Plantbased Fine Dining by Pieter-Jan Lint

Eigenlijk ga ik niet zo heel vaak uit eten. Ik ben graag thuis, en als veggie/vegan vind ik dat je soms beter zelf kan koken dan op restaurant te gaan (ik ga hier zeker niet veralgemenen, maar jullie begrijpen wel wat ik bedoel). Als ik dan eens uit eten ga, kies ik liever voor iets specialers en uniekers, dat écht de moeite waard is.

Ik moet toegeven dat, toen vriendin T. me enkele weken geleden vroeg of ik mee wou gaan eten bij Pieter-Jan Lint, ik die naam even moest googlen. Een Plantbased Chef, waar ik nog niet van gehoord had? Een beetje schaamtelijk. Maar kijk, we hebben dat dubbel en dik goed gemaakt. Gisteren gingen vriendin T. en ik eten bij bovengenoemde, en het was geweldig. Of eigenlijk is geweldig een understatement.

Pieter-Jan Lint heeft geen eigen restaurant, maar is samen met zijn team al een drietal jaar bezig met pop-up formules. ‘Pop-up Plantbased Fine Dining‘ noemen ze het.

Passie

Koken is mijn taal, vanuit mijn persoonlijke filosofie ontwikkel ik gerechten waarmee ik mijn gasten wil onderdompelen in een verfrissende kijk op voeding. Ambacht, passie en creativiteit staan centraal – alsook de combinatie van het biologische & plantaardige verhaal.

Mijn missie? Jou laten ervaren hoe creatief, gezond en veelzijdig de plantaardige keuken is. Dit is mijn steentje in het groeien naar een meer bewuste en duurzame samenleving. Onze keuken is toegankelijk voor iedereen, met de nodige dosis ‘rock & roll’.

(tekst overgenomen van de website van Pieter-Jan Lint)

Wij gingen eten bij Table Stories, een heel fijn pand op wandelafstand van station Gent Dampoort. Het interieur is heel licht en rustgevend, met veel hout en plantjes en met gele en gouden accenten. Een kleurenpalet waar ik heel erg van hou!

Het interieur is niet het enige wat warm en gezellig aanvoelt: ook de bediening is heel erg vriendelijk en behulpzaam. Dat geven ze zelf ook aan: het moet huiselijk aanvoelen, niet als een machine.

Voor de pop-ups moet je telkens reserveren, en er wordt ook gevraagd om het gekozen menu (5 of 7 gangen) op voorhand te betalen (55 of 75 €). Dit geeft hen een grotere zekerheid wat last-minute annulaties betreft, maar zo kunnen ze ook perfect inschatten hoeveel ingrediënten ze moeten kopen, en gaat er niks verloren. Het enige dat er buiten gaat, is leeggoed!
Alle ingrediënten zijn trouwens biologisch en lokaal, en er wordt rekening gehouden met de seizoenen. Ik proefde gisteren de eerste rabarber dit jaar, en ook de eerste asperges. En ik at voor het eerst tuinboontjes. Za-lig!

Wat drank betreft is er ook een heel uitgebreid aanbod: aangepaste vegan wijnen, aangepaste sapjes, of drank per glas of fles naar keuze van op de kaart. Ik koos voor een Hibiscus.tonic.kefir als aperitief, en tijdens het eten dronken we gewoon water (er waren al zo veel andere smaken!).

En nog een leuke extra: ik was enkele foto’s aan het maken van o.a. de menukaart, toen één van de meisjes van de bediening dit opmerkte. Ik vertelde haar dat ik ik een vegan blog heb en een blogpost wou schrijven over mijn ervaringen, mét foto’s. Ze nam ons meteen mee naar de keuken, waar we een kijkje mochten nemen achter de schermen. We mochten ook op de foto met het keukenteam :-).

Genoeg verteld nu. Tijd voor foto’s van het o-ver-heer-lij-ke eten!
Wij kozen voor het zevengangenmenu. Zelf betaald en dus #nonspon :-).

Vegan Oyster: oesterblad . gepofte quinoa
Kroketje: miso . champignon . dragon
Say Cheese: meringue rode biet . bloedzuring
Ceci n’est pas une coquille: zeegroen . appel . krupuk
Grote witte asperge: tuinboon . gember . tuinkruiden
Pasta: daslook . vegan ricotta . boekweit
Portobello: aardappel . pickles . ui
Rode biet: polenta . maïs . BBQ
Rabarber: amandel . hibiscus . oxalis
Pure chocolat: koffie . hazelnoot . cherry

De zeven gangen waren echt ruim voldoende, ik denk dat ik met vijf gangen ook voldaan was (maar dan hadden we de overheerlijke pasta en het chocoladedessert moeten missen).
De eerste drie hapjes kwamen vrij snel, maar gelukkig was er meer tijd tussen de andere gangen, anders had ik het wellicht nooit op gekregen!

Ik geniet nog na van deze heerlijke plantaardige culinaire ervaring. Echt een aanrader!

Meer over Pieter-Jan Lint? Volg hen dan zeker op Facebook en instagram!

Wat is het lekkerste dat jullie ooit aten?

19 gedachtes over “Plantbased Fine Dining by Pieter-Jan Lint

    • In mei zitten ze in De Zuidkant. Best eens even op Facebook of op hun website kijken, daar staat alle info. Je kan je ook inschrijven voor de nieuwsbrief, dan krijg je alle info meteen in je mailbox. Lijkt me heerlijk om een verjaardag met zo’n lekker etentje te vieren!

      Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.