Mijn 5 favoriete boeken van 2017

Sinds ik terug volop aan het lezen ben, deel ik elk jaar – naast de maandelijkse leesupdates – ook een lijstje met de beste boeken van het afgelopen jaar.
Niet altijd makkelijk om die keuze te maken, maar gelukkig is er Goodreads, en dit jaar waren er – naast de eerste vier boeken van Harry Potter – maar 5 boeken waar ik 5 sterren aan gaf.

2016 was geen al te best leesjaar; daarom had ik mijn leesdoel voor 2017 op 9 boeken vastgelegd. Uiteindelijk las ik 39 boeken (op Goodreads zijn dat er 40, omdat ik ‘Thuiskomen’, het kookboek van Dorien Knockaert, niet écht mee tel als boek-boek, maar het toch gelezen heb én een review wou geven).

Dit zijn mijn vijfsterrenboeken van 2017:

 

2018?

Ik zit weer volop in mijn leesflow, en ik heb geweldig veel zin in de nieuwe Verbeelding Book Challenge. Dit jaar wil ik graag voor elk puntje een ander boek lezen. (Vorderingen kunnen jullie HIER volgen.)
Op Goodreads heb ik mijn Reading Challenge ook al ingevuld: het doel is 24 boeken lezen in 2018. Dat is een gemiddelde van 2 boeken per maand, en dat lijkt me zeker haalbaar!

 

Vriendjes worden op Goodreads? Dat kan HIER!

Wat waren jullie favoriete boeken van 2017?
Doen jullie ook mee aan book- of reading challenges?

39 gedachtes over “Mijn 5 favoriete boeken van 2017

 1. Ik heb me vandaag toevallig ingeschreven voor goodreads. Ik heb voor het eerst een challenge ingesteld: 8 boeken lezen dit jaar. Vandaag is de eerste al uit 🙂 Benieuwd hoe ver ik ga geraken, vorig jaar las ik er “maar” 2 😊

  Like

 2. Met 24 boeken kan je niet voor elk puntje van de Verbeelding Book Challenge een ander boek lezen, he. Behalve als ook daar je doel 24 is. 🙂 Super dat je 39 (of 40) boeken hebt gelezen in 2018! Mijn volgende zal A Little Life zijn. Ik had een beetje schrik voor het aantal pagina’s, maar ik ga er eindelijk mijn tanden in zetten. Veel leesplezier!

  Like

  • Hihi, dat weet ik! Stiekem hoop ik dan ook toch aan 30 boeken te komen, maar ik ga vooral lezen wat ik graag wil lezen en dan zien we wel waar ik uitkom.
   Veel leesplezier met ‘A Little Life’. Het is een zwaar boek wel (letterlijk én figuurlijk), maar wel ‘mooi’!

   Like

 3. Naar Blindelings van Kris van Steenberge ben ik zo benieuwd!
  Ik heb in 2017 echt niet veel gelezen. Ik gaf Kom hier dat ik u kus van Griet Op de Beeck 5 sterren en ook Ik ben pelgrim van Terry Hayes.
  Ik denk niet dat ik in 2018 ga meedoen aan een challenge. Tenzij dan bij Goodreads, daar heb ik ingesteld dat ik 18 boeken wil lezen.

  Like

 4. Mijn persoonlijke top zeven publiceerde ik eerder al 🙂 We hebben wat dezelfde smaak want zowel Wonder als De laatste dagen vond ik toppers! A little life las ik het jaar ervoor en vond ik ook prachtig 🙂 En uiteraard neem ik ook dit jaar deel & kom ik hier met heel veel plezier je updates lezen (en leesinspiratie opdoen 😉 )

  Like

 5. Ik doe ook mee: 12 boeken, net zoals vorig jaar. Haalbaar voor mij want ik kijk ook graag tv en ik ben nog veel bezig met andere dingen, o.a. mijn bijberoep.
  Ik neem alleszins enkele van je vijf sterren over in mijn to read-lijstje!
  Favorieten van 2017 waren One Day en Lucky Boy!

  Like

 6. Mooi overzichtje! En mooie doelstelling, ik heb net mijn lat wat lager gemaakt omdat ik ook andere dingen wil doen en niet teveel wil stressen over het aantal boeken dat ik nog moet lezen. Als ik mee doe aan de VBC dan ga ik weer combineren.

  Like

 7. Eigenlijk waren er dit jaar niet zoveel boeken die ik vijf sterren heb gegeven op Goodreads. Als ik me niet vergis komen die cijfers morgen online. Witte Kaarten van Anne Bishop was alvast één van mijn toppers. Nimmernacht van Jaye Kristoff vond ik ook geweldig. Ik was van plan om dit jaar geen extra leesuitdaging te doen naast de Goodreads-challenge maar toen las ik Kathleen haar nieuwe lijstje én waarschijnlijk ga ik dat toch terug af en toe overlopen.

  Like

 8. A little life was mijn favoriete boek van afgelopen jaar (en daarbuiten ook denk ik). wij zijn naar de voorstelling van bloemen bijen en borstbollen geweest en die vond ik geweldig, ik hou van Wouter Deprez zijn gevoelige humor en bijtjes 🙂 Ik slaag er maar niet in veel te lezen, ik denk daarom dat mijn doel voor komend jaar 12 boeken wordt.

  Like

 9. Véél plezier met lezen 🙂 🙂
  Ik had een heel goed leesjaar, met 77 boeken. Had ik ook niet gedacht toen 2017 begon, dat ik plots zoveel me-time zou krijgen en later gewoon nemen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.