Veggie World Brussels | 21 + 22 oktober 2017 + win!

Het ene vegan event is nog maar gepasseerd, of daar is er weer één! Deze keer een tweedaagse internationale vegan beurs, die dit jaar voor de eerste keer in België zal plaatsvinden!

Praktisch

  • zaterdag 21 en zondag 22 oktober 2017, van 10:00-18:00
  • Tour & Taxis, Brussel
  • Facebook event

Waarom gaan?

  • Tientallen (internationale) standhouders. Niet enkel voeding, maar ook mode, make-up, …
  • Heel wat lezingen, o.a. Tobias Leenaert over zijn nieuwe boek. Deze ga ik zeker proberen meepikken, aangezien ik die op Vegan Summer Fest heb gemist.
  • Kookdemo’s, vb. vegan ballen maken met Wim Ballieu. Daar ben ik nu eens héél benieuwd naar.
  • Op zaterdag wordt de tweede editie van Easy Vegan gelanceerd. Dit gratis coachingsprogramma, opgezet door EVA vzw, helpt je om je maaltijden te verplantaardigen. Stapje per stapje naar een plantaardigere wereld! Je kan je alvast inschrijven op de website, maar ik ga er hier ook nog eens meer over schrijven. Stay tuned!
  • Het volledige programma:

foto van EVA.

Win twee duo-tickets!

Van EVA vzw, één van de partners van het event, mag ik twee duo-tickets weggeven!

Hoe maak je kans om te winnen?

  • Like de facebookpagina van EVA
  • Deel hieronder in de comments je leukste vegan ontdekking. Dat kan een product zijn, een recept, een restaurant, … Laat je volledig gaan!
    En vertel ook waarom jij naar Veggie World wil gaan en wie je zou meenemen.

Enkel de reacties in de comments gelden als deelname.
Deelnemen kan tot en met woensdag 20 september. Op donderdag 21 september kiest de onschuldige kinderhand de winnaar!

De winnaar krijgt de tickets thuis toegestuurd.

Deze give-away werd afgesloten!

Wil je toch al zeker zijn van tickets? In voorverkoop zijn ze goedkoper; je kan ze HIER al bestellen!

Komen jullie naar Veggie World Brussels?

34 gedachtes over “Veggie World Brussels | 21 + 22 oktober 2017 + win!

  1. Mijn leukste vegan ontdekking is ‘nicecream’ of nee, edelgist! Of restaurant ‘le botanist’. Zoveel keuze! Ik zou heel graag naar Veggie World willen gaan, vooral om nieuwe mensen te leren kennen die wél in dezelfde dingen geïnteresseerd zijn als ik! (en om mezelf helemaal te verwennen met nieuwe dingen én hopelijk veel bij te leren van de verschillende sprekers: ik loop heel graag en zou dus graag Matt Frazier zien). Ik zou mijn mama meenemen om haar te laten zien dat ik écht niet alleen wortel en sla eet en waarom ik veganist ben.

    Alvast Bedankt!

    Geliked door 1 persoon

  2. Oh! Hoe leuk! Ik had Veggie World al in mijn agenda staan voor zondag. De dames van La Cucina Verde zou ik graag aan het werk te zien, en er is dan ook een lezing over hoge cholesterol en hoe plantaardig eten daarbij kan helpen. Mijn mama heeft hoge cholesterol, en we zijn beide gevoelig voor zuivel en eieren. Dus we hopen op Veggie World heel wat inspiratie op te doen! Mijn leukste vegan ontdekking tot nu toe is chocolademousse met avocado en Tony’s Chocolonely puur. ❤

    Geliked door 1 persoon

  3. Kikkererwten zijn zo lekker. En je kan er vanalles mee aanvangen. Van Hummus tot balletjes tot pannenkoekjes. Ze staan altijd in mijn voorraad. Ik wil met mijn man naar de vegan world gaan om hem ook te overtuigen van veggie food. Ik wil wel
    Winnen. En anders gaan we gewoon zelf.

