As we speak #10

Al een tijdje zie ik – nadat Kelly ermee begon – her en der rubriekjes ‘As we speak’ passeren.

Het idee achter deze rubriek is dat je korte stukjes plaatst met dingen waar je mee bezig bent of die je bezighouden. Die stukjes zijn op zich niet voldoende om een hele blogpost mee te vullen, maar kunnen wel dingen zijn die je met je lezers wil delen.

‘As we speak’ lees ik heel graag bij andere bloggers. En omdat iedereen houdt van lijstjes (toch?), en omdat iedereen wel graag eens snuistert in het leven van anderen, doe ik ook mee!

KIJKEN NAAR Big Little Lies. Of beter: gekeken naar, want ondertussen heb ik alle afleveringen al gezien. Tv kijken zegt me de laatste tijd nog maar weinig, maar toen ik her en der hoorde dat er een verfilming was van het bekende boek van Liane Moriarty, was ik heel benieuwd. Heel goeie serie, al vind ik het boek nog stukken beter. Enkele verhaallijnen waren weggelaten, wat logisch maar ook jammer is.

 

GEKREGEN – het waren drukke maanden, want er was kerst, en ook mijn verjaardag. Met kerst kreeg ik onder andere: thee, een restaurantbon en een theepot (die gebroken was in de verpakking, maar ik heb er al andere plannen mee!). Juliette kreeg voor kerst onder andere een sprookjesboek, en daar is mama ook heel erg blij mee! Voor mijn verjaardag kreeg ik een leuke mok, een nessie-thee-ding, thee, enkele boeken, een boekenbon, een mini-weefgetouw en ook nog enkele productjes van Bodyshop.

BEZIG MET rijlessen. Ondertussen ben ik niet meer zo angstig in het verkeer, maar de meest geweldige chauffeur ben ik zeker ook nog niet. Maar: working on it. En daarvoor alleen al ben ik trots op mezelf! Ik ben trouwens ook wel aangenaam verrast door de positieve reacties die ik krijg op mijn keuze. Ik had gedacht dat iedereen dat belachelijk zou vinden, maar integendeel!

LEZEN – al drie boeken in januari, en het vierde is bijna uit. En tussendoor lees ik ook in de Libelle, het bekende weekblad. Dit jaar hebben mijn mama en ik samen een abonnement genomen, en zo zetten we de traditie een beetje verder. Mijn mémé (de mama van mijn mama) had vroeger ook de Libelle, en als wij op bezoek gingen mochten we die altijd lezen. Nostalgie, nu ook in mijn eigen huis!

GEKOCHT – de volledige reeks Harry Potter-boeken. Het koopje werd gespot door mijn schoonbroer en subtiel doorgestuurd als hint voor zijn kerstcadeau, maar enkele weken later kocht ik ze nog eens voor mezelf. Zo moet ik niet altijd wachten in de bib tot het boek dat ik wil lezen beschikbaar is, en zo heb ik ze ook in huis voor als J. ze later wil lezen…

BLIJ MET goeie hulpverleners in onze buurt. Zo hebben we op wandelafstand: onze crèche, een huisartsenpraktijk, een apotheek, een tandartsenpraktijk en een groepspraktijk met kinesisten. Ik heb al veel verhalen gehoord van mensen die niet tevreden waren van dokters, tandartsen, onthaalouders, … maar wij kunnen onze pollekes kussen!

NADENKEN OVER een reactie die ik onlangs kreeg op mijn blog. Iemand reageerde dat alles altijd zo perfect is in mijn leven. Dat heeft me toch wel een beetje geraakt eigenlijk. Ja, ik ben een controlefreak en ik heb graag dat alles op rolletjes loopt. En ja, ik post op mijn blog vooral leuke foto’s (maar dat doet iedereen, toch?). Over mindere dingen schrijf ik hier niet (vaak). Dat ik vaak voor 21.30 in bed zijn bijvoorbeeld. Of dat mijn man keihard werkt waardoor het huishouden en de zorg voor J. voor het grootste deel op mijn schouders terecht komt. Of dat de was en strijk zich opstapelen. Of dat onze dochter een héél vroege vogel is, en ook ferme driftbuien kan hebben. Of dat J. ook zorgt voor fysieke klachten bij mij, waardoor ik vaker bij de kinesist langs moet dan ik zou willen. Zo kan ik nog even doorgaan, maar ’t is de maand zonder klagen dus ik ga hier stoppen :).

ZIN IN een hele reeks nieuwe blogposts en -ideeën. Er staan nog enkele leuke berichten klaar, en in februari doe ik ook – met een klein hartje – mee aan de ouderzonden van Romina en Annelore.

ONTDEKT – de heerlijke koeken van Bakkerij Frimout! Mijn collega en ik deden mee aan Easy Vegan, en om de maand af te sluiten trakteerden we onze collega’s op een ontbijt met vegan koffiekoeken. Maar echt, zo lekker! Wel een geluk dat ik grote fietstassen heb, want de koeken – die ik vooraf had besteld – stonden klaar in dozen en niet in zakken. Ze waren een beetje door mekaar geklutst, maar nog altijd su-per-lekker!

GELACHEN MET J., die zonder dat ze het zelf weet echt grappig kan zijn. Ze begint nu ook echt woordjes te zeggen: bumba (helaas), tut (ik probeer naar stuutje aan te leren, maar voorlopig nog tevergeefs), naan (haar lievelingsfruit). En ze kan ook al haar neus, oren en buik aanwijzen. En het licht aan- en uitdoen. Vooral grappig als ze dat doet wanneer we ergens anders zijn!

 

GENOTEN VAN het feestje voor mijn verjaardag vorig weekend. Vorig jaar was er geen feestje – en ik zou ook niet weten hoe ik dat toen had klaargespeeld met een baby in huis – maar dit jaar wou ik de traditie verder zetten. Mijn vriendjes zijn de beste, en het is ook leuk om iedereen samen te zien. Enkelen zeiden dat ze heel blij waren dat de feestjes er terug zijn, en Kelly deelde haar verblijding ook op Facebook.

Even nog had ik schrik dat er niet genoeg taart zou zijn, maar er was niet zo veel over. De lekkerste dingen waren natuurlijk wel op, maar de dag erna hebben we nog kunnen genieten van enkele restjes! (Een blogpost met de taartjes en versiering volgt!)

GEWEEST NAAR Boekenhuis Theoria in Kortrijk. Echt, ik wil daar echt wonen! ‘k Heb me moeten inhouden om niet álles te willen kopen. Al een geluk is Kortrijk niet bij de deur! Ik kocht er een leuk boek met quotes over lezen en boeken, en een boekje voor Juliette. Ze zien me daar zeker nog terug!

En jullie, waarmee zijn jullie de afgelopen tijd bezig geweest?

Advertenties