As we speak #5

Al een tijdje zie ik – nadat Kelly ermee begon – her en der rubriekjes ‘As we speak’ passeren.

Het idee achter deze rubriek is dat je korte stukjes plaatst met dingen waar je mee bezig bent of die je bezighouden. Die stukjes zijn op zich niet voldoende om een hele blogpost mee te vullen, maar kunnen wel dingen zijn die je met je lezers wil delen.

‘As we speak’ lees ik heel graag bij andere bloggers. En omdat iedereen houdt van lijstjes (toch?), en omdat iedereen wel graag eens snuistert in het leven van anderen, doe ik ook mee!

BEZIG MET opruimen. De dressing werd al aangepakt: drie grote zakken kleren werden naar de container gebracht, en enkele – bijna nieuwe – dingen zou ik graag nog tweedehands verkopen voor een klein prijsje. Als iemand interesse heeft in jurkjes, schoenen, oorringen? Tijdens het opruimen deed ik nog eens mijn trouwschoenen aan. Sweet memories!

KIJKEN NAAR enkele programma’s op tv. Er is niet zo veel dat ik wil volgen, maar de laatste tijd kijk ik naar ‘Over eten’ en ‘Echte mensen, nieuw leven’. Deze laatste reeks, over de materniteit en neonatologie, doet me vaak kippenvel krijgen omdat we er ook vaak hebben vertoefd. We relativeren ons verhaal nu wel een beetje, want er zijn gezinnen die het veel moeilijker hebben, niet alleen met prematuurtjes en bevallen, maar ook met zwanger worden.

DENKEN AAN het feit dat het vandaag dag op dag één jaar geleden is dat ik in het ziekenhuis werd opgenomen na een routinecontrole bij de gynaecoloog. De grond zakte onder mijn voeten weg, en het was het begin van een heel turbulente periode, vol onzekerheden en angsten.

GELACHEN MET mijn man en onze dochter. Die twee samen zijn echt geweldig! Op een avond was mijn man aan het spelen met Juliette, nadat ik haar kleertjes al uit had gedaan om haar pyjama aan te doen. Hij had er niks beter op gevonden dan haar in zijn bruine hoodie te stoppen, zodat ze zeker geen koud zou krijgen. Dit was het resultaat:

GEFASCINEERD DOOR hoe Juliette en Kasper met elkaar omgaan. Kasper vindt Juliette nog steeds niet leuk, maar ze zoeken steeds meer toenadering tot elkaar. Juliette mag hem al strelen (nuja, eerder trekken aan zijn haar en ‘kloppen’ op zijn vacht), en Kasper zit ook vaak met haar speelgoed te spelen, of aan de andere kant van de spijlen van het park naar haar te kijken.

GEKOCHT – enkele cadeautjes voor mezelf: voor mijn eerste Moederdag komende zondag bestelde ik bij Mady by e l l e n  een gepersonaliseerde ketting, en ik nam ook een abonnement op Flow (met dank aan mama, voor de kortingsbon!). Ik probeer af en toe tijd te maken om wat te lezen, want het zijn drukke tijden. Flow is zo’n mooi tijdschrift, met vaak ook gratis papierwaren. Wie wordt daar nu niet blij van?
Ook op de foto: het nieuwe Blogboek. Ik ben al halfweg, en er zijn heel wat zaken opnieuw opgefrist. Review volgt, in mijn leesoverzicht van mei!

WERKEN AAN onze tuin-in-wording. Alles wordt afgewerkt, zodat hopelijk tegen dat Juliette kan stappen onze tuin veilig is. Omheining, terras, hekken, … Ook de moestuin wordt stilaan opgestart. Vorige week mocht ik het moestuinpakket ophalen, dat ik met Dagen Zonder Vlees had gewonnen. Een vierkantemeterbak, met vier zakken potgrond en een startpakketje van Velt, met een brochure en zaden. Yay! Ik moet hier eerlijkheidshalve toegeven dat dit jaar véél credits voor onze moestuin zullen gaan naar papa, die daar gewéldig goed in is. Hij heeft al enkele ‘tools’ voor ons gemaakt, en binnenkort gaan alle groentjes de grond in…

ETEN – vaak gewone kost, maar ik probeer nog steeds minstens elke week een nieuwe recept uit. Afgelopen weekend maakte ik een heerlijke salade klaar met asperges, quinoa en basilicum. Ik zag het passeren in een weekmenu van Silke, en besloot het recept ook eens uit te proberen. Zó lekker! Ik voegde er wel nog kikkererwten aan toe als eiwitbron, en volgende keer doe ik er ook nog pistachenootjes of zo bij voor de crunch. Nomnomnom!

