As we speak #6

Al een tijdje zie ik – nadat Kelly ermee begon – her en der rubriekjes ‘As we speak’ passeren.

Het idee achter deze rubriek is dat je korte stukjes plaatst met dingen waar je mee bezig bent of die je bezighouden. Die stukjes zijn op zich niet voldoende om een hele blogpost mee te vullen, maar kunnen wel dingen zijn die je met je lezers wil delen.

‘As we speak’ lees ik heel graag bij andere bloggers. En omdat iedereen houdt van lijstjes (toch?), en omdat iedereen wel graag eens snuistert in het leven van anderen, doe ik ook mee!

BEZIG MET duizend en één dingen, maar precies niet zo actief bloggen :-). Normaal zou de zesde As we speak vorige maand al online moeten gekomen zijn, maar ik was te druk bezig met het leven en al: werken, moederen, buiten bezig zijn, lezen, … Het bloggen staat op een lager pitje, maar niet getreurd: ideeën zijn er genoeg!

KIJKEN NAAR de heruitzendingen van Bevergem. Serieus, ik vind dat een briljante serie. Ik ken mensen die er echt niks aan vinden (misschien door het dialect dat ze niet begrijpen?), maar ik vind het echt geweldig.

GEKOCHT – een fotoboek van Juliette haar eerste levensjaar. Nooit gedacht dat ik ’t zo snel af zou krijgen, want er kruipt zó veel tijd in die honderden foto’s selecteren! Maar o zo blij met het resultaat. Zo’n tastbaar album is toch helemaal anders dan die digitale collecties hé? Ik werkte ook verder aan haar babyboek, een invul- en plakboek van Carrie Can.

ETEN – nadat ik recepten heb mogen testen voor een nieuw kookboek van Dorien Knockaert, mocht ik ook recepten testen voor ‘Honger’, het kookboek van Mme Zsazsa dat er binnenkort aan komt. Ik ga er nog een aparte blogpost aan wijden, maar jongens (en meisjes), dat boek wordt een echte topper! Ik at de lekkerste ratatouille die ik ooit heb gegeten. Werkelijk álles wat ik testte was om duimen en vingers van af te likken!

SPORTEN – sinds begin mei fiets ik elektrisch naar het werk. Met dank aan mijn baas voor het sponsoren van mijn nieuwe woon-werk-voertuig! Nee serieus, dat is zó leuk! Ik sta veel sneller op het werk (lees: meer tijd over elke dag) en ik ben veel flexibeler dan als ik met de bus moet gaan. Dit komt ook mijn werk ten goede, want een blije werknemer, dat is een goeie werknemer nietwaar? Ondertussen staan er al meer dan 600 km op te teller. Enige minpuntje: blijkbaar gaan fietstassen en een kinderstoeltje niet samen. ’t Zal wellicht van fietskar worden dus! Helaas zijn er ook wel ergernissen verbonden aan fietsen. Als daar zijn: brommers/moto’s met een nummerplaat die in je gat rijden (die mogen niet op het fietspad hé!), chauffeurs die rechts afslaan zonder eerst te kijken of er fietsers zijn, chauffeurs die hun deur openslaan zonder eerst te kijken of er fietsers zijn, … Maar toch: wreed plezant, dat fietsen. Hopelijk blijf ik dat zeggen als het herfst/winter wordt :-).

GEMAAKT – ik werkte eindelijk de knuffel af die ik voor Juliette maakte. Uiteindelijk vond ik de gele kleur toch nog, en kon ik de hele knuffel in dezelfde kleur afwerken. Momenteel staat de knuffel op de kast in Juliette haar kamer, wat ze is nog te veel in de fase van alles in haar mond steken. En dat zou zonde zijn…

GEÏNSPIREERD DOOR de workshop handlettering van Mino Paper Sweets die ik gisteren volgde. Het was vooral veel trial and error, en nog een beetje voorbeeldjes uit de handleiding nadoen, maar het was o zo leuk om te doen. Liesbet heeft dat fantastisch gedaan, en straalde ook zo veel rust uit. Ik denk dat er een nieuwe hobby zit aan te komen, en deze hobby zal zeker ook van pas komen om mijn nieuwe blogplanner verder aan te vullen!

