As we speak #7

Al een tijdje zie ik – nadat Kelly ermee begon – her en der rubriekjes ‘As we speak’ passeren.

Het idee achter deze rubriek is dat je korte stukjes plaatst met dingen waar je mee bezig bent of die je bezighouden. Die stukjes zijn op zich niet voldoende om een hele blogpost mee te vullen, maar kunnen wel dingen zijn die je met je lezers wil delen.

‘As we speak’ lees ik heel graag bij andere bloggers. En omdat iedereen houdt van lijstjes (toch?), en omdat iedereen wel graag eens snuistert in het leven van anderen, doe ik ook mee!

GENOTEN VAN onze reis naar Texel. Ook wel: onze eerste reis met baby. Een andere manier van reizen, maar het heeft ons wel deugd gedaan. Juliette vond het heel erg leuk in de buggy, en voor het eerst op de fiets. Er komt binnenkort nog een verslag van onze reis aan!

NADENKEN OVER wel of niet weggaan met ons tweetjes in het najaar of volgend voorjaar. In 2013 zijn we naar de VS geweest op roadtrip, en we hadden toen tegen elkaar gezegd dat we nog naar New York zouden gaan voor onze reispassen zouden vervallen. Het voorjaar van 2018 komt steeds sneller dichterbij, maar ik weet niet of het nu het moment is om een verre city trip te maken. Verlof heb ik niet met hopen, en voor New York moet je toch minstens een week kunnen uittrekken. Naar Londen willen we sowieso ook nog eens, dus misschien wordt het dat. Tips / adviezen zijn welkom!

GEFRUSTREERD DOOR Kasper, die mijn avocadoplantje blijkbaar  heel lekker vind. Argh! (Wil je zelf ook eens een avocadoplantje proberen kweken? Kelly heeft een heel interessante blogpost geschreven met tips & tricks!)

BLIJ MET alle groentjes die ik afgelopen weekend van mijn mama en broer kreeg. We hebben zelf een moestuin, maar niet alle soorten groeien goed bij ons. En een serre hebben we ook (nog) niet. Ik kreeg onder andere: tomaten, aubergines, look, pepers, rode bietjes, peterseliewortel, patatjes en een Pilea-plantje. Dat plantje staat nu veilig op onze slaapkamer, anders zou Kasper het ook nog eens durven opeten…

GERAAKT DOOR het overlijden van Chester van Linkin Park en de vrouw van Stefaan Degand. In mijn tienerjaren heb ik úren naar ‘Crawling’ en ‘In the end’ geluisterd. De voorbije jaren luisterde ik er niet meer zo vaak naar, maar het blijft een groot stuk van mijn jeugd. En het plotse overlijden van de vrouw van Stefaan Degand heeft me ook enorm aangegrepen. In een knip kan het voorbij zijn… Heel mooi vond ik dit stukje van Bert.

GEWEEST NAAR de derde editie van de Meststoffen Meetup. Deze keer was het in Leuven te doen, bij Mister Bean. Het gezelschap en het lekkere eten (dat wel wat meer had mogen zijn) maakte heel veel goed, want ik was langer onderweg dan ik ter plaatse was. Lang leve het openbare vervoer op zondag. Not. Gelukkig had ik op de trein het aangename gezelschap van Silke en Eline! Op de Meststoffen Meetup is een boekenruil stilaan ook een gewoonte geworden. Deze keer ging ik met meer boeken terug naar huis dan ik er zelf meenam, en ik kreeg onder andere boeken van Greet, Silke en Annelies. Hiermee heb ik weer wéken leesplezier, en als ik ze uit heb gaan ze weer verder naar nieuwe eigenaars.

BEZIG MET de plannen voor onze tuin en moestuin. Voorlopig beperkt het zich nog vooral tot lezen en informatie verzamelen, maar het begint vorm te krijgen, in mijn hoofd. Ik kocht ook dit boek bij Velt, op aanraden van een vriendin. Omdat ik wel eens wil weten wat het allemaal is dat ik elke keer uittrek. Never ending story!

UITKIJKEN NAAR Vegan Summer Fest komende zondag. Niet enkel voor het lekkere eten en meer dat daar aanwezig zal zijn, maar minstens evenveel voor alle leuke mensen die ik (terug) ga zien!

ETEN – op reis kreeg ik de kans om eindelijk eens de Dutch Weed Burger te proeven! Daar keek ik al lang naar uit, en het heeft gesmaakt. Anders dan ik had verwacht wel, veel ‘vleziger’. De burger zelf was niet groen, zoals ik dacht, maar het broodje wel. Er was ook een vegan sausje bij, en dat had wat meer mogen zijn. Een aanrader!

DANKBAAR VOOR het enorm leuke verrassingspakket dat ik van Liesbet (Zwartraafje) kreeg! Ze reageerde enkele weken geleden op mijn vraag naar stickers van Delhaize voor de knuffelspaaractie, en stuurde me samen met de stickers nog een doos vol leuke spullen op: kaartjes, stickers, thee, een geweldig kookboek, … Bloggers zijn zo’n lieve mensen! (Maar ook (nog-)niet-bloggers, want ik kreeg van een andere lezeres ook al een hele hoop stickertjes toegestuurd. Merci, Stefanie!)

LEZEN – heel veel tegenwoordig, zowel boeken als tijdschriften, maar ook veel blogposts. Eigenlijk zou ik hier regelmatig een overzichtje moeten delen van blogberichten die ik heel graag gelezen heb. Zou daar interesse voor zijn? Voor nu wil ik heel graag dit mooie stukje van Bart met jullie delen.

GEFASCINEERD DOOR aquafaba. Eindelijk testte ik het eens uit, en het is echt wel indrukwekkend. Meer hierover later!

OOK BLIJ MET Juliette die blijkbaar een even grote boekenworm als haar mama aan het worden is. Steeds vaker kiest ze boekjes uit de kast, brengt die dan naar me toe met een gezichtje van ‘boekje kijken’ of ‘voorlezen’. Boeken met flapjes vindt ze momenteel echt geweldig interessant!

 

 

En jullie, waarmee zijn jullie de afgelopen tijd bezig geweest?

Advertenties