As we speak #11

Al een tijdje zie ik – nadat Kelly ermee begon – her en der rubriekjes ‘As we speak’ passeren.

Het idee achter deze rubriek is dat je korte stukjes plaatst met dingen waar je mee bezig bent of die je bezighouden. Die stukjes zijn op zich niet voldoende om een hele blogpost mee te vullen, maar kunnen wel dingen zijn die je met je lezers wil delen.

‘As we speak’ lees ik heel graag bij andere bloggers. En omdat iedereen houdt van lijstjes (toch?), en omdat iedereen wel graag eens snuistert in het leven van anderen, doe ik ook mee!

De laatste As we speak dateert al van eind januari, veel te lang geleden dus!

GEKOCHT – wat praktische dingen voor het huis en voor Juliette, maar ook een dichtbundel van Herman De Coninck. Zijn gedichten zag ik al vaak voorbij komen op de blog van Haaike, en ik vond ze zo mooi dat ik besloot een dichtbundel te kopen. Tot nu toe heb ik er nog niet in gelezen, maar ik ga er af en toe eens in bladeren en kleine stukjes lezen.

BLIJ MET de nieuwe collectie vitaminis, de groenten- en fruitknuffels die je kon sparen bij Delhaize. De vorige reeks bestond uit 8 knuffels, en ondertussen hebben we de 6 nieuwe ook. De speelgoedbakken van Juliette zijn te krap geworden, en daarom zet ik de knuffels nu gewoon tussen mijn (kook)boeken. Toegegeven: ik vind ze minstens even leuk! Bedankt aan iedereen die ons hielp sparen!

LEZEN – een paar weken geleden bracht ik mijn boeken terug naar de bibliotheek. Ik had die dag niet zo veel tijd, dus ik besloot nieuwe boeken voor een andere keer te laten. Thuisgekomen besliste ik om de bibliotheek een tijdje links te laten liggen, en eerst eens alle boeken te lezen die ik zelf heb liggen: boeken die ik kreeg van vrienden/bloggers, leenboeken van een vriendin, boeken uit het boekenkastje, … De stapels begonnen te groot te worden, en daar wordt een mens ook niet rustiger van.
Naast boeken lees ik ook meer tijdschriften. Samen met mijn mama heb ik een abonnement op Libelle, elke zes weken is er een nieuwe Flow en van mijn schoonzus lees ik ook af en toe VT Wonen. Onlangs kocht ik ‘Het grote boek van minder’ van Flow, daar ben ik nog maar net in beginnen lezen.

OOK BLIJ MET de interne verhuis op het werk, waardoor we nu volop in het licht zitten. We verhuisden van boven, achteraan in het gebouw naar beneden, vooraan ‘in de etalage’. Een heel goeie zet, die de productiviteit ten goede komt. En die ons ook dwingt om een clean desk te blijven houden, aangezien iedereen die op straat passeert ziet hoe onze bureaus erbij liggen…

UITKIJKEN NAAR de moestuin van 2018 en de aanleg van onze borders (de voortuin, en naast ons huis). Ik word blij van plantjes, en in de aarde wroeten vind ik heel ontspannend. Bij Velt kocht ik de moestuinkalender van Mme Zsazsa, en dat is echt een aanrader. Ik moet bekennen dat ik nog altijd geen moestuinplan heb, maar we zien wel waar we uitkomen. Binnenkort eens werk maken van dat plannetje!

BEWONDERING VOOR alleenstaande mama’s. Enkele weken geleden was mijn man voor een dikke week in het buitenland voor zijn werk, en nét die week werd ik serieus ziek. Op woensdag is J. thuis, dus die dag was het serieus overleven… Gelukkig kon ik ze toen de rest van de week naar de crèche brengen, want de rust had ik echt even nodig.

KIJKEN NAAR heel wat nieuwe tv-programma’s. Afgelopen winter vond ik het niet veel soeps, maar nu ben ik wat vaker voor het scherm terug te vinden. Meestal verkies ik boeken boven tv, maar nu maak ik graag een uitzondering voor Gent West, Gevoel voor tumor, Topdokters, De mol, …

LUISTEREN NAAR de podcasts van Werk & Leven. Het heeft lang geduurd voor ik podcasts een kans gaf, maar toen Kelly en Anouck er ééntje begonnen maken, wou ik het eens proberen. Voorlopig blijft het bij deze, maar ik luister graag naar deze podcasts omdat ze heerlijk herkenbaar zijn!

