Verbeelding Book Challenge 2017 | uitgelezen in december

Ook in 2017 neem ik opnieuw vol enthousiasme deel aan de Verbeelding Book Challenge en zal ik hier regelmatig een overzichtje maken van de boeken die ik heb gelezen.

De bedoeling van de Verbeelding Book Challenge is dat je breder gaat lezen, en buiten je eigen comfort zone gaat lezen. Vroeger las ik bijna uitsluitend detectives en chicklits, maar dankzij dit superleuk initiatief heb ik ontdekt dat vb. ook historische boeken me heel erg kunnen aanspreken.
Hopelijk ontdek ik in 2017 ook weer enkele pareltjes!

In december las ik 2 boeken uit. Benieuwd welke dit waren? Lees dan snel verder!

Uitgelezen in december voor de Verbeelding Book Challenge

Harry Potter en de Vuurbeker – J.K. Rowling – *****

Harry kan niet wachten tot hij terug mag naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, om aan zijn vierde schooljaar te beginnen. Maar voor het zover is, wordt hij door de familie Wemel op spectaculaire wijze bij de Duffelingen opgehaald, om mee te gaan naar de finale van het WK Zwerkbal!
Harry weet dan nog niet dat er dat jaar op Zweinstein een nog groter en spannender evenement zal plaatsvinden. Ondanks alle opwinding en magische gebeurtenissen, probeert hij zich toch op zijn lessen te concentreren.
Ondertussen zijn er allerlei tekenen die er op wijzen dat Voldemort, met behulp van Duistere tovenaars, weer aan kracht begint te winnen. De angst dat Hij Die Niet Genoemd Mag Worden opnieuw zal toeslaan, wordt steeds groter…

Het vierde boek van Harry Potter heeft me ook weer helemaal meegesleurd. Wat een zalige boeken zijn dit! Ondertussen ligt nummer 5 te wachten, en ik ben vastberaden om ze in 2018 allemaal opnieuw gelezen te hebben!

Puntjes van de Verbeelding Book Challenge die ik met dit boek afstreepte:

5. Een waarvan er wereldwijd minstens 100.000 exemplaren werden verkocht
9. Een boek met een titel die meer dan vier woorden telt
13. Een boek met een illustratie op de cover
21. Een boek dat je al een keertje las
24. Een boek uit de bibliotheek
26. Een boek met een vleugje magie erin (full on fantasy of magisch realisme)
29. Een boek dat in ergens ter wereld op de verbannen lijst staat

Bezonken rood – Jeroen Brouwers – *** 1/2

Samen met zijn moeder bracht Jeroen Brouwers zijn kleuterjaren door in het Japanse interneringskamp Tjideng op Java. In de roman Bezonken rood heeft hij op aangrijpende wijze zijn herinneringen verwerkt aan deze periode uit zijn jeugd.

Met dit boek streepte ik het voorlaatste puntje van de challenge af. De tip voor dit boek kreeg ik al enkele keren van Haaike, en ik heb het graag gelezen. Toch ‘maar’ 3,5 sterren, omdat het boek me niet omver heeft geblazen. Aangrijpend was het zeker wel, en mooi geschreven ook, maar voor mij ontbrak er iets.

Puntjes van de Verbeelding Book Challenge die ik met dit boek afstreepte:

2. Een boek met minder dan 200 pagina’s
11. Een boek met een kleur in de titel
19. Een boek waarin meerdere generaties van één familie aan bod komen
20. Een boek gepubliceerd voor je geboren werd
22. Een ver-van-je-bed-boek oftewel een boek dat zich aan de andere kant van de wereld afspeelt
24. Een boek uit de bibliotheek

***

Zo, dat was het voor de Verbeelding Book Challenge van 2017! Op het nippertje streepte ik nog een puntje af, en daarmee kon ik 29 van de 30 puntjes invullen.
Ik ben enorm benieuwd naar de nieuwe uitdagingen voor 2018, maar jullie hebben volgende week eerst nog een lijstje van mijn beste boeken van 2017 te goed!

 

***

Wat lazen jullie in december?
En hebben jullie nog leestips of must-reads?

***

Lees ook:

Vriendjes worden op Goodreads? Hier kan je mijn profiel vinden!

12 gedachtes over “Verbeelding Book Challenge 2017 | uitgelezen in december

  1. Oh Harry Potter 🙂 Ik las er tijdens mijn weekje vakantie ook nog eens, in combinatie met World Without End. Vier het eindejaar goed straks & een schitterend 2018 gewenst! X

    Like

  2. Wat leuk dat je last-minute nog twee puntjes kon afvinken. Ik strandde uiteindelijk op 26/30 maar ik beken meteen dat ik er niet echt bewust anders voor ben gaan lezen. Al helemaal niet met die hardnekkige leesdip die me hopelijk geen parten meer gaat spelen nu het nieuwe jaar gestart is.

    Like

  3. Jammer dat Bezonken rood je niet zo omver blies als bij mij het geval was, maar dan anderzijds is “graag gelezen” ook al een fijne beoordeling van een boek natuurlijk 🙂
    Straf dat je met alles wat je te doen hebt 29 puntjes kon afstrepen! Ik wens je een deugddoend, mooi leesjaar 2018! 🙂

    Like

    • Begrijp me niet verkeerd hoor, ik vond het zeker geen slecht boek!
      Veel mensen vinden dat zo vreemd dat ik zo veel kan lezen, maar dat is een keuze die ik maak, en andere dingen schieten er dan bij in.
      Jij ook een geweldig leesjaar gewenst!

      Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.