Over de allerschattigste aardbei

Carnaval, daar hebben wij nooit echt aan meegedaan. Maar nu hebben we een baby, en die gaat naar de crèche. En onze crèche is zo geweldig de max want de verzorgsters organiseren superveel activiteiten en doen mee aan allerhande evenementen. Zo was er vorige week vb. Nationale Pyjamadag. Té schattig!

Deze week is het carnaval, en al enkele weken geleden kregen we een berichtje dat de kindjes verkleed naar de crèche mogen gaan. Met als extra vermelding dat de ouders ook zelf iets mochten knutselen. En dat moet je mij natuurlijk geen twee keer zeggen!

Ik vroeg tips bij vriendinnen en collega’s, en na even snuffelen op Pinterest had ik het gevonden. Een aardbei! Zoiets leek me nog eenvoudig om te maken. Maar al snel bleek het niet zo eenvoudig om rode kledingstukken te vinden in de huidige lentecollectie, dus ik heb wat extra hulp moeten inschakelen. Gelukkig vond ik die ook!

Een precieze handleiding kan ik jullie niet echt geven, maar ik zal toch even opschrijven hoe ik tewerk ben gegaan. I proudly present: Juliette de aardbei!

NODIG

  • een rode body (Ik kreeg een heel erg leuke rode body met witte stipjes van een vriendin. Tweedehands, en nog perfecter dan een effen rode body. Danku Femke!)
  • rode kousen (Niet te vinden, nergens. Maar een oproepje in ons groepje op Facebook (ja, onze crèche heeft dat!) leverde ook een tweedehandsje op. Danku mama van Isa!)
  • rode tule (Danku mama!)
  • rode draad (een restje)
  • groen vilt (een restje)
  • groen borduurgaren (een restje)
  • een schaar, een naald, kladpapier
  • een belachelijk schattige baby (bij voorkeur eentje met kuif)

WERKWIJZE

Met papier maakten we eerst een vorm voor de blaadjes. Ik knipte wat verschillende vormen, mijn man ook. Mijn man won, en ik knipte vervolgens een achttal blaadjes uit het vilt. Met naald en borduurgaren maakte ik de blaadjes vast aan de kraag van de body.

Voor het rokje knipte ik lange stroken uit de tule en bovenaan weefde ik er twee stukken draad door. De tule werd wat ‘gefronst’ (of hoe noem je dat?) en ik paste het rokje rond het buikje van de  belachelijk schattige baby. Met de touwtjes maakte ik aan elke kant een dubbele knoop, zodat de breedte van het rokje niet meer kon veranderen. Het rokje is dus eigenlijk een strook, en geen cilindervorm die achteraan dicht is. Geavanceerde handwerkers zouden iets kunnen doen en met elastiek en al, maar zo werkt het dus ook :-).

Vervolgens kleed je de belachelijk schattige baby aan: body, kousen, rokje.

Maarzienekeerhoekoddig!

Allé, nog twee om het af te leren (met dank aan mijn schoonbroer voor de Iedereen West-Vlaams stickers :-))

Hebben jullie al eens zelf een babykostuum gemaakt voor carnaval? Hoe ging jullie kindje verkleed?

Advertenties