fieke deelt nog eens een koekjesrecept

Vandaag, Aswoensdag, is de eerste dag van de Vasten. Perfecte timing dus om een koekjesrecept te delen. Haha!
Maar kijk, ik heb een goeie reden. Het is vandaag Valentijn. Wij doen niet van cadeautjes, maar de liefde van de/mijn man gaat door de maag, dus ik bakte nog eens koekjes. Want mijn man en koekjes, die twee gaan goed samen!

Vandaag is ook de start van de tweede editie van ‘40 dagen bloggen‘, een initiatief van Kathleen van Verbeelding. Kathleen is altijd in voor een uitdaging, en met haar heel wat andere bloggers.
Vorig jaar heb ik elke van de 40 dagen een blogbericht geschreven, en ook dit jaar heb ik me terug ingeschreven. Maar dit jaar ga ik de lat voor mezelf niet te hoog leggen. Want ik weet nog goed hoeveel tijd en energie de challenge vorig jaar in beslag nam. Ik heb me wel voorgenomen om elke dag iéts voor mijn blog te doen, ook werk achter de schermen. Want het kriebelt enorm om de boel hier een beetje op te frissen qua lay-out / logo / … We zien wel waar het ons brengt, want ik heb nog helemaal geen plan.

Het koekjesrecept hieronder is er één dat ik 8 (acht!) jaar geleden ook al eens deelde, maar ondertussen heb ik het al vaak gemaakt. De foto is ook van toen, maar hier kan je de foto van vandaag vinden!

NODIG:

(voor 12 koekjes)

1/2 cup (128 gram) plantaardige boter
3/4 cup (144 gram) rietsuiker
zeste van 1 limoen
2 tl limoensap
1 tl vanille
1 1/2 cups (204 gram) bloem
1/2 tl baking soda
1/2 tl bakpoeder
1/2 tl zout
1/4 cup (50 gram) witte chocolade, in stukjes gehakt (ik gebruikte die van Confiserie Jonas, gekocht bij Ohne)
1 à 2 el sojamelk (eventueel)

WERKWIJZE:

Verwarm de oven voor op 180°C.
Klop boter samen met de suiker op. Meng er limoensap, zeste en vanille door.
Zeef in een andere kom bloem, baking soda, bakpoeder en zout samen.
Meng de droge en de natte ingrediënten. Voeg indien nodig nog wat sojamelk toe. Meng er de stukjes chocolade door.
Maak bolletjes van het deeg en druk ze plat. Leg de koekjes op een bakplaat (op een stuk bakpapier, of ingevet met boter of olie).
Bak de koekjes ongeveer 14 minuten, of tot de randjes goudbruin kleuren. Haal de koekjes uit de oven, laat ze een paar minuutjes afkoelen en verplaats ze dan op een rooster om verder af te koelen.

(Dit recept haalde ik ooit van de blog Have Cake Will Travel, maar het is er nu niet meer te vinden.)

Waarmee hebben jullie je geliefde verrast vandaag?
En doen jullie mee aan 40 dagen bloggen?

Advertenties