Eigenlijk ga ik niet zo heel vaak uit eten. Ik ben graag thuis, en als veggie/vegan vind ik dat je soms beter zelf kan koken dan op restaurant te gaan (ik ga hier zeker niet veralgemenen, maar jullie begrijpen wel wat ik bedoel). Als ik dan eens uit eten ga, kies ik liever voor iets specialers en uniekers, dat écht de moeite waard is.
Ik moet toegeven dat, toen vriendin T. me enkele weken geleden vroeg of ik mee wou gaan eten bij Pieter-Jan Lint, ik die naam even moest googlen. Een Plantbased Chef, waar ik nog niet van gehoord had? Een beetje schaamtelijk. Maar kijk, we hebben dat dubbel en dik goed gemaakt. Gisteren gingen vriendin T. en ik eten bij bovengenoemde, en het was geweldig. Of eigenlijk is geweldig een understatement.
Pieter-Jan Lint heeft geen eigen restaurant, maar is samen met zijn team al een drietal jaar bezig met pop-up formules. ‘Pop-up Plantbased Fine Dining‘ noemen ze het.
Passie
Koken is mijn taal, vanuit mijn persoonlijke filosofie ontwikkel ik gerechten waarmee ik mijn gasten wil onderdompelen in een verfrissende kijk op voeding. Ambacht, passie en creativiteit staan centraal – alsook de combinatie van het biologische & plantaardige verhaal.
Mijn missie? Jou laten ervaren hoe creatief, gezond en veelzijdig de plantaardige keuken is. Dit is mijn steentje in het groeien naar een meer bewuste en duurzame samenleving. Onze keuken is toegankelijk voor iedereen, met de nodige dosis ‘rock & roll’.
(tekst overgenomen van de website van Pieter-Jan Lint)
Wij gingen eten bij Table Stories, een heel fijn pand op wandelafstand van station Gent Dampoort. Het interieur is heel licht en rustgevend, met veel hout en plantjes en met gele en gouden accenten. Een kleurenpalet waar ik heel erg van hou!
Het interieur is niet het enige wat warm en gezellig aanvoelt: ook de bediening is heel erg vriendelijk en behulpzaam. Dat geven ze zelf ook aan: het moet huiselijk aanvoelen, niet als een machine.
Voor de pop-ups moet je telkens reserveren, en er wordt ook gevraagd om het gekozen menu (5 of 7 gangen) op voorhand te betalen (55 of 75 €). Dit geeft hen een grotere zekerheid wat last-minute annulaties betreft, maar zo kunnen ze ook perfect inschatten hoeveel ingrediënten ze moeten kopen, en gaat er niks verloren. Het enige dat er buiten gaat, is leeggoed!
Alle ingrediënten zijn trouwens biologisch en lokaal, en er wordt rekening gehouden met de seizoenen. Ik proefde gisteren de eerste rabarber dit jaar, en ook de eerste asperges. En ik at voor het eerst tuinboontjes. Za-lig!
Wat drank betreft is er ook een heel uitgebreid aanbod: aangepaste vegan wijnen, aangepaste sapjes, of drank per glas of fles naar keuze van op de kaart. Ik koos voor een Hibiscus.tonic.kefir als aperitief, en tijdens het eten dronken we gewoon water (er waren al zo veel andere smaken!).
En nog een leuke extra: ik was enkele foto’s aan het maken van o.a. de menukaart, toen één van de meisjes van de bediening dit opmerkte. Ik vertelde haar dat ik ik een vegan blog heb en een blogpost wou schrijven over mijn ervaringen, mét foto’s. Ze nam ons meteen mee naar de keuken, waar we een kijkje mochten nemen achter de schermen. We mochten ook op de foto met het keukenteam :-).
Genoeg verteld nu. Tijd voor foto’s van het o-ver-heer-lij-ke eten!
Wij kozen voor het zevengangenmenu. Zelf betaald en dus #nonspon :-).
De zeven gangen waren echt ruim voldoende, ik denk dat ik met vijf gangen ook voldaan was (maar dan hadden we de overheerlijke pasta en het chocoladedessert moeten missen).
De eerste drie hapjes kwamen vrij snel, maar gelukkig was er meer tijd tussen de andere gangen, anders had ik het wellicht nooit op gekregen!
Ik geniet nog na van deze heerlijke plantaardige culinaire ervaring. Echt een aanrader!
Meer over Pieter-Jan Lint? Volg hen dan zeker op Facebook en instagram!
Wow, indrukwekkend!
LikeLike
Ja, echt!
LikeLike
Pop-up, wil dit zeggen dat ze binnenkort weer elders gaan? Anders weet ik meteen waar de dochter haar verjaardag te vieren!
LikeLike
In mei zitten ze in De Zuidkant. Best eens even op Facebook of op hun website kijken, daar staat alle info. Je kan je ook inschrijven voor de nieuwsbrief, dan krijg je alle info meteen in je mailbox. Lijkt me heerlijk om een verjaardag met zo’n lekker etentje te vieren!
LikeGeliked door 1 persoon
Ik ben echt zo jaloers 😂 ik wil al tijden eens bij hem gaan eten, maar het is altijd op de verkeerde tijd of plaats.
Alles ziet er echt heerlijk uit! Fijn dat je er zo van genoten hebt 😊
LikeLike
Ik duim dat het snel eens wel de juiste tijd of plaats is. Echt zo een aanrader!
LikeGeliked door 1 persoon
Inderdaad meer dan een aanrader! Wij zijn geweest in maart, voor mijn verjaardag 🙂 Hou van de creativiteit in de receptuur en presentatie!
LikeLike
Ja, geweldig hé! Alles is ook zo puur, maar toch zo rijk van smaak. Ik wil zeker nog eens terug!
LikeLike
Amai, wauw, dat ziet er echt geweldig lekker uit! Maar écht, he!
LikeLike
Het was ook écht écht écht geweldig lekker 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Chique dat er ook zoiets vegan bestaan tegenwoordig! ik had er ook nog niet van gehoord.
LikeLike
Ja, ik vind het gek. En het was echt op een vegan niveau ook, met cashewricotta, meringue (ik denk met aquafaba), … Indrukwekkend!
LikeGeliked door 1 persoon
Ik wil ook al lang eens gaan eten bij Pieter-Jan Lint, maar het is er nog niet van gekomen (meestal ook nogal ver van huis voor mij).
LikeLike
Ja, ze zitten vooral in het Gentse… Hopelijk voor jullie verhuizen ze eens naar andere regio’s!
LikeLike
Wauw, dat ziet er allemaal zo mooi uit! Als die naam hier in de buurt eens pop-upt, weet ik weer waarheen. 😉
LikeLike
Zeker doen, ik kan het alleen maar aanraden…
LikeLike
Dit ziet er super mooi uit! En t verhaal er achter ook 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Wauw, die gerechten zien er zo mooi & smakelijk uit! Lijkt me een hele fijne avond te zijn geweest!
LikeLike
Ja, het was geweldig! Nog eens kunnen bijbabbelen met een vriendin die ik te weinig zie, supergezellig interieur én lekker eten!
LikeGeliked door 1 persoon