UITKIJKEN NAAR de workshop handlettering, die ik binnenkort bij Mino Paper Sweets zal volgen. Ik vind het zo geweldig om terug met the good old pen en papier bezig te zijn. Ondertussen ben ik ook bezig met een schriftje voor mijn blogplanning, en het lijkt me geweldig om dat wat op te vrolijken met mooie letters.

En jullie, waarmee zijn jullie de afgelopen tijd bezig geweest?

Advertenties

24 gedachtes over “As we speak #5

 1. Ik kijk zelf nog steeds heel weinig tv. Onlangs kreeg ik echter een berichtje van mijn jongste broertje. Hij stuurde me een screenshot van dat Nieuwe leven-programma omdat hij plots mijn nichtje had zien verschijnen die al jaren op de materniteit van Duffel werkt. Die salade ziet er trouwens heerlijk uit. Ik doe het de laatste weken wat rustig aan maar kon wel genieten van twee bijpraat-afspraakjes en een babybezoekje. Deze voormiddag heb ik echter van het zonnetje genoten en ben ik buiten wat bookstagram-foto’s gaan trekken. Dit weekend is er een garageverkoop in ons dorp. Hopelijk is het dan ook mooi weer zodat ik kan gaan rondsnuffelen.

  Like

 2. Wat een geweldige padawan is Juliette! En veel leesplezier met Flow. Ik heb 3 jaar lang Flow Magazine gekocht, maar omdat ik vorig jaar bijna niets gelezen had, mag ik dit jaar van mezelf geen nieuwe kopen, maar enkel herlezen… Gelukkig kan ik sinds januari wel Flow lezen in onze bib, maar ja, die paper goodies zijn er dan niet bij… 🙂

  Like

 3. Handlettering is zo leuk! Ik maak er nu opnieuw zelfgemaakte wenskaarten mee. Naast naaiwerkjes is dit mijn nieuwe creatieve hobby sinds dit jaar. En verder geniet ik van m’n nieuwe job (ein-de-lijk) en m’n nieuwe werk-leef ritme al is dit best wel een aanpassing in het bijzonder nu…(perimenopauze…).

  Like

   • Dank je voor jouw blij zijn. Het is inderdaad een hele opluchting, ik krijg weer meer ademruimte nu. Wat dat evenwicht betreft: zelfzorg is nu heel voornaam en daar luister ik goed naar ;-). Over handlettering heb ik al enkele keren iets gepost, misschien heb je er wat aan. En nu ben ik ook wel benieuwd hoe het jou zal bevallen dat handletteren.

    Like

   • Ik vind dat één van de moeilijkste oefeningen: zelfzorg. Zeker met een baby in huis. Afgelopen week was redelijk hels, met een zieke baby, en ik die zelf ook niet 100% gezond ben. Ach ja, we slaan er ons wel door :-).
    En over dat handletteren, daar blog ik wel nog eens over, denk ik!

    Like

   • Verzorg je maar goed. Is oh zo belangrijk… al begrijp ik jou heel goed. Een baby vergt heel wat energie herinner ik me van die tijd. Ik zit nu al in een andere – volgende – fase maar heb ook vriendinnen die voor ’t eerst mama zullen worden. Niet te onderschatten, inderdaad. En alle begrip voor.

    Liked by 1 persoon

 4. Hahaha, Yoda-Juliette, heerlijk! Nog een paar dagen en ze wordt al 1 jaar seg, zot hoe snel dat precies gegaan is (en dan ben ik het nog maar die jullie niet eens in het echt kent; wat moet dat voor jullie zelf wel niet zijn!).

  Die quinoasalade met asperges probeerde ik ondertussen ook uit en amai, zo blij dat Silke die gedeeld heeft! 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.