    Geliked door 1 persoon

  4. Mijn leukste vegan ontdekking? Wel, ik ben al enige tijd vegetariër maar het kriebelde om toch meer veganistisch te gaan. Deze maand ben ik begonnen met een vegan challenge met mezelf, om te zien hoe makkelijk/moeilijk de overgang zou verlopen. Tot nu toe vind ik het echt vlotter verlopen dan verwacht! Ondertussen eet ik al 11 dagen veganistisch en ik was vorige week supertrots op mezelf omdat ik iets simpel (pitaschotel) vegan heb kunnen maken. Mijn vriend vond het ook echt lekker en ja ‘k weet niet, om een of andere reden was ik dus heel trots omdat zoiets simpel en comfortfood-achtig net zoveel ‘smaak’ kan bevatten als een gewone pitaschotel haha. Ik maakte zelfs mijn frietjes erbij zelf in de oven en die kwamen er zo goed gelukt uit, dus die pitaschotel is voor mezelf sowieso de leukste ontdekking.

    Ik wil graag naar Veggie World gaan om zo nog meer te ontdekken hoe ongecompliceerd veganistisch eten en leven soms kan zijn. Mijn vriendin die in transitie is van omnivoor naar volleerde veggie zou ik dan graag meenemen!

    Dit is zoveel tekst over een pitaschotel haha, oeps. ;-D

    Geliked door 1 persoon

  5. Ik ga ook, om een handje te helpen en voor- en nadien zelf op ontdekking te kunnen gaan. Maar eerst nog een ander veggie event komende zondag: de langste veggietafel op de Grote Markt in Antwerpen. Dus als je nog niets gepland had zondag… :-).

    Geliked door 1 persoon

  6. Oooh daar wil ik sowieso naartoe! 🙂 samen met mijn vriend (dan worden die kookskills ook wat aangescherpt, niet dat ik te klagen heb, in tegendeel).
    Beste ontdekking is sowieso jackfruit (en liquid smoke, maar vooral de combo :)) en cashewkaasjes, maar ook de kaasjes van Carotterie 2000 in Antwerpen!
    Tony’s Chocolonely zag ik ook al in een andere reactie, en inderdaad, die pure met amandel-zeezout, hmmm! Super dat die ook fairtrade is, want daar let ik ook op bij ‘zuiderse’ producten.

    Geliked door 1 persoon

  7. Mijn leukste vegan ontdekking is hoe simpel het is om vegan te eten, vooral als de opties er eenmaal zijn. In een stad als Berlijn of Londen vind je letterlijk alles in veganvariant, van ijsjes tot ribbekes, en je hoeft er helemaal niet naar speciale nicherestaurants voor te gaan. Het allerleukste is dat België hoe langer hoe meer volgt, en dat het dus ook alsmaar gemakkelijker wordt om lekker, gezellig én betaalbaar te gaan eten zonder schuldgevoelens ❤

    Geliked door 1 persoon

  8. Het stond al in mijn agenda… Mijn beste veggie/vegan ontdekking is diegene die er voor zorgde dat ik besefte dat ik perfect veggie kon zijn. En die ontdekkingen zijn curry’s… De variatie, de smaak… I love curry!
    Ik wil graag naar veggie world om nog meer dingen te leren kennen…

    Geliked door 1 persoon

  9. Mijn mooiste & leukste & liefste & meest zalige vegan ontdekking van 2017 is dat ik na een 100% vegan zwangerschap een pracht van een zoontje op de wereld zette. Dat is volgens mij het ultieme bewijs dat veganisme best ok is 😉 & zeer zeker wél geschikt voor zwangere vrouwen & kinderen!

    Geliked door 1 persoon

  10. Mijn fijnste vegan ‘moment’ is dat ik een vlogger heb leren kennen op youtube. Ze is vegan en promoot dit op een fijne manier door te laten zien wat ze klaarmaakt en ze maakt ook vegan taarten als beroep. Elke week kijk ik weer uit naar haar vlogs om te zien wat voor lekkers ze weer klaar maakt en dit inspireert mij elke keer weer om meer vegan alternatieven te proberen. Daarom zou het ideaal zijn om naar deze beurs te gaan en nog meer over veganisme te leren. Ik zou dan mijn beste vriend meenemen die ook al vegetariër is om hem ook meer kennis te laten maken met veganistische alternatieven

    Geliked door 1 persoon

  11. Mijn leukste vegan ontdekking als beginnende vegan waren de “kipstukjes” van de vegetarische slager, fantastisch om in elk gerecht te gebruiken, super lekker en handig om vleeseters te foppen. Ik zou graag naar veggieworld gaan omdat dit mijn eerste veggie event zal zijn! Ben enorm benieuwd 😊😁