NADENKEN OVER hoe de rest van onze tuin er zal uitzien. Ik maakte al lijstjes met mooie vaste planten, om in onze voortuin en in de border naast ons huis te zetten. Er is nog werk aan, want ik ken niks van planten en of ze in de zon of schaduw moeten staan, of ze groot worden of klein blijven, of ze veel of weinig water nodig hebben. Maar daar zijn er mama’s, vriendinnen en boeken voor. Vandaag kwam er een vriendin op bezoek met heel wat stekjes van kruidenplantjes, en zij gaf me ook heel wat bruikbare tips. Joepie! Als jullie tips hebben zijn die uiteraard ook altijd welkom!

WERKEN AAN de moestuin. Een beetje in combinatie met bovenstaand puntje. De moestuin hier is al véél uitgebreider dan vorig jaar, maar het kan georganiseerder en beter. Nu hebben we onder andere: courgette, pompoen, erwtjes, boontjes, radijzen, sla, kervel, koriander, courgette, verse tuinkruiden, pastinaak, venkel, nog meer courgette. Ik was vergeten hoeveel courgettes er aan één plant groeien. Véél dus! Maar goed, in het najaar ga ik aan de slag met Het Moestuinboek van Mme Zsazsa, en ga ik een plan uitwerken. Ik kijk nu al uit naar de moestuin van volgend jaar!

OOK GEKOCHT – de broccoli- en banaanknuffel van de Vitaminis-actie van Delhaize. Als foodie kon ik het niet laten om de stickertjes te verzamelen, en stiekem vinden wij de knuffels misschien nóg leuker dan Juliette. Als er hier mensen zouden zijn die bij Delhaize winkelen, maar de stickers niet verzamelen: laat gerust iets weten!

En jullie, waarmee zijn jullie de afgelopen tijd bezig geweest?

 

32 gedachtes over “As we speak #6

 1. Hier deze week eens een poging gedaan om me terug wat bezig te houden met wat illustraties te maken en handlettering. Misschien is het voor mij ook wel eens een goed idee om jit te kijken naar een workshop handlettering, want tot nu nog nooit echt tevreden geweest met het resultaat.

  Like

  • De workshop die ik volgde ging echt over de basis, en ik vond dat heel handig. We kregen een cursus/boekje mee naar huis, en daarin staat heel wat bruikbare info. Het leukste vind ik gewoon wat uitproberen; de inspiratie komt dan vanzelf…

   Like

 2. Oh ik heb ook nog steeds een voorliefde voor foto-albums. Momenteel heb ik hier een mapje aangemaakt met foto’s die ik graaf wil laten afprinten zodat ik ze kan inkaderen of op een andere manier kan bewaren. Ik heb blijkbaar toch liefst dat die herinneringen tastbaar zijn ipv digitaal. Wat leuk ook dat je twee nieuwe kookboeken hebt mogen uittesten. Zo te horen zaten er enkele recepten bij die een plaatsje zullen krijgen in je favorieten-schriftje.

  Ik blijf de vorm en kleur van Juliette haar met liefde gemaakte knuffel erg mooi vinden. Hopelijk beseft er iemand dat fietszakken -en kinderstoeltjes combineren geen overbodige luxe is en komen er binnenkort aangepaste modellen uit.

  Like

  • Tastbare foto’s zijn zo veel leuker hé! Bijna iedereen die langs komt laten we ons trouwalbum zien, of de foto’s van ons huis. Als je er geen albums van hebt, gebeurt dat veel minder snel…
   De knuffel voor Juliette vind ik zelf ook heel mooi, maar ik heb het patroon natuurlijk ook wel daarom uitgekozen 🙂

   Geliked door 1 persoon

 3. Je komt inderdaad wat tegen als je met de fiets naar het werk gaat maar ik erger mij toch minder dan met de auto. 🙂
  Omdat ik ook elektrisch fiets kies ik nu trouwens een iets langere, maar veel rustigere route. In plaats van heel de route langs een drukke weg te fietsen, neem ik nu binnendoor baantjes en op een deel daarvan mogen geen auto’s komen. Heerlijk rustig. 🙂
  En de combi fietstassen – fietstoeltje is inderdaad een moeilijke. Daar moet dringend iemand een degelijke oplossing voor bedenken!

  Like

  • Vergelijken kan ik niet, want ik heb geen auto. Maar ik vind het wel geweldig dat ik elke keer de file voorbij kan steken in de spitsuren :-).
   Voorlopig lukt het nog wel met draagzak en te voet, maar je verliest er wel wat tijd mee. We gaan toch eens informeren voor een fietskar… Er is wel een stoeltje dat ik op de elektrische fiets kan zetten, maar dan moet ik mijn fietstassen opofferen en dat wil ik liever niet…

   Like

 4. Wat een leuke update! Naar dat kookboek kijk ik enorm uit, zeker nadat ik die gerechten op je instagram zag voorbijkomen 🙂 Leuk hè zo een fotoalbum en wat blijft dat een mooie zelfgemaakte knuffel zeg! Geniet van de vakantie!

