As we speak #7

Al een tijdje zie ik – nadat Kelly ermee begon – her en der rubriekjes ‘As we speak’ passeren.

Het idee achter deze rubriek is dat je korte stukjes plaatst met dingen waar je mee bezig bent of die je bezighouden. Die stukjes zijn op zich niet voldoende om een hele blogpost mee te vullen, maar kunnen wel dingen zijn die je met je lezers wil delen.

‘As we speak’ lees ik heel graag bij andere bloggers. En omdat iedereen houdt van lijstjes (toch?), en omdat iedereen wel graag eens snuistert in het leven van anderen, doe ik ook mee!

GENOTEN VAN onze reis naar Texel. Ook wel: onze eerste reis met baby. Een andere manier van reizen, maar het heeft ons wel deugd gedaan. Juliette vond het heel erg leuk in de buggy, en voor het eerst op de fiets. Er komt binnenkort nog een verslag van onze reis aan!

NADENKEN OVER wel of niet weggaan met ons tweetjes in het najaar of volgend voorjaar. In 2013 zijn we naar de VS geweest op roadtrip, en we hadden toen tegen elkaar gezegd dat we nog naar New York zouden gaan voor onze reispassen zouden vervallen. Het voorjaar van 2018 komt steeds sneller dichterbij, maar ik weet niet of het nu het moment is om een verre city trip te maken. Verlof heb ik niet met hopen, en voor New York moet je toch minstens een week kunnen uittrekken. Naar Londen willen we sowieso ook nog eens, dus misschien wordt het dat. Tips / adviezen zijn welkom!

GEFRUSTREERD DOOR Kasper, die mijn avocadoplantje blijkbaar  heel lekker vind. Argh! (Wil je zelf ook eens een avocadoplantje proberen kweken? Kelly heeft een heel interessante blogpost geschreven met tips & tricks!)

BLIJ MET alle groentjes die ik afgelopen weekend van mijn mama en broer kreeg. We hebben zelf een moestuin, maar niet alle soorten groeien goed bij ons. En een serre hebben we ook (nog) niet. Ik kreeg onder andere: tomaten, aubergines, look, pepers, rode bietjes, peterseliewortel, patatjes en een Pilea-plantje. Dat plantje staat nu veilig op onze slaapkamer, anders zou Kasper het ook nog eens durven opeten…

GERAAKT DOOR het overlijden van Chester van Linkin Park en de vrouw van Stefaan Degand. In mijn tienerjaren heb ik úren naar ‘Crawling’ en ‘In the end’ geluisterd. De voorbije jaren luisterde ik er niet meer zo vaak naar, maar het blijft een groot stuk van mijn jeugd. En het plotse overlijden van de vrouw van Stefaan Degand heeft me ook enorm aangegrepen. In een knip kan het voorbij zijn… Heel mooi vond ik dit stukje van Bert.

GEWEEST NAAR de derde editie van de Meststoffen Meetup. Deze keer was het in Leuven te doen, bij Mister Bean. Het gezelschap en het lekkere eten (dat wel wat meer had mogen zijn) maakte heel veel goed, want ik was langer onderweg dan ik ter plaatse was. Lang leve het openbare vervoer op zondag. Not. Gelukkig had ik op de trein het aangename gezelschap van Silke en Eline! Op de Meststoffen Meetup is een boekenruil stilaan ook een gewoonte geworden. Deze keer ging ik met meer boeken terug naar huis dan ik er zelf meenam, en ik kreeg onder andere boeken van Greet, Silke en Annelies. Hiermee heb ik weer wéken leesplezier, en als ik ze uit heb gaan ze weer verder naar nieuwe eigenaars.

BEZIG MET de plannen voor onze tuin en moestuin. Voorlopig beperkt het zich nog vooral tot lezen en informatie verzamelen, maar het begint vorm te krijgen, in mijn hoofd. Ik kocht ook dit boek bij Velt, op aanraden van een vriendin. Omdat ik wel eens wil weten wat het allemaal is dat ik elke keer uittrek. Never ending story!

UITKIJKEN NAAR Vegan Summer Fest komende zondag. Niet enkel voor het lekkere eten en meer dat daar aanwezig zal zijn, maar minstens evenveel voor alle leuke mensen die ik (terug) ga zien!

