As we speak #5

Al een tijdje zie ik – nadat Kelly ermee begon – her en der rubriekjes ‘As we speak’ passeren.

Het idee achter deze rubriek is dat je korte stukjes plaatst met dingen waar je mee bezig bent of die je bezighouden. Die stukjes zijn op zich niet voldoende om een hele blogpost mee te vullen, maar kunnen wel dingen zijn die je met je lezers wil delen.

‘As we speak’ lees ik heel graag bij andere bloggers. En omdat iedereen houdt van lijstjes (toch?), en omdat iedereen wel graag eens snuistert in het leven van anderen, doe ik ook mee!

BEZIG MET opruimen. De dressing werd al aangepakt: drie grote zakken kleren werden naar de container gebracht, en enkele – bijna nieuwe – dingen zou ik graag nog tweedehands verkopen voor een klein prijsje. Als iemand interesse heeft in jurkjes, schoenen, oorringen? Tijdens het opruimen deed ik nog eens mijn trouwschoenen aan. Sweet memories!

KIJKEN NAAR enkele programma’s op tv. Er is niet zo veel dat ik wil volgen, maar de laatste tijd kijk ik naar ‘Over eten’ en ‘Echte mensen, nieuw leven’. Deze laatste reeks, over de materniteit en neonatologie, doet me vaak kippenvel krijgen omdat we er ook vaak hebben vertoefd. We relativeren ons verhaal nu wel een beetje, want er zijn gezinnen die het veel moeilijker hebben, niet alleen met prematuurtjes en bevallen, maar ook met zwanger worden.

DENKEN AAN het feit dat het vandaag dag op dag één jaar geleden is dat ik in het ziekenhuis werd opgenomen na een routinecontrole bij de gynaecoloog. De grond zakte onder mijn voeten weg, en het was het begin van een heel turbulente periode, vol onzekerheden en angsten.

GELACHEN MET mijn man en onze dochter. Die twee samen zijn echt geweldig! Op een avond was mijn man aan het spelen met Juliette, nadat ik haar kleertjes al uit had gedaan om haar pyjama aan te doen. Hij had er niks beter op gevonden dan haar in zijn bruine hoodie te stoppen, zodat ze zeker geen koud zou krijgen. Dit was het resultaat:

GEFASCINEERD DOOR hoe Juliette en Kasper met elkaar omgaan. Kasper vindt Juliette nog steeds niet leuk, maar ze zoeken steeds meer toenadering tot elkaar. Juliette mag hem al strelen (nuja, eerder trekken aan zijn haar en ‘kloppen’ op zijn vacht), en Kasper zit ook vaak met haar speelgoed te spelen, of aan de andere kant van de spijlen van het park naar haar te kijken.

GEKOCHT – enkele cadeautjes voor mezelf: voor mijn eerste Moederdag komende zondag bestelde ik bij Mady by e l l e n  een gepersonaliseerde ketting, en ik nam ook een abonnement op Flow (met dank aan mama, voor de kortingsbon!). Ik probeer af en toe tijd te maken om wat te lezen, want het zijn drukke tijden. Flow is zo’n mooi tijdschrift, met vaak ook gratis papierwaren. Wie wordt daar nu niet blij van?
Ook op de foto: het nieuwe Blogboek. Ik ben al halfweg, en er zijn heel wat zaken opnieuw opgefrist. Review volgt, in mijn leesoverzicht van mei!

WERKEN AAN onze tuin-in-wording. Alles wordt afgewerkt, zodat hopelijk tegen dat Juliette kan stappen onze tuin veilig is. Omheining, terras, hekken, … Ook de moestuin wordt stilaan opgestart. Vorige week mocht ik het moestuinpakket ophalen, dat ik met Dagen Zonder Vlees had gewonnen. Een vierkantemeterbak, met vier zakken potgrond en een startpakketje van Velt, met een brochure en zaden. Yay! Ik moet hier eerlijkheidshalve toegeven dat dit jaar véél credits voor onze moestuin zullen gaan naar papa, die daar gewéldig goed in is. Hij heeft al enkele ‘tools’ voor ons gemaakt, en binnenkort gaan alle groentjes de grond in…

ETEN – vaak gewone kost, maar ik probeer nog steeds minstens elke week een nieuwe recept uit. Afgelopen weekend maakte ik een heerlijke salade klaar met asperges, quinoa en basilicum. Ik zag het passeren in een weekmenu van Silke, en besloot het recept ook eens uit te proberen. Zó lekker! Ik voegde er wel nog kikkererwten aan toe als eiwitbron, en volgende keer doe ik er ook nog pistachenootjes of zo bij voor de crunch. Nomnomnom!

UITKIJKEN NAAR de workshop handlettering, die ik binnenkort bij Mino Paper Sweets zal volgen. Ik vind het zo geweldig om terug met the good old pen en papier bezig te zijn. Ondertussen ben ik ook bezig met een schriftje voor mijn blogplanning, en het lijkt me geweldig om dat wat op te vrolijken met mooie letters.

En jullie, waarmee zijn jullie de afgelopen tijd bezig geweest?

Advertenties