DZV 2017 – weekmenu #5

Tijdens de vastenperiode nemen heel wat mensen deel aan Dagen Zonder Vlees. Hoe meer mensen deelnemen, en hoe meer dagen ze deelnemen, hoe leuker dat is!
De grootste vraag die mensen zich stellen is: maar wat eet je dan? Om die mensen te inspireren post ik tijdens Dagen Zonder Vlees mijn weekmenu’s.
In 2017 ligt de focus op makkelijke gerechten, die snel klaar zijn.

De foto’s die ik van de gerechten maak zijn met een smartphonecamera gemaakt, en aan de styling van de borden is geen extra aandacht geschonken. Zo zien jullie het eten zoals het écht is!

maandag 27 maart: We aten een restje van de bloemkooolschotel van zondag! Dat was bewust zo gepland, want op zondag maak ik vaak een ovenschotel klaar, zodat we op maandag niet veel werk hebben aan het eten.

dinsdag 28 maart: Dinsdag gingen we na het werk naar Ikea met Juliette. De garderobe van Juffrouw breidt stilaan uit, en we hadden een rekje nodig. Op de terugweg stopten we voor frietjes. Niet zo gezond, maar wel lekker! Ik maakte geen foto, want Juliette was aan het drinken en ik had m’n handen vol :-).

woensdag 29 maart: Mijn vrije woensdag, dus ik bakte nog eens wat. We hadden veel restjes oud brood, dus het werd broodpudding met appeltjes.

’s Avonds maakte maakte ik nog eens pasta verde met tofu.

donderdag 30 maart: De pasta van woensdag was ruim voldoende om op donderdag nog van te eten.

vrijdag 31 maart: En op vrijdag nog een restje pasta!

zaterdag 1 april: We planden nog eens een weekendje Westhoek! Op zaterdag aten we bij mama. ’s Middags kroketjes met nuggets, en een heerlijke salade van het seizoen met snijsla, snijbiet en radijsjes. ’s Avonds verse soep met brood.

zondag 2 april: Op zondag: familiefeest bij de ouders van Bart. Zoals gewoonlijk veel te veel eten: hapjes à volonté, prei-courgettesoep, risotto als voorgerecht, kroketjes met een schnitzel en erwtjes en appeltjes als hoofdgerecht en dan nog taart.

Tussenstand in cijfertjes

Ondertussen zijn we al met 41 en hebben we al bijna 11.000 m² (!!!) bespaard op onze ecologische voetafdruk.
En daarmee staan we nog altijd op één in de categorie blogs. Joepie!

Doen jullie mee aan Dagen Zonder Vlees?
Wat aten jullie afgelopen week?

***

Tijdens Dagen Zonder Vlees post ik hier mijn weekmenu’s. Lees ook:

DZV 2017 – Weekmenu #1
DZV 2017 – Weekmenu #2
DZV 2017 – Weekmenu #3
DZV 2017 – Weekmenu #4

6 gedachtes over “DZV 2017 – weekmenu #5

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.