ETEN – op reis kreeg ik de kans om eindelijk eens de Dutch Weed Burger te proeven! Daar keek ik al lang naar uit, en het heeft gesmaakt. Anders dan ik had verwacht wel, veel ‘vleziger’. De burger zelf was niet groen, zoals ik dacht, maar het broodje wel. Er was ook een vegan sausje bij, en dat had wat meer mogen zijn. Een aanrader!

DANKBAAR VOOR het enorm leuke verrassingspakket dat ik van Liesbet (Zwartraafje) kreeg! Ze reageerde enkele weken geleden op mijn vraag naar stickers van Delhaize voor de knuffelspaaractie, en stuurde me samen met de stickers nog een doos vol leuke spullen op: kaartjes, stickers, thee, een geweldig kookboek, … Bloggers zijn zo’n lieve mensen! (Maar ook (nog-)niet-bloggers, want ik kreeg van een andere lezeres ook al een hele hoop stickertjes toegestuurd. Merci, Stefanie!)

LEZEN – heel veel tegenwoordig, zowel boeken als tijdschriften, maar ook veel blogposts. Eigenlijk zou ik hier regelmatig een overzichtje moeten delen van blogberichten die ik heel graag gelezen heb. Zou daar interesse voor zijn? Voor nu wil ik heel graag dit mooie stukje van Bart met jullie delen.

GEFASCINEERD DOOR aquafaba. Eindelijk testte ik het eens uit, en het is echt wel indrukwekkend. Meer hierover later!

OOK BLIJ MET Juliette die blijkbaar een even grote boekenworm als haar mama aan het worden is. Steeds vaker kiest ze boekjes uit de kast, brengt die dan naar me toe met een gezichtje van ‘boekje kijken’ of ‘voorlezen’. Boeken met flapjes vindt ze momenteel echt geweldig interessant!

 

 

En jullie, waarmee zijn jullie de afgelopen tijd bezig geweest?

Advertentie

37 gedachtes over “As we speak #7

 1. Ik ben nu wel benieuwd naar die ‘aquafaba’! 🙂
  Boeken lezen is besmettelijk, ik merk dat bij ons ook. Emil is ook een boekenfanaat, hij is erg gehecht aan ons boekenmomentje voor het slapengaan. Ik vind dat zalig 🙂
  Samen boeken kijken en/of lezen is supergoed om dingen bij te leren! Ik sta er soms van versteld hoeveel wijzer hij wordt door die ogenschijnlijk simpele boekjes 🙂

  Like

 2. Ik wil graag eens naar Vegan Summer Fest, maar heb al andere plannen zondag, en eigenlijk is het ook wel wat ver van huis. Maar toch.. misschien volgend jaar. Verder benieuwd naar hoe Texel jullie is bevallen en ook wel naar Aquafaba, dat ik nog altijd niet heb uitgetest.

  Like

  • Ik ben ook nog niet zeker of ik er geraak, maar dat zien we zondag wel weer. Voor mij is het niet zo ver, maar het openbaar vervoer op zondag is een kleine ramp.
   De update over Texel komt eraan, en een recept met aquafaba ook. Nog even geduld!

   Like

 3. Ik heb de aquafaba ook al eens geprobeerd maar ben benieuwd wat jij er mee hebt aangevangen want hier waren we niet echt wild van de smaak.
  Mooie boeken heb je gescoord zeg!
  En zondag, dan ga ik ook naar het Vegan summer fest in Gent samen met de dochters. Mocht ik je herkennen dan spreek ik je aan!

  Like

 4. Zo benieuwd naar jouw aquafaba-ervaring! Als jij erover post, zal ik misschien nog eens mijn geweldig lekkere koekjes nog eens proberen namaken 😉 Zo, een beetje motivatie voor elkaar, haha 🙂 (maar geen druk he :p)

  Like

 5. Ik onthou ‘aquafaba’. Ik stel er mij echt vanalles bij voor en ik ben razend benieuwd wat het is. Ik zal het niet googlen, maar ik wacht op de uitleg hier. 😉
  Leuk te lezen dat jullie het goed gesteld hebben op reis. Het is anders, maar zeker even leuk met een kindje erbij!
  New York is inderdaad best wel ver en ook niet meteen de goedkoopste bestemming. Dan vind ik Londen een waardig alternatief. Helaas krijg ik mijn man niet meteen meer mee!
  Ik heb hier ook veel gelezen de afgelopen weken, dat kan eens deugd doen. Gaat wel ten koste van blog -of tv-tijd, maar dan is dat maar zo.
  Ik ben ook benieuwd naar je moestuin. Ik wil er zelf ook één omdat wij belachelijk veel groenten eten (ook de konijnen) en als ik dat zelf kan kweken: des te beter.
  Boekjes zijn leuk, hé. Al vind ik het moeilijk om er voor Emma te vinden, meestal heb ik het gevoel dat ze nog net te jong is. Tips zijn dus welkom!

