#40dagenbloggeR

Bron: Zeg maar Babs

Net zoals vorig jaar is het tijdens de vastenperiode weer #40dagenbloggen. De aandachtige lezer zal al gemerkt hebben dat dat hier grandioos aan het mislukken is, maar ik had me wel ingeschreven. Ik bleef wel regelmatig blogberichten van andere deelnemers lezen, en dan zag ik dat de geweldige Babs een stokje had gemaakt dat de deelnemers konden invullen. ’t Is niet omdat ik niet consequent heb meegedaan, dat ik het stokje niet mag invullen hé?

1. Stel jezelf en de blog eens voor in max 20 woorden.

fieke – 32 – West-Vlaming (roots), Oost-Vlaming (woonplaats) – foodie – plantaardige gebakjes – #kookboekweek – moestuin – boeken – met een groen randje – mama – haken – handletteren

2. Waarover ging je eerste blogbericht?

Bijna 10 (tien!) jaar geleden schreef ik een welkomstbericht, en verantwoordde ik mijn moeilijk uitspreekbare blognaam.

3. Veranderde de blog al van stijl en inhoud in de loop der jaren?

Oja, al heel vaak! Ik heb nog vaak spijt dat ik geen screenshots heb gemaakt van eerdere lay-outs… Ik herinner me nog iets met paarse krullen, en ook iets limegroen. Le-lijk! De huidige lay-out is er nu wel al een paar jaar, maar ik wil ‘m heel graag opfrissen binnenkort.

4. Wat wil je graag nog bijleren om je blog te verbeteren?

Graphics en dat soort dingen. Zoals ik hierboven schreef, wil ik mijn blog graag eens in een ander jasje, maar ik blijf daar eeuwig mee prutsen. De lay-out zelf lukt nog redelijk, maar ik zou graag een (nieuw) logo hebben, en daar ken ik echt niks van. Mensen die daar tips voor hebben, of mij kunnen helpen: shoot!

5. Als je slechts één blogpost mocht kiezen om je nieuwe lezers te laten lezen, welkeen zou dat zijn?

In heel mijn blogcarrière verschenen er al meer dan 400 berichten (en nog een pak meer, maar ik heb al een paar keer gesnoeid). Ze allemaal doorlopen ga ik niet doen, maar het blogbericht waar ik heel tevreden over ben, is mijn vegan bakgids voor beginners. Ik heb er heel lang aan gewerkt, en het resultaat is vrij volledig. Nieuwe lezers verwijs ik liefst door naar mijn ‘over fieke’-pagina, want daar staat zowat alles wat je moet weten…

6. Op welke (blog)skill van een andere #40dagenbloggeR ben je stiekem jaloers?

Ik heb veel bewondering voor mensen die goed (lees o.a. : vlot, met een vleugje humor, …) kunnen schrijven (Sofie (ok, geen deelnemer, maar ik wil haar hier toch eens vermelden), Romina, nog vele anderen), maar ook voor de bloggers die erin slagen om elke dag te bloggen!

7. Voor welke samenwerking mogen ze je altijd contacteren?

Goh, moeilijke vraag… Samenwerkingen heb ik nog niet zo vaak gedaan, en als ik er aanga, wil ik dat ze ook volledig passen bij mijn blog. Een gratis etentje bij een sterrenrestaurant, dat zie ik wel zitten. Ik zou er met plezier een review over schijven :-).

8. Waar, wanneer en hoe lang blog je meestal?

Vaak noteer ik kernwoorden in conceptberichten doorheen de week, omdat ik het niet zou vergeten. Bloggen zelf gebeurt de laatste maanden vooral in het weekend tijdens de dutjes van J., omdat ik in de week ’s avonds echt geen energie meer heb… Meestal werk ik ook in stukken aan een blogbericht. Soms kan ik een paar uur foto’s selecteren en bewerken, om dan vervolgens even te schrijven aan verschillende berichten tegelijk.
Als ik voor mijn blog werk, is dat aan mijn bureau of aan het keukeneiland of in de zetel onder een dekentje.

9. Wat is je ultieme blogessential (naast de computer)?

Vroeger was dat mijn spiegelreflexcamera, maar nu maak ik steeds vaker foto’s met mijn smartphone. Mijn smartphone gebruik ik ook om aantekeningen te maken. Verder heb ik ook mijn blogschriftje; dat is ook een trouwe bondgenoot.

