Verbeelding Book Challenge 2018 | uitgelezen in maart

Voor de vierde keer op rij neem ik dit jaar deel aan de Verbeelding Book Challenge. Want: lezen is geweldig en #nevernotreading en al. 
Heel wat volgers hier zijn ook boekenverslinders, dus daarom blijf ik maandelijks leesupdates delen. 

In maart las ik 2 boeken uit:

Ben ik een goede moeder? (Marijke Libert) – *****

100 moeders, 100 verhalen, 100 doodeerlijke inzichten.
‘Ben ik een goede moeder?’ Het is de vraag die moeders zich een leven lang stellen, maar die onmogelijk beantwoord kan worden. ‘Doe ik het goed? Ben ik goed bezig?’

Schrijfster Marijke Libert luistert naar honderd moeders in heel Vlaanderen. Wanneer werden ze moeder? Waar worstelen ze mee? Was er soms angst, paniek, twijfel? Waar zijn ze trots op? De moeders komen uit alle rangen en standen. Ze zijn rijk of arm, zijn werkloos of hebben topfuncties. Ze hebben één kind of tien kinderen. Ze werden zwanger als tiener of op hun zevenenveertigste. Ze zijn oer-Vlaams of geïmmigreerd. Ze zijn adoptiemoeder, pleegmoeder, onthaalmoeder, holebimoeder of moeder van een overleden kind. Ze kozen voor inseminaties en ivf, of voor abortus. Ze combineren werk en gezin of ze zegden hun job vaarwel om meer tijd te hebben voor de kinderen.
De honderd ontmoetingen leveren een voor een pareltjes op over het leven tussen onmacht en stelligheid. Het moederschap zoals het is: rauw, warm, vertederend, confronterend.

“Moederschap is heavy, beslist geen roze wolk, maar je krijgt zoveel meer dan je ooit kon bedenken. Mijn zoon verrijkt me, beroert en verbaast mij &n hij houdt me een spiegel voor. Hij vult iets aan, hij vult niet iets op.”

Vorig jaar las ik over dit boek bij Josie. Het boek kwam op mijn leeslijst, maar bleef daar een hele tijd staan. Onlangs leende ik het boek in de bibliotheek en nu had ik gewild dat ik dat eerder had gedaan. Zo’n mooi, herkenbaar boek! Ik kan het elke mama aanraden…

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge 2018 afstrepen.

Gedichten voor gelukkige mensen (Bart Moeyaert) – ****

Bart Moeyaert is één van mijn favoriete schrijvers/dichters. Eerder las ik al ‘Verzamel de liefde’, en dat vond ik een geweldige dichtbundel. Deze bundel vond ik minder sterk, maar ik heb ‘m wel graag gelezen.

Met dit boek kon ik geen puntje van de Verbeelding Book Challenge 2018 afstrepen.

***

Tussenstand Verbeelding Book Challenge: 4/30
Tussenstand Goodreads Reading Challenge: 9/24

***

Wat lazen jullie in maart?
En hebben jullie nog leestips of must-reads?

***

Lees ook

Vriendjes worden op Goodreads? Hier kan je mijn profiel vinden!

15 gedachtes over “Verbeelding Book Challenge 2018 | uitgelezen in maart

  1. Ik heb de Verbeelding Book Challenge opgegeven. Te moeilijk te combineren met alle andere uitdagingen die ik doe! 🙂 Afgelopen maand toch weer heel wat boeken kunnen lezen en daar ben ik wel blij mee ;).

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.