Verbeelding Book Challenge 2018 | uitgelezen in mei

Voor de vierde keer op rij neem ik dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Want: lezen is geweldig en #nevernotreading en al. 
Heel wat volgers hier zijn ook boekenverslinders, dus daarom blijf ik maandelijks leesupdates delen. 

In mei las ik 4 boeken uit:

Mijn opruimboek (Tina Favache) – ****

Opruimen, stap voor stap!
Hoe schep je orde in je keuken, hoe houd je je medicijnkastje up-to-date en hoe zorg je ervoor dat je woonkamer geen stortplaats voor rondslingerende rommel wordt? In dit praktische werkboek vind je het antwoord op al je opruimvragen. Ga de opruimuitdaging aan en word opnieuw baas in eigen huishouden.
(Met handige jaar- en maandplanner. Elk hoofdstuk neemt een andere ruimte in je woning onder handen. Met tips en tricks om je woning langer netjes te houden.)

Dit boek won ik een tijdje geleden op de blog van Miss Pixie. Het was snel uit, want het staat vol handige lijstjes en leuke tekeningen van Emma Thyssen. Ik ging er nog niet concreet mee aan de slag wegens tijdsgebrek, maar ik heb zelf enkele lijstjes gemaakt. Het boek is een doe-boek (en invulboek), met duidelijke stappen van aanpak. In elk hoofdstuk is er wel veel herhaling.
Zelf ga ik niks (meer) doen met dit boek, en er is ook nog niks ingevuld. Daarom geef ik het graag door aan één van jullie. Ruilen voor een ander leuk boek is nog fijner! Laat gerust een reactie na in de comments, of stuur mij een mailtje!

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge 2018 afstrepen.

Harry Potter en de Orde van de Feniks (J.K. Rowling) – *****

Harry’s verplichte zomervakantie bij zijn oom en tante is dit keer nog erger dan alle voorgaande jaren: niet alleen wordt hij door de Duffelingen weer vreselijk behandeld, ook zijn beste vrienden lijken hem deze zomer totaal te negeren. Harry zint op een plan om zo snel mogelijk terug te keren naar Zweinstein. Maar dan krijgt de vakantie een onverwacht einde en wordt het zelfs onzeker of hij nog wel aan zijn vijfde schooljaar op Zweinstein mag beginnen. 

Ik begon in april al in het vijfde Potterboek, dat meer dan 800 bladzijden telt. Geen straf, want Harry Potter is geweldig! Ondertussen ben ik al in deel zes bezig. Minder dan 5 sterren kan ik niet geven aan de boeken van J. K. Rowling. Sorrynotsorry!

30. Een boek dat drie van de bovenstaande items combineert (puntjes: 12, 13, 17)

Mijn niet zo perfecte leven (Sophie Kinsella) – ****

Katie Brenner heeft er genoeg van om een ‘nobody’ te zijn. Daarom gaat ze werken bij een trendy reclamebureau in Londen. Haar baas Demeter is een helse verschrikking, maar daar kan Katie wel tegen. Tot ze totaal onverwacht wordt ontslagen. Met al haar dromen in duigen gaat ze noodgedwongen terug naar het platteland van Somerset, waar haar vader een luxebiocamping is begonnen. Die wordt een geweldig succes. En wie is een van de eerste bezoekers? Katie zweert wraak.

Vroeger, in mijn hogeschooljaren, las ik vaak chicklits. Van Sophie Kinsella heb ik veel boeken gelezen; jullie kennen vast allemaal Shopaholic en alle vervolgverhalen. Nu ga ik niet meer eerst grijpen naar dit soort boeken, maar ik blijf ze heel graag lezen als tussendoortje. Even verstand op nul en lezen.
Dit boek leende ik in de bibliotheek van onze gemeente, waar ik sinds kort voor het eerst ben geweest. Het is nog wat zoeken waar alles staat, maar het aanbod is anders dan in Gent, en er lijkt meer beschikbaar. Een leuke ontdekking dus!

12. Een boek van een auteur die minstens al tien boeken heeft geschreven

Zo scherp je kon er ook niet geweest zijn (Siel Verhanneman) – ***

Een jaar na verschijnen stond het debuut van Siel Verhanneman, Als ik stil ben heb ik een bos in mijn hoofd (2016), nog steeds geparkeerd bij de best verkochte dichtbundels. In Zo scherp je kon er ook niet geweest zijn verkent Siel op haar geheel eigen manier de strijdlustige liefde, het geboetseerde geluk en de luide stilte van gemis. Ondersteund door de bijzondere illustraties van Larissa Viaene haalt ze de ongrijpbare wereld uit haar verpakking. 

Al een tijdje wou ik een dichtbundel van Siel Verhanneman lezen, en het liefst haar eerste. Maar toen ik deze bundel in de bibliotheek zag liggen, twijfelde ik niet. Ik ga niet zeggen dat het boekje me heeft teleurgesteld, want het waren echt mooie gedichten en mooie woorden en mooie zinnen, maar het kon me minder raken omdat het vrij zwaar is, en minder herkenbaar. Ik geef het nog een kans, als ik haar eerste boek te pakken krijg!

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge 2018 afstrepen.

***

Tussenstand Verbeelding Book Challenge: 7/30
Tussenstand Goodreads Reading Challenge: 14/24

***

Wat lazen jullie in mei?
En hebben jullie nog leestips of must-reads?

***

Lees ook

Vriendjes worden op Goodreads? Hier kan je mijn profiel vinden!

16 gedachtes over “Verbeelding Book Challenge 2018 | uitgelezen in mei

  1. Dat opruimboek daar ben ik wel eens benieuwd naar. Net als naar dat boek van Sophie Kinsella, want een goeie chicklit moet zo nu en dan wel eens kunnen 😉

    Like

  2. Ik las de afgelopen maand vooral veel strips en graphic novels, één jeugdboek (Sjakie en de Chocoladefabriek) en vier boeken: een heel dun met uitspraken van klanten in boekwinkels, een romantisch verhaal, een YA Fantasy en een thriller. Het jeugdboek vond ik het leukste maar ik merk dat het weer heel moeilijk is om me op verhalen te focussen. Daarom ben ik juni gestart met een luchtige en grappige chicklit.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.