10. Welke bloggers die deelnemen aan #40dagenbloggen volg je op de voet en lees je zo vaak als mogelijk?

Blogs lezen is iets wat ik graag doe, en ook vaker doe tijdens #40dagenbloggen. Ik lees niet álles van iédereen, maar deze blogs lees ik heel vaak: Elisse, Evi, Joni, Kristien, Kelly, Kelly, Katrien, Kathleen, Haaike, Stephanie, …

11. Hoe vergaat het bloggen je tijdens de #40dagenbloggen? Hoe pak je het aan? En zou je volgend jaar weer meedoen?

Vorig jaar haalde ik zonder problemen de 40 blogposts. Ik had toen een planning en al, en hield me daar goed aan: ’s avonds schreef ik, om het in te plannen voor de volgende ochtend. Dus dit jaar dacht ik: makkie. Helaas bleek de praktijk er anders uit te zien: druk op het werk, druk met de peuter (ik ben bijna twee en ik begin al meer nee te zeggen), ziek en gewoon geen zin om mezelf zo veel druk op te leggen. Nochtans zijn er wel heel veel ideeën (meer ideeën dan tijd), maar ik schrijf liever één of twee of drie berichten per week, dan elke dag te moéten bloggen en dan te moeten inboeten aan kwaliteit. Inclusief dit bericht zijn er 10 berichten verschenen. Dikke onvoldoende, maar ik trek het mij – net zoals Kelly – niet aan.

12. Deel 1 tip of bemoedigend woordje om de andere bloggers een duwtje in de rug te geven.

Er is geen #40dagenbloggen-police, gelukkig maar. Doen waar je jezelf goed bij voelt, want jouw blog is van jou!

13. Post hieronder een foto van hoe je nu aan het bloggen bent. Het leven zoals het is.

In beeld: mijn laptop, mijn blogschriftje, mijn stapel te lezen boeken (die steeds hoger wordt), en een cactusje dat ik op veilige hoogte heb moeten zetten (en ver genoeg van de rand), omdat de dochter er anders mee op wandel is…

Benieuwd naar de antwoorden van de andere bloggers? HIER kan je een deelnemerslijst vinden!

17 gedachtes over “#40dagenbloggeR

 1. Woeps, Juliette die op wandel gaat met cactusjes, dat lijkt mij inderdaad niet wat je wil 🙂

  Ik heb ook altijd veel meer blogideeën dan tijd; die lijst concepten blijft maar groeien… Maar gelijk je zegt: liever af en toe berichten waar je tevreden mee bent (en dat gevoel heb ik hier absoluut!) dan elke dag maar snel snel iets!

  Like

 2. Fijn dat je meewerkte. en ik wist niet dat je West-Vlaamse roots hebt! De wereld is niet vergaan omdat je geen 40 blogposten schreef, je eigen ding doen blijft nog altijd belangrijker 🙂

  Like

 3. Wow jouw blog bestaat ook al lang en ik ontdek je nu pas tijdens deze 40dagenbloggen. En je bent duidelijk een creatieve duizendpoot met al die hobbies.

  Gelukkig is er effectief geen blogpolitie. Wat ik in mijn 11 jaar bloggen geleerd heb, is dat ik vooral gelukkig en gemotiveerd blijf als ik alles op mijn eigen tempo en inspiratie kan en mag doen ongeacht de heersende trends in bloggend Vlaanderen.

  Like

  • Welkom hier!
   En het klopt wat je schrijft: als het is van moeten, is het meestal niet meer zo leuk. Vorig jaar deed ik wel mee aan 40 dagen bloggen, en toen vond ik het vooral inspirerend. Maar dit jaar zijn er zo veel andere (ook leuke) dingen die mijn aandacht vragen/krijgen, en dan moet je keuzes maken…

   Like

 4. Ik geef ook nog graag even de tip mee i.v.m. je logo. Ik volg momenteel een cursus van Kathleen (Ontwerp je eigen merk) en ik denk dat dat misschien iets voor jou is! Tenzij je er zelf niet aan wil beginnen en iemand inschakelen?

  Like

  • Oh, ja, dat ik daar niet aan gedacht heb! Ik weet zo’n beetje wat ik wil, maar ik ben geen grafisch vormgever en ik ken niet veel van resoluties en vectordingen en al. Ik check die cursus eens, en anders ga ik op zoek naar iemand die me wil helpen. Het moet een beetje frisser hier!

   Like

   • Wel, in die cursus leer je dat allemaal en dat met gratis tools. Geen investeringen dus in dure abonnementen of software. Ik volg het om alles wat op te frissen en wat tips op te pikken voor het ontwerp van een eigen logo.

    Like

   • Super! Ik stuurde Kathleen een mailtje, wat de cursussen staan nog altijd gesloten door haar moederschapsrust. Hopelijk gaan ze snel weer open. En ik ben benieuwd naar jouw nieuwe logo!

    Like

 5. Mijn schriftjes zou ik ook niet kunnen missen bij het bloggen. Ik heb er eentje waar ik tijdens het lezen van een boek af en toe een kernwoord recenseer waar ik later mijn recensie op baseer en een boekje waar ik allerlei ideetjes in neerpen. Mijn foto’s heb ik van in het begin gewoon met mijn smartphone gemaakt. Nu ja, niet helemaal van in het begin want toen hadden de gsm’s nog geen camera. Toen deed ik dat met een digitale camera of ik gebruikte copyright free foto’s uit de een of andere online databank.

  Geliked door 1 persoon

 6. Wat fijn om je antwoorden op deze vragen te lezen 🙂 En dat eigen logo daar zou ik ook heel graag eens werk van maken. Dus als jij tips gevonden hebt dan hoor ik dat graag 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.