    Geliked door 1 persoon

  12. De vegan ontdekking van het jaar is voor mij jackfruit. Echt, wat een geweldig ding! De structuur lijkt heel hard op deze van stoofvlees en kan perfect dienen als vervanger voor het vlees in stoofvlees of moet ik zeggen stoof-zondervlees/stooffruit? Terug goeie, oude stoverij eten met frietjes! Ik heb hierdoor al verschillende mensen kunnen overhalen! Mijn
    mama zei zelf “Allez, die maak komt dus echt niet van het vlees”. En de mogelijkheden zijn eindeloos! “Pulled pork”, “volt-au-vont”, stoofpotjes,… en bovendien nog eens goedkoop! Ik zou samen gaan met mijn vriend. Een serieuze vleeseter die dit jaar beslist heeft om vegetariër te worden en binnenkort vegan wil gaan en hij houdt het super vol! We zijn nog maar enkele maanden bezig dus we hebben nog veel te leren! Dit evenement zou daar ideaal voor zijn!

    Geliked door 1 persoon

  13. Mijn beste veganistische ervaring… is ongetwijfeld de moussaka van mijn mama. ikzelf ben al veggie sinds ik 9 was, maar mijn mama eet tegenwoordig ook bijna geen vlees meer (trots!). Ik laat haar moussaka dan ook aan zoveel mogelijk mensen proeven en onlangs vertelde een vriend me dat het een echte “eyeopener” was. Hij had nooit verwacht dat een gerecht zonder vlees zo lekker kon smaken… En dat maakt me dan weer blij. 🙂

    Geliked door 1 persoon

  14. Mijn beste vegan ontdekking is de Vivera Krokante Kipschnitzel! Elke ‘omnivoor’ waaraan ik het liet proeven vond het suuuuper lekker. Meerdere mensen zeiden dat ze het opnieuw zullen kopen en mijn beste vriendin reageerde toen ze de textuur zag “oei maar dit is echt van kip gemaakt?!” 😄

    Geliked door 1 persoon

  15. De leukste veggie ontdekking is: De Loving Hut in Leuven. Hamburgers die gewoon maar hamburgers smaken, ondanks dat er geen vlees wordt gebruikt. En meer smaak van groenten en saus. Dus beter dan Quick en McDonalds.

    Ik wil graag naar VeggieWorld, om meer van dat lekkers te ontdekken. En ik neem een vriend(in) mee, die zich ook de interesse in die wereld wil opwekken.

    Geliked door 1 persoon

  16. VeggieWorld staat al enkele maanden op de kalender hier dus tickets winnen zou fantastisch zijn!
    In Februari dit jaar ging ik cold turky vegan. Ik heb veel spijt…dat ik dit niet eerder heb gedaan!!!
    Voor mij is het hele vegan-wereldje een ontdekking en ik geniet er nog elke dag van! Vegan producten spotten in winkels waar je nooit komt, zelf gerechtjes “veganisen”, recepten speuren op het internet, citytrips, allen in teken van vegan eten (kledij kopen is zo 2016 💁🏻 ) Ik leg iedereen in mijn omgeving uit hoe fantastisch een plantaardige levensstijl is want ben ervan overtuigd dat plantaardig/vegan eten de toekomst is!!
    In augustus bezocht ik voor het eerst Vegan Summer Fest in Gent en dat was fantastisch. Ik deed dat samen met een vriendin die ik in maart leerde kennen op een vegan-facebookgroep, geweldig om alles samen te delen en ze woont bovendien praktisch achter mijn hoek! Natuurlijk zou ik haar meenemen naar VeggieWorld!

    Groetjes
    Caroline

    Geliked door 1 persoon

  17. Le Botaniste in Gent ! Aan de toog vroeg ik welke recepten er veganistisch waren en het antwoord was alles. Waardoor dit dus heel leuk is om naartoe te gaan, je moet niet alles lezen en telkens weer vragen wat er precies inzit. Als recente veganisten willen we graag naar de beurs gaan om nog meer te weten te komen over veganisme en toffe ontdekkingen te doen zoals vegan wijn 🙂

