest!
LikeLike
Dat snap ik, ik heb dat met kledij – ik wil eigenlijk echt geen kledij kopen met die tv figuurtjes op want voor je het weet wilt ie alleen nog maar die aandoen… maar goed, in het geval van taarten ben ik dus gezwicht 🙂 ben wel fier op die taarten, misschien moet ik daar ook eens iets over schrijven!
LikeLike
Ja! Doen!
LikeGeliked door 1 persoon
Wauw! Maar echt … wauw. Zo fijn dat jullie bij haar eerste verjaardag dat wolken-thema helemaal hebben doorgetrokken. Die wolkentaart ziet er ook echt uit alsof je je er zou kunnen laten invullen om vervolgens terug te veren. Door die kokos en de buttercream lijkt het echt een donzige wolk te zijn. Toch spreekt de tweede taart mij het meeste aan. Die ziet er heerlijk zomers uit én tja Juliette is niet de enige besjesfan. 🙂
LikeLike
Ik vind de tweede taart ook wel mooier dan de eerste, en het feest was minder ‘doordacht’, en misschien net daarom ook veel fijner. Ik kan al bijna beginnen nadenken over de derde taart. Misschien moet ik maar eens iets met een boekenthema gaan doen 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Dat is natuurlijk een idee waar ik helemaal achter sta. 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
[…] bij ons thuis. De voorbije twee jaar kookte en bakte ik alles zelf (zie mijn blogpost over de eerste en tweede verjaardagstaart voor Juliette). Dit jaar zag ik het niet zitten om alles zelf te doen, maar we waren wat laat met catering […]
LikeLike