  Like

  • Geduld is een schone deugd ;-).
   Wellicht wordt het inderdaad een minder verre bestemming.
   Tv staat hier ook nog maar zelden op, maar ik vind het helemaal niet erg. Voor bloggen probeer ik wel nog tijd te maken, al liggen mijn prioriteiten ook wel wat anders vind ik. Maar idd: dan is dat maar zo!
   Over de moestuin schreef ik een tijdje geleden al eens een update, maar ik vind het nog niet zo ‘uitgedacht’ als het zou moeten. Mijn perfectionistische zelve vindt dat het beter kan, dus ik ga in het najaar moestuinboeken lezen en een plan maken.
   Hier zijn het voorlopig vooral kartonnen boekjes, en sinds vorige week vindt Juliette die met flapjes en dieren énorm leuk. Ik kreeg er heel wat, maar kocht er ook enkele leuke bij Dille & Kamille. Niet de meest mooie boekjes (vind ik zelf), maar met een baby in huis moet je soms al eens iets superkleurrijk of commerciëler toelaten 😉

   Like

 6. Altijd leuk om te lezen, zo’n as we speak. Ik was ook erg geraakt door het overlijden van Chester na hem onlangs nog eens aan het werk gezien te hebben. En wat jullie reis betreft, het plezier is op het gezichtje van je kapoen te lezen!

  Like

  • De reis is heel wat beter meegevallen dan ik gedacht had, we hadden toen gelukkig een makkelijk kindje. Deze week is het heel wat minder, maar je kan nieuwe tandjes niet plannen natuurlijk.
   Als mensen overlijden die ik ‘ken’ (ook al is dat niet persé persoonlijk), dan raakt me dat altijd wel heel erg. Ik heb ze nooit live aan het werk gezien, maar ik heb zo vaak naar hun muziek geluisterd als tiener…

   Like

 7. Wat een leuke post om te lezen! En inderdaad superfijn he als je die boekenmicrobe kan doorgeven aan je kindje 🙂 Ik vrees dat wij er zondag niet gaan geraken, was beetje vergeten dat mijn kleine broer met taart trakteert voor zijn verjaardag (shame on me!). Ik kijk wel enorm uit naar jullie reisverslag en die aquafaba 🙂

  Like

 8. Je weet het ondertussen al maar die verrassing is echt heel erg graag gedaan. Eigenlijk vond ik het heel leuk om je zo totaal onverwachts te kunnen verrassen. Onlangs heb ik voor het eerst niet één maar tweemaal boeken geruild en ik vind het echt super zo’n boekenruil. Nieuw leesvoer, zonder zotte kosten te doen én iedereen is gelukkig. Ik ga je ervaringen met die aquafaba opvolgen want dat ziet er heel interessant én fascinerend uit.

  Like

  • Nog altijd heb ik er een warm gevoel van! Het kookboek zal ik in september gebruiken voor #kookboekweek, ik ben al benieuwd!
   Ondertussen ruilde ik ook al vaker boeken, en dat is veel fijner dan boeken kopen of lenen in de bib. Soms krijg je dan aanraders van andere mensen door, die je zelf niet zou gevonden hebben. Ik ga echt eens tijd moeten zoeken om die post over aquafaba uit te werken, want er is precies grote interesse in. Maar zo veel ideeën, en zo weinig tijd…

   Geliked door 1 persoon

 9. Ik overweeg volgend jaar een citytrip naar NY omdat het lief al heel lang eens naar de US wil. Londen deden we dit jaar zoals je al weet, was wel een fijne citytrip.
  En o is er iets leuker dan je moestuin plannen!!!! Deze keer bloggen erover he 😉
  Ik ben altijd geïnteresseerd in het leren kennen van nieuwe blogs!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.