Mijn 5 favoriete boeken van 2017

Sinds ik terug volop aan het lezen ben, deel ik elk jaar – naast de maandelijkse leesupdates – ook een lijstje met de beste boeken van het afgelopen jaar.
Niet altijd makkelijk om die keuze te maken, maar gelukkig is er Goodreads, en dit jaar waren er – naast de eerste vier boeken van Harry Potter – maar 5 boeken waar ik 5 sterren aan gaf.

2016 was geen al te best leesjaar; daarom had ik mijn leesdoel voor 2017 op 9 boeken vastgelegd. Uiteindelijk las ik 39 boeken (op Goodreads zijn dat er 40, omdat ik ‘Thuiskomen’, het kookboek van Dorien Knockaert, niet écht mee tel als boek-boek, maar het toch gelezen heb én een review wou geven).

Dit zijn mijn vijfsterrenboeken van 2017:

 

2018?

Ik zit weer volop in mijn leesflow, en ik heb geweldig veel zin in de nieuwe Verbeelding Book Challenge. Dit jaar wil ik graag voor elk puntje een ander boek lezen. (Vorderingen kunnen jullie HIER volgen.)
Op Goodreads heb ik mijn Reading Challenge ook al ingevuld: het doel is 24 boeken lezen in 2018. Dat is een gemiddelde van 2 boeken per maand, en dat lijkt me zeker haalbaar!

 

Vriendjes worden op Goodreads? Dat kan HIER!

Wat waren jullie favoriete boeken van 2017?
Doen jullie ook mee aan book- of reading challenges?

Advertenties