Verbeelding Book Challenge 2017 | uitgelezen in oktober

Ook in 2017 neem ik opnieuw vol enthousiasme deel aan de Verbeelding Book Challenge en zal ik hier regelmatig een overzichtje maken van de boeken die ik heb gelezen.

De bedoeling van de Verbeelding Book Challenge is dat je breder gaat lezen, en buiten je eigen comfort zone gaat lezen. Vroeger las ik bijna uitsluitend detectives en chicklits, maar dankzij dit superleuk initiatief heb ik ontdekt dat vb. ook historische boeken me heel erg kunnen aanspreken.
Hopelijk ontdek ik in 2017 ook weer enkele pareltjes!

In oktober las ik 4 boeken uit. Benieuwd welke dit waren? Lees dan snel verder!

Uitgelezen in oktober voor de Verbeelding Book Challenge

Opgeruimd leven – roadmap naar tijd en balans – Eva Brumagne – **** 1/2

Voel je je soms zo overweldigd door je leven dat je niet toekomt aan wat je echt graag doet?
In Opgeruimd leven zet Eva Brumagne je op weg om tijd en balans in je leven te scheppen. Dat kan alleen als je keuzes maakt en je goed organiseert: van ontspullen over bullet journals maken tot technologie voor jou laten werken. Eva’s praktische oefeningen en concrete tips dagen je uit om je leven in handen te nemen, zodat je je tijd kunt invullen zoals jij dat echt wilt.
“Dit is het boek dat ik zelf had willen lezen toen ik verzoop in mijn leven met drie kinderen en een drukke baan. Ik schrijf het nu zelf, voor alle vrouwen en mannen die worstelen met de combinatie van betaald en onbetaald werk, zorg en zelfzorg.”

Toen ik op de blog van Eva las dat ze een boek zou schrijven, was ik meteen benieuwd. Een boek over orde, rust en balans: interessant leesvoer voor een jonge ouder. Niet lang na het verschijnen ervan, schafte ik me het boek aan. Het bleef eventjes liggen, maar eens ik begon te lezen was het boek snel uit.
Nu, ik vind van mezelf dat ik redelijk gestructureerd en georganiseerd ben, dus enkele dingen in het boek waren niet nieuw voor me. Maar ik heb er wel heel veel van opgestoken. Vooral in het hoofdstuk over werk stonden heel veel bruikbare tips! Ik maakte enkele aantekeningen die ik later nog eens ga doornemen, en het boek zelf zal ik er zeker ook af en toe nog even bij nemen. Nu heb ik het uitgeleend aan Silke, die er hopelijk evenveel plezier aan zal beleven!
Klein minpuntje aan het boek: de vormgeving (en dan vooral de kleuren) is heel leuk gedaan, maar zorgde wel voor moeilijker leesbare stukken…

Puntjes van de Verbeelding Book Challenge die ik met dit boek afstreepte:

7. Een boek gepubliceerd in 2017
14. Een non-fictie boek

De wereld van Sofie – Jostein Gaarder – ****

Twee ondernemende tienermeisjes komen terecht in een wervelende speurtocht die tot antwoorden leidt op vele vragen, maar elke vraag roept weer nieuwe raadsels op. Op die manier schetst Jostein Gaarder een onderhoudend en origineel beeld van de wereld van de eerste Griekse filosofen tot vandaag. Deze roman over de geschiedenis van de westerse filosofie is een spannend verhaal, een detective en een naslagwerk in één: een intrigerend boek dat iedereen zal aanspreken die iets over zichzelf en de wereld om zich heen wil leren. 

Een behoorlijke klepper, dit jeugdboek. Ik las ‘De wereld van Sofie’ al eens toen ik een jaar of twaalf was, en had het toen al graag gelezen. Al een tijdje wou ik het boek nog eens lezen, maar ik zag er een beetje tegenop. Dat bleek nergens voor nodig, want ik had ’t vrij snel uit. Deze keer snapte ik dingen veel beter dan toen ik twaalf was, en snapte ik ook beter hoe goed het verhaal in elkaar zit. Een aanrader, voor wie graag fictie en non-fictie dooreen leest!

Puntjes van de Verbeelding Book Challenge die ik met dit boek afstreepte:

5. Een waarvan er wereldwijd minstens 100.000 exemplaren werden verkocht
13. Een boek met een illustratie op de cover
21. Een boek dat je al een keertje las
23. Een boek dat zich afspeelt in een land waar je al een keertje op reis bent geweest
24. Een boek uit de bibliotheek

De kleine prins – Antoine de Saint-Exupéry – ****

Dit prachtige moderne sprookje, geschreven voor jong en oud en schitterend geïllustreerd door de auteur, wordt over de hele wereld tot de klassieken gerekend. De wijze en betoverende verhalen die de kleine prins vertelt over de planeet waar hij woont met een hooghartige bloem, over de andere planeten en hun heersers en over zijn gevecht met de slechte zaadjes, maken de kleine prins tot een verrukkelijke en onvergetelijke figuur.

Ook dit boekje las ik al eens, toen ik in het middelbaar zat. Het stond op onze boekenlijst voor Frans, en werd van achter naar voor ontleed tijdens de lessen. Een beetje geforceerd lezen, het is niet mijn ding, maar onze lerares toen was één en al enthousiasme dus ik vond het niet zo erg. Deze keer las ik het boekje in het Nederlands, en het was leuk om het verhaal nog eens te herlezen. Een kort verhaaltje, vol symboliek. Vier sterren!

