As we speak #10

Al een tijdje zie ik – nadat Kelly ermee begon – her en der rubriekjes ‘As we speak’ passeren.

Het idee achter deze rubriek is dat je korte stukjes plaatst met dingen waar je mee bezig bent of die je bezighouden. Die stukjes zijn op zich niet voldoende om een hele blogpost mee te vullen, maar kunnen wel dingen zijn die je met je lezers wil delen.

‘As we speak’ lees ik heel graag bij andere bloggers. En omdat iedereen houdt van lijstjes (toch?), en omdat iedereen wel graag eens snuistert in het leven van anderen, doe ik ook mee!

KIJKEN NAAR Big Little Lies. Of beter: gekeken naar, want ondertussen heb ik alle afleveringen al gezien. Tv kijken zegt me de laatste tijd nog maar weinig, maar toen ik her en der hoorde dat er een verfilming was van het bekende boek van Liane Moriarty, was ik heel benieuwd. Heel goeie serie, al vind ik het boek nog stukken beter. Enkele verhaallijnen waren weggelaten, wat logisch maar ook jammer is.

GEKREGEN – het waren drukke maanden, want er was kerst, en ook mijn verjaardag. Met kerst kreeg ik onder andere: thee, een restaurantbon en een theepot (die gebroken was in de verpakking, maar ik heb er al andere plannen mee!). Juliette kreeg voor kerst onder andere een sprookjesboek, en daar is mama ook heel erg blij mee! Voor mijn verjaardag kreeg ik een leuke mok, een nessie-thee-ding, thee, enkele boeken, een boekenbon, een mini-weefgetouw en ook nog enkele productjes van Bodyshop.

BEZIG MET rijlessen. Ondertussen ben ik niet meer zo angstig in het verkeer, maar de meest geweldige chauffeur ben ik zeker ook nog niet. Maar: working on it. En daarvoor alleen al ben ik trots op mezelf! Ik ben trouwens ook wel aangenaam verrast door de positieve reacties die ik krijg op mijn keuze. Ik had gedacht dat iedereen dat belachelijk zou vinden, maar integendeel!

LEZEN – al drie boeken in januari, en het vierde is bijna uit. En tussendoor lees ik ook in de Libelle, het bekende weekblad. Dit jaar hebben mijn mama en ik samen een abonnement genomen, en zo zetten we de traditie een beetje verder. Mijn mémé (de mama van mijn mama) had vroeger ook de Libelle, en als wij op bezoek gingen mochten we die altijd lezen. Nostalgie, nu ook in mijn eigen huis!

GEKOCHT – de volledige reeks Harry Potter-boeken. Het koopje werd gespot door mijn schoonbroer en subtiel doorgestuurd als hint voor zijn kerstcadeau, maar enkele weken later kocht ik ze nog eens voor mezelf. Zo moet ik niet altijd wachten in de bib tot het boek dat ik wil lezen beschikbaar is, en zo heb ik ze ook in huis voor als J. ze later wil lezen…

BLIJ MET goeie hulpverleners in onze buurt. Zo hebben we op wandelafstand: onze crèche, een huisartsenpraktijk, een apotheek, een tandartsenpraktijk en een groepspraktijk met kinesisten. Ik heb al veel verhalen gehoord van mensen die niet tevreden waren van dokters, tandartsen, onthaalouders, … maar wij kunnen onze pollekes kussen!

NADENKEN OVER een reactie die ik onlangs kreeg op mijn blog. Iemand reageerde dat alles altijd zo perfect is in mijn leven. Dat heeft me toch wel een beetje geraakt eigenlijk. Ja, ik ben een controlefreak en ik heb graag dat alles op rolletjes loopt. En ja, ik post op mijn blog vooral leuke foto’s (maar dat doet iedereen, toch?). Over mindere dingen schrijf ik hier niet (vaak). Dat ik vaak voor 21.30 in bed zijn bijvoorbeeld. Of dat mijn man keihard werkt waardoor het huishouden en de zorg voor J. voor het grootste deel op mijn schouders terecht komt. Of dat de was en strijk zich opstapelen. Of dat onze dochter een héél vroege vogel is, en ook ferme driftbuien kan hebben. Of dat J. ook zorgt voor fysieke klachten bij mij, waardoor ik vaker bij de kinesist langs moet dan ik zou willen. Zo kan ik nog even doorgaan, maar ’t is de maand zonder klagen dus ik ga hier stoppen :).

ZIN IN een hele reeks nieuwe blogposts en -ideeën. Er staan nog enkele leuke berichten klaar, en in februari doe ik ook – met een klein hartje – mee aan de ouderzonden van Romina en Annelore.

