#kookboekweek | september 2017 | The Green Kitchen Travels

Serieus, is dat weeral het einde van een nieuwe maand? Tijd vliegt!
In september kookte ik uit ‘The Green Kitchen Travels’, een kookboek dat ik in augustus van Liesbet kreeg. De blog ‘The Green Kitchen Stories’ ken en volg ik al langer, maar ik had tot voor kort nog geen kookboek van dit koppel.
David en Luise, ook jonge ouders, kozen reizen als insteek voor dit kookboek. Er staat een hoofdstuk in over reizen met (kleine) kinderen, maar het blijft natuurlijk wel een kookboek. Een heel erg leuk kookboek!

Uit het boek maakte ik 8 recepten klaar:

Scones met appel en haver (p. 41)

Deze scones waren niet zo wauw. Ik gebruikte wel bosbessenyofu (omdat ik geen gewone had), dus misschien ligt het daaraan? Ik voegde ook nog rozijnen toe, omdat de scones me anders heel saai leken qua smaak. Geen topper.

Knapperige auberginehapjes met honing en limoen (p. 66)

Deze hapjes zette ik al langer in de oven dan er in het recept stond aangegeven, maar de aubergine bleef taai, en het jasje werd niet zo krokant. Jammer, want het was op zich wel lekker (zoals ik eigenlijk alles met aubergine lekker vind). De honing en limoen liet ik weg.

 

Spiesjes met tempeh en papaja (p. 77)


Deze tempehspiesjes, die ik maakte zonder de papaja en de saus die erbij vermeld stond, maakte ik met gerookte tempeh. De marinade is redelijk basic, maar wel heel lekker. Ik at de spiesjes samen met de twee salades en de mango-chutney hieronder. Njummies!

Salade met quinoa, amandel en munt (p. 89)


Een heerlijke, Marokkaans geïnspireerde salade, die nog eens glutenvrij is ook. Voor mij is glutenvrij geen must bij recepten, maar salades met quinoa zijn altijd geweldig lekker. Ik krijg het water in de mond als ik terug denk aan deze lekkere salade!

Farrosalade (p. 95)


Deze zomerse salade maakte ik met Ebly in plaats van farro. Munt en pistache verving ik door peterselie. Heerlijk, vooral met de geroosterde venkel!

Chocolade-bonenchili met walnoten (p. 155)


Ook in dit recept liet ik enkele ingrediënten weg: geen walnoten (het leek me heel vreemd om iets knapperigs in een chili te verwerken) en geen maïs (want mijn man lust dat niet graag). Normaal zweer ik bij het chili-recept van De Groene Prinses, maar deze gaat vanaf nu ook vaker op het menu komen. Zo zo zo zo lekker!

Moussaka van zoete aardappel en aubergine (p. 169)


Moussaka, dat is altijd lekker, maar ook veel werk om te maken. Daarom komt het niet zo vaak op tafel. Deze variant met zoete aardappel is eens iets anders, maar mijn man vond het lekkerder met gewone aardappel. Persoonlijk ben ik wel een grotere fan van vegetarisch gehakt in moussaka dan linzen.

 

Mango-rozijnenchutney (p. 243)

Het was de eerste keer dat ik zelf mango-chutney maakte! Eigenlijk is dat zo lekker, maar ik had er nog geen recept voor. Ik denk dat de mango nog iets rijper moest zijn, want er zaten veel stukken in de chutney en het werd niet echt ‘pap’. (Op de foto van de tempehspiesjes en op de foto van de chili staat de chutney afgebeeld.

***

Ondertussen reageerden al heel wat mensen op onze challenge, en enkelen onder hen deden al van #kookboekweek!
Deze bloggers postten afgelopen tijd een update:

Doen jullie mee met #kookboekweek? Laat gerust een linkje naar je blog in de comments als je meedoet, dan vul ik dit aan in het lijstje van de volgende #kookboekweek!

7 gedachtes over “#kookboekweek | september 2017 | The Green Kitchen Travels

  1. The Green Kitchen heb ik een paar jaar geleden gekocht, en The Green Kitchen Travels zag ik gisteren in de bib staan. Die moussaka ga ik zeker een keer proberen. Maar eerst nog een recept maken uit La Cucina Verde en dan kan ik een eerste keer meedoen met kookboekweek.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.