Vandaag, Aswoensdag, is de eerste dag van de Vasten. Perfecte timing dus om een koekjesrecept te delen. Haha!
Maar kijk, ik heb een goeie reden. Het is vandaag Valentijn. Wij doen niet van cadeautjes, maar de liefde van de/mijn man gaat door de maag, dus ik bakte nog eens koekjes. Want mijn man en koekjes, die twee gaan goed samen!
Vandaag is ook de start van de tweede editie van ‘40 dagen bloggen‘, een initiatief van Kathleen van Verbeelding. Kathleen is altijd in voor een uitdaging, en met haar heel wat andere bloggers.
Vorig jaar heb ik elke van de 40 dagen een blogbericht geschreven, en ook dit jaar heb ik me terug ingeschreven. Maar dit jaar ga ik de lat voor mezelf niet te hoog leggen. Want ik weet nog goed hoeveel tijd en energie de challenge vorig jaar in beslag nam. Ik heb me wel voorgenomen om elke dag iéts voor mijn blog te doen, ook werk achter de schermen. Want het kriebelt enorm om de boel hier een beetje op te frissen qua lay-out / logo / … We zien wel waar het ons brengt, want ik heb nog helemaal geen plan.
Het koekjesrecept hieronder is er één dat ik 8 (acht!) jaar geleden ook al eens deelde, maar ondertussen heb ik het al vaak gemaakt. De foto is ook van toen, maar hier kan je de foto van vandaag vinden!
NODIG:
(voor 12 koekjes)
1/2 cup (128 gram) plantaardige boter
3/4 cup (144 gram) rietsuiker
zeste van 1 limoen
2 tl limoensap
1 tl vanille
1 1/2 cups (204 gram) bloem
1/2 tl baking soda
1/2 tl bakpoeder
1/2 tl zout
1/4 cup (50 gram) witte chocolade, in stukjes gehakt (ik gebruikte die van Confiserie Jonas, gekocht bij Ohne)
1 à 2 el sojamelk (eventueel)
WERKWIJZE:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop boter samen met de suiker op. Meng er limoensap, zeste en vanille door.
Zeef in een andere kom bloem, baking soda, bakpoeder en zout samen.
Meng de droge en de natte ingrediënten. Voeg indien nodig nog wat sojamelk toe. Meng er de stukjes chocolade door.
Maak bolletjes van het deeg en druk ze plat. Leg de koekjes op een bakplaat (op een stuk bakpapier, of ingevet met boter of olie).
Bak de koekjes ongeveer 14 minuten, of tot de randjes goudbruin kleuren. Haal de koekjes uit de oven, laat ze een paar minuutjes afkoelen en verplaats ze dan op een rooster om verder af te koelen.
(Dit recept haalde ik ooit van de blog Have Cake Will Travel, maar het is er nu niet meer te vinden.)
Klinkt lekker. Deze ga ik zeker eens proberen!
LikeLike
Zeker doen! Laat gerust weten wat jullie ervan vinden!
LikeLike
Klinkt heerlijk! 🙂 Bedankt om te delen!
Net je blog ontdekt via de 40 Dagen Bloggen Challenge. Zo tof!
LikeLike
Oh, welkom hier! Fijn dat je ook blogt, ik ga zeker eens een kijkje nemen. Ik ken je al een beetje van de prachtige foto’s die je voor Kelly (Steenlandt) maakte! Topwerk 🙂
LikeLike
Ik bak graag, maar eigenlijk zelden koekjes. Deze doen mij wel goesting krijgen om daar eens verandering in te brengen 🙂
Ik bakte vandaag een grote pot granola 🙂
LikeLike
Het handige aan koekjes is dat ze snel bewaren, en op zich ook wel vrij snel klaar zijn. Granola is ook altijd lekker, ja!
LikeGeliked door 1 persoon
Mmm, die moet ik zeker eens proberen!
LikeLike
Veel plezier ermee!
LikeGeliked door 1 persoon
Ik hou van limoen! Je maakt me nieuwsgierig. Deze komt op Pinterest. 🙂
LikeLike
De limoen smaakt niet zo geweldig hard door, maar de combinatie is wel superlekker!
LikeLike
Wij zijn samen naar McDonalds geweest 🙊 voor Valentijn. En ik doe ook mee aan 40 dagen bloggen! Maar die koekjes zien er verdomd smakelijk uit! ❤️
LikeLike
Hihi, frietjes kunnen ook al eens smaken hé 🙂
LikeGeliked door 1 persoon
Ik kijk er nu al naar uit om hier de komende weken meer blogposts te kunnen lezen. Deze eerste is er alvast eentje om op te slagen. We doen niet mee aan Valentijn maar met koekjes kan ik manlief ook wel op een andere dag blij maken. Nu ja, deze koekjes spreken vooral mij aan. Hij is meer fan van frangipane en smoelpap en rijsttaart, …
LikeLike
De volle 40 dagen ga ik al niet halen, want ik heb alweer een paar dagen niet geblogd :). Maar er komen wel nog leuke berichten aan, beloofd!
LikeGeliked door 1 persoon