ONTDEKT – de heerlijke koeken van Bakkerij Frimout! Mijn collega en ik deden mee aan Easy Vegan, en om de maand af te sluiten trakteerden we onze collega’s op een ontbijt met vegan koffiekoeken. Maar echt, zo lekker! Wel een geluk dat ik grote fietstassen heb, want de koeken – die ik vooraf had besteld – stonden klaar in dozen en niet in zakken. Ze waren een beetje door mekaar geklutst, maar nog altijd su-per-lekker!

GELACHEN MET J., die zonder dat ze het zelf weet echt grappig kan zijn. Ze begint nu ook echt woordjes te zeggen: bumba (helaas), tut (ik probeer naar stuutje aan te leren, maar voorlopig nog tevergeefs), naan (haar lievelingsfruit). En ze kan ook al haar neus, oren en buik aanwijzen. En het licht aan- en uitdoen. Vooral grappig als ze dat doet wanneer we ergens anders zijn!

GENOTEN VAN het feestje voor mijn verjaardag vorig weekend. Vorig jaar was er geen feestje – en ik zou ook niet weten hoe ik dat toen had klaargespeeld met een baby in huis – maar dit jaar wou ik de traditie verder zetten. Mijn vriendjes zijn de beste, en het is ook leuk om iedereen samen te zien. Enkelen zeiden dat ze heel blij waren dat de feestjes er terug zijn, en Kelly deelde haar verblijding ook op Facebook.

Even nog had ik schrik dat er niet genoeg taart zou zijn, maar er was niet zo veel over. De lekkerste dingen waren natuurlijk wel op, maar de dag erna hebben we nog kunnen genieten van enkele restjes! (Een blogpost met de taartjes en versiering volgt!)

GEWEEST NAAR Boekenhuis Theoria in Kortrijk. Echt, ik wil daar echt wonen! ‘k Heb me moeten inhouden om niet álles te willen kopen. Al een geluk is Kortrijk niet bij de deur! Ik kocht er een leuk boek met quotes over lezen en boeken, en een boekje voor Juliette. Ze zien me daar zeker nog terug!

En jullie, waarmee zijn jullie de afgelopen tijd bezig geweest?

26 gedachtes over “As we speak #10

 1. Ik zou niet weten wat er belachelijk zou zijn aan rijlessen nemen, het is net nuttig om te kunnen autorijden.
  Lezen gaat bij mij ook vlot deze maand, heerlijk vind ik dat! Wij hebben ongeveer alles op wandelafstand, ik vind dat ook geweldig. 🙂

  Like

  • Belachelijk is veel gezegd, maar ik heb mijn rijbewijs al. Ik wil alleen meer zelfvertrouwen krijgen in het verkeer, en ik ben blij met de positieve reacties die ik daarop krijg :-). Het is niet omdat ik dan ga kunnen rijden, dat ik meteen een auto koop en overal met de auto naartoe zal gaan. Zeker niet! Maar met een peuter in huis kan het vooral nuttig zijn…
   Benieuwd naar de boeken die jij gelezen hebt. Ik ga volgende week nog eens naar de bibliotheek, ik kijk er nu al weer naar uit!

   Like

 2. Oh Big Little Lies ook gezien, ik vond het goed en ik wist pas na 2 of 3 afleveringen dat het gebaseerd was op een boek. Aangezien de reeks maar tot 3 februari online staat, heb ik dan toch maar verder gekeken. Al had ik liever eerst het boek gelezen.

  Die Nessie is echt superleuk!!!

  Like

 3. Big Little Lies vond ik ook een prachtige serie. Ik heb het boek niet gelezen dus ik kan niet vergelijken…
  Dat Nessie-ding voor thee heb ik in de vorm van een poesje, denk ik. Is het van Koziol? Ik vind het wel handig!
  Slim om een abo op een tijdschrift te delen met je mama. Ik krijg altijd mijn mama haar oude ‘boekskes’ wanneer ze uit zijn maar soms voel ik me daar wel een beetje een profiteur door 😉
  Trek je dergelijke reacties niet aan! Ik vind het niet erg dat je op je blog en Insta de leuke dingen deelt. Ik doe dat zelf ook! Iedereen heeft slechte dagen en minder leuke momenten, maar daarom hoef je die toch niet per sé te gaan delen op social media? Doe maar lekker verder zoals je bezig bent, ik lees en kijk graag bij je hoor!
  X

  Like

  • Geen idee van welk merk het is, maar het komt van bij AS Adventure. Het is vooral schattig :-).
   Ik vind niet dat je profiteert als je tijdschriften doorgeeft. Tijdschriften bekijk ik liever op papier, en het is leuk als je ze kan doorgeven in plaats van ze weg te moeten gooien. Ik doe dat trouwens met al mijn tijdschriften; de Flow gaat door naar mijn schoonzus, en ik mag dan haar VT Wonen lezen.
   Bedankt voor je lieve reactie!