    Geliked door 1 persoon

  18. Een echt pareltje vind je in Leuven, de Vegaverso. (Ik reis er graag eens per maand voor af vanuit Antwerpen.) Een restaurantje uitgebaat door moeder en dochter. Hele leuke, charmante en warme uitbaters die erg bezig zijn met dierenwelzijn en ook gewoon schatten van mensen zijn. Ze maken alles vrijwel artisanaal, van toneen tot veganaise. Wat dus respectievelijk vervanger is van tonijn en mayonaise. Verder vind je er burgers, falafel, wraps, de op het moment hippe freakshakes, chai tea latté’s, zelfgebakken cakes en taarten, seizoenssoepen, slaatjes… De menukaart is een dik boekje en iedere unieke kaft (voor-en achterkant) lijkt trouwens zelfgemaakt te zijn met naald en draad.
    Ikzelf ken vrij veel vleesvervangers en zelfs ik word er steeds verrast met nieuwe vervangers! Ook mijn vriendin die glutenvrij dient te eten, kon er terecht. Zeker een pluspunt!
    Dit alles kan je er krijgen in grote porties voor een erg eerlijke prijs die nooit boven de €12,5 zal komen. Ideaal voor een date, lekkere brunch of zelfs een etentje.
    De facebook-pagina staat ook vol lovende recensies, indien ik je nog niet kon overtuigen met mijn lofgezang. (https://www.facebook.com/www.vegaverso.be)
    Oprecht hoop ik dat dit gezellig eettentje lang overeind blijft, want het heeft zóveel te bieden.
    Ga zeker eens langs!

    Geliked door 1 persoon

  19. Mijn ontdekking is onder twijfel aquafaba… en de fantastische vegan chocomousse die je daarmee kan maken (dit recept! http://www.plantbased.be/uncategorized/vegan-chocomouse/).
    We gaven een feest en maakten chocomousse voor meer dan 100 man en er is niemand komen klagen 🙂

    Ik zou graag naar veggie world gaan omdat we hier stilletjes evolueren met ons gezin van veggie naar vegan en dus nog wel wat inspiratie kunnen opdoen…

    Geliked door 1 persoon

  20. Hey, ik ben Helena en ben 19 jaar oud. De beste vegan ontdekking sinds ik vegan ben geworden was denk ik het gevoel dat ik heb elke keer dat ik eet, het feit dat ik geen dieren hoef pijn te doen om een veggie burger te eten, dat ik geen kalfje zijn melk niet moet stelen van zijn moeder om mijn ontbijt te maken en dat ik de natuur niet schaad elke keer dat ik een product koop. Ik voel me gewoon beter in mezelf en kan eidelijk zeggen dat ik leef!

    Geliked door 1 persoon

  21. De ontdekking van de laatste maanden is voor mij (naast veganisme) het ontbijt- en lunchadres Récollets in Antwerpen. Daar staan enkel volledig plantaardige gerechtjes op de kaart en hebben ze de heerlijkste koffiekoeken!
    Ik ben nog maar een paar maanden bezig met vegan te eten en te leven en wil hier veel meer over ontdekken in Brussel. Ik zou mijn lief en rots in de branding meenemen 🙂

    Geliked door 1 persoon

  22. Vegan ontdekkingen foodwise : edelgistvlokken komen in soorten, maar eens je de lekkere hebt … smullen maar! Kikkererwten zijn lovely bij vanalles en nog wat. Maar mijn grootste vegan ontdekking zijn de mensen. Al heel wat vegan lieverds leren kennen waar vegan vriendschapszaadjes zijn gepland voor het leven. Ik ga dan ook graag naar Veggieworld omdat het naast Vegan Summer Fest een topevenement is dat ik zeker niet wil missen. ♡

    Geliked door 1 persoon

  23. Mijn leukste vegan ontdekking?

    De superlekkere yoghurt van Abbot Kinney’s! En de heerlijke romige smeerkaas van Tofutti. En uiteraard de inspirerende chef kok Pieter-Jan Lint. Die spreekt vanuit passie als het op plantaardig eten aankomt.

    Veggie-world zou voor mij de ideale plaats zijn om inspiratie op te doen als toekomstige chef kok!
    En wie ik zou meenemen, mijn beste vriendin natuurlijk! 😉

    Geliked door 1 persoon

  24. Hello. Each day I discover new vegan products; either they are intentionally vegan or accidentally vegan. So, it’s hard to choose from hundreds of products. I want to go Veggie World because I never had the opportunity to go to a completly vegan expo. Being my first time, I hope that I’ll be able to find over there products that I can’t normaly find anywhere else. I’ll try as many products as I can… I’ll take a friend with me (she’s not vegan) so I can show her that vegan food is not boring and it can be as good as regular food. Thank you.

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.