Een kijkje in mijn tas

Deze ‘opdracht’ is er een van het inspiratielijstje dat Kathleen opstelde voor 40 dagen bloggen. Eigenlijk dacht ik dat #40dagenbloggen moeilijk zou zijn, maar zoals jullie kunnen lezen is er aan inspiratie geen gebrek!
Ik keek de voorbije weken al even mee in de tas bij andere bloggers (o.a. bij Silke, Kathleen, Eline en Loesje), en deel nu ook eens met jullie wat ik elke dag zoal meeneem. Omdat iedereen wel een nieuwsgierig kantje heeft. Geef maar toe!

Op de foto zien jullie ongeveer van links naar rechts:

 • mijn bakje van de bank
 • een kleurenwaaier: ooit liet ik eens zo’n kleuranalyse doen, en toen bleek ik een zomertype. Maar toen ik anderhalf jaar geleden een nieuwe bril kocht, zei de mevrouw van de optiek dat ik zeker weten een herfsttype ben. Sindsdien ben ik volledig in de war, maar de kaart zit nog steeds in mijn handtas.
 • borstcompressen, pleisters: voor noodgevallen en zo :-). Meestal heb ik ook dafalgan bij.
 • een boekje met klantenkaarten: in mijn portefeuille zitten o.a. mijn kaarten van Colruyt, mijn lidkaart van de bibliotheek, … Alle andere kaarten die ik af en toe kan nodig hebben zitten in dit boekje (o.a. Standaard Boekhandel, Ikea, Veritas, …). Al de rest ligt thuis, en neem ik mee als ik naar de betreffende winkel ga.
 • een stylo: ik wil overal en altijd iets kunnen opschrijven. Deze is er één met reclame op, van onze kapster, maar is wel de beste die er is. Want niemand wil een vlekkende stylo, of één die slecht schrijft 🙂
 • een notaboekje: zie ook hierboven. Het gebeurt wel vaker de laatste tijd dat ik een mailtje naar mezelf stuur met dingen die ik niet mag vergeten, maar een good old notaboekje, dat komt altijd van pas. Dit boekje kocht ik in de Hema. Want in de Hema, daar hebben ze mooie notaboekjes. Argh!
 • mijn spaarkaart van de bakker
 • een herbruikbaar tasje: dit tasje kreeg ik jaren geleden voor mijn verjaardag van een bevriend koppel. Sindsdien heb ik het altijd bij mij, en het wordt heel vaak gebruikt. Vroeger kreeg ik rare blikken als ik mijn eigen zakje bovenhaalde, nu alleen nog maar lovende woorden. En het zakje ziet er nog eens vrolijk uit ook, wat wil je nog meer?
 • zakdoekjes: ik ben een groene, maar papieren zakdoekjes vind ik precies ‘properder’ dan stoffen. De zakdoekjes worden ook gebruikt om babykwijl af te vegen als we onderweg zijn, of om snel mijn handen proper te maken als ik heb moeten prutsen aan mijn fiets of zo.
 • mijn sleutelbos (met zelfgemaakte sleutelhanger)
 • mijn gsm (in een zelfgemaakt vilten tasje)
 • mijn portefeuille

Het lijstje hierboven is wat er allemaal in mijn kleine tas zit. In een grotere tas neem ik ook mijn agenda en mijn e-reader (of een boek) mee.
Eigenlijk ben ik vrij georganiseerd. Als ik thuis kom van de winkel haal ik de bonnetjes er meteen uit, en dus blijft er weinig rommel achter in mijn tas. Zo heb ik het het liefste.

(Over de tas hierboven kan je in dit blogbericht meer lezen. Jullie kunnen trouwens nog altijd een korting van 15% versieren bij een bestelling bij EcoDecoDesign. ’t Is maar dat jullie het weten!)

Naar het werk neem ik meestal ook nog een gewone rugzak mee, waarin ik mijn lunch en tussendoortjes stop, een herbruikbare boodschappentas en groentenzakjes, mijn paraplu, muts en handschoenen, …

Als we met Juliette ergens naartoe gaan heb ik ook altijd haar verzorgingstas mee. De inhoud van die tas is voer voor een aparte blogpost, maar daar zitten jullie niet op te wachten denk ik :-).

Wat zit er in jullie tas? Alledaagse of ook verrassende items? Zijn jullie georganiseerd, of eerder sloddervos?

Advertenties