Mijn vakantie van 2018 was…

Zondagavond. Morgen is het maandag, oftewel de eerste werkdag na mijn verlof.
Dat het goed geweest is, die vakantie van 2018. Het was…

… geen dag te vroeg, na hele drukke tijden op ons werk.

… 12 van de 14 dagen weg. Normaal ben ik graag ook even thuis, maar dit jaar had ik er echt nood aan om weg van alles en iedereen te zijn. En het heeft deugd gedaan!

… genieten van de bergen in Zwitserland, en van de bossen in de Elzas. En ja, het was er ook véél te warm, maar we hadden ook één bewolkte / onweerachtige dag, en één dag waarop het frisser was omdat we in de hogere bergen vertoefden.

… twee weken #neveralone en #alwaystogether met little miss J. Met momenten wreed vermoeiend, maar ook enorm de max omdat ze veel heeft bijgeleerd (zowel motorisch als qua taalgebruik). We hebben wat afgelachen ook wel. Ik voel een rubriek ‘Juliette spreekt’ aankomen (oké, ik heb al een concept bericht gemaakt).

… niét uitslapen. Met dank aan little miss J. die het geweldig vond om tussen 4:30 en 5:30 wakker te worden en dan van ‘boekijke’ wou doen.

… veel boeken lezen, 6 om precies te zijn. Met extra dank aan de privé-bibliotheek van Haaike!

… dagen waarop we al 10k stappen hadden gezet voor het middag was, maar evengoed dagen waarop we op enkele kleine uitstapjes na niet veel meer deden dan boeken lezen en chillen.

… geen camera bij hebben, en niet zo veel foto’s maken. Daar ook helemaal geen spijt van hebben.

… ontdekken hoe ontspannend kleuren (voor volwassenen) kan zijn.

… balletjes gaan eten bij Ikea omdat het eten in Zwitserland zo belachelijk duur was (en ook omdat het regende en onweerde en we een leuke binnenactiviteit zochten).

… glunderen toen de ober bij het Italiaanse restaurant in Winterthur ‘ciao bella’ tegen onze dochter zei.

… bij thuiskomst nieuwe plantjes aantreffen in de badkamer (danku, mama!).

… bij thuiskomst een enorme tomatenoogst kunnen doen, en er meteen mee aan de slag gaan.

… deze middag een gezellige ‘food & friends’-middag. Perfect om deze fijne vakantie op een leuke manier af te sluiten!

Hoe was jullie vakantie? Of hebben jullie nog verlof te goed?

32 gedachtes over “Mijn vakantie van 2018 was…

  • Joepie, twee keer verlof! Ik heb enkel nog een paar losse dagen, omdat ik eind vorig jaar meer uren ben gaan werken en mijn verlofdagen dus nog berekend zijn op mijn minder uren… Maar ik kijk toch uit naar nog een aantal snipperdagen (die ik wellicht zal proberen opnemen zonder J., om eens iets voor mezelf te doen). Heb jij nog plannen?

   Geliked door 1 persoon

 1. Ik begin er morgen weer aan na drie weken verlof. Drie zalige weken verlof gehad, we hebben echt met twee genoten. En door het weer noodgedwongen ook op rust gezet. Maar ik klaag niet. Al gaat het morgenvroeg wel serieus pikken als de wekker terug om 5.20u gaat. Auwtsj.

  Like

 2. Ik heb dit jaar geen grote vakantie gepland maar een paar weekendjes weg. De weekends in Dinant en Bredene zijn alvast geslaagd. Nu is het aftellen naar eind augustus want dan ga ik naar de hoge veluwe in Nederland.

  Like

 3. Dat ziet er een heerlijk fijne vakantie uit! En dat kleuren voor volwassenen, daar ben ik wel benieuwd naar. Is dat inderdaad zo ontspannend? Ik was in juli een weekje thuis met Tuur. En dan heb ik eind augustus en begin september nog wat vakantie, al is dat eerder om onze verhuis te regelen. En Tuur op te vangen want die gaat voor het eerst naar school dan.

  Like

  • Ik vind dat wel ontspannend, al wil ik wel graag een plaat af hebben, maar dan duurt dat zo lang. Of dan denk ik achteraf: had ik toch niet beter een andere kleur gekozen? Het is ook een oefening in loslaten :-).
   Vakantie met kinderen, of om te verhuizen, dat is toch echt een aparte manier van vakantie hé? En naar school, spannend! Het zal een grote overgang zijn, maar gelukkig passen kindjes zich vlot aan. Veel succes met de verhuis!

   Geliked door 1 persoon

 4. IKEA balletjes, kleurboeken voor volwassenen en opstaan om 5:30 omdat iemand zeer enthousiast wou spelen, klinkt allemaal zeer bekend in de oren als het om vakantie gaat. 😁

  Like

 5. Zo fijn om hier te lezen dat jullie vakantie zo goed is meegevallen. Op het vroege opstaan na uiteraard, maar toch. Hopelijk hebben jullie hierdoor het energiepeil van jullie batterijen behoorlijk kunnen opladen en viel het terug gaan werken een beetje mee.

  Like

 6. Prachtig die bergen! Ik ben nu al bijna drie maanden thuis met ons baby’tje maar noem dat bewust geen zwangerschapsVERLOF :p Eind augustus hebben we een weekje zee gepland, ik kijk er wel naar uit om eens van omgeving te veranderen. Die peutervrije dagen zijn een slim plan van je. Ik duim dat je ze effectief voor jezelf gaat kunnen gebruiken en niet voor zieke kindjes ofzo.

  Like

 7. Oh, ik kijk nu al uit naar die “Juliette spreekt”! Vind dat altijd zo leuk om lezen, zo’n rubrieken 🙂
  Ik hoop wel dat ze ondertussen haar normaal slaapritme terug te pakken heeft, want dat mijn bibliotheek dát effect zou hebben, dat was dan weer niet de bedoeling 😉

  Like

 8. Klinkt wel zalig en een alles-mag-niets-moet vakantie 🙂 Vandaag ook eerste werkdag, en de prikt wat, maar het verlof kan niet blijven duren helaas.
  Hoe het bij ons was : debendevan6.wordpress.com

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.