As we speak #8

Al een tijdje zie ik – nadat Kelly ermee begon – her en der rubriekjes ‘As we speak’ passeren.

Het idee achter deze rubriek is dat je korte stukjes plaatst met dingen waar je mee bezig bent of die je bezighouden. Die stukjes zijn op zich niet voldoende om een hele blogpost mee te vullen, maar kunnen wel dingen zijn die je met je lezers wil delen.

‘As we speak’ lees ik heel graag bij andere bloggers. En omdat iedereen houdt van lijstjes (toch?), en omdat iedereen wel graag eens snuistert in het leven van anderen, doe ik ook mee!

BLIJ MET de boekenliefde van Juliette!

DANKBAAR VOOR deze mooie blogpost van Le Coeur. Deze had eigenlijk in mijn nieuwe rubriek kunnen passen, maar ik geef er graag even wat extra aandacht aan. Vorige zomer was ik één van die wankelende ouders, en het is niet makkelijk geweest. Ik heb er toen zelfs nog met Noëmie over gemaild, en ze heeft me veel steun geboden. Maar kijk, we zijn bijna vijftien maand verder, en ons kind is echt het coolste kind op de hele aardbol. Niet meer krijsen (behalve als ze honger heeft of als ze moe is), niet meer vijftien keer wakker ’s nachts, altijd een reden om de slappe lach te krijgen en gewoon té knuffelbaar.

 

GENOTEN VAN de BlogCocktail van de BlogAcademie gisteren. Eerst ging ik niet gaan, want afgelegen plek in Vilvoorde, maar dan was er Sofinesse met een plekje in de auto en hup. Geweldige avond gehad, waarop ik véél oude bekenden heb terug gezien, maar ook veel nieuwe mensen heb ontmoet. Echt, zó van genoten!

NOG MEER GENOTEN VAN uitslapen, voor het eerst in bijna 15 maand. Mijn man is naar zijn ouders geweest, en nam Juliette mee. Wouter Deprez heeft gelijk, en ook: ik heb al zó veel kunnen doen, dat ik me afvraag wat ik vroeger deed voor ik een kindje had!

VERDRIETIG OVER het sluiten van Boobs ’n Burps. Vorig jaar ben ik daar vaak geweest. Om vanalles te kopen, maar ook voor eens een steunende babbel (merci, Hélène!). Zo, zo, zo jammer…

VERBAASD OVER hoe snel Juliette vooruitgaat. Letterlijk (wij hebben een poepschuiver!), maar ook gewoon in haar handelingen. Ik noem ze vaak ‘klauterkabouter’, en dat is echt geen leugen. Als ze zou willen zou Juffrouw vier keer na elkaar de trap op klauteren, maar dat gaan we niet doen hé. Een beetje té gevaarlijk…

LEZEN – heel wat minder de laatste weken. Mijn vorige stapeltje van de bib ga ik voor de helft ongelezen terug brengen omdat het me niet kon boeien. Hopelijk heb ik meer ‘geluk’ de volgende keer! Ondertussen lees ik wel in de Flow, want ik ben een beetje achterop geraakt…

KIJKEN NAAR BakeOff Vlaanderen! Het nieuwe tv-seizoen is weer begonnen, en dan wordt er weer wat meer tv gekeken dan tijdens de zomermaanden. Naast het bakprogramma (ja, hoe zou ik daar nu niét naar kijken?!) volgen we ook ‘Over winnaars’ van Koen Wauters en de nieuwe reeks van Luk Alloo. En The Voice, want guilty pleasures mogen ook al eens hé?

UITGEPROBEERD – enkele zelfgemaakte handlettering-cadeautjes. Voor mijn schoonbroer en schoonzus, die enkele weken geleden zijn getrouwd, maakten we een opdrachtendoos, en die doos versierde ik bovenaan met een kaartje. Ook voor de veel te schattige baby van Marieke kon ik me uitleven met mijn nieuwe hobby: ik versierde de eerste bladzijde van een mooi notitieboekje, zodat vanaf nu alle avonturen en herinneringen van Eloïse bijhouden kunnen worden.

En jullie, waarmee zijn jullie de afgelopen tijd bezig geweest?

23 gedachtes over “As we speak #8

  1. Leuk overzichtje! Emma is voorlopig vooral gek van haar knisperboekje, maar dat komt wel goed met die boekenliefde (toch? ;-)).
    Jullie meid ziet er alleszins veel steviger uit dan die van ons. Zo’n ranke verschijning. Nu, ik hoop dat het zo blijft voor haar (want dat graag eten heeft ze mee van de mama!).
    Ik vond de blogcocktail ook heel leuk en Roeselare ligt toch aardig in de buurt. Afspraak op 20/10 dus.
    Ook hier staat het lezen op een laag pitje, tv kijken al helemaal (ik kijk ook weinig kabel).
    Je bent wel goed bezig met handlettering! Ik heb het boek en werk af en toe eens in het oefenboek, maar sta zeker nog niet zo ver.

    Like

    • Juliette is inderdaad wel een mollige baby, maar dat was ik ook als ik klein was. Ze loopt dat er wel af, eens ze zal rondlopen…
      Nog geen idee als ik (zonder auto) in Roeselare geraak, en de dag erna is het Veggie World, dus ik ga voor één keer passen denk ik. In november organiseren we iets in Gent, dus dat lukt dan weer wel 🙂

      Like

  2. Die klauter-foto is super tof. Jouw As we speak-lijstje trouwens ook. Ik vind het altijd leuk om die te lezen. Boeken lezen lukt nog steeds zoals ik het zou willen (stout lichaam!) maar blogposts lukken gelukkig nog wel. Al is het dan met enkele dagen achterstand. 🙂

    Like

  3. Superleuk postje! Die handletteringdinges zijn keimooi gemaakt 🙂 Ik vind het jammer dat de Blogacademieworkshops altijd ver weg zijn (Vilvoorde, Antwerpen…) Er is binnenkort eentje in Heverlee (vlak bij Leuven dus) maar dat weekend zijn we weg én interviewtechnieken interesseert me net weer niet zo. Ik blijf het alleszins in de gaten houden want vind het meestal geweldig interessant wat er zoal aan workshops passeert!

    Like

    • Ja, het is zeker de moeite, al interesseren de thema’s mij ook niet allemaal. Op zondag 5 november doen we een informele blogmeet in Gent. Laat maar weten als je daar interesse in hebt, zou leuk zijn je eens IRL te ontmoeten!

      Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.