Over de allerschattigste aardbei

Carnaval, daar hebben wij nooit echt aan meegedaan. Maar nu hebben we een baby, en die gaat naar de crèche. En onze crèche is zo geweldig de max want de verzorgsters organiseren superveel activiteiten en doen mee aan allerhande evenementen. Zo was er vorige week vb. Nationale Pyjamadag. Té schattig!

Deze week is het carnaval, en al enkele weken geleden kregen we een berichtje dat de kindjes verkleed naar de crèche mogen gaan. Met als extra vermelding dat de ouders ook zelf iets mochten knutselen. En dat moet je mij natuurlijk geen twee keer zeggen!

Ik vroeg tips bij vriendinnen en collega’s, en na even snuffelen op Pinterest had ik het gevonden. Een aardbei! Zoiets leek me nog eenvoudig om te maken. Maar al snel bleek het niet zo eenvoudig om rode kledingstukken te vinden in de huidige lentecollectie, dus ik heb wat extra hulp moeten inschakelen. Gelukkig vond ik die ook!

Een precieze handleiding kan ik jullie niet echt geven, maar ik zal toch even opschrijven hoe ik tewerk ben gegaan. I proudly present: Juliette de aardbei!

NODIG

 • een rode body (Ik kreeg een heel erg leuke rode body met witte stipjes van een vriendin. Tweedehands, en nog perfecter dan een effen rode body. Danku Femke!)
 • rode kousen (Niet te vinden, nergens. Maar een oproepje in ons groepje op Facebook (ja, onze crèche heeft dat!) leverde ook een tweedehandsje op. Danku mama van Isa!)
 • rode tule (Danku mama!)
 • rode draad (een restje)
 • groen vilt (een restje)
 • groen borduurgaren (een restje)
 • een schaar, een naald, kladpapier
 • een belachelijk schattige baby (bij voorkeur eentje met kuif)

WERKWIJZE

Met papier maakten we eerst een vorm voor de blaadjes. Ik knipte wat verschillende vormen, mijn man ook. Mijn man won, en ik knipte vervolgens een achttal blaadjes uit het vilt. Met naald en borduurgaren maakte ik de blaadjes vast aan de kraag van de body.

Voor het rokje knipte ik lange stroken uit de tule en bovenaan weefde ik er twee stukken draad door. De tule werd wat ‘gefronst’ (of hoe noem je dat?) en ik paste het rokje rond het buikje van de  belachelijk schattige baby. Met de touwtjes maakte ik aan elke kant een dubbele knoop, zodat de breedte van het rokje niet meer kon veranderen. Het rokje is dus eigenlijk een strook, en geen cilindervorm die achteraan dicht is. Geavanceerde handwerkers zouden iets kunnen doen en met elastiek en al, maar zo werkt het dus ook :-).

Vervolgens kleed je de belachelijk schattige baby aan: body, kousen, rokje.

Maarzienekeerhoekoddig!

Allé, nog twee om het af te leren (met dank aan mijn schoonbroer voor de Iedereen West-Vlaams stickers :-))

Hebben jullie al eens zelf een babykostuum gemaakt voor carnaval? Hoe ging jullie kindje verkleed?

47 gedachtes over “Over de allerschattigste aardbei

 1. Geniaal! Echt toptoptop! Bij de eerste carnaval op de crèche ging onze meid als octopus:4 paar kousenbroekjes in dezelfde kleur, 3 daarvan opvullen met kussenvulsel en vastmaken aan het 4e paar, waar de echte beentjes in gaan!

  Like

 2. Zo geweldig mooi gedaan. Ze ziet er echt aard-blij uit 😀 . Altijd leuk vind ik, zulke zelfgemaakte spulletjes. Zelf houd ik het voorlopig op tasjes, een pennenzak, een toiletzakje en volg nu het eerste jaar naailessen daartoe. (Nog) geen kledingstukken. Benieuwd wat er nog zoal vanonder je naaimachine zal rollen 😉 . Dit maakt me helemaal vrolijk, echt!

  Like

  • Hihi, op Instagram kreeg ik ook de reactie van iemand die ‘aardblij’ zei, daar was ik zelf niet opgekomen 🙂
   De verzorgsters in de crèche vonden het ook geweldig dat ik zelf iets had gemaakt; de meeste andere kindjes hadden gekochte kostuums aan…
   Dit pakje maakte ik zelfs zonder naaimachine, maar ik zou heel graag met mijn naaimachine (de machine die ik van mijn mémé kreeg) leren werken. Ooit, als ik een beetje meer tijd heb zeker?

   Geliked door 1 persoon

 3. Omg! Ik stierf al bijna toen ik ze zag op instagram maar nu ik nog meer foto’s zie besterf ik het echt van cuteness! Echt bij uitstek de mooiste aardbei die ik ooit zag! Hier was er in de creche ook een verkleedpartijtje! Ik ging zelf een lieveheersbeestje in mekaar knutselen, was zelfs rode tule en zo gaan kopen, tot ik een te schattig flamingo kleedje tegenkwam in de winkel! Ik zal mijn diy plannen opbergen tot carnaval volgend jaar!

  Geliked door 1 persoon

 4. Ooh wat een cutie pie! Zelf ben ik totaal zo handig niet maar dit jaar maakte mijn grootmoeder een Bumbakleed voor Tuur. Super he als ze in de crèche zoveel dingen doen 🙂 Wij hadden onlangs carnaval en pyjamadag. De hele maand maart stond bij ons in het teken van ‘mijn lichaam’ en dus leerden ze ook al tandjes poetsen en haartjes kammen 🙂

  Geliked door 1 persoon

  • Zo leuk! Onze crèche doet echt superveel activiteiten. Waar ze de tijd en de energie vandaan halen: geen idee. Maar ik vind het echt geweldig. In het begin had ik het moeilijk met haar achterlaten, maar nu ben ik geen seconde ongerust of bezorgd. Ze heeft de tijd van haar leven daar 🙂

   Like

   • Ik vraag me dat heel vaak af en denk ook heel vaak chapeau voor die meisjes. Je moet het maar (willen) doen! Helemaal in het begin vond ik het ook moeilijk om Tuur achter te laten, maar nu kijkt hij zelfs niet meer om eenmaal hij binnen is. Die gaat meteen spelen, wat voor mij een teken is dat hij zich daar supergoed voelt en inderdaad de tijd van zijn leven heeft daar 🙂

    Like

   • Herkenbaar hier! Van zodra Juliette de andere kindjes en de verzorgsters ziet, bestaan wij niet meer :-). Liever zo, dan verlatingsangst. Maar dat komt wellicht nog 🙂

    Like

 5. “Bij voorkeur eentje met kuif” hier moest ik echt om glimlachen. De foto van jullie superschattige aardbei had ik eerder al gezien maar wat leuk dat je hier ook een stap-voor-stap diy toont. Ik heb me zelf nog niet aan kinderkleedjes gewaagd maar mijn moeke maakte vroeger onze carnavals-outfits en daar waren ook een aantal super leuke bij. De tekst van die eerste sticker begrijp ik meteen, naar de betekenis van de tweede is het voor mij een beetje raden.

  Like

 6. Moest ik ooit toch kinderen nemen dan zou ik met opzet zoeken naar een crèche die dat niet doet want euhm zoveel creativiteit aan de dag leggen is niets voor mij dus mijn baby zou helemaal verbleken naast de uwe!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.