   Like

 4. Oh ik had er geen idee van dat het je verjaardag was! Bij deze dus een late gelukkige verjaardag 🙂 Wat een leuke cadeautjes die je gekregen hebt! En die rijlessen daar is helemaal niets mis mee hoor, ik heb er toen ik leerde rijden ook gevolgd. Ook van die reacties moet je je niets aantrekken, je bent een fantastische madame die het geweldig goed doet! En doen we dat niet allemaal, de minder fijne kanten niet meteen altijd delen? X

  Like

 5. Ik lees altijd zo lovende dingen over dat Boekenhuis Theoria, maar Kortrijk is zo’n stad waar ik echt nooit kom; misschien moet ik daar toch maar eens verandering in brengen! 🙂

  Trek je die reactie echt niet aan hoor! Enerzijds deel jij gewoon wat jij wilt en als dat vooral de leukere dingen zijn, dan is dat volledig ok! En anderzijds heb ik zelf niet het gevoel dat je alles altijd zo perfect laat uitschijnen, wie een beetje aandachtig meeleest of soms wat tussen de lijnen leest, weet denk ik wél dat je het bij momenten heel moeilijk hebt en dat het delen van de mooie dingen net een manier is om daar mee om te gaan en niet omdat je wilt doen alsof je leven perfect is…

  En: hoera voor fijne verjaardagsfeestjes en veel lezen!

  Like

 6. Ik ben vooral bezig met keukenverbouwingen. Nog steeds, maar het eind is in zicht. Terug tijd om te bloggen, te lezen, te kokkerellen 🙂 Laat die taartreceptjes maar komen!

  Like

 7. Wow die boekenwinkel. Jammer dat ik niet zo meteen in die buurt woon, ik zou er anders zò binnenstappen 🙂 Ik lees hier ook dat je jarig was dus bij deze een verlate gelukkige verjaardag. En lekker gebak blijft jouw kenmerk, zo knap dat je dat allemaal telkens zelf doet vind ik. In het lezen zitten we op dezelfde snelheid, heb ook net m’n vierde boek uit (een groot verschil met m’n leesflow van vorig jaar 😉 ). Hier ook rijlessen maar dan wel voor de dochter. Ik vind het een dikke pluim waard dat je dat doet!! Vooral doen waar je je goed bij voelt. Wat anderen erover denken, trek je daar nu eens niets van aan. Doe ik ook niet meer. Iets wat ik intussen heb geleerd. En als mensen onheus reageren, simpel… dan ga ik daar geenszins meer lezen 😉 Ben daar heel principieel in met name.

  Like

 8. Duidelijk niet met het bijhouden van mijn blogfeed. Januari werd geen al te beste start van 2018 doordat ik echt van de ene ziekte in de andere rolde en daar geen einde aan lijkt te komen. Geen schrik hoor, ik ben er niet plots depressief door aan het worden maar ik heb het ondertussen wel een beetje gehad. Ik probeer mezelf nu voor te houden dat ik al die dingen al niet meer kan krijgen wanneer ik later dit jaar naar Londen ga. 🙂

  Oh en die commentaar moet je je niet aantrekken hoor. Ik heb hier nog nooit het gevoel gehad dat je blog een vertekend perfectionistisch beeld geeft. Het is nu eenmaal zo dat mensen er in het algemeen minder snel aan denken om iets te vereeuwigen wanneer het geen moment is dat je wil onthouden. Op mijn eigen blog verschijnen er doorgaans ook vooral foto’s van nieuw leesvoer, lekker eten, leuke post, … waardoor mensen waarschijnlijk gaan denken dat mijn leven erg rooskleurig is maar ik focus me nu eenmaal veel liever op die leuke dingen in plaats van op de momenten waarop ik in de zetel lig en niet uit de voeten kan.

  Like

 9. Het is inderdaad zo dat blogs, en social media in het algemeen, vooral de positieve dingen weergeven, en niet de miserie achter de schermen. Terwijl ik vind dat je daar over mag bloggen, als je daar zin in of behoefte aan hebt. ’t Leven is niet al rozengeur en maneschijn, dat weet toch iedereen? Mijn punt is: je blogt waarover je wil. Voilà.
  Jammer dat Leuven geen vegan bakkerij heeft (of toch niet dat ik weet); de ‘gewone’ bakker is nogal rap op zijn tenen getrapt als je iets lactosevrij zou durven vragen (een allergie die nochtans vaker en vaker voorkomt).

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.