In april besloot ik te beginnen met de moestuinvoorbereidingen. Al een paar jaar staat ‘De moestuin van Mme Zsazsa‘ in de kast, en tijdens de stillere moestuinmaanden van dit jaar zou ik dat boek eens beginnen lezen. Het boek bestaat uit twee delen: een praktische gids voor de moestuin, en een receptendeel (met recepten van Dorien Knockaert). Daarom besloot ik om ineens ook een #kookboekweek te doen met dit boek!
April werd druk, en er werd dus niet zo veel uit het boek gekookt. En ook niet zo veel gelezen in het eerste deel…
Mei kwam eraan, en er waren nog recepten die ik wou proberen, dus ik heb eigenlijk een beetje vals gespeeld, en gedurende twee maanden verschillende recepten uit het boek klaargemaakt.
Eerlijk: ik ben veel enthousiaster over ‘Honger!‘ dan over dit boek, maar de recepten die ik probeerde hebben me (meestal toch) gesmaakt!
Ovenschotel met prei, paddenstoelen, pompoen en een kruidenkorstje (p. 238)
Voor dit recept gebruikte ik zoete aardappel in plaats van pompoen, want het was lente en bijgevolg dus geen (verse) pompoenen meer. Het kruidenkorstje was heel lekker! Jammer aan dit recept is dat er geen eiwitbron in voorzien is. Ik zou er een laag tofugehakt of linzen in hebben gedaan.
Gebakken rijst met prei en cashewnoten (p. 244)
Een eenvoudig recept, maar eenvoud siert. Bij dit gerecht bakte ik nog wat tofu.
Spaghetti met radijzen (p. 252)
Dit recept vond ik in eerste instantie vreemd, want: warme radijzen? Maar ik probeerde het uit, en het was overheerlijk! Ik deed er nog wat geroosterde pijnboompitjes bij. Mmm, dit komt zeker nog op tafel!
Auberginecurry met aardappelen (p. 306)
Ook hier ontbrak een eiwitbron; ik voegde er ook tofu aan toe. Deze curry was geen hoogvlieger: de saus was te slap en te flets. Ik miste wat pit…
***
Ondertussen reageerden al heel wat mensen op onze challenge, en enkelen onder hen deden al van #kookboekweek!
Deze bloggers postten afgelopen tijd een update:
- Dorien testte recepten uit ‘No milky way’.
- Evi kookte uit ‘Julie Natuurlijk’.
- Leentje koos voor ‘Green Kitchen Stories at home’.
- Sara kookte uit ’15 minute vegan’.
***
De moestuin van Mme Zsazsa
auteur: Kim Leysen & Dorien Knockaert
uitgeverij: Manteau
351 blz.
€ 29,99
***
Deze staat ook in mijn boekenkast. Dringend eens iets mee doen dus! Ik heb al eens radijsjes geroosterd, en da’s echt superlekker! 😊
LikeLike
Ja, zeker eens iets mee doen! De recepten van Dorien zijn top 🙂
LikeLike
Warme radijs klinkt inderdaad wel bijzonder, ga ik ook eens proberen
LikeLike
Zeker doen, ik vond het verrassend lekker. Minder scherp van smaak, en heel zoet!
LikeLike
Warme radijs klinkt inderdaad best wel wat vreemd. Maar ook intrigerend 🙂 En hoera voor kookboekweken, zorgt hier bij mij tenminste voor wat variatie in wat ik eet 😉
LikeLike
Ja, dat is hier ook zo. Het vraagt wat voorbereiding, maar (nieuwe recepten) koken zorgt ook voor ontspanning in de drukke (werk)weken…
LikeGeliked door 1 persoon
Ik zie dat jouw blog in wordpress is gemaakt. Heb je daarvoor moeten betalen? Heb je het handmatig op jouw domeinnaam gezet of via wordpress laten doen? Ik wil zelf ook een website maken, maar heb geen ervaring. Ik heb al een domeinnaam gekocht via Nucleus en ik wou een website via wordpress maken, maar wil wat advies en tips, vandaar mijn vraag.
Dank je, Kristina
Outlook voor iOS downloaden ________________________________
LikeLike
Mijn blog is de gratis versie, en ik heb ook (nog) geen eigen domeinnaam. Als je een eigen domeinnaam hebt, denk ik dat je via wordpress.org zal moeten werken.
Veel ervaring heb ik niet, maar ik stuur je graag door naar de blog van Kathleen, die heel wat tutorials schreef over een eigen wordpress opzetten: verbeelding.org/cursussen/wordpress-org-voor-beginners/.
Veel succes ermee!
LikeLike
Honger van mme zsazsa is gewoon geen te overtreffen boek, ik hou er zoveel van 😀
LikeLike
+1! 🙂
LikeLike