Puntjes van de Verbeelding Book Challenge die ik met dit boek afstreepte:

2. Een boek met minder dan 200 pagina’s
5. Een waarvan er wereldwijd minstens 100.000 exemplaren werden verkocht
13. Een boek met een illustratie op de cover
16. Een boek over reizen of waarin een reis een belangrijke rol speelt
20. Een boek gepubliceerd voor je geboren werd
21. Een boek dat je al een keertje las
22. Een ver-van-je-bed-boek oftewel een boek dat zich aan de andere kant van de wereld afspeelt
24. Een boek uit de bibliotheek
27. Een boek dat je ooit op school moest lezen om te zien wat je er nu van denkt of om het eindelijk te lezen omdat je het toen niet las

Harry Potter en de geheime kamer – J.K. Rowling – *****

Na een verschrikkelijke vakantie bij zijn gemene oom en tante gaat Harry Potter naar de tweede klas van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Maar alleen al om daar te komen blijkt een ware heksentoer te zijn, waarbij een vliegende auto Harry en zijn vriend Ron uitkomst biedt. Na alle avonturen van vorig schooljaar denkt Harry zich rustig aan zijn lessen Toverdranken, Verweer tegen de Zwarte Kunsten en zijn favoriete sport Zwerkbal te kunnen wijden. Maar dan hoort hij een mysterieuze stem, vinden er aanslagen plaats en ontdekt hij een wel heel bijzonder dagboek…

Het is precies het jaar van de boeken herlezen! In 2017 begon ik opnieuw aan de reeks van Harry Potter. Ik heb tot nu moeten wachten om het tweede boek te lezen, want het was altijd uitgeleend in de bib. Tot mijn grote frustratie, want de boeken zijn spannend en je wil er meteen verder in lezen. Enkele weken had ik wel geluk, en ik nam meteen ook het derde deel mee naar huis. Dit boek las ik tijdens onze vakantie in Londen. Geen betere plek om Harry Potter te lezen! Vijf sterren, deze, want ja: Harry Potter.

Puntjes van de Verbeelding Book Challenge die ik met dit boek afstreepte:

5. Een waarvan er wereldwijd minstens 100.000 exemplaren werden verkocht
9. Een boek met een titel die meer dan vier woorden telt
13. Een boek met een illustratie op de cover
21. Een boek dat je al een keertje las
24. Een boek uit de bibliotheek
26. Een boek met een vleugje magie erin (full on fantasy of magisch realisme)
29. Een boek dat in ergens ter wereld op de verbannen lijst staat

***

Wat lazen jullie in oktober?
En hebben jullie nog leestips of must-reads?

***

Lees ook:

Vriendjes worden op Goodreads? Hier kan je mijn profiel vinden!

16 gedachtes over “Verbeelding Book Challenge 2017 | uitgelezen in oktober

  1. Hier ligt Le Petit Prince ook nog ergens stof te vergaren nadat we het voor Frans moesten lezen. Ik kan niet zeggen dat ik daar toen echt al klaar voor was. Ik zou nog wel graag eens opnieuw lezen. Misschien nog wel eens in het Frans.

    Like

  2. Wat een fijne boeken las jij de afgelopen maand 🙂 De wereld van Sofie las ik ooit al eens maar misschien moet ik hem toch ook nog eens herlezen. En dat eerste boek lijkt me ongelooflijk interessant te zijn. Thx voor de tips!

    Like

  3. De wereld van Sofie… dat kun je volgens mij echt vele malen herlezen, er staat zó veel ( info ) in ! De kleine prins was bij ons op school ook verplichte kost, we zijn zelfs nog naar een toneeluitvoering van het boek geweest. Mij heeft het toch vooral weerzin tegen het werkje opgeleverd moet ik bekennen…

    Like

  4. Oh, De wereld van Sofie! Die staat hier ook in de kast (aleja, verhuisdoos 😉 ), maar om een of andere reden schrikt de dikte mij wat af. Nochtans lees ik regelmatig dikke boeken… Maar nu ik lees dat jij het vlot lezen vond, moet ik er misschien toch maar gewoon eens aan beginnen 🙂 Van De reis van Theo, een gelijkaardig concept, maar over religie, was ik jaren geleden alleszins wel fan.

    Naar dat boek van Eva ben ik ook wel benieuwd, maar ik had ergens wat schrik dat er weinig nieuws in zou staan, aangezien er online al zoveel te vinden is en ik net zoals jij uit mijzelf ook wel vrij georganiseerd zijn (weliswaar niet altijd even goed 😉 ). Goed te lezen dus dat dat niet het geval is!

    Like

  5. De wereld van Sofie wil ik ook nog eens herlezen. Net als jij las ik het boek op vrij jonge leeftijd en ik ben nieuwsgierig naar hoe ik het als volwassenen zou ervaren. Ooit gaat het er van komen.

    Like

  6. ‘De wereld van Sofie’ las ik ook toen ik twaalf was en ik vond het helemaal fantastisch. Ondertussen staat het al jaren in de kast te wachten om herlezen te worden, maar net als jij kijk ik er een beetje tegenop.. Hopelijk lukt het me dit boek in 2018 uit de kast te pakken 😀

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.