DZV 2017 | mijn ervaringen

Dagen Zonder Vlees is dit jaar snel gepasseerd, wellicht mede door #40dagenbloggen :-).
Net zoals vorig jaar wil ik hier graag nog een afsluitende blogpost over schrijven.

De cijfers

Dit jaar namen er meer dan 100.000 mensen deel aan Dagen Zonder vlees. Goed voor een besparing van meer dan 6 miljoen m² op onze ecologische voetafdruk!

In ons groepje waren we met 43, en samen bespaarden we meer dan 16.000 m² op onze ecologische voetafdruk. Deze score zorgde ervoor dat we als eerste eindigden in de categorie ‘blogs’. Net zoals alle andere groepswinnaars, heb ik een moestuinpakket gevonden. Ik kreeg daarover al een mailtje, maar ben heel benieuwd wat er allemaal in het pakket zal zitten. Wordt ongetwijfeld vervolgd, want binnenkort starten we hier weer met onze moestuin, na een jaartje overslaan vorig jaar.

#40dagenvariatie en #40dagensnelklaar

Nadat mijn eigen extra uitdaging van #40dagenvariatie van vorig jaar zo’n succes was, besloot ik deze dit jaar opnieuw mee te nemen. Maar dan met een focus op recepten die snel klaar zijn. Jullie weten wel, baby en zo.
Ik legde de lat niet zo hoog als vorig jaar, en we aten af en toe eens gewoon wortelpuree of frietjes, maar ik heb toch heel wat nieuwe, lekkere recepten ontdekt. Hieronder deel ik even de collages die ik maakte voor op Instagram.

Mijn favoriete gerechten

Deze blogpost zou maar half zo leuk zijn als er geen lijstje zou in staan. Dus hieronder mijn favoriete gerechten per week (hiervoor focus ik me alleen op de hoofdgerechten, want desserts en gebak, dat is extra).

En nu?

Dankzij Dagen Zonder Vlees en #kookboekweek heb ik weer heel wat goesting gekregen om vaker nieuwe recepten te proberen. Ik pin regelmatig nieuwe recepten op mijn Dagen Zonder Vlees-bord en ben van plan vaker recepten van daar klaar te maken. Misschien deel ik hier in de toekomst vaker eens ons weekmenu, wat denken jullie?

Deden jullie mee aan Dagen Zonder Vlees? Wat waren jullie ervaringen?
Wat was het lekkerste dat jullie hebben gegeten?

22 gedachtes over “DZV 2017 | mijn ervaringen

  1. Ook wij deden dit jaar weer mee. Deze keer lukte het door omstandigheden 8 van de 48 dagen niet om zonder vlees of vis te eten. Vlees slechts 1 keer, 7 keer vis en 40 dagen vegetarisch. Elk jaar ontdek ik nieuwe aparte dingen maar wat heel lekker is : http://www.evavzw.be/recept/afrikaans-stoofpotje-met-zoete-aardappel-en-pindakaas
    Heerlijk stoofpotje! Echt een keertje proberen.
    Leuk dat jij ook veel recepten deelt. Ik ga hier nog veel inspiratie kunnen op doen. Dankjewel daarvoor!

    Like

  2. De dochter en ik deden mee aan dagen zonder vlees, dat maakte de maaltijden als de oudste thuis was (veganiste) al een stuk eenvoudiger. Eigenlijk is dat zo goed bevallen dat wij amper nog vlees eten nu. Een stukje vis komt wel nog op ons bord (max 2x per week)
    Ik ben al een hele tijd heel anders aan het koken. Het traditionele patatjes/groeten/vlees/vis is al lang uit bij ons. Een evolutie die door iedereen in het gezin kan gesmaakt worden!

    Like

    • Super dat jullie zo’n evolutie doormaken! Dat anders koken (en eten) vind ik zo leuk aan vegetariër/veganist zijn. Helaas is mijn man iets klassieker qua smaken, maar ik vind het geweldig om af te stappen van de standaard drie-eenheid!

      Geliked door 1 persoon

  3. Ik heb jouw blog leren kennen tijdens de 40 dagen en ben serieuze fan geworden. Van mij mag je zeker en vast vaker je weekmenu posten!

    Like

  4. Dat moestuimpakket komt dan wel goed uit, ja. 🙂 Bij mij was het opvallend gemakkelijk dit jaar, behalve als ik zelf niet voor mijn middageten kon zorgen, vaak door werktoestanden …

    Like

  5. Was weer een geslaagd editie,ben blij dat ik weer heb mee gedaan. Is hier ook elke dag zonder vlees maar deze keer speciaal ,veel seizoengroenten gegeten. Geen voedselverspilling en de verpakkingen verminderd.
    Was blij om mee te doen met uw blogje 🙂
    Groetjes
    Ginette

    Like

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.