  Like

 5. Zo’n overzicht is altijd interessant hé. Ik lees hier dat je ook de microbe van het handletteren te pakken hebt :-). In fotoboeken wordt er hier ook regelmatig teruggekeken. Die knuffels van de Delhaize, ik probeer ze ook te verzamelen -> m’n dochter leert nu voor kleuterjuf en heeft er al vele leuke ideeën mee voor de kindjes. Het is echter een winkel waar wij niet vaak komen. Zo’n eigen moestuin lijkt me wel zalig (als je tenminste een tuin hebt). Graag komen lezen alweer.

  Like

  • Handletteren is zo leuk en ontspannend! Het is echt iets voor mij 😊. Super dat je dochter de knuffels in haar klas zal gebruiken! Hoe lang moet ze nog studeren? Tonnen bewondering voor kleuterleidsters en verzorgsters in kinderdagverblijven! En de moestuin: ik ben ermee opgegroeid, en net zoals handletteren geeft het me rust en ontspanning!

   Like

   • Dat handletteren doe ik ook heel graag. Zoals je schrijft: een erg ontspannen bezigheid. Zo’n workshop vind ik nu precies wel inspirererend, samen met gelijkgestemden 🙂 (tot hiertoe oefende ik enkel met een boek). Daar ga ik eens werk van maken. Bedankt voor de positieve insteek! M’n dochter gaat nu naar haar tweede jaar (ze was voor alles geslaagd in het eerste). Mooi dat je dat zegt, het wordt inderdaad vaak onderschat en is heus wel meer dan gewoon wat met de kindjes spelen… er komt heel wat meer bij kijken als je daarvoor kiest. Doen wat je graag doet en je eigen natuur volgen, het is echt wel belangrijk hé.

    Like

   • De workshops van Mino zijn een aanrader, maar er zullen er wellicht nog andere zijn. Ik twijfel nog over een boek, om wat nieuwe inspiratie op te doen, maar dat zoek ik wel eens in de bib denk ik. Mijn mama werkt ook in het onderwijs dus ik ken heel wat verhalen en ervaringen. Dat je dochter nu maar even geniet van haar welverdiende vakantie!

    Like

 6. Leuk dat je nu met de fiets naar je werk kan, ik vind dat ook véél aangenamer dan het openbaar vervoer. Ik heb een bagagedrager verlenger waardoor ik wel nog fietstassen achter het stoeltje kan hangen, misschien is dat een optie? Ik heb ook een excel bestand met allerlei planten, wanneer ze bloeien, inheems of uitheems, schaduw of niet,… super handig dus moest je interesse hebben laat je maar iets weten!

  Like

  • De bus op zich vond ik niet erg, wel het wachten erop en de onzekerheid of hij zou komen of niet… Zo een verlenger kan wel, maar hoe zit het dan met je evenwicht? Die planten: zeker interesse! Ik lees straks nog je bericht over bodembedekkers 😊

   Geliked door 1 persoon

   • Qua evenwicht heb ik weinig problemen met de bagagedragerverlenger. Enkel als ik onze weekelijkse boodschappen voor een volledig gezin combineer met een kindje in het stoeltje wordt het lastig maar voor gewoon normale boodschappen lukt het prima. Ik stuur je nog een mailtje met de lijst!

    Geliked door 1 persoon

 7. Bevergem vond ik ook heel leuk 🙂
  Fietsen naar het werk kan ik hier helaas niet maar toen ik in Heusden ging dogsitten vorig jaar, zat ik op 7,5 km van mijn werk en ging ik met de fiets. Heerlijk vond ik dat, niet meer afhankelijk zijn van treinuren en zo 🙂

  Waar ik vooral mee bezig was, was werken want het was enorm druk en lezen. Ook ging ik een paar keer wandelen met vriendinnen.

  Like

  • Toen we verhuisden heb ik gekozen naar een plek die qua afstand wel te doen was, maar soms is het ook net te ver. Kan je met de honden gaan fietsen, of gaat dat te snel voor hen? Hoera voor lezen! Ik wou vorige week het tweede Harry Potter boek lenen vorige week in de bib, en het stond als aanwezig. Maar de bib was toe omdat het 11 juli was… 😔

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.