Een kijkje in mijn tas

Deze ‘opdracht’ is er een van het inspiratielijstje dat Kathleen opstelde voor 40 dagen bloggen. Eigenlijk dacht ik dat #40dagenbloggen moeilijk zou zijn, maar zoals jullie kunnen lezen is er aan inspiratie geen gebrek!
Ik keek de voorbije weken al even mee in de tas bij andere bloggers (o.a. bij Silke, Kathleen, Eline en Loesje), en deel nu ook eens met jullie wat ik elke dag zoal meeneem. Omdat iedereen wel een nieuwsgierig kantje heeft. Geef maar toe!

Op de foto zien jullie ongeveer van links naar rechts:

 • mijn bakje van de bank
 • een kleurenwaaier: ooit liet ik eens zo’n kleuranalyse doen, en toen bleek ik een zomertype. Maar toen ik anderhalf jaar geleden een nieuwe bril kocht, zei de mevrouw van de optiek dat ik zeker weten een herfsttype ben. Sindsdien ben ik volledig in de war, maar de kaart zit nog steeds in mijn handtas.
 • borstcompressen, pleisters: voor noodgevallen en zo :-). Meestal heb ik ook dafalgan bij.
 • een boekje met klantenkaarten: in mijn portefeuille zitten o.a. mijn kaarten van Colruyt, mijn lidkaart van de bibliotheek, … Alle andere kaarten die ik af en toe kan nodig hebben zitten in dit boekje (o.a. Standaard Boekhandel, Ikea, Veritas, …). Al de rest ligt thuis, en neem ik mee als ik naar de betreffende winkel ga.
 • een stylo: ik wil overal en altijd iets kunnen opschrijven. Deze is er één met reclame op, van onze kapster, maar is wel de beste die er is. Want niemand wil een vlekkende stylo, of één die slecht schrijft 🙂
 • een notaboekje: zie ook hierboven. Het gebeurt wel vaker de laatste tijd dat ik een mailtje naar mezelf stuur met dingen die ik niet mag vergeten, maar een good old notaboekje, dat komt altijd van pas. Dit boekje kocht ik in de Hema. Want in de Hema, daar hebben ze mooie notaboekjes. Argh!
 • mijn spaarkaart van de bakker
 • een herbruikbaar tasje: dit tasje kreeg ik jaren geleden voor mijn verjaardag van een bevriend koppel. Sindsdien heb ik het altijd bij mij, en het wordt heel vaak gebruikt. Vroeger kreeg ik rare blikken als ik mijn eigen zakje bovenhaalde, nu alleen nog maar lovende woorden. En het zakje ziet er nog eens vrolijk uit ook, wat wil je nog meer?
 • zakdoekjes: ik ben een groene, maar papieren zakdoekjes vind ik precies ‘properder’ dan stoffen. De zakdoekjes worden ook gebruikt om babykwijl af te vegen als we onderweg zijn, of om snel mijn handen proper te maken als ik heb moeten prutsen aan mijn fiets of zo.
 • mijn sleutelbos (met zelfgemaakte sleutelhanger)
 • mijn gsm (in een zelfgemaakt vilten tasje)
 • mijn portefeuille

Het lijstje hierboven is wat er allemaal in mijn kleine tas zit. In een grotere tas neem ik ook mijn agenda en mijn e-reader (of een boek) mee.
Eigenlijk ben ik vrij georganiseerd. Als ik thuis kom van de winkel haal ik de bonnetjes er meteen uit, en dus blijft er weinig rommel achter in mijn tas. Zo heb ik het het liefste.

(Over de tas hierboven kan je in dit blogbericht meer lezen. Jullie kunnen trouwens nog altijd een korting van 15% versieren bij een bestelling bij EcoDecoDesign. ’t Is maar dat jullie het weten!)

Naar het werk neem ik meestal ook nog een gewone rugzak mee, waarin ik mijn lunch en tussendoortjes stop, een herbruikbare boodschappentas en groentenzakjes, mijn paraplu, muts en handschoenen, …

Als we met Juliette ergens naartoe gaan heb ik ook altijd haar verzorgingstas mee. De inhoud van die tas is voer voor een aparte blogpost, maar daar zitten jullie niet op te wachten denk ik :-).

Wat zit er in jullie tas? Alledaagse of ook verrassende items? Zijn jullie georganiseerd, of eerder sloddervos?

29 gedachtes over “Een kijkje in mijn tas

   • Dat ik best wel sta met de kleuren van een zomertype, maar ik heb bruin haar en groene ogen… Mijn mama is ook herfsttype, dus zij vindt het ook wel bij mij passen. Eigenlijk zou ik nog eens zo’n advies moeten doen bij iemand die er écht iets van af weet dan. Maar hoe ben je daar zeker van hé? 🙂

    Like

  • Ja, al vaak eigenlijk. Maar eerst ging ik stoppen met borstvoeding als ik weer ging werken. En dan dacht ik dat het wel ‘vanzelf’ stil ging vallen. En dan zijn we plots 9 maand later en voed ik nog altijd zelf… Als ik het op voorhand geweten had…

   Like

 1. Ik doe niet mee met 40 dagen bloggen maar ik vond die In de sjakosh bij Katheel zo leuk (de eerste keer eigenlijk al) dat ik hem dit keer zelf ook wilde doen. Eén van de komende weken kan je dus ook eens in mijn handtas binnengluren.

  Wat je kleurentype betreft … misschien ben je net als ik een combinatie van twee seizoenen. Als ik daar vroeger iets over las in een magazine leek het nooit te kloppen vermits mijn antwoorden bij de test steeds bij verschillende seizoenen hoorde. Maar toen deed ik enkele jaren terug mee aan zo’n avond bij de Femma en die lesgeefster zei dat ik een koele zomer ben. Deels jouw kleurenpalet dus maar ook een aantal warme kleuren die bij de winter horen.

  Like

 2. Mijn sjakosh is een chaos. Ik wissel ook erg vaak, want het hangt er vanaf of ik met de fiets ga of niet, of we uit eten gaan, of ik mijn laptop mee heb of niet… De kleine prullen steek ik daarom in een etui dat ik er dan maar uit te nemen heb, zo vergeet ik niets bij de overdracht. Ik probeer keihard te minderen met papieren zakdoekjes, heb zelfs stoffen zakdoeken bijgekocht in de Hema, maar je hebt gelijk, soms is de papieren versie gewoon handiger en hygiënischer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.