WERKEN AAN de blog, maar dan een beetje achter de schermen. 40 dagen bloggen heb ik niet gehaald, maar ik ben wel af en toe bezig geweest met nadenken over hoe ik alles wil in de toekomst, en ik heb mijn mediabibliotheek ook eens serieus opgekuist (lees: foto’s verschalen, zodat ik weer meer vrije ruimte heb voor nieuw beeldmateriaal). De volgende stap is een nieuwe lay-out + logo, maar daar zal eerst nog heel wat denk- en prutswerk aan vooraf gaan :-).

TROTS OP de vermelding van mijn blog op Radio 1. Op een middag kreeg ik ineens berichtjes op Whatsapp en Messenger, van allemaal mensen die zeiden dat ze over mijn blog hadden gehoord op Radio 1. Ik hoorde het in Keulen donderen, want 1) ik wist van niks en 2) op het werk luisteren wij naar StuBru. Snel opende ik het artikel en ik was eventjes van de kaart. Wat een eer! Altijd fijn als ‘een kleine blog’ vermeld wordt.

OPGELUCHT DAT J. eindelijk is ingeschreven in de peuterklas. Het was even spannend, maar we moesten gelukkig niet kamperen. Wij blij, want J. is ingeschreven in de school van onze keuze. Weer een grote stap, die ons doet beseffen dat het écht allemaal heel snel gaat. Nog minder dan een jaar en J. gaat naar school! Zotjes!

En jullie, waarmee zijn jullie de afgelopen tijd bezig geweest?

17 gedachtes over “As we speak #11

  1. Daar mag je terecht trots op zijn, op die radiovermelding! En die peuterklas, ja, dan komt alles plots dichterbij he. Wij hebben er hier eentje die in september naar school gaat en ik kijk er nu al met gemengde gevoelens tegenaan. En die knuffels daar zijn we ook fan van 🙂

    Like

  2. Wat een mooi compliment die vermelding op Radio 1. Zo tof ook dat jullie laatste spaarkaart nog is volgeraakt en jullie (want ze is precies toch ook een beetje van de mama) Vitaminis-collectie nu weer compleet is. 🙂

    Like

  3. Van harte proficiat met die vermelding op Radio 1 🙂 en dank je voor je bewondering voor alleenstaande mama’s 🙂 Een overzicht als dit vind ik altijd leuk om lezen. Leuk ook om naar terug te grijpen, op momenten dat het dan eens wat minder gaat. J. wordt groot hé, wow, al naar de peuterklas weldra. Blij voor jullie dat het in orde is gekomen.

    Like

  4. Ik ben nog maar zwanger en heb al vaak gedacht aan alleenstaande mama’s of papa’s! Ik heb echt veel aan mijn man.
    Supertof die vermelding op radio 1!

    Like

  5. Super dat Juliette naar de school van jullie keuze kan en dat zonder te moeten kamperen (ik blijf dat zo absurd vinden trouwens, dat dat nodig is…)!
    De verzameling van Herman de Coninck is perfect om in te bladeren en in kleine stukjes te lezen 🙂

    En oh, je bent de enige niet die nog altijd geen moestuinplan heeft, hoor 😉 Ik ben wel al wat uren bezig geweest in de tuin, maar dat is allemaal nog voorbereidend werk, ’t wordt dringend tijd om ook effectief eens te zaaien en te planten!

    Like

    • Ondertussen is er nog altijd geen moestuinplan, maar de moestuin ligt er nu wel ‘klaar’ bij (als in: geen onkruid meer). In mijn hoofd vallen alle stukjes op hun plaats, maar ik heb nog geen tijd gehad om er concreet aan te beginnen. Binnenkort komt papa nog eens op bezoek, het zal weer teamwork worden denk ik. En hij kent daar al zo veel meer van!
      Is er bij jou al vordering ondertussen? 🙂

      Like

      • Ja, al is het minder dan ik gehoopt had 🙂 Het onkruid is weg, maar ik heb enkel nog maar in de serre bedden gemaakt (waar dat het makkelijkste is). Een moestuinplan is er ondertussen halvelings, dus ja, beetje bij beten komen we er wel 😉
        En lang leve ouders die ook moestuinieren! Bij mij komen mijn ouders logischerwijs niet in de tuin werken, maar mijn moeder zaait wel een hoop plantjes voor, zodat ik die gewoon nog moet planten. Ooit wil ik ook dat deel zelf doen, maar tot ik daar tijd voor vind, ben ik meer dan content met haar hulp 🙂

        Like

      • Mijn mama doet ook een deel van de voorzaai, gelukkig maar. Ik was er al veel te laat mee geweest… Ondertussen hebben we ook een serre, en heel wat tomaten- en paprikaplantjes van een collega van Bart 🙂

        Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.